Ett sista ord om rakning..

Tyra:
tyra
Här frågade jag ju vad ni tyckte om att raka med Pomeranian efter att Tyra fått motta kritik i sin blogg när hon valde att raka kotten.
Detta hittade jag på en sida som handlar om just trimning av Pomeranians och det verkar ju överenstämma med det som kritikerna hade att säga.

”Även om du kanske tror att du gör din hund en tjänst, det är inte okej att raka en Pomeranian under varma vädret. Om du gör det går emot vad naturen avsett för Pom. Dessutom kommer pälsen kommer aldrig tillbaka och ser likadana ut som dess ursprungliga.”

kott

26 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vadå ”naturen avsett?” Dom är framavlade av människor och har inte kommit till genom evolution. Naturen har nog inte avsett mer för pomeranians päls än vad den har gjort för mopsar och deras andningsproblem.

  Svara

   Men oavsett pälsmängd så är det ändå naturligt att hundar ventilerar sig och leder bort svett genom de långa täckhåren. Rakar man bort dessa och endast lämnar kvar underull eller ingen päls alls finns det stor risk att hunden överhettas eftersom ventilationen slutar fungera.

   Svara

    Hundar svettas inte utöver trampdynorna, det trodde jag var självklart för alla som vet något om hundar. Så dom behöver hjälp med att kylas ner när det är riktigt varmt.

    Svara

  Det var ju precis samma diskussion i kommentarsfältet förra sommaren när hon också rakade hunden. Om hon inte tog till sig något då gör hon nog inte det nu heller…

  Svara

  Jag såg bilderna Dessie lagt upp i veckan, sina ”outfitbilder” och funderade. Hon kallar det ”jobb” att få ut och ta outfit bilder men hon använder inte en riktigt fotograf, (hon skriver inte ut vem som är fotograf så det är nog Simon eller en polare. En riktig fotograf hade begärt att sitt namn stått med såklart). Dessutom är bilderna usla, turistnivå med avklippta fötter, konstiga proportioner, dåligt ljus osv. Vem tar hennes bilder, har någon sett henne på stan när hon står i en nerkissad port och posar?

  Svara

   +1 tänkte exakt samma sak. Tycker ärligt talat hon är pinsam som tjatar om hur hårt hon jobbar och bla bla. Finns många i hennes ålder som jobbar så mycket hårdare för en mycket mindre lön. Och när hon då skriver ”ja man måste ju jobba för att bli framgångsrik” så förstår jag att folk blir sura.

   Svara

    Och sen de senaste bilderna där hon håller i sin toffs. Måste vara de konstigaste bilderna jag sett!?

    Svara

  Som hundvan person så ser jag bara positivt på nedrakning av hund med tjock päls.
  Glöden i hundens ögon som kommer tillbaka när den har blivit av med pälsen är ??.
  Hundar blir gladare och lättare att kyla med tex kall-duk.
  De som är anti hundrakning är utställningsfolk som ser hundens skönhet, snarare än funktion.

  Vill man inte raka hela sin hund så blir det iaf svalare för hunden om man rakar mage och bröstkorg.
  Det gör jag på mina arbetshundar för att underlätta under sommarhalvåret.
  Av praktiska skäl rakas även hundarnas svansar och ben under höst/vinter för att de ska slippa smuts/gegga som fastnar.

  Svara

   Som hundvan person kan jag informera om att de som har invändningar gentemot att raka en pom är de som har insikt om att man inte bör raka vilken ras som helst. De är insatta i att olika raser har olika hårlag och påverkas därför olika av att bli rakade, och att för vissa rasers del är det direkt hälsofarligt.
   Trevlig kväll!

   Svara

   De ska inte rakas. Icke. Trimma kan man göra på höst/vinter om det besvärar hunden men rakas ska det inte, man förstör pälsens naturliga kvalité. Man läser in att hunden är gladare när den är rakad för man TROR att den ska bli det. Farligt att förmänskliga djur.

   Svara

    Gissar på att era hundar aldrig får springa agility eller liknande? 😉
    För de hundarna är lättade över att få sommarfrilla så att de kan röra sig ordentligt utan att dö av värmen. 🙂

    Svara

   Min hund springer inte anime men springer likväl lika mycket för det. Däremot förlägger vi träningen till dygnets svalare timmar. Som
   Sig bör när man har en ras som INTE ska klippas/rakas. En gång till – En. Ras. Som. Inte. Ska. Rakas. Eftersom. Hettan. Utan. Pälsen. Skadar. Dem. Vet ej vad du har för ras men man ska akta sig för att ge generella råd som ”det är bara positivt att raka”, ”hunden blir glad” osv. Det gäller inte alla hundar och inte en pom.

   Svara

    Oj, anime= agility

    Svara

  Camam – har du sett gabjoss senaste inlägg…? ”Tre hemska saker jag tänker på ofta”

  Svara

  Vilken lägenhet har Kenza köpt??

  Svara

  Seriöst nu Camcam, när jag började läsa din blogg gillade jag den verkligen inte men nu är jag fast och går t o m in på arbetstid och kollar om du uppdaterat. Jag har verkligen inget liv längre så nu får du faktiskt underhålla mig och uppdatera xP<3

  Svara

   Alltså jag med! Började läsa bloggen för typ tre dagar sen och nu blir jag sjukt deprimerad om jag går in och det inte kommit något nytt inlägg. Säger kanske endel om mitt liv, haha.

   Svara

    Samma här, haha. Har varit inne här säkert 30 gånger (ja, sorgligt) bara idag, törstandes efter nya inlägg. Sad life hahah

    Svara

  OT Vad är det för tatuering Paula har på smalbenet?

  Svara

  Isabellas hund Christian är död enligt https://instagram.com/p/BFVrfiHMASp/

  Svara

   Det var en märklig post.

   Svara

   Kan inte få fram..vad är det för bild ?

   Svara

  När jag utbildade mig till djurskötare så rakade vi ofta hundarna, alternativt borstade ordentligt så man fick bort underullen och bara lämnade täckhåren kvar. Det var både fråga om vad som är bra för hunden, vad som är praktiskt och vad som är snyggt. Tyvärr är det ju inte alla människor som prioriterar hunden i första hand, utan ibland kan de prioritera annat.. Men hundar svettas bara på trampdynorna och kyler främst ner sig via tungan när de flåsar så mycket päls (inte ’naturlig’ päls, utan päls framavlad av människor för att vara snyggt) kan lätt göra en hund överhettad. Men samtidigt får de lätt solskador om man mitt i allt rakar bort allt. Men kanske man kan göra som vi gjorde på getterna i skolan? Man rakar hela kroppen, förutom en rand längs ryggraden som skyddar mot solen och som dessutom fläktar och svalkar lite när de går. Det såg inte snyggt ut, men det fungerade bra för getterna. 🙂

  Svara

  Bästa bloggen. Gott skratt för livet får man:)

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.