5 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Läser man här:
    https://no.wikipedia.org/wiki/Adams_Matkasse#cite_note-5
    ser man att Adams matkasse (uppkallad efter en av grundarna, Adam Bjerck, fanns i Norge och var känt under det namnet när Linas matkasse köpte in sig i företaget. Eftersom Adams matkasse var inarbetat valde man att inte ändra namnet. Man ska alltså inte dra några andra slutsatser av att det är Lina och Adam på olika sidor om kölen.

      Aha! Jag var inne på Linas Matkasse och läste deras historia och där låter det som att DE var först! tack för tips!

    Linas var först i Sverige men Adams matkasse uppstod utan inblandning av Linas gäng. Och som sagt, Linas köpte in sig in Adams i Norge och tog över några av deras idéer till Sverige. Linas heter föresten just Linas matkasse eftersom det är Lina som är dietisten som stod bakom företaget med sin bror när de började. Nu förtiden är det fortfarande Lina som har sista ordet i vilka recept de använder men de har ett helt gäng heltidsanställda kockar som skapar de olika recepten till de olika kassarna.

    Hej,
    Linas Matkasse äger majoriteten av Adams Matkasse. Från början hette bolaget Topmat fra Adam, men när Linas Matkasse köpte in sig ändrades namnet så att det skulle passa in i den nya koncernen. Det blev Adams Matkasse eftersom Adam står för maten i Norge och kasse betyder låda på norska, och de levererar i just lådor. Så det passade perfekt!
    Bolagen drivs var för sig, men under samma paraply och med ett tätt samarbete där vi drar nytta av varandras idéer och erfarenheter på de olika marknaderna.

      Där ser man! Då slipper vi undra och spekulera.. =)
      Tack för svar Kristina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.