Handuppräckning

Tyra:

Jag kan ärligt erkänna att jag följt Tyras blogg VÄLDIGT noga och jag har inte en aning om var Fleur är. Det sista Tyra skrev var att de inte fick in henne i transporten när hon skulle hämtas hem efter Tyras lilla semester i Gislaved.

En handuppräckning – hur många av ER vet vart Fleur tagit vägen efter att ha läst det i Tyras blogg?

fleur

Tack Emma för tips!

Här är det sista som skrevs om Fleur på Tyras blogg. Tack Mikaela!
fleur

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Med tanke på hur mycket du driver med diverse bloggares stavning och språkkunskaper (*host* Dessie) kanske du ska lära dig skillnaden på var och vart för att undvika den här berömda stenkastningen i glashus… 🙂

      Alltså, jag säger olika varje gång. big deal för en sån skitsak? Skillnad mellan språkkunskaper och språkkunskaper.

    Varför ska Cornelia skriva att fleur mår bra och hälsar till alla om hon inte har något med fleur att göra? Fattar inte.

      Antagligen för att senast Fleur sågs till så hade Cornelia henne. Cornelia har sagt att hon inte har kvar Fleur, men vill inte nämna var hon är eftersom det är Tyras ensak. Det är många som ständigt frågar Cornelia var Fleur är så till den gräns att det nog börjat bli lite tjatigt och jobbigt för Cornelia.

    Jag antar att Fleur är kvar hos den där kvinnan som skulle jobba med henne från marken, det är det sista man hörde om henne iaf. Men det var ju månader sen, klart man undrar om hon är kvar där, hur det går och hur hon mår, och om hon ska stanna där eller komma hem till Tyra.

    Men alltså, både Tyra och Cornelia har ju berättat tusen gånger att Fleur är hos hos den där tjejen som kallas Sussa som jobbade henne från marken.
    Sen förstår jag mig inte på hästmänniskor överlag, den jävla HETSEN att hela tiden fråga om när man ska tävla, lever din häst, varför skriver du inte om den mer, osv. Nyfikna så de skriker om det.
    Jag är verkligen inget fan av varesig Tyra eller Cornelia men tycker det är sjukt att folk inte kan släppa detta. De vill uppenbarligen inte skriva om Fleur, det kanske är någon annan som äger henne nu, respektera det och fokusera på era egna hästar istället kan jag känna.

      Fast med tanke på att Tyra bad läsarna om pengar för att kunna köpa Fleur och många bidrog till köpet så tycker jag att hon borde berätta öppet om vad som hänt sen de inte fick in henne i transporten då Tyra skulle hämta hem henne.

        Det hade jag ingen aning om. Har bloggläsarna alltså betalat hästen?

          Förmodligen inte hela men de hjälpte till med en insamling och genom att handla på Tyras bloppis där hon uppmanade till högre bud eftersom det gick till en god sak – aka rädda Fleur från slakt.

        Om vi ska jämföra lite: Den finns en häst som heter Reality vars ryttare Sara Algotsson-Ostholt rider. Den hästen köptes också med hjälp av en hel massa människor. Flera hundra tusen handlade det visserligen om. Sara är enormt duktigt på att uppdatera hur hästen mår och resultat. Å nu ska de till OS

        Så tar vi Tyra, hon vädjade till sina läsare att köpa hennes saker så hon kunde köpa hästen hon lovade att läsarna skulle få följa med på hennes resa. En uppdatering i halvåret åt hästen blir väl lagom.

        Tyra är en scam som kastar sten i glashuset

        Ja är det så kan man tycka att hon kanske kunde tala om ifall hon sålt hästen.

      Jaha, Tyra har alltså berättat att Fleur är hos den där andra tjejen nu?
      Det har jag faktiskt helt missat.

    Jag har ingen aning. Det är bara Cornelia som har skrivit om Fleur. Söker man i Tyras blogg så har hon inte nämnt henne sen 2016-02-14. Fattar inte varför Tyra håller på så här det är ju inte första gången som hennes läsare undrar över nåt som Tyra bestämt hävdar att hon har skrivit om.

    Dessutom tittar man under fliken mina hästar så har hon en blid på Fleur med Jens i sadeln och inte skrivit vem som är fototgraf. Hej här snor vi bara andras bilder hejvilt

      Tyra påstår ju att bloggen handlar om 1% av hennes liv.
      Då ryms nog Fleur tillsammans med mycket annat i de 99% som hon inte skriver om i bloggen. Ungefär som mörk materia i universum alltså.

        Haha. Jag vet inte vf jag blir så provocerad av Tyras extremt dåliga blogg. Tror mest det är pga just sånt här. Asså va fan, det är ju liksom hennes företag och varumärke, hur svårt kan det vara att göra det iaf rimligt snyggt. Bara berätta om vad som händer med den jävla hästen.

    Classic Tyra! Hon vill uppenbarligen inte skriva om det för att hon känner nån sorts misslyckande med hela grejen. Då får hon ta frågor tänker jag.

    Söker man på fleur på turas blogg så är det sista inlägget om henne den 14/2.. http://ridingbytyra.se/?s=Fleur

      Lite efter va 😉

    Jag har ingen koll men jag kan tänka mig att hon syftar på att hon svarat på frågan flera gånger på instagram. Inte som en egen post utan som svar på frågan. Jag och alla andra som inte har intresse av att läsa hundratals kommentarer på instagram har ju såklart missat detta.

    Kollar man vilka frågor som trillat in på frågestunden borde hon fasen fått en känsla av att hon inte varit så tydlig på den punkten.. Inte heller har hon svarat på varför hon beslutade att sälja C som hon aaaaldrig skulle sälja.

    Tyra lär av Blondinbella! Hon är alltid trevlig, kort o saklig i sina svar till sina läsare bland kommentarerna. Trots ADHD och ångest.

    Natachas kille sitter och röker en joint i en av snappen som ligger ute på Fröken Missbelles snapchat. Var nog inte riktigt meningen att det skulle komma med. Ups!
    Trevlig helg!

    Man får lite svar på Cornelias blogg i inlägget ”svar på frågestund” 🙂

    På tyras blogg svarade hon en kommentar (ett långt svar) med att säga att hennes adhd påverkar vissa av hennes impulser och känslor. Jag skrev till henne att hon då kanske ska överväga om hon vill skriva såhär på sociala medier. Hon säger att hon är extremt känslostyrd – det kanske sätter käppar i hjulen för henne när hon debatterar eller lägger ut delar av sitt liv såhär, och där människor ger henne kritik. Jockiboy som har add, gjorde det misstaget – han agerade på sina känslor och kom i ett stort bråk över nätet. Han förklarade allt väldigt bra i en video.

    Jag föreslog för henne att hon annars kanske kan få stöd av någon. Men hon har inte godkänt min kommentar. Hon skrev även att hon ville skriva ett försvarsinlägg för att skriva av sig, men om hon bara ville skriva av sig så hade hon kunnat skriva och inte publicera det. Det känns som att hon bara drivs av sina impulser och känslor, som många såklart, och det kan vara en del av all drama som uppstår runt henne?

      Faktum är att kvinnan är 30 år o BORDE lära sig att hantera sin ADHD!

      Jag har skrivit massor av kommentarer till henne ang hennes impulsivitet, adhd etc men hon godkänner dem ALDRIG.

        Ja, men precis! Framförallt när hon är medveten om att hon styrs av hennes känslor och impulser. Hon vill väl inte godkänna kommentarerna ang hennes adhd för att hon inte vill inse att hon måste ta tag i det, och att det ”inte är hennes fel”.

    Fast hon HAR ju inte skrivit i bloggen om var Fleur är nu. Fan vad snurrig i palten människan är alltså!

    Senaste gången Fleur nämns i bloggen är i maj när Tyra inte kunde hämta hem henne. ”..en jätteduktig NH-tränare jobba med Fleur. Hon jobbar pass vissa dagar i veckan hos Ryléns och hade redan jobbat lite med Fleur, och då gjorde vi så att Fleur fick stå kvar där.”
    Jag tolkar det som att ”stå kvar där” betyder stå kvar hos Cornelia. Men nu gör hon ju uppenbarligen inte det längre enligt Cornelia. Kanske har NH tränaren tagit hem Fleur, men det är det ju faktiskt ingen som har sagt så det är ju omöjligt att veta.

    Hon veeeeeet ju att hennes minne är helt åt helvete så jag förståååååår verkligeeen inteeee varför hon absolut måste envisas med att inte kolla upp saker först innan hon ska börja bråka. Jobbiga människa!! haha

      Som någon tidigare skrev så har hon kanske nämnt det i nån instagramkomentar för x månader sedan. Att kräva att alla läsare håller stenkoll på samtliga kommentarer hos henne är ju bara dumt.
      Skriv bara ett inlägg i bloggen om Fleur då så slutar alla ”tjata”, och kan dessutom lätt hitta det genom att söka. Färdig med det! ?

        Fats hon skriver ju ”hade ni aktivt följt min blogg så hade ni vetat var fleur är” och då antar iaf jag att hon menar att infon finns att finna i bloggen. Men man vet ju aldrig riktigt med henne :S

        Kissekatt: Jag håller med dog! Däremot så tror jag Tyra har svårt att hålla isär instagram å bloggen 😉

    Angående det där med Jockiboi, i deras serie säger Jonna tex att Jocke är bättre att uttrycka sig mm, men i den videon säger han att han inte är det pga ADD. Jag har inget emot honom, men det känns lite konstigt.. Tex att de har lagt upp en video som heter ”vi testar vårt egna spel” och säger att de har lanserat ett spel och att det ska komma fler, men det är ett fan som gjort det och de har inget att göra med det, de har de själva sagt. Och Saga Scott som var brudtärna sa i en intervju att de hängde en dag och att Jonna verkade jättetrevlig och sedan frågade om hon ville vara det.. Okej nu låter jag verkligen som en stalker..

    -Nej, hon har banne mig inte skrivit något annat än att hon försökte hämta Fleur och att det då inte gick att lasta hästen.
    Däremot har väl Cornelia svarat så mycket hon kan och antagligen får om Fleur, fattar inte varför folk hoppar på henne?
    ”Mina två månaders tillridning av Fleur gick ut, och det var ingen häst jag ville fortsätta arbeta med då jag anser att hennes tävlingskarriär bör vara över pga hennes psyke. Ridningen är inte problemet, det är att hon inte är stabil från marken.”
    Det är väl svar nog? Cornelia anser och bekräftar, liksom övriga Sveriges elitryttare som varit inblandade i hästen, att den inte längre fungerar i tävlingssammanhang, knappt ens i sin vardag och att den är farlig.
    Det innebär i praktiken att Tyra och läsarna har köpt en oanvändbar häst för 100 000:- eftersom en sådan häst inte heller ska användas i avel.
    Tror inte att Tyra gillar det läget riktigt eller accepterar och håller med resten av hästvärlden om den slutsatsen. Hon är ju helt säker på att hästen fortfarande är en stjärna och att den ska gå ett senior-SM med henne framöver. Den behöver bara lite ”Tyraterapi”, typ godis och gulligull.

      Klockrent! ??

    Den enda som får vara otrevlig är tydligen Tyra själv. Det hade ju bara varit lättare svara på frågan än att skriva den långa dumförklarande kommentaren.

    Men finns det inte ett register man kan forska i samma som hundar har. Där man registrerar in häst med pass osv. där kanske man kan ta reda på vem som står som ägare till hästen just nu och ta reda på mysteriet den vägen?

      Enligt tdb.ridsport där tävlingsresultat och sånt visas står det ”Ägare Eleonor Bellander, Daniel Friberg” men Daniel Friberg var den som ägde hästen när den tävlades av Jens Fredricson, så kan vara att det bara inte är ändrat där då tyra aldrig tävlar fleur ännu.

      Och om Cornelia verkligen skrivit ”Mina två månaders tillridning av Fleur gick ut, och det var ingen häst jag ville fortsätta arbeta med då jag anser att hennes tävlingskarriär bör vara över pga hennes psyke. Ridningen är inte problemet, det är att hon inte är stabil från marken.” så hoppas jag tyra tar till sig av det och gör det bästa för hästen = NH, kravlös ridning, osv. Ingen tävling eller avel…

        Slakt.

        Håller med om slakt för en gång skull. En olycklig häst som inte ens går att hantera från marken klarar ju inte ens av att vara sälldkapshäst 🙁 stackarn!

        Slakt var ju tanken från början av kunnigt hästfolk.. Ser inte ens de en utväg så tror jag det är otroligt svårt att hitta NÅGON som kan reda ut det.

        Eller eventuellt sällskap, bara få gå och vara häst i en hage med andra kusar typ.
        Dock blir det ju inte ekonomiskt lönsamt om man säger eftersom man förmodligen vill ha ut försäkringspengar vid slakt.

        Du kan ju inte hålla en häst som sällskapshäst om den inte är hanterbar och farlig för sin omgivning! Det går inte ens att verka hovar och rengöra sår då.

      Fan vilka vidriga kommentarer. En häst är ingen jävla maskin som endast är till för människans intresse. Hade detta otroligt kunniga hästfolk också inte haft sitt stora egoistiska intresse att tänka på hade de nog kommit till en annan slutsats. En sådan häst behöver tid men klarar alltid att leva som sällskapshäst om dess grundläggande behov tillgodoses. Det är bara ingen som vill prova för att det är någonting som man endast förlorar ekonomiskt på.

        Håller med dig ??

        Och om hästen inte går att sko, avmaska, kolla igenom för sår o.s.v.? Ska den stå och förfalla och få ont då för att den absolut ska leva till varje pris?

        Jag tänker väl mer som så att om man skaffar djur så ska man ha råd att betala för dem och rå om dem till dagen de dör. Fine om något riktigt allvarligt händer, den mår dåligt och man inte kan hjälpa den eller man själv plötsligt blir oförmögen att ta hand om djuret, men det är ju en helt annan sak.
        Inte skulle jag avliva min katt eller låta honom stå och förfalla iaf. Jag har skaffat honom och då har jag ansvar för att ta hand om honom och se till att han har det bra.
        Och det är väl det som är grejen. Att man gör så stor skillnad på djur och djur på det sättet.

        Fast nu skrev hon ” En sådan häst behöver tid men klarar alltid att leva som sällskapshäst om dess grundläggande behov tillgodoses”
        En häst som inte ens är hanterbar och rent utav farlig går inte att hålla på ett sådant sätt.

        Denna häst har med största sannolikhet värderats högt, älskats och de har gjort allt i sin makt. Det är inte ”lätt” att ta bort en häst och de människor som ägt denna häst har dessutom stora ekonomiska resurser och lever enbart för sina djur. Vilket gör att de har mer tid, alternativa metoder och pengar att lägga än vanliga svenssons (där smärtgränsen går vid att vara hemma dygnet runt 2 semesterveckor och nej de kan inte lägga mer än 40k på behandlingar…)

    Ingen som orkar svara Tyra på det här på insta och påminna henne om att senast hon skrev om Fleur var i maj och att hon då skrev att fleur var hos cornelia fortfarande ?

      Jo gör det katten! Fråga när svaren på frågestunden kommer på samma gång

        Men jag har inget privat konto på insta!

    Till vilket inlägg hör den kommentaren?

      Vilken?

    Host och harkel Camcam : mig veterligen har absolut ingen läsarskara bidragit till att hästen köptes in. Tyra bad om att folk skulle köpa produkter ja – men knappast blev det några kronor som avgjorde köpet utan Tyra köpte den oavsett . Det blir gravt missvisande att förslå att Tyras läsare möjliggjorde ngt köp av den hästen .

      Föreslå ….

        Nu skrev ju i.of. en av hennes anställda, kommer inte ihåg vilken, i en uppdatering under den då pågående bloppisen att de hade fått in mellan 35”-40” till inköpet av Fleur. Vet inte varför personalen skulle ljuga om något sådant?

        Dessutom säljer hon ju nästan alltid Starriders varuprover och saker som hon blivit sponsrad med så det är nog ganska bra lönsamhet på bloppisarna!

        35 till 40 tusen?!
        Oj! Det har inte jag sett, men stämmer det så är det ju verkligen en betydande summa som läsarna bidrog med!

      ”Jag ska nämligen få ihop 100 000 till att köpa en häst som annars ska avlivas. Den SKA bara räddas för det har varit en JÄTTEfin häst och jag ska få den att må bra! Jag säljer allt i hästväg för detta typ, och allt annat som står i bodarna..”

      ”Snälla hjälp mig att rädda denna häst! Buda en extra 50-lapp och tipsa era vänner.”

      På sättet hon formulerar sig låter det onekligen som hon behövde få in extra pengar för att ”få ihop” de 100tusen. Men det kanske bara var manipulation från hennes sida?
      Pengar för att hjälpa henne rädda hästen fick hon iaf in från sina läsare, vare sig hon egentligen var i behov av dem eller ej för att faktiskt köpa Fleur.

    Här, ring Sussa och fråga om ni är väldigt intresserade av vad som hänt Fleur. http://www.hitta.se/susanne+johansson/vikbolandet/person/LL~gsvbboJ?vad=0768059055

    Men alltså. Varför ÄR det så jävla hemligt vart hon är? Om Tyra bara skrev om det, folk fick svar på sina frågor, så hade hon sluppit ”tjatet” och varken hon ellerläsarna hade blivit irriterade. Om hon står hos NH-tjejen, jamen så fint då. Varför avsluta med ”det är allt jag vill säga om det tills vidare.”
    Det är ju bara en dålig cliffhanger!

    Med stor sannolikhet är hästen slaktad. Sättet hon svarar på, historiken och att den bara gått upp i rök utan spår.

      Hästen är inte slaktad. Den har det bra hos bra personer, enligt cornerlia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.