När vi ändå är inne på ämnet..

Skärmavbild 2016-02-18 kl. 19.06.36

Eftersom grammatikpolisen i mig redan vaknat för dagen så kan vi väl beröra ytterligare en bloggrelaterad sak som ger mig klåda och sura uppstötningar?

Nellie Berntsson skriver ett inlägg om att inspirera andra men min blick fastnade – åter igen – på en sak och sen var det kört.

”Kanske beror det på vad man skriver på min data…”
NEEEEEEEEEEJ!!!!!!
Inte min data!!!!

DET HETER DATOR!!!!
Data är digital information i form av ettor och nollor.

Sen att hon blandar ”man” och ”min” låter jag passera den här gången men när bloggare – framför allt unga bloggare – skriver att de sitter och skriver på sin DATA så känns det som att min hjärna håller på att explodera. På riktigt. Inte en liten smygande hjärnblödning utan expanderande ammunition-kula i huvudet som stänker över väggen-explodera!!!!

Så! För enkelhetens skull har jag åter igen tagit fram en liten manual. Håll till godo!!

data

13 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Eftersom och därför att. Inte eftersom att 😉

    Ironiskt då du själv stavat fel i inlägget.

      Touché! =)

    Haha ^^

    😀

    + att data inte enbart är digital. Allt som du tex mätt och tecknat ned är data även om det är för hand på papper.

    Tex så på den tiden som telefonkatalogen fanns i pappersfrom så innehöll den data. 😉

    Varför skriver (och säger) man att man ”sitter och skriver på sin dator”. Jag står oftast och så gör även många andra. Men ändå hör jag folk omkring mig säga, när de pratar i telefon att ”nej, jag sitter bara och skriver på datorn”….

      Men man säger ju oftast ”jag sitter framför datorn” och det är väl i sammanhanget tolkat som att man arbetar med något på den och just är framför den. Sedan kanske någon står vad vet jag 😉 men jag skulle aldrig orka stå haha.

    Blir själv galen på grammatiska fel! Blir oftast bemött av personer som skriver slarvigt, med att jag är ”onödigt petig”, ”orka” etc. Men i min mening blir det hackigt att läsa text som innehåller så mycket fel att man inte kan läsa skiten med flyt utan hakar upp sig på skräpig stavning :/ Det mest komiskt irriterande för mig är när bloggare formulerar sig på dagisnivå grammatiskt och stavningsmässigt men använder ordet ”utav” hela tiden. För mig låter det förlegat och jag förstår inte varför man inte bara skriver ”av”. Gah! Är det så jävla svårt att stavningskolla vad man skriver i Word så det inte blir så skevt oläsbart…

    Något som irriterar mig enormt mycket är när folk säger han istället för honom.

      Eller DOMMA(!!) istället för dessa, blir seriöst idiot på jobbet pga några kollegor som uppenbarligen hade det lite svårt att hänga med på svenskalektionerna i skolan

        Har inte domma lite med dialekt att göra eller är jag efterbliven? Det är inte överdrivet ofta jag hör det men på vissa ställen i Sverige verkar det vara förbannat poppis att säga domma.

          Domma kan höras väldigt ofta i de södra delarna av Sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.