Räknas det ändå?

Anna Book:
anna1

ana2anna3

Vad tror ni?
Hade det hade känts lika bra för Boken om hon inte fått lägga upp sitt stordåd – att ge bort en drygt 20 år gammal barnvagn – på Instagram för att mottaga folkets hyllningar?
Givetvis ska man hjälpa sina medmänniskor men varför skriva en halv avhandling om det om det inte är så att det faktiskt handlar om att ödmjukt få skryta om vilken god och fin människa man är till alla som vill höra på?
Ungefär som att träningen inte räknas om man inte får skriva om den på sociala media med tillhörande, svettig selfie i omklädningsrummet när man är klar.

Jag håller med Joey – det finns inga osjälviska goda gärningar! 😉

12 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tror inte du hittar så mycket självdistans hos någon som regelbundet använder hashtaggen #ödmjuk.

    Tänkte på exakt det där klipper innan jag ens läst klart inlägget.

    Måste berätta en Vänner historia som inte har med inlägget att göra. På 90-talet bodde jag i England och Vännergänget hade varit över i London och spelat in massa scener till Ross och Emilys bröllop. Engelsk media var hypad över säsongsfinalen med bröllopet och pratade massor om det på morgon-tv. En morgon satt jag och kollade på morgon-tv och ITV (tror jag) hade fått några klipp att visa som teasers inför säsongsfinalen. Innan de visade klippen sa de ”vi fick de här klippen från NBC och vi ska visa dem men vi vet inte om vi fick fel klipp för de innehåller en enorm spoiler om finalen! Så om ni inte vill veta vad som händer, titta inte!” Och så visade de scenen där Ross säger Rachels namn istället för Emilys vid altaret (vilket ju är slutscenen på hela säsongen)!
    Visade sig senare att någon på NBC tabbat sig rejält och skickat över fel klipp till ITV…. (Och rykte sa att någonnfick sparken för det också). Det var veckans skandal på brittisk tv. Saknar dagarna då man väntade en hel vecka på nästa avsnitt av Vänner och ER och så satt vi hela gänget och drack te i våra Vänner muggar i jumbostorlek och åt HoneyNutCrunch ur paketet…. #nostalgi

      Hahahah oops :’D äääälskar vännneeeerrrr

    &&&&&&

    Blir fanimej tokig på alla &-tecken hon använder! Värst är det att hon börjar en del meningar med ”&”?!?!

      &
      Som Nellie /mamma -text.

    Faaaast hon gjorde något gott, hon kunde ha slängt den eller sålt den men hon såg någon som behövde och gav fast hon inte behövde anstränga sig med att hämta den. Det hade ju varit enklare för henne att lägga den på Blocket eller fb bortskänkes mot hämtning tex. Jag tycker att det känns som att hon skriver om sin känsla, att hon mådde bra av att göra det här inte utifrån ”Gud vilken fin människa jag är”. På samma sätt andra beskriver saker, situationer och handlingar som får dem att må bra. Du hade inga liknande åsikter om Sandra Bs kojfest som absolut kan vara ett humble brag-inlägg om hur chosefri, inbjudande, spontan och generös hon är. Live & let live.

    Jag förstår inte folk så måste tala om när de har gjort nåt bra. För mig är det en självklarhet att hjälpa andra på olika sätt.

    Det var ju snällt men hur lägger man fram att ”ni ser lite behövande ut, är ni det?”. Jag hade nog blivit lite putt om någon sa att jag såg fattig ut.

      Hade hellre velat se inlägget där hon beskriver situationen men att personerna hon frågar blir förbannade #Hoppsan #desågfattigautju #stillödmjuk

    I Spanien har alla tyvärr inte det särskilt gott ställt och man är tacksam för det lilla. Man försöker heller inte vara något man inte är genom att ta lån för att köpa dyra märkesväskor och visa en fin fasad. Är du fattig så syns det. Varför skulle man då ta illa upp när någon försöker hjälpa? Man blir heller inte kränkt för minsta lilla utan man lägger sin tid på riktiga problem.
    Däremot fåE Anna Bok inte några godhetspoäng av mig. Man behöver inte hävda sig på sociala medier.
    Mina 2 cents

    Det roligaste är att hon skriver att de inte haft användning för vagnen de senaste 5 åren..eh..körde hon runt Antonio i den tills han fyllde 10 alltså??

    …ett element de ”förmodlingen hämtat från soporna _eller_ hos goda vänner….” Lite skillnad där… Och som ovanstående påpekar. Hur länge hade Antonio vagn??? Hahahaaaa… så lång harang för att understryka vilken perfekt och givmild medmänniska hon är. Tror andemeningen hon hade försvann lite… hehe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.