46 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Absolut inte!!! Hur sjukt är inte det?? Finns väl för tusan ingen förälder som gör det eller??

    Oj…. Där var Nellie alltså fortfarande 9 år ……. Tror hon fyllde 10 några veckor senare.

    Det är helt sjukt. Det är något som inte står rätt till i den familjen.

      De har gjort dottern till levande reklampelare först för mammans klädbutik och nu tessie

        Tessie är mammans klädbutik.

    Oj.. har hon någonsin bara fått vara ett BARN ens??

      Men hon är ju såå mogen för sin ålder…. Suck!! Helt klart en mamma bakom som lever genom sin dotter.

        Hon är alltså Regina George’s mamma

        She’s not a regular mom, she’s a cool mum tydligen

    Det kan inte vara en kompis som tagit bilden? Om det är en förälder som tagit den så… så… Jag finner inga ord!!

      Jo men den är utlagd på nätet i en offentlig blogg där mamman, på den tiden, ibland skrev inläggen. Vid 9 års ålder får man inte ens ha Facebook. Familjen anade nog en karriär redan där och då är även skandalpublicering bra för businessen…..

        Herre…gud…

    Vet att det togs upp i skolan för många föräldrar var upprörda och nellie blev mobbad

      Ja… Vad var hon här? 12 år? Hon har ju kallat sig 12 dagen efter hon fyllt 11 osv
      Precis det sällskapet man vill ens dotter ska ha. Paow var ju hennes stora förebild när hon var yngre. Numera är ju bästisen Kayla med i ex on the beach så lite trashigt umgänge verkar hon ju dras till.

    Det har väl varit deras ”harmlösa” sätt att provocera och därmed göra bloggen större. Nu börjar ju Nellie komma upp i tonåren så bilder där hon kråmar sig i bikini eller poserar på sägen i halvknäppt skjorta och rufsigt hår är inte lika kontroversiellt längre som när hon var typ 12 år. Jag har slutat läsa bloggen i perioder eftersom vissa provokationer har gett mig lite ont i magen. Typ när Nellie var ”på g” med han från ponnyakuten, jag tror att hon var 12 och han 17 då. Eller plåtningen med Paow och Nellie i bikini som klänger på Samir. Då var hon nog 13-14. Visst att vara mogen för sin ålder osv, men barn är ändå barn och det finns vissa saker som inte är lämpligt att barn göra oavsett hur ”mogna” de är, särskilt sådant som sexualiserar dom, och att posera lättklätt på det sätt hon många gånger gjort är att sexualisera. Smaklöst och sorgligt av föräldrarna att sälja ut henne (eller låta henne sälja ut sig själv?) genom lättklätt i så ung ålder tycker jag iaf. Alltid med försvaret att ”om man ser något snuskigt i det är man snuskig själv”. Nellie själv har ju ofta huggt ifrån med ”ska jag ha onepiece på stranden då eller??”, men jag tror verkligen att folk inte hade reagerat på hennes bikinibilder om de hade varit vanliga strandbilder. Posering kan göra enorm skillnad för hur en bild uppfattas. Jaja, nu ska jag sluta raljera. Jag har bara känt genuin oro för henne ibland med anledning av detta. Heja för bloggbevakning så man kan diskutera sånt här utan att bli censurerad eller kallad ”näthatare”, som bloggläsare har jag alltid saknat ett forum för detta. Fridens liljor!

      Word!!

      Elin – jag håller verkligen med. Under många år har det varit Kejsarens Nya Kläder vad gäller Nellies blogg – alla har sett och vetat men ingen har kunnat säga något utan att bli ”avrättad”. Trots att ingen seriöst velat anklaga Nellie själv, utan enbart ifrågasätta sexualiseringen som pågått hela tiden. Men alla försök till debatt och diskussion har stängts ner med järnhand.

        Hur många har inte blivit hotade med att både hängas ut och att få stryk om saker inte raderats från nätet av, jo just det familjen. Gick att läsa om på en ryttares blogg men den finns inte längre. Isabella Nilsson, de blev efter allt bråk vänner och nellie lånade hennes ponny för att tävla tills det efter några veckor exploderade och Isabella hämtade hem ponnyn under hotfulla omständigheter igen och de aldrig mer pratade. Minns det så väl för det var då jag slutade följa hästbloggar den sommaren

      Bakom varje vald bild på bloggen står en ansvarig förälder så man kan aldrig skylla någonting på nellie, hon är ett barn som av dina föräldrar lärt sig att detta är helt normalt

      Bilden påminner om ryssar i Goa som fotar sina fruar/flickvänner och även sina minderåriga döttrar i sexiga poser på beachen.

    Är det inte självutlösare då?

    9 år?! Fan när jag var 9 år hade jag inte ens velat gå nära en kille. Hade ju crushes och sånt men det var väldigt oskyldigt. Jag kan inte ens tänka mig 9 åriga mig hångla med en kille. Ursh….

    Alltså jag blir chockad… 9 år!! Då är en ju ett barn fortfarande :O

    Det är sjukt.

    Googla på, Isabella nellie black trumph bråk så kommer det upp en del

      http://isabellanellie.blogg.se/ -Där står det om bråket! Låter sinnessjukt att en så liten tjej kan vara så uppnosig, men det är i och för sig inget som förvånade…. Har fått den uppfattningen sedan länge.
      Om nu detta skulle vara en sann berättelse ur Isabellas synvinkel så kan man ju undra hur Nellie kan påstå att hon dagligen kämpar mot mobbning… Dubbelmoral som mycket annat kanske?

      Som svar på frågorna i inlägget; NEJ! Har liksom många andra reagerat över bilder som publicerats både på henne själv poserandes och med många olika (äldre) pojkvänner som har mer eller mindre kläder på sig. Tycker också att något känns väldigt fel med den familjens värderingar, konstigt att det inte finns mer skvaller om dem på nätet.

    Alltså… Något fel i skallen är det garanterat på hennes föräldrar. Har hon inga andra vuxna i sin närhet som bryr sig, som ser hur hennes föräldrar sexualiserar och utnyttjar henne?

    http://isabellanellie.blogg.se/

    Här fanns en egen blogg om ett bråk mellan nellie och en tjej

    Det är bara något år sen som mamman var i bråk med en annan mamma på barnens instagram och smutskastande om
    Vem av deras barn som
    Exponerades värst , mest lättklätt etc. Helt sjuk grej, glömmer det aldrig !

      Det var det bråket med den mamman som var journalist och kritiserade hur föräldrar kunde låta sina barn bli så exploaterade. Nellies mamma svarade med att visa upp bilder på journalistens egna dotters bilder som den dottern tagit på sig själv på instagram.

        Ponnymamman var det. Hon är en äldre version av CamCam??

        Även journalisten Annika Grundberg har skrivit ett inlägg för SVT Opinion, angående utseendefixering, unga bloggare och vuxenansvar.
        Då har hon bland annat ifrågasatt om det är relevant för en hästblogg att ha bikinibilder?
        Hon fick skit från Blondinbella, som ansåg henne vara en bitter feministjournalist som snart är död.
        Ja, vad ska man säga?
        I det här fallet så sjönk Blondinbella ner som en sten i djupt vatten.

        Jag är högst medveten om
        Vem det var , men Camcam kände tydligen behovet att rakt ut påpeka namnet 😉

      Och som tillägg anser jag inte att ena parten alltid är någon förebild direkt trots att hon får mycket likes . Det finns en hel del kastande av sten i glashus !

    Alltså jag lekte fortfarande med Barbiedockor när jag var 9. Men men alla är vi olika..

    Jag skulle aldrig låta mitt barn få ligga i sängen med en äldre pojke, aldrig. Får en så dålig känsla i magen med den där familjen.. N verkar ha mått riktigt dåligt i perioder men blogga ska man iaf… har slutat läsa hennes blogg eftersom jag inte vill stödja det där öht

      Precis. Jag lekte med min självlysande My little pony då… Förstår inte hur man som förälder vill utsätta sitt barn för detta. Jag skulle aldrig aldrig kunna säga till min dotter ”lägg dig där och hångla lite så får vi en bra bild till din blogg…” Den siste idioten är inte född, eller hur var det nu…?

    Alla bilder Nellie ”biter sig i läppen på”, alla bilder i bikini putandes med rumpan i väldigt uppdragen alternativt braxilian cut-underdel, uppknäppa skjortor and so on. Visst, man kan absoult provocera, men att göra det åt det sexuella håller är ju helt absurt med tanke på hennes ålder.

    Btw, färgade hon håret när hon var så liten? Är inte det också väldigt tidigt?

      Tittade igenom hennes gamla blogg igår av ren nyfikenhet. Hon slingade sitt hår år 2009, vilken ålder kan hon ha varit i då? Typ 9 år? Det och hennes sk slow jams (hennes kompisar inkl killar sov över, de kallade det för party ?) fick mig att undra vilka slags signaler hennes föräldrar sänder ut till sin då 9 åring.. Hon skrev ofta världens bästa mami och Papi <3 så klart är dom det när de beter sig mer som vänner än föräldrar. Stackars flickebarn har blivit exponerad sedan ung ålder och vet inget annat. Det är föräldrarnas ansvar och fel i detta fall.

    Det är väldigt många vettiga människor som reagerat över detta genom åren. Sen kommer mamma-Berntsson farande och gör ett gästinlägg hos dottern där hon gråter ut om näthat mm. Att det är hon som exponerar sin dotter på ett helt sjukt sätt verkar hon inte reflektera över. Det är stor skillnad mellan näthat och att människor reagerar över vad den familjen låter sitt barn göra. I slutändan, deras business javisst men det är synd om tjejen!
    Nu verkar hon dessutom må sämre och sämre och det är inte heller så konstigt.
    Mycket märklig familj.

      Det här är inte näthat på något vis – det är ett ifrågasättande av vad deras dotter som blivit en förebild för många tjejer och killar i samma ålder sänder ut för signaler till våra barn. Om hon vill att vi ska sluta ifrågasätta så kan ju hon få sin dotter att sluta ge oss saker som behöver ifrågasättas. Jag vill inte att något barn ska tro att det är så här man ”ska” bete sig när man är nio bara för att deras förebild gör det och agerar som att det är normen och standard.
      På samma sätt som jag tycker att Miley Cyrus kanske inte är den bästa av förebilden till sina fans men ingen som påpekar det blir anklagad för näthat då det är ett krasst konstaterande.

        Kan aldrig glömma den gången som en 10-11-åring kommenterade nellies insta (eller blogg?..) för några år sedan. Det löd något i stil med ”Nellie du är min stora förebild och du har lärt mig att jag ska stå upp för vad jag vill och att det visst är okej att dricka på fester. Mitt mål i sommar är att bli av med oskulden!”.

        Vad svarar Nellie? Jo, ett ”<3"!!!!!
        Precis som att sex och fest redan var vardagsmat för Nellie (som då nog var mellan 11-13). Jag menar, gör var fasen du vill med din egen kropp men jag tycker ändå inte att det känns särskilt okej att ett LITET barn som så många ser upp till, svarar uppmuntrande på en sådan kommentar från ett ANNAT litet barn…… Vet att många reagerade på det då också, kanske föräldrarna borde steppat in där??…..

        Haha var tvungen att se om jag hittade den där kommentaren igen!! Hittade den på en blogg som skrivit ett inlägg om Nellie.
        Den löd såhär ”DU ÄR MIN STÖRSTA FÖREBILD NELLIE! Jag vill också se så gammal ut, min dröm är att bli bikinimodell och mitt mål är att förlora oskulden innan jag fyller 11 i juni ️ Tack för att du är en så bra förebild, innan dig vågade jag tex inte dricka på fester osv för jag tyckte jag var ung men du har lärt mig att åldern bara är en siffra ️ Kram från ditt största fan”

        Ja, att åldern bara är en siffra är ju Nellies favoritmotto…. 😉

    Något med nellie får mig ledsen. Vet inte om det är brist på bra förebilder i form av föräldrar, att hon känner sig tuvungen att ha rätt hela tiden och att jag får en känsla av att hon har prestationsångest delux. Tänk om hon skulle bryta benet en dag och gick upp 10kg och inte kunde rida på ett halvår – känns som att hon skulle förlora ”sig själv” då det anspelas på sex och halv naket när det inte är hästarna. Det är viktigt i henne ålder att finna sig själv mentalt också. Stanna upp och lära sig ”vem är jag” – vem är jag om alla mina förutsättningar förändras. Det är föräldrarnas jobb att guida dit och jag tycker inte det skett. Ingen självgranskning, kan inte se på sig själv med kritiska ögon – tar sig själv på för stort allvar. Innan man kan leda andra måste man veta vart man är påväg.. (Sorry om det blev lite flummigt)

    Hångla ja, vem ska stoppa dem. Men inget jag ska se.
    Ta bilder, nej för fan, aldrig i livet!
    Publicera bilderna, skjut mig om jag gör något så idiotiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.