Jag kunde inte sagt det bättre själv..

Kissie:


Den här bilden ihop med Kissies text är bland det bästa jag läst sen jag konfirmerade mig. (Nu är jag inte konfad med Karl-Bertil Jonsson nån?)
 
 Alla ni lättkränkta och stötta människor som sladdar förbi här – skriv ut den här och fyll i den de gånger du känner dig kränkt.
 Utvärdera efter en månad och inse att du är en fåntratt.
 
 Boom!
 

14 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”Jag är en idiot”…
    Det måste vara vad man brukar kalla en generalklausul. Väldigt användbart och man kan förmoda att det krysset kombineras med andra.
    Jag brukar dock tänka att hela min aktivitet på nätet drivs av det faktum att jag är bitter och avundsjuk. Finns ingen bättre motor när man ger sig i kast med att tycka illa om allt som alla vedervärdiga idioter lägger upp!

    Hahahah BÄSTA! Jag avskyr att alla har blivit små fjollor 🙂

    Tror att Kissie fick idé till det inlägget från din blogg…

    Hahaha! Sjukt bra!

    Okej då får väl jag vara tönten som inte håller med.
    Det är nämligen så att som vit cis så är det jävligt enkelt att klaga på att folk är lättkränkta så fort någon säger ifrån och vill att utvecklingen går framåt. Om vi ska ta kissies inlägg om hur hon skämtar om att hon är född som man upprör så kan det ju faktiskt vara så att transexuella får stå ut med så ofantligt mycket hat, jag följer bla några konton på instagram av just transexuella och det har verkligen öppnat upp ögonen på mig hur hela deras liv i stort sett går ut på att försöka orka överleva av allt hat dom måste utstå bara för att dom är dem dom är.
    Jag har också en transexuella vän jag jobbat med och hen blev förlöjliag varje dag samt att hen berättat att folk fäller kommentarer om hen på gatan om hur vidrig hen är.
    Tycker snarare att människor som utan någon som helst vilja att vilja lära sig om hur andra människor har det utan bara vill göra sig roliga på andra människors liv utan konsekvenser kan fylla i den där lättkränkthetsrapporten.

      Bra skrivet!

      Linnea & Ida: Får jag gissa på att ni är vita och cis?

        Japp jag är vit och cis och vill verkligen inte föra någon annans talan men vill understryka att för vissa människor handlar det inte om att känna sig kränkt utan om ren överlevnad.

        Linnea: Det är fint av dig men allt har olika proportioner och gränserna är inte alltid så knivskarpa om vad man bör och inte bör skriva.

        Kissie skrev faktiskt inte på något vis så att det skulle vara nedvärderande att vara en transperson. Om man vill så kan man t o m läsa hennes inlägg som ett försvar för dem att få vara de de är utan att behöva få det kommenterat dagligen.

        Sekundärkränktheten börjar bli ett problem i samma takt som att folks läsförståelse dramatiskt minskar. (obs, ingen kritik av dig utan allmänna tankar)

      Problemet är ju att det sällan är andra än just vita cis-personer som klagar, trots att det inte handlar om dom. Ungefär som när vita personer säger att pepparkaksgubbedräkter i luciatåg är rasistiska, eller att glassar är rasistiska. Håll käften och låt någon som faktiskt inte är vit och cis uttala sig.

        Jag är vit men inte cis..

        ida; håller helt med dig på att det inte alltid är svart eller vitt, men människor måste få säga ifrån om de inte håller med eller har en annan åsikt utan att man gör narr av att de är kränkta osv, det är ju faktiskt ett väldigt viktigt ämne som precis börjat få ta plats. Man kan faktiskt ta till sig av kritik och lära sig, visa sympati och försöka skapa ett samhälle alla får ta plats i 🙂

        :’D ; nu är det så att väldigt många icke vita cis personer säger sitt men inte alltid vågar/ orkar.
        Som sagt jag vill inte tala för någon annan men tycker att man måste få ifrågasätta utan att bli kallad kränkt. Vi är ju vuxna människor trots allt.

      Som jag kanske sagt i något tidigare inlägg har min kära vän läst kissies inlägg och tyckt det varit kul trots att hon tidigare varit man, hon tyckte aldrig kissie skrev något elakt och hon tyckte det var ett bra sätt att säga ifrån till dem som kallat kissie transa som att det skulle varit något dåligt. Min vän säger att det känns mycket mer kränkande att kissie fått de kommentarer som förolämpningar.

      Orsak till rapporten:
      Livet är bara SÅ orättvist! [X]
      Så, fixade lappen åt dig. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.