Asså va?

starrider

Jag har läst det här inlägget om StarRider säkert tio gånger och varje gång kommer jag till samma slutsats;
Öööööh, va?!

StarRider behöver en säljare – det hajar jag.
Men att man ska vända sig till närmaste ridskola? Varför ska man vända sig dit?
För råd? Tips? Leads?
Är tanken att man ska man hänga kvar efter ridlektioner och försöka sälja på kidsen färgglada ridbyxor?
Grimmor, tyglar och andra tillbehör som StarRider säljer kan ju knappast gå åt med någon svindlande hastighet eftersom de flesta rider på ridskola just för att man inte har en egen häst.

Jag har hört om sminkpartyn, tupperwarepartyn, sexleksakspartyn, bakpartyn och till och med korvpartyn men jag undrar verkligen vem som skulle komma på ett ridklädsparty?
Får man lön? Provision? Eller får man bara betalt i form av den berömda erfarenheten?

Om någon försökte sälja på mig en produkt ur bakluckan på en bil utanför min ridskola så skulle jag få samma känsla som av de vandrande försäljarna på stranden i Turkiet.
Äkta Rolexklocka – endast twenty dollars. Special price for you, my friend!!!”
Mjaaaa…

Är det jag som är trög eller finns det någon mer som inte riktigt hajjar det här inlägget?
Annonsen känns minst sagt förvirrande..

9 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag gissar, obs gissar, att den som tar jobbet får provision på allt den säljer. Och att den förväntas sälja till höger och vänster, till vänner och i stall. Ridskolor är ju som du säger ett fantastiskt dåligt tips.

  Förstår inte att man gör så här mot sitt eget märke – det får det ju att se minst sagt oproffsigt och pinsamt ut. I mitt tycke då.

  Svara

  Jaha, stackars ungar. Inte nog med att de ska sälja strumpor, korvar, jultidningar, kakor, majblommor, tulpaner, kokosbollar, tvålar, julkort osv utan nu ska de gå runt och sälja Star Rider också.
  Det slutar väl med att föräldrarna måste köpa lagret. Kanske det som Tyra räknat ut?

  Svara

   Haha…
   Heeeeej, jag kommer från Borås handbollslag och tänkte kolla om du ville köpa ridbyxor, grimmor eller kanske ett blingat pannband för att stötta oss så vi kan åka på cup! =)

   Svara

  Starrider måste gå dåligt om hon vill att hennes bloggläsare ska sälja starrider och hitta kunder på egen hand. Då bryr hon sig ju inte längre om sitt varumärke. Låter desperat. Och tips att vända sig till sin ridskola. En konkurs till att vänta inom snar framtid?

  Svara

  Jag tolkar det som att man ska vända sig till en ridskola för att se om dom skulle vilja köpa in något. Det kanske var helt fel tanke men så tolkade jag det åtminstone.

  Svara

   Varför ringer inte Star Riders personal upp landets ridskolor? Det behöver man väl inte engagera ungdomar för? Verkar vara lite dålig fart där på Star Rider.

   Svara

  Jag är inte bitter, men… Jag hoppas att ingen av de ridskolor jag arbetat eller ridit på vill förknippas med Star rider genom att låta homepartys arrangeras där eller köpa in produkterna till sina egna hästar. Jag vill inte rida en ridlektion på en häst med löshår i svansen. Jag vill inte att mina elever (nu är jag inte ridinstruktör längre, men principen är densamma) ska rida runt i tighta tröjor med nitar eller spets för att nån bloggare står bakom företaget som säljer det. Dessutom har den aktuella bloggaren en köphets kring hästar som jag inte förstår varför någon ridskola skulle vilja förknippas med.

  Idén känns som ett sätt att utnyttja någon slags förväntat idol-skap. Barn/unga på ridskolor tenderar att idolisera äldre ungdomar eftersom de rider bättre (av förklarliga skäl, de är ju äldre) och tar mycket ansvar (gratisarbetar). Lilla Lisa ska gå på ridklädeshomeparty som stora Sara arrangerar där Bloggarens märke säljs. Lisa vill antagligen redan vara som Sara och stoppar man in Tyra i gröten blir det ännu fler komponenter (oavsett om Lisa läser bloggen eller inte vet hon att hon är ”känd”).

  Äh, jag ger upp.

  Svara

   Skamligt av Tyra att utnyttja ungdomar i marknadsföringen av Star Rider.
   Vill hon sälja får hon väl skicka ut Andreas på vägarna med säljväskan.
   Han lär ju jobba med Star Rider och har t o m blivit styrelsesuppleant i Next Level Horse AB som är bolaget bakom Star Rider.

   Svara

    Nej Next level är ju Tyras uppfinnarföretag där hon skulle sälja uppfinningar som ingen annan kommit på. Inga bokslut är inlämnade fast bolaget varit aktivt i över ett år. Märket Star rider har ju sålts av Tyra i flera år. Tyra Sjöstedt AB är det som drar in pengarna, och där har pojkvännen inte fått någon andel. Jag förmodar att Starrider ligger under Tyra Sjöstedt AB.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.