Konstapel Spångberg

Betyg och ansökningar till utbildningar är allmänna handlingar och jag har med hjälp av en läsare tittat lite på våra bloggares betyg och jag blev förvånad. Förvånad över att Tunis – som hade riktigt bra avgångsbetyg ändå inte kan märka ut sina samarbeten på ett korrekt sätt.

Om någon vill titta på mina betyg så går det utmärkt. Jag hade inte ett enda MVG utan generellt på VG i allt utom mitt största ämne – latin – där jag bara fick G. Med nöd och näppe. Ett svårare ämne får nog fan inte att hitta.
Kids, läs aldrig det.

Men det mest överraskande är ändå att Odd sökt en polisutbildning på distans till våren 2017. Ska Herr Spångberg ut och patrullera gatorna nu alltså?
Min kille spelade en av Kling & Klang på Astrid Lindgrens värld och kan nog komma med ett och annat tips. =)

Bilderna är lite kassa men ni går hålla till godo. Plocka fram falkögonen..

Finns man inte i databasen betyder det att man inte har sökt till något svenskt universitet/högskola (under de senaste 10 åren åtminstone). Kissie, Kensa, Dessi, Foki, Paow, Hugo m.fl har alltså ingen högskoleutbildning.

gabjossbetyg

ginabetyg

oddbetyg

tunisbetyg

oddpolis

69 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kanske dock inte jättesnällt att lägga ut det för allmän beskådan då han kanske inte vill att hans nuvarande jobb ska veta det? Han har slutat blogga. Låt honom vara…

   Håller faktiskt med! Hade det varit en bloggare är det mer förståeligt men han verkar ju inte (förvåningsvärt nog) inte vara intresserad av rampljuset längre. Visst är det allmänna handlingar men som privatperson förväntar man sig nog inte att dessa ska delas på stora bloggar.

   Hade allt varit bra på jobbet så skulle han väl inte söka utbildningen?
   Kanske får han inte ens fortsätta efter provtjänstgöringen och då är det ju ingen överraskning för någon.
   Jag tycker att familjen Spångberg med sin höga profil och allmänna mallighet ska synas lite extra noga. De kunde valt ett liv i skymundan också om de velat.
   Ska det vara någon glädje med en blogg av detta slag måste det väl komma fram lite intressanta nyheter och inte bara en hel massa snack och tyckande från läsarna (inkl mig själv)?

    Jo men intressanta nyheter om bloggare inte om folk som valt att lämna offentligheten. Men allt kan ju såklart diskuteras. Själv tyckte jag att det var onödigt att lägga upp detta och då är jag inget fan av den familjen. Men man får tycka olika!

    Fast han kan ju ha sökt bara för att se om man kommer in. Jag har hört att man oftast inte blir antagen till polis första gången då de gärna ser att man är lite äldre och har längre arbetslivserfarenhet.

   Alltså… vad kan hända? Kommer han in lär han ju berätta det iallafall, och vad skulle jobbet göra… avskeda honom pga sökt utbildning??

    Det är väl inte frågan om vad som kan hända, utan snarare om att man kliver in på en annan persons liv som inte valt att befinna sig i offentligheten längre. Jag tror Odd lade ner bloggandet och rampljuslivet för att han inte tyckte om det, och då kanske detta klassas som känslig information för honom. Vad vet vi?

    ”Tror att”, ”kanske”, ”vad vet vi”… ja precis, vad vet vi? Han kanske skrattar och säger till frugan att hon får kalla honom konstapel Spångberg nu? Vi vet ju inte vad han tycker eller vad hans jobb tycker så varför bli stötta å hans vägnar? Dessutom, för att vara en person som inte vill vara offentlig har han jobbat på bra med matprogram och allt möjligt… visst kan han ha ändrat sig men så länge han själv inte uttalat detta så tycker jag det är fritt byte ;P

    Men vad säger egentligen ens betyg om någonting? Av min erfarenhet spelar det stor roll vilken skola, vilket program och vilka lärare man har för att få bra betyg – inte nödvändigtvis hur man smart är. Tyvärr.

    Många som gick friskolor och/eller praktiska program häromkring fick många MVG:n på pappret just för att de hade bra lärare och lättare kurser än vad en annan hade. I dagsläget hade jag förmodligen valt en praktisk linje för att få MVG:n rakt igenom, istället för medelmåttiga VG:n och MVG:n med G i några få kurser jag avskydde.

    Sedan finns det ju x antal andra saker som gör att betygen blir lidande, men det orkar jag inte gå in på nu.

    Odd slutade blogga hos United Influencers därför att detta stod i konflikt med jobbet hos ENT som åtminstone delvis är konkurrent till UI.
    Han är fortfarande en ”offentlig person” eftersom han dagligen finns med i Blondinbellas blogg.
    Skulle Odd vilja finnas utanför bloggen så kunde han ju se till att det blev så. Det finns många exempel på bloggare som har sambos osv som inte alls medverkar i sociala medier varken i ord eller bild.

  Har för mig att jag läst på Kissies blogg att hon studerat under de senaste åren… Men hon kanske bara har läst in eller kompletterat gymnasiet på Komvux eller nåt…

   Hon har läst upp gymnasiet på komvux.

  Var kan man hitta den här infon? Är nyfiken i en strut och hade gärna snokat lite på bekanta ;);)

  Vilka betyg Gina har btw. Önskar att jag tagit seriösare på betygen under gymnasiet, nu står man här med ett kasst meritvärde och kan inte välja bland utbildningar som man önskat. (Ja jag är medveten om HP, men med kassa nerver och några år sedan man pluggat tror jag tyvärr inte jag skulle lyckas bättre där.)

   I feel you. Önskar att jag gjort så mycket annorlunda när jag var tonåring. Hatade skolan från årskurs 6 och uppåt och gjorde aldrig läxor eller pluggade. Började skola 8:an rejält och när jag började gymnasiet hade min depression gått så långt att jag inte ens lämnade sängen så har några enstaka G från högstadiet bara.
   Gick några terminer på IV innan jag fyllde 18, sökte in på en internatskola men köerna var för långa. Nu är man 25 och vet inte vad man ska göra med sitt liv.

    Folkhögskola kanske vore något att fundera på? Det finns till för personer som har haft så knackig skolgång som du verkar ha haft, så de är bra på att peppa och anpassa till individen.

   Som privatperson kommer du inte åt den här databasen, utan den är bara för vissa universitetsanställda. Men om du är riktigt nyfiken kan du begära ut betygen direkt från dina bekantas gymnasieskolor 🙂

   Det gör dig säkert inte ett dugg gladare, men jag hade bra betyg och sökte utbildning därefter. Hade förhoppningen att en utbildning med över 20.0 i intagning skulle vara bra, men nej… Blä!

    Haha tack för trösten 😉 Nej men visst kan det vara så. Sen känns väldigt aktuellt för tillfälligt att läsa ”fina utbildningar”. Var och varenda kotte vill gå på kth och bli ingenjör, men varför? för att det är ett yrke de brinner för eller för att det ser fint ut i sociala medier? Men det är hårt tryck på de allra flesta utbildningarna då det idag oftast inte enbart räcker med gymnasiebetyg. Så det handlar absolut inte om att jag vill läsa någon ”statusutbildning”, men jag önskar att jag hade haft såpass bra meritvärde att jag hade större valmöjlighet.

  Oj måste säga vilka Gryma tjejer! Jag som är stolt över mina C (VG tror jag?) som jag fått på komvux.. Har pluggat upp gymnasiet i flera år men har forfarande inte behörighet till uni/högskola ..

   G+/VG-..absolut inte VG.

    C är väl omräknat till VG? (Eller ja, tvärtom då) Så fick jag förklarat för mig i alla fall när jag läste upp betyg.

    FAN va otrevlig jag lät! Menade inget illa, men blir så sur när min brosha påstår att ett C väger lika tungt som VG gjorde då. Det var bra mycket svårare att få VG då än att få C i betyg med det nya systemet. För ett MVG var vi tvugna att kämpa! Låg man på MVG- så fick man VG i slutbetyg. Förlorade ”alla MVG i slutbetyg”-skrytet pga mina MVG- som drog ned mig till VG i ett flertal ämnen.

    Sedan förstår jag inte hur vissa inte kan få högre än C i vissa ämnen. Sveriges skolor är ju rena skämtet. Har aldrig behövt plugga inför ett prov (bara inför en uppsats om WW2 i nian). Fick smaka på andra bullar när jag pluggade vidare i USA. Där sträckpluggade jag nästan dagligen för att ens ta mig igenom… Svårare att läsa ekonomi i USA än civiling här i Sverige..för mig iaf.

    Tycker snarare de allra flesta tycker att det är precis tvärt om – alltså svårare att få ett A än mvg. Men jag tycker skolorna är väldigt olika i sin betygsättning trots att där finns riktlinjer att gå efter. Jag har haft lärare som gett högre betyg för att de tyckt om vissa elever och dessutom folk som blivit icke godkända på prov som fått en massa hjälp för att få det godkänt till att sedan få G-VG i slutbetyg. Det om något är riktigt illa!

    Men gud här skriver jag hur stolt jag är över andra som gjort bra ifrån sig och jag är besviken över mig själv så blir du sur över att c ABSOLUT inte är VG för oj så tufft det var på din tid.. Herregud. C är VG iallafall när jag läste och det var knappt några månader sen. Sen har jag gått gymnasiet med både dom gamla och nya betyget och dom nya betygen är mycket svårare att få! Dom nya betygen har ju fått massa kritik för att dom är svårare att uppnå än dom gamla så du hade nog lättare än vad du tror 🙂

    Käften om det du inte har koll på. Ett C är ett VG. Ett A är svårare att få än ett MVG.

    Hahah börjar kommentaren med ”FAN vad otrevlig jag lät! Menade inget illa..” och bränner sedan på med en av de otrevligaste och högfärdigaste kommentarerna jag någonsin läst!

    Jag har hört att A är mycket svårare att uppnå än MVG och C är nog inte hellätt det heller. Get off your high horse, om du nu fick så otroligt fina betyg (med några enstaka VG i kurser du skulle fått MVG i enligt dig själv) varför bryr du dig så mycket om hur lätt eller svårt andra känner att det är att uppnå ett visst betyg idag? Påverkar ju inte dig, inte så att det var omöjligt att få MVG i alla ämnen på vår tid.

    Intressant dessutom att du säger att det var såå himla svårt att få MVG samtidigt som du menar på att svenska skolan är såå lätt? Och du har aldrig behövt plugga inför ett prov? Känns mest som att du vill skryta och höja dig själv dig till skyarna med dina kommentarer.

   …och som lärare som dessutom forskar kring betyg och bedömning så kan jag meddela att man varken kan eller ska jämföra det ”gamla” betygssystemet med det ”nya”, det är två helt separata system. Många lärare, och elever, upplever också att ett A är väldigt svårt att få då eleven måste få A på alla kunskapskrav inom ett visst ämne för att kunna erhålla detta betyg.

    Sen har vi gänget som tog studenten -97, som min syster, första kullen i G-VG-MVG systemet. De blev, ursäkta språket, rövknullade av regeringen och Skolverket. De har lägre snitt än alla andra kullar eftersom lärarna inte hade en aning om hur systemet fungerade och gav dem betyg enligt 1-5 skalan där man kunde höja betyg från en termin till nästa. Men det gick ju inte i nya systemet så det där G:na min syster och hennes klasskompisar fick i nästan alla A-kurser i 1:an drog ner hela deras slutbetyg. Samma sak för alla som gick ut -97…. Rent bedrägeri för en hel årskull.

  Jag hade skitbetyg i gymnasiet, spenderade sista halvåret i en alkoholframkallad dimma.. Nu när jag vuxit upp skaffade jag gymnasiebehörighet förra året och börjar högskolan till hösten så man kan bara man vill 🙂

   Lycka till! 🙂

    Tack <3

  Vart har du hittat detta??

  Antar att du också gick halvklassig variant på humanistiska linjen eftersom du läst latin… Undrar om man kan läsa latin på gymnasiet nu för tiden…? Håller med dig, latin var skitsvårt! Var glad jag fick betyg 3…

   *halvklassisk

   Fanns att välja när jag gick gymnasiet, som jag avklarade för 3 år sedan.

   Latin var ju jätteroligt! Läste 2 år av det på gymnasiet, roligaste jag visste var översättningsproven. Få sätta tänderna i en latinsk text i några timmar. Önskar att jag fortsatt lite på uni.

  Har fruktansvärda betyg från gymnasiet, men tack och lov så finns högskoleprovet! Lyckades komma in på uni tack vare det.

  Var har du fått tag på dessa dokument?

   Det kommer från en databas som vissa universitetsanställda har tillgång till.

    Det känns ytterst tveksamt att som universitetsanställd dela denna information till en skvallerblogg, hur offentliga uppgifterna än är. Sådana är åtminstone inte riktlinjerna för universitetsanställda på Uppsala universitet…

    Man kan inte neka en utlämning av offentliga allmänna handlingar bara för att man inte gillar personen man lämnar ut dem till. Som man förövrigt inte får undersöka överhuvudtaget..så, undrar hur ni gör på UU?

   Det var en läsare som erbjöd sig att kolla upp det via den databas de har tillgång till. Är det offentliga uppgifter tror ni?

    Svarar mig själv, det är offentliga uppgifter enligt UKÄ. http://www.uka.se/studentratt–tillsyn/fragor-och-svar-om-studentratt.html

  Odd kommer inte in där när myndigheten kollar upp anmälningarna till socialtjänsten.

   Är du säker på det? Med tanke på att inga åtgärder gjorts har nog socialtjänsten lärt sig att ta anonyma anmälningar mot den familjen med en rejäl nypa salt…..

  Nu tycker jag att du går över gränsen! Skäms på dig. Du har ingen anledning att publicera andras betyg och tala om vilka utbildningar någon har sökt till. Det är väl ändå vars och ens egna angelägenhet. Vårt vill du komma med detta? Skärp dig! Jag tyckte att du var rolig i början men du har tydligen inget eget att komma med utan du måste räcka ner på andra för att försöka vara vara ”skämtsam”. Fy!

   Det är offentliga uppgifter….

  Du är bara en mobbare av värsta sorten, även om du låtsas vara något helt annat.

   Varför? För att hon publicerar offentliga uppgifter som vem som helst kan begära ut utan frågor?

   Exakt HUR är det mobbing? Det är offentliga uppgifter alla kan komma åt. Sluta skrik ”mobbare” & ”mobbing” så fort något inte passar dig.

  Av vilken anledning ska dessa uppgifter publiceras på en blogg? Förklara det för mig. Vad finns det för relevant förklaring? Allmänintresse? Någon som har efterfrågat av särskilda skäl?

   Jag håller med dig om detta, ser ingen anledning till att det ska tas upp vad för utbildning en anhörig till en bloggare har, eller inte har, sökt. Det hade varit annorlunda om det handlade om Isabella i detta fallet, men med tanke på att Odd skrev ett inlägg om att han inte alls tyckte om alla hemska kommentarer som de tog emot tycker jag detta är att vara riktigt nära gränsen.

   Det spelar ingen roll att Odd har varit offentlig innan eller är gift med en offentlig person, han har fortfarande känslor och vi har ingen aning om han skrattar åt att detta har kommit fram eller tycker det är riktigt jobbigt. Han valde att lägga ned bloggen för flera månader sedan, och jag är rätt säker på att bloggen var så gott som död redan innan han fick sitt nya jobb. Och nej, det spelar inte heller någon roll att detta är offentliga handlingar. Eftersom att detta är en stor blogg med många tusentals läsare når också innehållet ut till väldigt många fler än om bara en vanlig dödlig snokande person ringer och efterfrågar uppgifterna.

   Jag håller också med. Att hänvisa till att uppgifterna är offentliga är ju inte skäl nog. Då kan vi ju presentera samtliga bloggares fullständiga personnummer, adresser och inkomstuppgifter när vi ändå håller på. Eller, det kanske inte skulle kännas okej för dig/er?
   Jag har själv sökt utbildningar ibland när jag tvekat på min jobbsituation men sedan inte gått vidare med det för att den har förändrats till det bättre och vill stanna. Varför ska arbetsgivaren kunna få reda på detta? Jag tycker det är precis lika privat som mitt fullständiga personnummer även om det som sagt är offentliga uppgifter.

   Vad var syftet med publiceringen? Please do tell!

  Om CamCam tycker det är ok att publicera vad Odd har sökt vill jag gärna veta vad Fjodors betyg är och vad han sökt.

  Ta upp bloggares relationer, skador, granska deras varumärken/företag, bråk mellan olika bloggare, huruvida de är bra förebilder för dagens ungdom… men jävlar om du skriver om deras betyg!! Där går gränsen! *viftar med sarkasmflaggan*
  Varför tycka synd om just Odd? Grabben verkar klara sig rätt bra faktiskt.

   Nu har du nog missat poängen. Det är inte betygen som klämmer, utan UTBILDNINGEN HAN SÖKT. Betyg är skit samma, men vad man söker för utbildningar är en annan.

    Ja, förklara vad som är så hemskt att några skvallerbloggsläsare nu råkar veta att Odd sökt till polisutbildningen?

  Det är ju en sak att raljera om vad bloggare skriver i sina bloggar, instagram osv. De har ju valt att visa upp sina liv. Och får väl tåla viss kritik och bli lite skämtade med, inom vissa gränser förstås. Men en person som inte bloggar och skriver om sig själv ska inte någon annan lämna ut. Det finns många uppgifter om oss i vårt öppna offentliga samhälle som vi i så fall skulle kunna lägga ut helt opåkallat. Och det vill vi väl inte ? Vi måste väl värna om varandra och vars och ens personliga integritet? Något annat verkar helt fruktansvärt för mig.

   Ja du kanske kan förklara för mig då. Vad är så hemskt med att vi nu vet att Odd sökt till polisutbildningen?

    Tänk efter nu. Hur bra stämning tror du det blir på Odds jobb om de inte vet att han tvekar om sin nuvarande arbetsplats? Det skulle kunna allvarligt hindra honom att kunna avancera där om han skulle vilja stanna.

    Dessutom vet vi inte ens om han är fastanställd ännu.

    Haha, men då tycker ni inte att det är arbetsplatsen det är fel på? Utan det är camcam som förstör? Snälla, det är Odd själv som sökt och jämt ska det tjatas om eget ansvar… utom för just Odd som det är jättesynd om för hans arbetsplats kaaanske läser den hör skvallerbloggen och det kaaanske blir dålig stämning? Han kanske redan har berättat för chefen, vad vet ni?

  Vem anser du har med saken att göra?

   Ja, vem har egentligen något med något bloggarna lägger upp att göra? Egentligen borde det väl inte finnas någon skvallerblogg alls? SJälv gillar jag granskandet då jag hatar falskhet och reklam. Odds eventuella karriär faller inte därinom nej, men jag ser samtidigt inte faran med det.

   Men för att fortsätta spela i matchen 😉 : varför bestämde du dig att kommentera om integritet i just det här inlägget? Hade du inte sett bloggen innan, eller tycker du seriöst att gränsen går vid just polisutbildning?

  Jag kan också tycka att det är över gränsen att publicera Odds ansökan till PH (inte Paradise Hotel i detta fall. Vore iofs mkt roligare! :D). Ffa för att han valt att sluta blogga, och ”lämnat” denna världen. Kan även bli en känslig fråga för hans arb-givare att han sökt, om han nu inte sagt något om’et innan.

  Om nu Odd inte trivs med sitt jobb på TV4 ENT (eller om TV4 inte trivs med honom) och han inte skulle komma in på Polishögskolan får han väl fortsätta som husslav hos Bella. Det var ju som sådan han började när han hade sagt upp sig från Adecco. Sen skaffade han ett kontor på stan där han satt och gjorde ingenting innan ”musikkarriären” tog vid. Nej, i hemmet passar Odd bäst.
  Det finns så mycket att göra där i huset – putsa på bilarna, klippa gräset, skrapa grillen, handla och laga mat, baka…
  Och familjen kommer att ha små barn under många år fram över så där finns arbetsuppgifter!
  Dessutom befinner sig Odd & Isabella i en Simon & Camilla Läckberg situation. Det är HON som drar in 90% av familjeinkomsten hur man än ser på saken.
  Som någon skrev att det här med ansökan skulle skapa problem på arbetsplatsen för Odd så får man väl dra slutsatsen att det nog var problem med jobbet som gav anledning till ansökan in the first place.

   Vad grundar du den slutsatsen på?

   Jag vet flertalet personer som brukar söka utbildningar varje år men aldrig tackar ja till något, så det känns som att du har lite förhastade slutsatser. Sedan, vad fan gör det om kvinnan i hemmet drar in pengarna? Inte ett jack shit, möjligtvis i en värld någon fastnat i för 100 år sedan men inte 2016.

  Jaha, om en bloggare slutar blogga så har den automatiskt sagt ifrån att någonsin omskrivas i en skvallerblogg. Märkliga sociala regler som uppstått!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.