Stockholm

Avril Lavigne

Avril Lavigne, född Avril Ramona Lavigne, föddes den 27 september 1984 och är en kanadensisk sångare och skådespelare.

Hon slog igenom stort 2002 med låten "Complicated" och albumet "Let Go". Hon blev extra känd för att sätta skejtkulturen och pop-punken i ett mer popkulturellt sammanhang. Hennes kläder blev ett stort mode med slipsar, döskallar, rosa detaljer på mörk bas och mörk kajal.

Efter debutalbumet och ytterligare en hit i "Sk8er Boi" har hon släppt ytterligare fem album varav samtliga har legat etta på någon albumlista i världen. På 2010-talet har hon gjort mer elektronisk musik och fått en "vuxnare" stil.

Hon har varit med i ett antal filmer, lanserat ett klädmärke, skrivit låtar till andra artister och lovar ett nytt album till 2017.

Hon har varit gift med Sum 41:s sångare Deryck Whibley från 2006 till 2010. 2013 gifte hon sig med Nickelbacks sångare Chad Kroeger, men paret skiljde sig 2015. Samma år drabbades sångerskan av borrelia, men återhämtade sig ganska snabbt.

2011 dök en konspirationsteori upp om att Lavigne skulle ha dött runt 2004 och blivit ersatt med en dubbelgångare vid namn Melissa Vandella. Det var menat som ett internt skämt, men 2017 dök teorin upp på nytt på Twitter.
Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.