Anna Book diskad från Melodifestivalen.

Skärmavbild 2016-02-05 kl. 11.09.50

Under förberedelserna inför Melodifestivalen har Samir och Anna Book blivit riktiga bästisar och han låter riktigt ledsen och upprörd i sitt inlägg där han skriver om hur hon blivit diskad från tävlingen eftersom hennes bidrag redan framförts i en annan tävling.
Texten är ny för i år – skriven av Camilla Läckberg – men melodin fanns med Moldaviens tävling redan 2014.

Jag kan tycka att den här diskningen är totalt orättvis eftersom melodin till Hasse Anderssons ”Guld och gröna skogar” redan släppts i Japan, med en japansk text. Men den fick fortsätta tävla.
Samma problematik men med två helt olika beslut. Märkligt.

Samma sak 2010 då Anders Fernettes bidrag skrivet av bland andra Desmond Child blev diskat eftersom den redan framförts.
Då fick låtskrivaren chansen att fram en annan låt i lådan av ratade demokassetter och bidragen byttes helt sonika ut.

Nu brinner det ju onekligen i knutarna och tävlingen avgörs i morgon så det är kanske inte helt enkelt att skaka fram en ny låt men hela sändningen och tävlingsupplägget påverkas ju nu.
Ska bli spännande att se hur de löser det.

Jag tycker SÅ synd om Anna Book och Camilla Läckberg som inte haft en aning om detta. Klåparna som återanvänt sin melodi borde portas från Mello för all framtid tycker jag.

Vad tycker ni?

1 kommentar

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Kissie senaste inlägg innehåller en ”naken bild” av henne bakifrån på balkongen, antagligen för uppmärksamhet eftersom att hennes bloggning knappast kommer vara så jättebra nu när hon är på mini semester. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.