Är det Nellies mamma som skriver hennes blogg?

Nellie Berntsson:

Jag har gjort en liten amatöranalys av Nellie Berntssons blogg och jämfört den med hennes och hennes mammas instagram eftersom inläggen varierar en hel del på bloggen.
Givetvis hade jag aldrig kommit på tanken att göra den om det inte var för mina härliga läsare som fick in mig på rätt spår igår! 

Vissa inlägg är konsekvent skrivna med ett &-tecken medan andra använder ordet ”och” och läser man bakåt i bloggen så inser man snabbt att det är alla ”djupa och allvarliga” inlägg som skrivs med ”och”.
Vardagsinläggen om hästar skrivs alltid med &-tecken.

nellie1

nellie22
nellie4 nellie5

Som av en slump (obs ironi) ramlade jag över mamma Berntssons Instagramkonto där jag snabbt kunde konstatera att hon enbart använder sig av ordet ”och” medan den storbloggande dottern uteslutande skriver &-tecken.

nelliekoll1

nelliekoll2

Är vi en ny ”Foki/Ricky-skandal” på spåren?
Är det Nellies mamma som skriver hennes blogg åt henne när det behöver bli så där djupt och allvarligt?

Det tror jag men jag kan ju givetvis bara spekulera men det verkar ju onekligen så.
Vad tror ni?

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    ”Jag har gjort en liten amatöranalys..”
    ”Som av en slump ramlade jag över mamma Berntssons Instagramkonto..”

    Borde du inte ge cred till den där tjejen som bland kommentarerna i tidigare inlägg om Nellie skrev om den här upptäckten och den andra tjejen som gjorde efterforskningen?

      Jo, men så klart.. Det är ju tack vare deras tips som jag gjorde det..

      Och ”som av en slump” är ju skrivet med rätt stor dos ironi..

        Du kanske ska ironi-märka dina inlägg. Tyg som vissa sätter sponsat/ålder/triggervarning på vissa inlägg. Typ ironivarning.

        ”Ironivarning” hahahaha jag dööör!! ????

    Det kan ju vara så men jag skulle tippa på att mamma Berntsson kanske läser igenom om dotterns lite djupare inlägg? Korrekturläser? Nellie är ju trots allt väldigt ung fortfarande, vilket man glömmer ibland, och som förälder kanske man vill ha möjligheten att lägga in sitt veto om hon lämnar ut för mycket om sig själv? Åtminstone skulle jag nog resonera så om min dotter skriver en blogg inför tusen och åter tusen människor.

      Fast då hade väl mamman satt stopp för bilder där Nellie ligger i sängen och hålnglar med en bra mycket äldre kille och N bara är runt 9 ? Eller alla andra väldig, utmanande bilder som lades upp när N var yngre och ibland fortfarande

        Satt stopp för?? Det är ju mamman som tar många av just de bilderna

      Och det hon ändrar i inläggen när hon korrekturläser är då alla ”&” till ”och”? 😉

        Jag har bara fått intryck av att de inte korrekturläser texten ordentligt.
        Varför jag själv reagerade på dessa ord är på grund av när man sitter och gör ett grupparbete med andra. Så är man hela tiden konsekvent att använda samma ord och inte börja använda till exempel ej,icke efter man innan har skrivit inte.
        I det här fallet har det används bland Nellies kompisar via sms och bloggar tecknet &.
        Vanligt ”och” har inte existerats hos dem.

    Det som sign Elin skrev lite längre ner i förra inlägget, visar på samma sak. Att ”den ena skribenten” lämnar ett mellanslag efter sista ordet och punkt, gång på gång. Såhär till exempel . Precis som mamman ofta gör.

    Samtidigt kan jag förstå att 15-åringen Nellie behöver hjälp att driva sin verksamhet. Det är ett jättejobb hon förväntas utföra, hålla alla ständigt uppdaterade etc etc. Så förvånande är det egentligen inte. Däremot kan man tycka det är lite … falskt, kanske?

    Korrekturläser tror jag inte mamman gör – isåfall är det ju skrämmande hur många stavfel, syftningsfel och allmänna skrivfel som texterna dräller av.

    Fortfarande tycker jag att Nellie är en duktig och driven tjej inte minst med tanke på hennes ålder. Jag önskar att hon finge fokusera sitt liv på ridningen och inte på den ständiga jakten på gillanden, sponsorer och mediauppmärksamhet. För den är en dagslända som kan lämna ett svårt tomrum efter sig en dag. Hästarna och ridningen däremot har hon alltid.

      Men det där med mellanrum görs både när det står ”och” o när det står ”&”

      Däremot har jag tänkt på att de typ aldrig skriver ordet HAR. I bloggen står det t.ex ”jag kämpat” istället för ”jag har kämpat” eller ”vi letat” istället för ”vi har letat”. Mamman skriver likadant på sin instagram. Vet inte om det beror på att Nellie har fått sitt språk ifrån mamman eller om det beror på att hon skriver. Störigt att läsa i alla fall.

        Det är, vad jag förstår, ett steg i den ständiga förändringen av vårt språk. Som många unga går i spetsen för utan att vara medvetna om det. Även det lilla ordet ”att” är på väg ut.

    Jag vet att det är mamman som skrivit större delen av bloggen från början, nu skriver säkert nelli det mesta utom de långa viktiga i läggen hur hon är emot mobbning och liknande. Lite kul när de är några av de värsta mobbarna av alla. Jag säger bara, testa att bo på samma ort som dom ett år eller två ? Åk till Tjörn eller Lysekil och fråga vem som helst på gatan om vad de har att säga om familjen och nu får en helt annan bild än den som familjen försöker förmedla genom bloggen och media. Mer hatad tror jag inte går att hitta och det handlar om allt annat än avundsjuka som de själva vill få det att verka som

      Vad är det de gör som får ortsbefolkningen att ogilla dem? Handlar det om att de snackar skit om andra eller vad pågår?

      min kompis som bor i tjörn har sagt exakt samma sak faktiskt! om hur dom är… näsan ivädret attityd lixom

      Omg, vill veta mer!!! :O

    Jag finner detta MYCKET intressant. Det verkar onekeligen ligga en hund begraven här!

    Jag funderar mest hur de själva kan ha missat att den ena skriver ”och” och den andre &.

      ;(( *funderar mest ÖVER hur

      Tror du verkligen att hennes fans på 10-15 år tänker på det. De är ju de som önskar sig boken i julklapp, inget hellre vill än att köpa hennes läppglans.
      De som en gång om året åker med sina sparpengar till tessie i Göteborg och köper några plagg, får en rosa tygpåse och en bild på tessies instagram

        Nu syftade jag givetvis Nellie och hennes mamma. Man borde ju inte vilja göra det så uppenbart menar jag. Det finns ju även äldre som läser bloggen och bevisligen lägger märke till det.

    Det här är verkligen den mest underhållande skvallerbloggarna jag något sin sett! Så levande med alla som kommenterar och ger sig hän varje dag

      Jag håller helt med. Finns ingen som blomstrar som denna just nu.

      Till stor del tror jag det beror på att många av Tyras irriterade läsare hittat hit. De är ettriga och på g

    Samtidigt tycker jag inte Nellie ska behöva bli ”shot down in flames”. Hon har hittat en nisch, en plattform där hon tjänar pengar och kan leva det liv hon vill. Utgår jag ifrån. Där finns massor med svenska YouTubers som tjänar storkovan på helt meningslösa filmer.

    Nellie kliver upp tidigt på morgnarna och jobbar och sliter. Det ska hon ha cred i massor för.

    Däremot är det, helt uppenbarligen, mycket i karusellen som kan kritiseras och DET tycker jag är både viktigt och helt ok. Det är inte ok när det blir Kejsarens Nya Kläder över det hela och ingen vågar påpeka något. Jag har sjaälv barn i samma ålder som Nellie och jag vet hur sårbara de är och vilken hänsyn man trots allt behöver ta till deras sätt att resonera – de är fantastiska och underbara men samtidigt faktiskt barn.

      En nisch som går ut på att sälja på andra barn saker. Hade du haft barn i samma skola hade du gått en annan bild. Nellie är uppväxt med att hon är en prinsessa och ska behandlas därefter av alla! När inte lärare och elever visar henne det fjäsket så rycker föräldrarna ut och ställer till ett helvete på skolorna och allt kritiserad och hängs ut ända upp till skolledningen. Nellie har aldrig lärt sig vara ett vanligt barn, hon är intalade hemifrån att hon är speciell och fan ta den som inte behandlar henne därefter

      Vet du att hon är duktig och gör allting eller tror du bara det för att du läser det på bloggen? Du förstår väl att de bara visar upp den bilden av henne dom gynnar hennes bild utåt som smart och fantastisk.

    Tycker Nellie är bäst även om mamman hjälper henne skria

      Vad är det du tycker hon är bäst med/på?

    Jag satt och funderade varför detta var en ”skandal” och funderade hur det hade varit om mor och dotter hade drivit bloggen tillsammans, märkt ut vem som skrev vilket inlägg. Kanske hade bloggen blivit ännu mer populär om mamma hade beskrivit deras vardag på sitt sätt, då kanske andra mammor och döttrar i tonåren läst bloggen tillsammans.

    Jag tycker det är lite att lura folk när det är någon annan som skriver åt en….

    En sak jag har funderat på är om det har hänt något mellan Nellie och Linn Olsson? Ett tag var de rätt tighta och nämnde varandra ofta i sina bloggar, men sen bara försvann det. Och läser man bådas bloggar så har det ju hänt att de har varit på samma ställen, t.ex. tävlingar eller så, utan att nämna varandra osv. Behöver ju såklart inte ha hänt något, men blir lite nyfiken. Någon som vet?

      För rätt många år sen pikade de varann en del, minns dock inte om vad, så något var det ju i alla fall. Men sen efter det har de även skrivit om varandra vid fåtalet tillfällen där de har skrivit positivt om den andre, så jag tror inte att de direkt är ovänner i dagsläget i alla fall 🙂 men något var det som hände ett tag minns jag.

      Tror bara de har glidit i från varandra när de inte bor på samma ställe. Sen var väl lillasyster Olsson och Nellie kompisar…

        Fel! När nellie blev mer populär än Linn behövde de inte låtsas tycka om henne mer för då behövde de inte henne längre

    Jag tycker nelli har lite manliga drag. Omslagsbilden

    Vad jag inte fattar är varför alla ser upp till henne? Ingen personlig kritik mot Nellie, men många säger ”hon är bäst” – bäst på vad? Hon säger sig vara emot mobbning, men egentligen – vad har hon gjort emot det? Skrivit något åsiktsinlägg i månaden? Alltså nej, jag förstår inte vad hon har gjort för att få alla att älska henne.

    Sedan, jag tror inte hennes mamma skriver hennes inlägg. Jag tror det mer är att ”&” är mer vardagligt och ”chill” och används därför i vardagsinläggen och på instagram. Åsiktsinlägg är mer seriösa, och därför används då och.

      Det enkla svaret är att Nellie är en tonåring/ung tjej som
      Marknadsförts massor och därför syns ! Klart många unga 10-16 åringar ser upp till henne och läser utifrån hur unga de är !

      Att konceptet funkar – dvs är av vikt, visar ju även faktumet att Bonniers förlag valt att publicera böcker skrivna av ”Nellie” !

      Man blir inte publicerad av Bonniers om det inte anses att materialet är säljbart 😉 som produkt har Nellie blivit en succé !

      Konstigare än så är det faktiskt inte .

    Hon har skrivit på bloggen nu att hon använder ”&” när hon skriver på mobilen och ”och” när hon skriver på datorn.

      Gulligt att hon är här inne och läser. Eller om det är mamsen.. ?

      Som i inlägget som är printscreenat ovan där det är adlinks etc och hon ändå använder ”&”? Jag kan iaf inte få in länkar när jag skriver inlägg på mobilen, då måste jag plocka fram datorn! Tror knappast på det där… 😉

        Jag håller med dig Frida om smartphone.

        ____________________-_-_______________

        Fasaden börjar att krackelera.

    Nått jag stör mig fruktansvärt på i bloggen är när nellie/mamman skriver ”IMON” ist för ”IMORN” eller ”IMORGON”! Tack för att jag fick lufta mig. Världens bästa blogg Camilla!

      Ja eller när hon skriver creed istället för cred!!! ?

      Eller han istället honom.

        *för

      Eller scoop istället för scope…

    Alltså att fru mamma skrivit åt Nellie tidigare år är ett välkänt faktum . Trodde faktiskt att du Camcam omöjligt kunde ha missat det ?

    Så sorglig grej hela saken med ”barnstjärnan Nellie” som jag tidigare kommenterat .
    Det enda Nellie gjort ang ”mobbning” är att prata om att hon själv blivit mobbad . Det lägger jag ingen värdering i då jag inte på något sätt kan veta omständigheterna annat än Nellies version att alla – lärare, barn, barnens föräldrar osv, jobbat emot Nellie med familj .

    Jag är i övrigt djupt fascinerad över det nya Tobbe samarbetet . Tobbe och Nellie marknadsför sig tillsammans deluxe, har gemensamma clinics på gården, Tessie shop ligger där , och samarbetet säljs deluxe på alla mediala kanaler .

    Smarta business folk de där ….?

      Visst är hon duktig mamman på att ordna det!! Precis ju som hos Malin Trollnäs och det varade ju i ca 5 månader och nu hatar de varann ? Så fortsätter familjen från ort till ort och avverkar folk på löpande band

        Ja det är onekligen lite märkligt . 😉

        Ang Tobbe samarbetet är jag väl iof inte så värst förvånad att det tagits tag i .
        De har ju känt varandra hur länge som helst allmänt och det var mycket kontrovers utifrån det medialt när Nellie kom med i ponnyakuten pga deras redan tidigare nära kända relation .
        Många kommentarer även utifrån det att Nellie tonades ner rejält i ponnyakuten i fråga om att visas, och väl egentligen inte hade så särskilt stora problem med sin ponny .

        Tobbe har väl alltid varit en människa som är bra på att göra afärer, exponera sig och ta betalt 🙂

        Tror inte han är nådig att stöta sig med det minsta ?

        Det har ju uppenbarligen skitit sig med nya kompisgänget redan. Hon ondgjorde sig över dem på sitt insta häromdagen. Nu ska hon baara satsa på hästarna.

      Det tänkte jag med! Knappt har hästarna landat i Tobbes boxar, förrän Nellie går ut med att ”VI söker någon som vill jobba för OSS…” etc Har de köpt in sig i verksamheten? Blivit delägare i gården? Ska Nellie anställa och avlöna någon som ska jobba åt dem? Plötsligt är det VI! När jag trodde det mest rörde sig om att hennes hästar fick stallplats där.

      Men självklart är det ett samarbete. Undrar bara vem som vinner mest på det, och hur länge? Tobbe kanske är i behov av uppbackning i sin verksamhet…?

        De blev väl tvungna när Matilda åkte hem

        Fast min poäng är väl lite att oavsett skvaller/vem/vad/hur osv så helt klart är uppläggen dessa kreativa drivna business människor kommer på otroligt framgångsrika .

        Berntsons, Tobbe , mfl med samma ”smarta” business tänk (läs där de valt att lägga krutet i fråga om möjlighet att tjäna pengar ) betalar sig uppenbarligen hyfsat bra .

        Det är ju därför jag inte fattar enstaka kommentarer som ” varför säljer Nellie ” osv.
        Det korta svaret är : Eftersom marknaden tydligen köper deras business 🙂
        Därav tidigare kommentar : skickliga människor ang att göra business 🙂

      Allt går med mördande reklam

    Hon har nyligen skrivit om detta på bloggen hon skriver ”och” när hon bloggar från datorn och ”&” när hon bloggar från mobilen, inte svårare än så.
    Att Nellie använder ”&” på intagarn beror då på att hon har instagram på mobilen, vilket hennes mamma också har men hon är ju lite äldre och har väll vant sig att skriva ”och”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.