Fenomenet "Öppet mål"..

Skärmavbild 2016-02-14 kl. 14.40.01

Även fast Tyra resonerar sig tillbaka från det total ”bride-zilla-mode” hon inleder inlägget med så kommer de flesta förmodligen inte läsa från början till slut utan sluta ungefär vid den här textraden:
”Kunde han då inte ta sitt arsle och gå upp en timma tidigare och åka och handla lite rosor och duka upp frukost? Är det så mycket begärt? EN gång om året???”

Och sen kommer helvetet braka loss säkert både på Tyras blogg och på Svenska Bloggare – ingen kommer se längre än näsan räcker och kommer plantera sina egna värderingar och känslor gentemot Tyra i hemska kommentarer.

Jag tror fan inte det spelar någon som helst roll VAD Tyra skriver längre – folk vill se blod – och kommer alltid vinkla det precis som de själva vill och som gynnar ändamålet. Att knäcka henne.
Vad hon än skriver så ska det vridas och vändas på..

Hade någon annan skrivit ett liknande inlägg så hade säkert igenkänningen bland kommentarerna varit hög och många hade skrattat åt att vederbörande kan bjuda på sig själv på det här sättet.

Vad är det som gjort att det blivit så här?
Så fort jag läste inlägget så kände jag att;
Neeeeeej!!! Åh, skriv inte så…

10 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är Tyra själv som har orsakat detta. Jag har läst hennes blogg sedan Vecko Revyn-tiden och gillade henne väldigt mycket under lång tid. Allt med Dario, när hon arrenderade gården utanför Stockholm och så. Men där någonstans började det gå utför och nu är min känsla för henne (märkligt nog då jag aldrig träffat människan) främst förakt. Han uppvisar stötande narcissistic tendenser och verkar helt sakna självinsikt.

  Svara

  Tyra är en kvinna på gränsen till sammanbrott. Det märkliga är att hon vinglat omkring på den där gränsen i flera år nu. Inte för att jag önskar henne något ont men jag tror inte hon kan fortsätta vingla så hemskt mycket längre till.

  Svara

  Tyra har ju sabbat sitt eget liv o allt däromkring och nu verkat hon ju uppenbarlogen ta tabletter igen o sabba allt. (Eller sprutor som man kunde se på hennes händer)

  Kan hon inte bara bete sig?
  Hon beter sig som 14 men är över 30…

  Som någon skrev här om dagen… hennes blogg är som en enda car-crash … sorglig och tragisk, enda gången man går in o läser är för att se hur lågt hon sjunkit…

  Svara

  Tyra har idag på hästbloggen lagt ut en svavelosande bredsida mot folk som ”mobbar henne” (det brukar betyda folk som vågar kritisera och ifrågasätta henne”.
  Frågan är om Tyra för sin egen hälsas skull inte borde göra ett avbrott i allt som har med hästar och ridning att göra. Det verkar som hon inte orkar med det just nu och inget positivt tycks komma från varken hästar, ridning, bloggning, läsare eller något över huvud taget. Skulle passa bra med en paus nu när hon inte har någon egen häst.
  Så här skrev Tyra nyss på bloggen – hennes versaler kom inte med här – det betyder att hon SKRIKER ut sina hot:
  ”Ett första steg är detta inlägg. Ett andra steg är att jag blockar er ALLA som hackar, kränker och trycker ned mig- det betyder att ni aldrig mer kan läsa min blogg. Det tredje steget är att jag anmäler er för trakasserier och mot stalker-lagen. Jag brukar söka bland mina ip-adresser och 99 fall av 100 så är det ständigt återkommande påhopp. Jag har många gånger fått reda på vilka det är bakom datorskärmarna som mobbar, och tro mig- det är inte kul att ha en anmälning på sig för att ha kränkt någon på nätet.”

  Svara

   Hon borde lägga ner sina bloggar och koncentrera sig på sin ridkläder och tillfrisknande. Långt borta från allt vad media heter.

   Dock tror jag inte att hon har råd med det.

   Svara

  Fast nu blev det väl inga påhopp i det inlägget, mest bara att folk inte höll med eller kände igen sig i beskrivningen.

  Jag skulle nog säga att anledningen till att Tyra får mycket kritik och hat är till dtor del pga Tyra själv. Sedan är det aldrig okej att skriva hatisk eller hotfullt till någon. Men jag tror att det finns väldigt många som stör sig väldigt på Tyra pga den person hon framstår som i bloggen. Sen är ju smaken delad, en del gillar den hon framstår som och en del inte.

  Att en del inte gillar henne är troligen för att hon många gånger verkar väldigt arrogant, dryg och högfärdig med ett gigantiskt behov av att hävda sig och visa hur bra hon är.

  Jag reagerade på något hon skrev idag på hästbloggen om att hon skriver om hur bra hon är för att påminna SIG SJÄLV om det. Hon menar alltså att hon skriver om att hon är bra på saker för att stärka och påminna > SIG SJÄLV <. Jag hoppas att jag inte behöver förklara varför detta inte är sant. Berättar man något för andra så är det ju för art man vill att de ska veta det, inte för att man själv ska veta det. Men tyra skulle förmodligen aldrig förstå det här, vilket verkar vara något som också irriterar många. Både det att hon inte förstår och det att hon har så stort behov av att berätta att hon är bra på saker.

  Jag rådiggade Tyra när jag började följa henne. Men idag har jag en lite annorlunda uppfattning. Fram tills för ganska nyligen brukade jag lämna en och annan välmenande men kritisk kommentar som var menad att försöka hjälpa henne att se saker ur ett annat perspektiv. Bestämde mig dock för att sluta med det eftersom det ändå knte verkar vara någon mening.

  Kanske är Tyra bara väldigt dålig på att uttrycka sig i text. Man kan meddela andra att man är stolt över sig själv, att man lyckats med något eller fått beröm UTAN att det låter som att man är arrogant. Tyra misslyckas dock oftast med det, enligt mitt tycke. Men jag tror att Tyra har lite av ett problem med att hon känner att hennes värde ligger i att hon presterar(vilket hon själv sagt). Och därför måste hon hela tiden tala om för världen när hon presterar och gör något bra. Det är extremt viktigt för henne att vara bra och duktig samt att andra vet om det. För vet inte andra om det så får hon ingen bekräftelse. Och utan bekräftelse på att hon duger och är bra, känner hon inte att hon duger och är bra.

  Hennes behov av att vara duktig och hennes bekräftelsesökande uppfattar många som irriterande, jag också, men beteendet har sina orsaker. Detta är dock något som Tyra inte själv är medveten om och som jag har sett många försöka upplysa henne om, men såklart förjäves. Det finns mycket frustration, åt båda hållen, på Tyras bloggar.

  End of roman.

  Svara

   Precis, en person som är säker i sig själv och som har bra självförtroende behöver inte hela tiden att berätta för andra hur bra de är (eller var en gång).

   Svara

    Ja, så är det. Däremot är det ju ingen anledning att hata någon. Det är ju viktigt att poängtera.
    Också viktigt att poängtera skillnaden mellan att berätta om nya saker som händer som man är glad och stolt över, och att berätta om gamla saker flera gånger om. Om och om och om igen. Och dessutom göra det väldigt ofta. Det sänder ut signaler att man söker efter bekräftelse och det irriterar. Tänk att ha en vän som varannan vecka nämner hur snygg och framgångsrik hon är. Påpekar för 100e gången att hon lyckades så bra med den och den saken för 5 år sen. Berättar för 10e gången att hon fick så mycket beröm av sin gamla tränare för 2 år sen. Osv. Och i stort sett alltid utan att det ens är nödvändigt att nämna det i sammanhanget, utan mest kastas in bara för att. Iaf jag hade blivit väldigt trött på det efter ett tag.

    Svara

  Tyra skrev förra veckan att hon skulle vara med i Malou Efter Tio på TV 4 denna vecka.
  Undrar om det blir av? Tyra verkar inte riktigt i form för något sådant. Förra gången uppvisade hon alla tecken på att ha intagit preparat. Hon skulle visst kombinera besöket i Stockholm med middag hos brodern som ju driver en framgångsrik restaurang (där det tar MÅNADER att få ett bord enligt Tyra).

  Svara

   Hennes bror driver Lilla Ego som är en väldigt framgångsrik restaurang. Det är faktiskt ganska svårt att få bord där. Men väntetiden är snarare någon vecka eller så. Inte månader. Men Tyra har väl alltid haft en tendens att överdriva lite.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.