Söndag 27 Nov
Stockholm

Belinda Olsson

Belinda Anna Martina Olsson är en svensk journalist, författare och programledare. Hon föddes 9 april 1974 i Göteborg där hon växte upp. Hon studerade ett år som städerska för att sedan läsa media i USA i ett år. När hon återvände till Sverige gjorde hon praktik på Expressen och blev sedan krönikor på Aftonbladet och var mellan 2001-2006 chefredaktör för nättidningen Sourze.


 Hon väckte debatt med reportageserien Fittstim - min kamp i början av 2014 som var en feministisk antologi där feminismens olika förgreningar undersöktes. Olsson sökte även sitt eget samtida förhållningssätt till frågorna. Hon har varit bisittare i Kvällsöppet med Ekdal i TV4 och har efter det programlett talkshowen Studio Belinda i TV8.


 År 2009 lämnade hon Aftonbladet för att arbeta som redaktör för SVT:s program Debatt. Hon efterträdde Janne Josefsson som programledare samma år. Olsson har även skrivit två romaner som givits ut till andra nordiska språk, på tyska och den första av hennes romaner har även getts ut på franska. Olsson är sedan 2014 gift med journalisten Ali Fegan.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.