Dubbelmoralens härliga ansikte..

Dessie:

dess

Dessie skriver lite av ett försvarsinlägg – igen – där hon tar upp och försöker rättfärdiga sin näsoperation. Hon får kritik för att hon kallar sig naturlig och för att, genom sin operation, ytterligare spä på den utseendefixering som råder.
Vill Dessie operera sig – fine – carve away.
Det är inte det som jag vill ta upp i det här inlägget utan jag vill ta upp dubbelmoralen som råder hos många bloggläsare.
Dessie får skit för sin modifikation medans Kenza och Zara Larsson hyllas som förebilder för att de bär tandställning.

Kenza fick ju sätta in en ny i underkäken efter att hennes tänder flyttat tillbaka till sin ursprungsposition men summan av kardemumman är att anledningen till att de alla tre gör dessa ”ingrepp” är ju för att se bättre ut.
Det är ju inte som att Kenza satte in en till tandställning för att hon inte kunde tugga ordentligt utan det är helt utseendebaserat.

Så varför kritiseras inte hon för att spä på utseendefixeringen i vårt samhälle när Dessie får ta mängder med skit?

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tycker det är skillnad på att vilja ha fina tänder och operera näsa, fylla läpparna osv
    Egentligen inget fel med det heller, men dessie ska alltid hålla på att försvara sig. Som att hennes operationer inte räknas, att hon fortfarande är naturlig. Jg förstår inte hur hon tänker.

      Jag tycker inte att det är någon skillnad på att fixa tänder av skönhetsskäl eller läpp/näs/kind-fix. Och lägger ingen värdering i något av det, här och nu.

      Men jag håller med dig om att skillnaden är hur Kenza och Dessie skriver om dessa justeringar. Dessie blir ifrågasatt pga att hon på daglig basis skriver att hon är naturlig. Ett ord som triggar läsarna och som bevisligen har helt olika innebörder för Dessie och majoriteten av hennes läsare. DET gör skillnad i responsen från läsarna, tror jag.

        Instämmer.
        Skrev till henne igår att hon borde sluta försöka intala hennes läsare att vad som är naturligt för henne ska de också tycka. Släpp det. Finns nästintill ingen som är 100% naturlig idag och det tycker jag är en bra sak. Jag gillar att vi fixar till oss för vår omgivning (inom rimliga gränser). Men släpp ordet naturlig.

        Var sann istället, för det kan man vara oavsett utsidan och är så mycket viktigare.

      Varför är det skillnad på att vilja ha fina tänder och vilja ha en fin näsa? Näsan borde vara ännu viktigare, eftersom den syns hela tiden, medan tänderna bara syns när man ler.

    Jag har inget emot skönhetsingrepp, jag har själv gjort två stycken men skulle aldrig säga att jag är ”naturlig”, det skulle kännas oschysst. Sen att jag gillar den naturliga ”looken” är en sak. Jag har i alla fall inte uppfattat Kenza som någon som hela tiden pratar om sitt utseende så det kanske inte får lika mycket fokus som om ifall hon ofta skrev inlägg om hur trivs bäst helt naturlig. Jag själv pratar aldrig om mina ingrepp och jag har aldrig någonsin uppfattat att någon skulle se det som något negativt om mig eller att någon ens har reflekterat över det.

      Om du tänker efter, är inte ”den naturliga looken” också rätt tillfixad?
      Jag menar vem lämnar sitt hem i samma skick som han vaknade aldrig färgat sitt här eller noppat ett bryn och blir sedan kallad för vacker?

        * samma skick som HEN vaknade..

        Jag? Jag har aldrig i mitt liv plockat mina ögonbryn, jag har naturliga slingor i håret, och jag sminkar mig sällan. Så dom dagar (dom flesta alltså) är jag helt naturlig, och får höra att jag är vacker. Det är väl inte alls ovanligt? Du skrev att typ 100 % av alla är onaturliga, så upplever då inte jag det.

        Och förresten, vem är du!? Har aldrig sett någon kommentera bloggar så mycket. I varje inlägg finns det alltid flera kommentarer av Hmm. Tycker det är litr creepy. Har du något jobb? Läser du i så fall bloggar under merparten av arbetsdagen då i så fall?

        Anna: Jag får ta dig på ditt ord att du är 100% naturlig. 😉

        Men tänk att det ska funderas så mycket på vem alla är och vad de gör. 🙄
        Så här. Jag har perioder när jag har hur mycket dödtid som helst som jag behöver fördriva. Sedan så har jag andra perioder när jag har max 20 min om dagen till nätet. Varför det är så är för mig att veta och bara för dig att fundera på.

        Creepyig kramar till dig!

        Vet du det här tyckte jag var lite kul! 🙂

        ska vi starta en lek? Gissa varför Hmm i perioder har så mycket dödtid att spendra på nätet?

        Jag kan börja.

        *Är på en rymdstation där man ofta bara har 1h sysslor att utföra och 23 h fördriva
        * Sitter i rullstol och nätet är det lättaste fönstret ut mot omvärlden
        * Jobbar som forskare där Hmm ibland måste sitta och övervaka experiment men har bara 5 minuter på h som aktivt används till experimentet
        * Sitter och vakar vid sjuk anhörig
        * Jobbar om lärare och ängar sin regniga sommarlov åt att surfa

        Jag har fler. Så klart. 😉 Men er tur. 😀

        Just därför skrev jag den naturliga looken. Jag är inte naturlig, jag har slingor, sminkar mig, klipper håret, målar naglarna, borstar tänderna, tvättar håret osv. Svårt att vara 100% naturlig i dagens samhälle. Vad som uppfattas som naturligt och vad som på riktigt är naturligt är två olika saker 2016.

        Hej igen Anna!

        Ser nu att du läste fel. Nej jag skrev inte att 100% är onaturliga. Jag skrev att det finns nästintill ingen som är 100% naturlig. Stor skillnad. 😉

      @Jen: Ok. Tack för förtydligande 🙂

    Skiter verkligen i vad andra väljer att göra med sitt utseende. Det är deras kropp och jag har ingen rätt att säga vad de får och inte får göra med den.
    Däremot irriterar det mig när människor ska prata så jävla mycket om sitt utseende. Och jag förstår inte varför det är så viktigt för Dessie att tala om hur naturlig hon är hela tiden. För det första är det ju inte sant, hon ÄR inte naturlig. Men vad fan gör det?
    Skulle Kenza skriva flera inlägg kring sitt ”naturliga utseende” så skulle jag kröka en del på ögonbrynen.
    Men nu gör hon ju inte det.

      Men vad skulle du höja ögonbrynen åt då? Att hon har tandställning? Verkligen? Så om hon lägger upp en bild av sig där hon ler utan att öppna munnen, då är hon väl naturlig? Hon har ju inget injicerat eller bortkarvat.

        Efter tandställning tenderar ansiktet i viss mån att byta form också. Jag har hysteriskt roligt åt att titta på gamla bilder på mig innan jag hade räls (över- och underkäken) jag såg jättemärklig ut, haha!

        Nu missförstod du. Nej, jag skulle inte höja på ögonbrynen åt att hon har tandställning.
        Jag skulle höja på ögonbrynen om hon började skriva långa inlägg där hon kring sitt utseende där hon skriver hur naturlig hon är.
        När jag säger naturlig så menar jag naturlig. Alltså så som naturen skapat en. Ingen annan egenbestämd innebörd av ordet.

        Jaha, då missförstod jag, sorry!

        Iofs skulle jag nog vara mer okej med att hon skrev att hon är naturlig än typ Petra Tungården, men det beror ju på hur man gör det också.

        Ja, alltså egentligen så skiter jag väl ganska mycket i vad hon kallar sig också. Det är väl mest att det ska läggas så mycket vikt på hur man ser ut hela tiden. Orka skriva hela blogginlägg där man sitter och filosoferar om sitt egna utseende.. i min värld är det ganska konstigt iaf.
        Det finns ju en del roligare, bättre och mer intressanta saker att prata (skriva blogginlägg) om, än att man faktiskt ääääär, ja bortsett från näsan då, naturlig!!!
        ;P

    Jag förstår din poäng men kan inte riktigt hålla med om att tandställning endast är för att det ska se bättre ut. Om man har trånga tänder som gärna växer ovanpå varandra är det rent av mycket bättre att ha tandställning för att kunna få bort orenheter mellan tänderna exempelvis. Jag hade tandställning av denna anledning när jag var 15 år, och tänker mig inte som onaturlig på det sättet som Desirées ansikte blir när det är opererat. Jag har verkligen inget emot operationer och kommer troligtvis operera min näsa om några år, och då kommer jag förmodligen inte kalla mig själv naturlig på det sättet Desirée verkar tycka att det är. Måste ändå tillägga att jag tycker diskussionen är urbota löjlig att ta upp, gång på gång. Förstår inte hur det kan betyda så mycket för henne, men hon mår ju uppenbarligen inte bra. Hoppas hon inser det och tar hand om sig själv.

    Jag tycker att Dessie borde lägga ner allt snack om ”naturligt”, eftersom så många går igång på det. Hon kan väl skriva osminkad eller ”naken” istället.
    Sen tycker jag att hon borde sluta bemöta alla ifrågasättande kommentarer, då hon har en tendens till att låta passivt agressiv. Låt hennes egna läsare ta hand om det.

      Eller hur. Känns ju som att det är där problemet ligger, i att hon hävdar att hon är naturlig när hon menar ”osminkad”.

    Om en operation får en att må bättre, go for it! Vill själv fixa min näsa, men får vänta några år… Anyhow, Dessie förtjänar inte kritiken hon får. Det är ju inte som att hon har ljugit om det? Hon har ju varit väldigt öppen om det i bloggen… Att däremot kalla sig naturlig känner jag är ehhh, för det är hon ju inte? Hon kan ju vara världens mest jordnära & naturliga person, men hennes näsa/ansikte är ju inte naturligt?

    Jag tycker att när du skriver att hon försöker rättfärdiga sin näsoperation blir det lite galet. För hon ska inte behöva rättfärdiga den, lika lite som Kenza ska behöva rättfärdiga sin tandställning. Däremot håller jag med om att det är mycket märkligt att säga att en är naturlig när en opererat sig, blonderat håret, sminkar sig osv. (Har gjort alla dessa grejer själv också, boobjob, blonderat hår och sminkar mig gärna, så är ingen hater…) Naturligt vore väl isf att inte göra något särskilt med sitt utseende, utom det som behövs för att en ska kunna fungera ordentligt (typ op:a näsan för att en inte kan andas, justera tänderna för att en inte kan tugga/stänga munnen ordentligt, borsta tänderna för att dom inte ska ramla ut osv)

    Jag tycker att det är ganska genomgående vad gäller det mesta. Att Dessie analyseras och kritiseras väldigt friskt i jämförelse med vissa andra bloggare, som egentligen skulle kunna kritiseras för exakt samma saker.

    Det viktiga för mig att man faktiskt inte vilseleder folk med skeva ideal som man åstadkommit med ingrepp. Är man då, likt Dessie, väldigt öppen med sin operation tror jag knappast att någon blir vilseledd när hon kallar sig själv ”naturlig”. Jag förstår tyvärr inte hur det kan vara så provocerande för somliga. 🙂

      Håller med! Det hade varit mycket mer provocerande för mig om hon hade ”gömt” sin näsoperation. Nu är det bara lite knasigt ordval, men det verkar ju inte vara så ovanligt för Dessie.

    Kul med en ny ”skvallerblogg”. Hoppas att du kommer tycka att det är kul länge och att du lyckas hålla den på en bra nivå 🙂 Hittar alltid någon ny blogg att följa genom sådana hära bloggar

    Cam, Cam! Om du går tillbaka till bilden med Blondinbellas post när hon har på sig Soft Goat outfitten sponsrad från Tunis så ser man att hon INTE har på sig sina flattered inomhus. Det är ett para andra skor. Kolla även Petras blogg där när hon visar en bild på Bella med Soft Goat på.

      Hahaha vad spelar det för roll?

    Såg precis på cornelias instagram (hon som hjälper tyra med sina problem hästar) att hon nu äger Corvara själv! Alltså har tyra äntligen kanske insett att hästen var lite för mycket för henne? Efter x antal år…

    För min del är det hennes tjat om hur naturlig hon är som får mig att vilja peka ut alla hennes ingrepp och förbättringar. Tjejen lägger nästan varje vecka upp bilder på sig själv i stilen #natural #wokeuplikethis #nomakeup #nofilter Lägg sedan till hennes (och nästan alla bloggares) besatthet med att visa upp märkesprylar och en glassig yta så blir allt tjat om ”jag är natuuuuuuuuurlig” jäkligt ihåligt…. För mig är en naturlig person någon som inte bryr sig om yta mer än hel och ren, någon som har andra mål i livet än dyra bilar och dyra väskor, någon vars liv inte går ut på att visa upp en glassig yta och ett perfekt liv i varje kameravinkel.

    Bara spekulerar nu, men att ha tandställning (om än pga utseendeskäl..) kan kanske ses som mer positivt ur förebildssyfte än att operera näsan? Jag menar, många unga tjejer (och killar) kommer ju att behöva ha tandställning pga felställningar etc. Väldigt få har behov av en näsop. på medicinsk indikation och därför inte samma poäng att vara ett föredöme där.

    I övrigt håller jag dock med ovanstående, det är väl påståendet om att vara helt naturlig som blir konstigt? Läser Kenzas blogg och tror aldrig att hon har skrivit så om sig själv, vilket ju stämmer eftersom hon har tandställning (dock pga bettet första gången, vill jag minnas), färgar hår, sminkar sig, spraytanar, etc. 100% naturlig är ju nästan ingen av oss i västvärlden som är.

    Kanonbra blogg dock!! Verkligen lagom balans av humor och seriositet.

    Jag tycker diskussionen om naturlig skönhet är intressant i stort. Vi matas med att naturlig skönhet är den bästa typen av skönhet men för att komma dit måste vi första göra ex antal onaturliga saker för att sedan se ut som att vi är naturligt vackra. Så mycket problematik där.

    På ett sätt har jag lättare för att läsa exempelvis Kissies blogg än Kenzas och Angelica Blicks. För kissie är väldigt transparent med att hon gör sprayan, botox, näsoperationen, lösögonfransar, massor av timmar på gymmet och sånt. Hon är liksom asnygg men jag får inte ångest av det för jag vet att det ligger massor av jobb bakom. Kenza däremot skriver typ aldrig om hur hon uppnår sitt utseende (förutom tanställningen och kanske någon spraytan och gymtimme då och då som bara är för att hon ”vill må bra” aldrig för att jobba på magmusklerna). Men jag är nästan övertygad om att hon lägger ner minst lika mycket tid. Men så jag får ångest av hennes blogg för jag känner bara ”hur kan allt vara så perfekt på henne utan ansträngning” typ.

    Jag kanske är på ett sidospår nu men jag tänker mycket på detta. När det gäller naturlig skönhet så undrar jag också vart gränsen går. Jag tycker egentliga alla sorts medel man tar till för att förändra utseendet (oavsett om det är smink eller en operation) är väl onaturligt rent teknisk. Av den anledning moraliserar jag inte över att folk opererar sig för jag gör ju andra saker för att se snygg ut. Jag skulle dock inte kalla det naturligt snygg (som Dessie verkar kalla sig) och jag tror knappast Kenza har tandställning endast av praktiska skäl.

      Nej jag håller med dig helt och hållet och Bella fick precis samma reaktioner när hon försökte ha sin grej med att alltid vara oredigerad och naturlig, size me etc Hon fick lika mycket skit då. Inte så konstigt tycker jag.

      Tycker vi ska släppa hela den här grejen med att låtsas att vi är naturliga. 99.9% är det inte.

      Där satt den! Håller med till fullo om allt.

    Folk får göra precis vad dom själv vill med sina kroppar! Skulptera, ta bort, lägga till, pierca, tatuera. Men det är skillnad på att göra något för att man måste; tandställning pga betfel som leder till huvudvärk, op på pojk med trång förhud, bröstfix pga ryggfel, näsa som korrigeras efter att ha blivit sned efter en närkamp med ett tennisrack och att göra något för att man tycker det är mer estetiskt tilltalande. Kenza har ju till och med berättat att hennes tandställning kostat henne 80.000 kr just för att det bara var av estetiska skäl. Hon lever bland annat på sitt utseende som modell och det vore därför märkligt att inte ”investera i den”. Heidi Klum har väl typ världsrekord i att komma i form efter en förlossning eftersom att hon gick på kontrakt hos Victoria’s Secret då? Det som är trist är när dom hymlar om det. När dom försöker få det köpta resultatet att framstå som medfött. När PT’s får fetsugningar i smyg istället för att erkänna att dom sista kilona kan vara envisa som fan. Det är det som förstör hela bilden av vad som kan uppnås och vad som är ”naturligt”. Hatar det uttrycket. Vadå naturligt? Och varför är det mer värt att vara ”natuligt” vacker (i andras ögon) och inte när man fixat skavanker? Min medfödda boxarnäsa, jag hatar den, är den då vacker för att den är naturlig? nej, den är lik förbannat skitful. Men jag kommer aldrig fixa den, för att jag har sett Extreme Makeover och vet att det bara kan fixas med hammare och mejsel!

    Är mest fascinerad över att folk faktiskt verkar bry sig om detta. Det är Sverige-Belgien idag, i vad som antagligen är Zlatans sista match i landslaget. Det är lite som om Gustav Vasa skulle abdikera som kung… Det finns liksom viktigare saker på tapeten än var gränsen för naturligt går.

    KÄMPA!

      Världens tråkigaste kommentar!

      Det finns ALLTID viktigare saker. Annars så kan det bara finns en grej i hela välden som är något att bry sig om.

      För övrigt så bryr du sig om överbetalade pojkar som springer runt och jagar en lite läderkula som om att det vore på blod och allvar och som om världens undergång eller välgång beror på dem. just saying! 😉

        Jag vill bara påpeka att jag var högst seriös med fotbollstillägget! Zlatan är viktigast av allt. Fred på Jorden är helt ointressant så länge Zlatan finns.

      Måste ju hålla med här. Trots att jag hatar fotboll och Zlatan för mig är lika speciell som en limpa bröd ungefär. Men sen är det ju ibland trevligt att ägna lite tid åt mindre viktigare saker också.

    Varför har Dessie vitt hår på ena sidan? Färgar hon det eller är det naturligt så?

      Hon säger att det är så naturligt.

    Heeeelt ”naturlig” och sedan ett maffigt beautyfilter på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.