Dessie ger en liten geografilektion.

Dessie:

dess3

Jag undrar om det var för sig själv som hon kände att hon var tvungen att specificera att Marbella ligger i Spanien eller om hon helt enkelt tror att hennes läsare är puckade?

Flygrädslan verkar har lagt sig för hon ska väl inte bila Europa runt?
dess33

16 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Själv tycker jag det är en bra egenskap att inte ta för givet att alla vet var allt ligger.

    En vanlig företeelse bland Stockholmare (inflyttade kanske?) är att om man frågar var de kommer ifrån så kan de uppge en stadsdel, tex Lidingö och förvänta sig att alla vet att det är en del som ligger i Stockholm. (Vi sitter alltså och samtalar i en annan del av Sverige/världen). Var väldigt vanligt på nyheterna också just när det kommer till huvudstaden att de räcker med stadsdel så ska alla veta att det är Stockholm so den ligger i.

    Sååå, jag gillar tydlighet. Tycker det andra är snobbism.

      Haha nu känner jag mig lite träffad! Jag glömmer ibland bort att alla inte har koll på Stockholm, och kan ibland svara Värmdö när folk frågar vart jag kommer ifrån. Tror det har att göra med att man ofta frågar varandra det och då kan svara stadsdel eftersom alla har koll på ett ungefär vart det ligger då. Brukar faktist försöka tänka på det om jag är i en annan del av Sverige men det är svårt! ?

        He he 😀

      Jag svarar alltid Stockholm om någon som inte bor här frågar mig var jag bor, men då kommer det alltid en följdfråga om var i Stockholm. Ofta är svaret nej på frågan om de har koll på Stockholm…. Jag är alltså brydd åt andra hållet. ?

        He he, ja ibland vet man inte om man ska ha huvudet upp eller ned. Blir fel hur man än gör med vissa människor. 🙂

    Äntligen riktiga blogginlägg!! ?

    Nu känns det som att du bara letar efter saker att gnälla på om Dessie. Jag är verkligen sämst på Geografi för det intresserar mig inte så mycket och det finns säkert fler som mig som är dåliga på Geografi o bra på andra saker som att klanka ner på nån som inte vet som nu tex att Marbella ligger i Spanien.

      Så att klanka ner på nån som inte vet att Marbella ligger i Spanien känns ändå väldigt onödigt. ( skulle det stå min mobil lever sitt eget liv )

        herregud man är inte ”bra på geografi” om man vet att marbella är spanskt, man är lägsta nivå allmänbildad…

        Nja, inte om man aldrig åker charter. 😉

      Till Jacq: Gud vilken trevlig person du är, nej man är inte lägsta allmänbildad utan man kanske inte är ett dugg intresserad av geografi o bryr sig inte så jävla mkt om vad som ligger vart. Jag vet att Marbella ligger i Spanien dock men har allmänt dålig koll på geografi för jag tycker det är extremt tråkigt helt enkelt.

    Man SKA veta var det ligger precis som att Paradiset hotell deltagarna SKA kunna peka ut Tyskland och Mexico på en karta! Att ta för givet att alla ska veta hur djup Nilen är är däremot hardcore besserwisseri 😛

      Hur tänker du nu? Marbella är inte ens huvudstaden i Spanien. Om man aldrig åker på solsemester så finns det ingen anledning att veta var det ligger. Ingen alls faktiskt då de inte har någon annan relevans för omvärlden.

      Utan att googla, vet du vilket lands huvudstad Belmopan är,Thimphu eller Brazzaville?

      Gör du det så heja dig, men du är tillhör nog inte majoriteten i västvärlden iaf, och då kan jag tycka att veta länders huvudstad tillhör en mer relevant kunskap än att känna till en semesterort.

      Bara för att något är självklart för dig så blir det rätt förmätet att tycka andra ska veta samma sak.

      Lina är kanske en hejare på nano-teknologi och tycker att det finns saker som hon vet om tex Fullerener, som är betydligt viktigare för din och min vardag än vad en semesterort är, men inte förvänta sig av dig att du har koll på det.

      Jag tycker om en ödmjuk inställning till vad folk kan och varför när det inte kommer till saker som direkt berör vår vardag. Vi har alla vårt fokus på olika saker och ju äldre man blir desto mer saker upptäcker man att det finns att ta lära sig om.

      Peace! 🙂

        Tack ??????. Skönt med icke asdryga människor i kommentarsfältet.

        🙂

    Kan vara så att hon förtydligar pga att hennes läsare ibland klagar på att hon blandar städer och länder i sina texter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.