Varför ligger StarRider i en rättsprocess?

tights

Många av er har undrat om inte jag kan skriva om den rättsprocess som StarRider och Tyra tydligen är involverade i men jag har inget trollspö och kan inte få reda på mer information än vad ni kan.
Däremot kan jag spekulera och bjuder gärna in er till det men kom ihåg – vi spekulerar! Ingen av oss vet sanningen.

Men.. Jag kan komma på 3 saker på rak arm som jag kan tänka mig skulle kunna leda till lite dålig stämning och det är:
1. Kardborrknäppet som Tyra flera gånger skrivit ut att de skyddat hos Patent och registreringsverket.
PS of Sweden har ett liknande men inte samma, enligt Tyra själv.
2. Ridtightsen med silikongrepp som pimpats ut i vart och vartannat inlägg och som enligt Tyra och StarRider är först med.
Kingsland har tydligen också släppt en liknande byxa med silikon men som är gjort i ett mer funktionsmaterial som även kan användas som löpbrallor.
3. Det finns faktiskt en sak till och det upptäckte jag när jag skulle gå in på Starriders hemsida och det är att den ligger nere just nu.
Tydligen kommer man in nu men tidigare under dagen låg den nere. 
rider
Som träff nummer 2 i min googlesökning kom den här sidan upp.
bild

Kan det vara så att Star Stable på något sätt äger rätten till namnet ”Star Rider” och att det egentligen inte alls handlar om plagiat av kläder utan om själva namnet?
starstable

24 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag kom in.

  Svara

  Euro-star har ridtights med ett silikongrepp på insida knä som är varumärkesskyddat. Byxorna består av samma material och nästan lika fördelning i procent av polyester och bomull. Silikongreppet heter ”Griptec silikonprint och är alltså skyddat mot kopiering.

  Byxorna är högelastiska i micromultistrech. De, http://www.euro-star.de/miley-griptec-100781/, är lika starriders, och flera ridbyxor på hemsidan är väldigt lika Tyras. Silikonet som de varumärkesskyddat ser precis ut som det på Tyras byxor och är även i en annan färg än själva byxorna.

  Tyra skrev att detta var avgörande för om Starrider har en framtid eller inte. Kardborreknäppningen har nog inte den betydelsen om det nu rör sig om en vara. Den har hon ju dessutom skrivit att hon fått patent på själv.

  Svara

   Dessutom har hon väl varit på möten med ett tyskt ridsportsföretag? Som hade med hela Star Riders framtid att göra.

   Svara

   Eftersom Tyra Sjöstedt AB har ett inregistrerat varumärke ”Star Rider” så tror jag inte problemet ligger i att detta varumärke används för ridkläder mm i första hand på den svenska marknaden.
   Nej, som framgår ovan finns det anledning att misstänka att konflikten gäller intrång i annat företags mönsterskydd och dessutom renommésnyltning dvs ”att en näringsidkare i sin marknadsföring otillåtet knyter an till en annan näringsidkares verksamhet, starka kännetecken, varumärken, produkter, namn eller liknande.”
   Företaget som Anna anger ovan dvs euro-star Reitmoden GmbH kan mycket väl hävda att ”Star Rider” under liknande namn otillbörligt utnyttjar den goodwill, produktdesign och kännetecken som man jobbat upp.
   Jag vet inget mer än någon annan utan jag bara framför en inte osannolik teori.

   Svara

    Men det verkar ju osannolikt att det skulle vara pga namnet som euro star drev ett mål. Ordet star är för allmänt för att kunna skyddas om det används i annan kombination samt om nu Tyra fått sitt namn varumärkesskyddat så är det redan avgjort.

    Svara

  Jag tror inte att det har med byxorna i sig att göra…

  Tyra äger inte namnet Star Rider på något sätt vad jag kan se… så gissningsvis handlar tvisten om namnet Star Rider.
  .

  Svara

   Tyra Sjöstedt AB har inregistrerat varumärket Star Rider för varor i den kategori som är aktuell.
   Beviljades 2015-07-27 och gäller 2025-07-27.
   http://www.allabolag.se/5568067861/Star_Rider-2858629VM

   Svara

    Tack för info. Det visste jag inte.

    Då låter det helt klart som Agnes teori är väldigt rimlig.

    Svara

  Det sista företaget har nog inga clamis på Tyra då även om de båda handlar om hästar är två helt olika marknader.

  Klumpigt dock om det stämmer att hon inte har varumärksskyddat namnet.

  Svara

  Hon frågade ju faktiskt om tips på nya namn för en tid sedan på insta.

  Svara

  Tror det handlar om namnet och inte om produkterna. Det har funnits ridtights i åratal, bara det att vanligt folk inte upptäckt det förrän nu. Silikongrepp på knän har också funnits i säkert 7-8 år. Alla har det.
  Måste vara namnet eller annars som vanligt att hon inte skött bokföringen.

  Svara

   Tror inte heller det kan ha med silikonet att göra. Köpte ridbyxor (dock ej leggings, utan i manchestertyg) som var silikonskodda av Animo.

   Svara

    *för 5-6 år sedan

    Svara

  Har du någon koll på vad som hänt med Nellie B’s ”Stall Trollnäs Berntsson” som hon har (hade?) ihop med sin (fd?) tränare Malin? Malin eller STB har inte nämnts på bloggen på länge och nu ska ju Nellie B flytta, så jag skrev en kommentar och undrade vad som hänt med STB/Malin. Och kommentaren blev borttagen! Om jag var nyfiken innan är jag SUPERNYFIKEN nu!

  Svara

   Det har jag också undrat!! Hennes tränare och kompanjon gick från att hyllas på bloggen med jämna mellanrum till att inte vara involverade alls. Och Nellie har inte länkat Stall Trollnäs Berntsson på länge trots att de regelbundet håller träningar etc. Något har hänt!

   Svara

   Det har jag också undrat. I tex det här inlägget http://nellieberntsson.se/2016/03/08/ja-det-spelar-roll/ så skriver hon rätt så kryptiskt om att nåt har hänt som hon ska berätta om senare. Det rör vuxna människor. Sen dess har hon hyllat sina nya tränare till skyarna. Att hon utvecklats så mycket sen hon börjat träna för dom. Inte ett ord om Malin.

   I frågestunder har hon bara svarat att hon ska flytta så hon vet inte vad som kommer hända med STB och att hon inte kan träna för Malin då hon ska flytta till Skåne. Har även detektivat på IG och båda två har slutat följa varann. Intressant att veta vad konflikten består i. En gissning är väl att ngt hänt i stallsamarbetet men svårt att veta då ingen skriver vad som hänt.

   Svara

    Pappa Antonio har blivit girig och gjort sig ovän med trollnäs. Det är iaf ryktet i hästvärlden 🙂

    Svara

    Girig hur? Vill veta mer om det här skvallret!

    Svara

    Äh, jag har ingen aning om ifall något är sant eller ej. Utan det är bara vad jag hört och i hästvärlden är man inte alltid så snäll mot varandra. Så det KAN lika gärna vara rent hittepå.

    Svara

  Tror det har med namnet att göra. Jag spelar starstable (yeah i play a horsegame, sue me) och vad jag vet så startades starstable online år 2011 och hade redan då konceptet att kunna köpa till sig något som kallas för Star rider. Det är när du betalar för att komma vidare från level 5-6 och får star coins varje vecka beroende på hur många månader du har betalat för och har för mig att man måste vara star rider på vissa uppdrag om jag nu inte missminner mig?
  Skriv till Star stable-crewet och fråga! 😀

  Svara

   Jag kan inte se att Star Stable Entertainment AB som äger spelet Star Stable har ”Star Rider” som inregistrerat varumärke utan endast som mest rätt till begreppet genom inarbetning. Bolaget registrerades 2010 och spelet har tydligen funnits sedan 2011.
   Å andra sidan har varumärket ”Star Rider” inregistrerats 2015 av Tyra Sjöstedt AB och bedömdes då inte kollidera med annat ”Star Rider” i de aktuella kategorierna hästtillbehör och ridkläder.
   Dessutom är det väl tveksamt om Tyra Sjöstedts verksamhet under varumärket Star Rider skadar Star Stable. Snarare kan man tycka att begreppet ”Star Rider” får mer spridning även om företagen inte har något med varandra att göra.
   Om Star Stable anser att Tyra Sjöstedt utnyttjar begreppet ”Star Rider” på fel sätt och kapitaliserar på vad Star Stable byggt upp borde inregistrering av varumärket ”Star Rider” inte ha beviljats av PRV.

   Svara

    Ok det visste jag inte 🙂 Tack för upplysningen!

    Svara

  Fler teorier; hon kopierat Equitos pannband rakt av och satt kardborre på dem istället. http://www.equito.se
  Hon har, från och till, kört med en logga på en del produkter som är väldigt lik Ps of Swedens, en lagerkrans.
  När hon startade upp Star Rider och Next Level, på nytt förra året så gjorde hon det tillsammans med en tjej som var uppfinnare. Efter några månader blev det väldigt tyst om henne. Eftersom folk ofta kommenterade och frågade om affärspartnern kom det efter väldigt lång tid ett svar om att de gått skilda vägar pga. olika åsikter. Detta kan ju ha blivit en tvist av också om det är hennes ideer och design i grunden.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.