#Bodyshaming

Dessie:

Dessie skriver ett av sina inlägg om bodyshaming HÄR och diskussionen bland kommentarerna går ifrån vad Bodyshaming faktiskt är till huruvida Dessie hör hemma i en sådan grupp då hon opererat näsan..

Jag kan ibland undra vad poängen med sådana grupper är – att peppa och stötta varandra eller för att sticka offerkoftor tillsammans?

Tydligen läste vissa av er frågan som bitter men då förtydligar jag väl att jag faktiskt undrar.. Mmmmkay?!

dessie

39 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Dags att tona ner den bittra attityden igen?

    När det gäller uttalanden om offerkofta och ”humble” brag från dig, så känner jag att det kastas en del sten i glashus.

    Jaaaa, jag vet att jag inte behöver läsa om det inte passar mig, men jag gillar bloggen i det stora hela.

    Precis ^ Det verkar inte som om du har förstått vad en sådan grupp kan göra för en när man har dålig självkänsla eller dåligt förtroende. En trygg plats där du inte behöver känna dig rädd för påhopp om något så banalt som hur du ser ut. Jag vet att du har gjort en viktresa och jag tycker att det osar av rädsla och förakt för att bli tjocka Camilla igen.
    Du skulle kunna visa lite mer empati eller kanske inte uttala dig alls istället för att göra antaganden om folk som redan utstår fördomar och förakt.

      Jag ställde en fråga – det är DU som lägger värderingar och ord i munnen på mig.

        Njaaa… Om du inte gjorde en värdering skulle du aldrig komma på tanken att de ”stickar offerkoftor tillsammans”. Att du ställer frågan visar att du tänker i de banorna. En ickevärderande fråga hade varit: vad är poängen med sådana grupper eller tror ni att dessa grupper konstruktiva eller inte. Valet av ordet offerkofta är tydligt värderande.

        I övrigt ber jag om ursäkt för att lägga ord i din mun när det bara är antaganden från min sida.

    När jag såg detta inlägg trodde jag faktiskt att du skulle uppmärksamma de otroligt skeva och absurda kommentarerna som det inlägget fått, men istället kritiserar du grupperna? Nej, jag tycker de där grupperna framstår som mycket välbehövliga och vettiga av kommentarerna att döma.

    Säkert varit på tal om innan men vem är det som äger Dessans bil? Det är ingen registrerad på hennes adress och inte heller på Simons adress. Är den leasad, svartköpt eller beskattas den ej?

      Den står på hans föräldrar tror jag.

    Kan ingen printa vad för inlägg Dessie har skrivit i den facebookgruppen? Har själv inte facebook så kan tyvärr inte kolla. Men vill veta vad det är för saker hon lägger upp!

      Nej, 1. Det ska vara ett ställe där man lägger upp saker man inte vill att alla ska veta men ändå kanske behöver hjälp med eller liknande, man ska inte dömas för det man delar med sig av. 2. Hade man lagt ut det dessie skrev förlorar gruppen sitt värde, eller hur?

        Boh you whore. Fick prints nu ändå, puss!

        Till Malin. Du var bara tvugnen att skriva whore? Var är anledningen att kalla någon för det? Hon svarade enligt mitt tycke vänligt till dig.

        taget från mean girls mvh en förbipasserande

        Till vvv. Bara för att det är taget från en film ger det väl inte någon rätt att säga whore? Ska jag få kalla alla whore och sen säga att det är lugnt, jag såg det från en film.

        Jag hade inte tagit åt mig för buh, you whore är så starkt refereat till mean Girls däremot bara whore hade inte varit snällt.

    Tycker lite synd om Dessie. Verkar som att hon inte kan göra något rätt i folks ögon. Man får inte glömma att tjejen väl är ganska ung – typ 21-22? Tycker att man kan fokusera lite på att hon verkar vara en duktig ung mor åt sin lilla son i stället. Sen kanske det är så att hon borde sluta blogga och skaffa sig en utbildning/jobba med något annat eftersom hon ju inte tycks ha så stor koll på vad hon skriver ena dagen vs. andra dagen. Men det är ju en annan topic.

      Men hon skriver ju ingenting om barnuppfostran, bara vad hon hittar på för saker med Theo. Det tycker jag är lite väl lite fakta för att dra slutsatsen att hon verkar vara ”en duktig ung mor”.

        Varför skulle hon skriva om barnuppfostran???

        Ann, läste du klart min kommentar innan du tryckte på ”Skicka kommentar”? Annars får du gärna läsa om den, alternativt ta hjälp av någon med bättre läsförståelse.

        A – Kan inte svara på din kommentar om att jag har dålig läsförståelse nedan så svarar under denna kommentar i stället. Men tycker nog att det var rätt oberättigat att skriva så till mig och undrar varför?? Min fråga kvarstår (varför skulle hon skriva om barnuppfostran) så du får gärna utveckla ditt svar ytterligare. Jag ser fortfarande inget konstigt med min fråga – kanske du var lite otydlig i din kommentar? Och sedan, om du läser MIN kommentar lite tydligare, så skriver jag inte att jag drar ”SLUTSATSEN att hon är en duktig ung mor” utan att ”hon VERKAR vara en duktig ung mor”. Anklagar dig inte för att ha dålig läsförståelse utan du lästa kanske bara lite för snabbt? Man kan ju lätt missförstå då… Av det lilla jag scrollat igenom Dessies blogg (inte så ofta) så är det iaf vad jag uppmärksammat. Verkar som att folk har stora problem med henne av en massa olika anledningar som jag inte orkar sätta mig in i (och som jag fö struntar i)… Ha det gott //Ann

        Ann, du skriver att man bör fokusera på att hon verkar vara en duktig ung mor åt sin lilla son och fortsättningsvis i din nästa kommentar skriver du att du inte brukar läsa Desirées blogg… Du kanske borde sluta försvara henne över huvud taget då? Med tanke på att du faktiskt inte vet särskit mycket om henne.

        I alla fall skrev jag att det finns för lite fakta för att säga att hon verkar vara en duktig mor, eftersom hon bara skriver om vad hon hittar på med Theo. Inte om exempelvis barnuppfostran etc. som jag tycker påvisar hur bra/dålig en förälder är. Nu har jag bara skrivit exakt samma sak men lite tydligare, hoppas du förstår bättre då.

        Ledsen om du tog illa upp men tyvärr ser jag inte det otydliga i min text, nu när du säger dig ha läst hela min kommentar. Men som sagt, förlåt.

        A- Tycker bara, efter vad jag läst i kommentarerna om henne på DENNA blogg, att det är väldigt mycket hårda kommentarer just angående denna unga kvinna/mor och undrar om hon verkligen kan ha gjort sig förtjänt av det – hur kan man liksom ha lyckats få så många människor att tycka illa om sig vid en så ung ålder? Trist.

        Sen tycker jag fortfarande att det är helt ok om hon inte skriver om barnuppfostran och förstår inte (och det beror inte på läsförståelse eller att jag är speciellt mer korkad än någon annan som kommenterar här) varför det skulle vara något negativt. Finns tillräckligt många som anser sig specialister i detta området ändå….

        Men nu lämnar iaf jag denna diskussion om Dessie. Så intressant är hon inte.

      En ”duktig ung mor” som bor med pappan trots att han är skriven på annan adress så att hon får extra bidrag?

        Förresten, CamCam, något för dig att gräva i: Dessie är skriven på en adress i Stockholm där även hennes mamma är skriven. Eftersom hennes mamma inte bor tillsammans med Dessie är det rätt skumt (man ska enligt lag dessutom vara skriven på den adress man tillbringar största delen av sin dygnsvila). Dessutom, på adressen finns ingen bil registrerad, bara en moped. Dessies Simon är skriven på en annan adress i Stocholm, inte heller på den adressen finns någon bil registrerad. Så vems BMW brummar Simon och Dessie omkring i?

        Bara en massa antaganden. Låt tjejen vara i fred. Hennes blogg självdör ändå om hon fortsätter som hon gör nu och då får hon verkligen problem och då kan ju alla haters/mobbare få gnugga sin händer och hånflina.

        Jag tror att hon delar lägenhet med mamman. Jag har för mig att hon bor i en 4:a men hon har, vad jag vet, aldrig visat bilder från det tredje sovrummet.

        Emelie, det tredje sovrummet är ju ”kontor” och det visade hon bilder på för ett tag sedan. Hennes historia har dock alltid varit som sådan att hon och Simon bytte lägenhet med sin moder för att de skulle få större lägenhet. Men det förklarar ändå inte varför Dessan och hennes mamma står på samma adress, tror dock det varit så ett bra tag. Men den som orkar kan säkert anmäla det så att sanningen kommer fram eftersom de uppenbarligen fuskar eller ljuger om något.

        A

        Från hennes bilder har jag uppfattat det som att Dessie har bytt sovrum sedan Simon ”flyttade” och att ”kontoret” är i en hörna av den nya sovrummet.

    Nääää nu är jag trött på denna blogg. Tyckte inte den bidrog till mobbing osv. innan men den senaste tiden har jag sett flera exempel på detta. Humorn har därmed försvunnit.

    Ha en bra sommar allihopa och det var varit kul att diskutera med er ibland :*

      Detta har alltid varit en mobbningsblogg. Bara för att man själv hävdar att man skriver elaka saker ”med ironi och humor” gör det inte till mindre mobbning, tyvärr. Speciellt inte med öppna kommentarsfolk som hetsar till mer elakheter.

        Hur är den här bloggen mobbning?

    Bodyshaming handlar inte om att operera delar av sin kropp. Bodyshaming är att ha anmärkningar på hur andra väljer att se ut, ex att ngn är för smal eller tjock eller har opererat tuttar eller näsa. Man kan således operera sig men det betyder inte att man är FÖR bodyshaming. Om en person däremot väljer att kommentera operationen i negativa ordalag och ha fördomar om personer som opererar sig- då är det bodyshaming!

    Känns som du fått någon slags hybris med tanke på hur idiotiskt te.x detta inlägg är. Du som själv verkar kämpa med dina viktproblem borde tycka en sida som den där är något bra.. I början var du rolig men ju fler läsare du fick = mer hybris = bitter. Skärpning snälla.. 🙁 och som du ser är det inte bara jag som reagerat nu

    Jag tycker att bloggen är en frisk fläkt och har blivit lite sämre då bloggarna/hejarna har tagit så stor plats här. Men fortsätt stå för dina åsikter!

      Min hjärna kämpar sig fram som en skadeskjuten häst idag tyvärr..
      vad menar du med ”då bloggarna/hejarna har tagit så stor plats här”?

        Skulle gissa att det menas att bloggarna själva och deras fans har börjat skriva en massa kommentarer för att försvara sig själva/försvara sin bloggidol och då blir tonen i kommentarsfältet genast hätskare. Camillas inlägg ses inte som roligt sarkastiska längre och de ursprungliga läsarna som brukar kommentera på ett kul och oförargligt sätt blir i stället påhoppade av bloggarna och deras fans. Vilket givetvis har gjort att kommentarsfältet i denna blogg börjar bli som det var hos svenskabloggare tidigare (när det var någon som kommenterade där).

      Håller med om att tonen försämrats bland kommentarerna och det började när GabJoss skickade sin hord hit. Det finns liksom två läger här. De som gillar camcams humor och som gillar hur bloggare ifrågasätts och petas på, och så de som ser det som sitt jobb att bli kränkta å andras vägnar och helst vill att allt ska vara rosa små fluffmoln och enhörningar….

        Fattar inte de här snacket om sekundär kränkning. Självklart finns det de som är alldeles för lättkränkta och letar påhopp och näthat i allt och de som försvarar idoler eller vänner vid minsta ifrågasättande. MEN är det samma sak som att visa stöd för grupper som redan är marginaliserade och utsatta?
        Att stå upp för någon är visst inte solidaritet längre utan sekundär kränkta (oftast kvinnor som tydligen har varit viktigt att påpeka) offerkoftstickare.

        Tycker verkligen att de som har kritiserat det här inlägget har satt på sig offerkoftan eller kränktmanteln utan kommenterat att de ogillar tonen.

        Obs! Att jag menade ”Tycker verkligen *INTE* att de som har kritiserat det här inlägget…”

    Det är inget nytt under solen att kvinnor som har valt att operera sig i allra högsta grad body shamas. Vad folk än väljer att påpeka i negativ mening gällande en annans kropp är body shaming. Att Dessie har opererat näsan är abslout ingen anledning att utesluta henne från diskussionern. Hon har kanske opererat näsan just på grund av body shaming och då är det väl super att hon delar med sig av sina erfarenheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.