Stay in school, kids!

Nellie Berntsson:

nellei

”Asså, jag har liksom ett samarbete med dem men eftersom jag inte får kosing specifikt för just de här bilderna på min strategiskt placerade rumpa i brallorna så e det ju liksom inget sponsrat inlägg typ liksom..”

Om du har ett samarbete med ett företag som förser dig med produkter så är alla inlägg där de förekommer ett reklaminlägg – särskilt som du hänvisar läsarna till deras sida.

DETTA ÄR VARFÖR MAN INTE HOPPAR AV SKOLAN EFTER NIAN!!!
Är människan så här dum på riktigt?

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Svar ja.

    Tog det inte typ en halv evighet av bilder med kläderna också innan första ”jag har ett samarbete med blabla”. Hur svårt är det att granska den här branschen egentligen?

    Är hon fortfarande tillsammans med Frans?

      De var aldrig tillsammans.

      de hade endast sex på en fest sen tog det i princip slut:))

        Tror du eller vet du mer

      Nää Frans dissa henne

        Frans sade tack och hej. Sedan gick hon bananas med pikar mot honom överallt.

    Det är väl mamman som är slug och sköter flödet av reklam som ska fördelas ut i bloggflödet.
    De märker väl att deras tonårsläsare inte bryr sig om och reagerar på detta om huruvida det är utmärkta inlägg eller ej.
    Tack vare denna blogg fick jag upp ögonen gör nellies blogg för två månader sedan och jag som är äldre och tycker detta ska framgå extra tydligt när deg riktar sig specifikt till barn och ungdomar som uppmanas köpa biljetter, böcker och kläder.

    Jag ringde upp Reklamombudsmannens avdelning igår, de har haft semesterstängt fram tills den 2 och ombads göra en anmälan.

      Trevligt att någon tar tag i det där, är det krångligt att anmäla?

    Ja hon är väl dum då hon inte är så gammal och inte ska fortsätta skolan. Men mamman hennes kan väl säga till . Eller så är det deras plan att köra ut så mycket reklam det bara går och låtsas korkade och att nellie är så ung och inte förstod reglerna kring annonsering om de blir påkomna

      Haha, synd att alla vet att mamman är inblandad, så den gubben kommer inte gå. Dessutom är hon under 18, och måste väl då ha målsmans godkännande?

      Mamman kan nog tyvärr inte säga till, för det första är det nog hennes idé och för det andra är hon nog inte smartare än bloggerskan själv.

    Jag undrar varför hon som har flera hundra tusen läsare i veckan bara har 1-2 kommentarer på de flesta inläggen? Är det så många frågor de får som de inte vill svara på eller varför är det så otroligt få? När hon ställer frågor till läsarna och ber dom hjälpa henne med något eller har frågestund får hon ju direkt 200 svar/frågor

      Väldigt få kommentarer godkänns….

        Undra varför verkligen. Vill man inte ha mycket kommentarer

        Som Jessica säger, väldigt få kommentarer godkänns. Jag har själv alltid skrivit positiva kommentarer innan som kommit igenom, sedan skrev jag en, fortfarande positiv, men med konstruktiv kritik och den gick givetvis inte igenom. Trist.

      Det är väldigt få som kommenterar idag då de flesta läser bloggar via mobilen. Alla bloggar har tappat i kommentarer.

        Men man kan väl kommentera från mobilen? Jag gör det just nu! ?

        Svar till La Luna: Naturligtvis kan man det men väldigt få gör det. Läser man via Bloglovin så måste man gå igenom 3 olika steg innan man kan kommentera ett inlägg tex 🙂

        Jag kommenterar via mobilen. Aldrig varit med om att man måste gå igenom 3 steg..

    Öh seriöst, gör ett barn reklam för träningsbraller till andra barn som kostar 1600 spänn?!(träningsbrallerna alltså) Hur många månadspengar är det för en 12 åring som avgudar Nellie och vill köpa allt hon har?

      Eller sorry, allt Nellsan får gratis i utbyte mot reklam 😉

      Ja det är det! Fråga vilken 11 åring som helst

      Det är inte ens speciellt bra brallor. Bara dyra… Går sönder lätt och blir otroligt urtvättade 🙁

    Stod bredvid och lyssnade på några flickor under varbergshoppet och ja så är det i stort sett

    Pax inte!!

    http://jannideler.com/2016/08/03/sporty/

    Har man fött barn/annat som innebär sjukhustrosor förstår man… Haha! Wtf?!

      Haha! Omg, jag dör! Ja, så där ser dom ju faktiskt ut, även om Jannis har en smula bättre passform! ?
      Mvh /födde för en vecka sen och har några par jäkligt sexiga nättrosor med mig hem ?

        Inte läckert haha! Grattis till nya familjemedlem <3

    Så du hånar en minderårig på din stora blogg och kallar henne för dum i huvudet? Det känns väldigt lågt.

      Ja det räcker väl att vi kallar hennes föräldrar det som försöker sig på att används flickans blogg för dold marknadsföring

      Nellie har väl ändå bra mycket större blogg än vad denna är?
      Om du träffat paddockmamman så skulle du veta att mobbning och vardagligt hån mot omgivningen är helt naturligt. Nog sagt om det, det är dumt stt säga att Nellie är korkad, istället kan man skriva att hon agerar korkat

      Kollat frågetecknet? Det var en fråga!

      Hånar en minderårig?? Snacka om sekundärkränkt.

        Camilla har väl sagt att det här inte är en hat/mobbningsblogg och ändå så skriver hon sådana saker. Klart som fan man reagerar om hon kallar ett barn för dum i huvudet. Vilket föredömme hon är för sin bonusdotter 🙂 Sen att det är skrivet som en fråga gör inte saken bättre, det är fortfarande att vara elak.

        @J : Fast nu hittar du på.

        CanCam har inte skrivit att hon ”ÄR dum i huvudet”.

        Hon ställde en fråga OM ”hon är så har dum på riktigt?” .
        Det är en stor skillnad där ordet huvud aldrig ens var med!!

        Så du skulle inte ta illa upp om någon ställde samma fråga om dig? Det är samma sak som att kalla någon för dum.

        @J: Nej det är inte att kalla någon för dum och framförallt inte dum i huvudet. Du lägger till mer än vad där står.

        Skulle jag ta illa upp? Det beror på. Hade jag skrivit något som är så uppenbart fel och någon i frustration frågade mig om jag är så dum på riktigt, underförstått om det var så att jag bara klumpade mig eller spelade dum, så hade jag nog tagit det till mig som en lite väl hårt sätt att föra fram sin kritik. Jag hade inte tagit illa upp.

        Hade någon ställt en sådan fråga så där lite random för att jag tappat en glass inte förstått hur man köper bio-biljetter eller något dylikt så skulle jag ta illa upp och be hen fara och flyga.

        Så som sagt. Det beror på situation. Men så värst kränkt skulle jag aldrig bli.

    Så Tyra och Nellie ger du skit som fasiken för att de ibland uttrycker känslor och säger ifrån. Men det är helt okej att du själv kommer med påhopp? På en 15-åring? På en person du vet om har råkat ut för mobbning?

    Nej, inlägget är inte sponsrat. Men hon skriver tydligt att de har sponsrat henne med kläder. Så vad är egentligen problemet, hon skriver ju ut det? Om du till exempel tar Att vara någons fru så märker hon heller inte ut inlägg där hon presenterar sånt hon fått i gåva.

    Och nej, det är inte Nellies fel om 12-åringar tjatar på sina föräldrar. Det är föräldrarnas. Det går utmärkt att faktiskt prata och förklara för sina barn hur saker fungerar på internet och vad marknadsföring och sponsring är.

      Och därför ska cirkus Berntsson slippa reklammärka alla sina inlägg om att man kan komma till tessies butik och handla? Att man ska gå in och köpa biljetter, att det går att förbeställa hennes bok via vissa företag mm. Så att deras företag helt kan annonsera gratis via bloggen?

        Men Lina, var läser du??? Camilla har inte skrivit att ungen är dum i huvudet.

      Malin, sluta böla å familjen Bs vägnar. De skiter i att reklammärka jämt och ständigt. Bra att någon reagerar. Det är nämligen olagligt. Men det kanske man ska skita i när det är en liten 15-åring buhu.

        Poängen är väl att en vuxen kvinna skriver att en tonåring är dum i huvudet sak samma om hon skrev det som en fråga. Tycker inte man skriver så iaf. Väldigt klumpigt uttryckt.

    Som jag var rädd för så är ofta denna ofrivilliga reklam som bl a dök upp på den här bloggen för ett tag sedan inte spam-reklam utan virus. Från Svenska bloggares kommentarer ang detta…

    Avatar
    Nina • för en dag sedan
    Jag tror det var virus. Hela min mobil ballade ur och det räckte inte bara att ta bort fliken. Jag har virusskydd på min mobil och den dök upp och varnade att jag hade fått virus. Jag fick rensa hela min mobil så visst var det virus. Och jag har inte iPhone.
    • Reply•Share ›

    Avatar
    sandra Mod Nina • för 17 timmar sedan
    Har det hänt fler gånger efter det?
    • Reply•Share ›
    Avatar
    Nina sandra • för 17 timmar sedan
    Nä hände inget mer efter virusskyddet tog bort viruset. Var inne på denna sida igen efter ett tag och då hände inget mer.
    • Reply•Share ›

    Avatar
    Nyfiken • för en dag sedan
    Nyfiken på Kenzas vänner, Mika och resten av hennes tjejgäng som hon var så tight med för något år sen. Umgås dom inte mer? Har dom bråkat? Vet du något om detta Sandra?
    • Reply•Share ›

    Avatar
    Johanna • för en dag sedan
    För mig (med samsung) gick det inte ens att stänga ner fliken eller byta flik, och det hände endast på denna blogg.
    • Reply•Share ›

    Avatar
    Emelie • för en dag sedan
    På min mobil så kom det upp en ruta som varnade om virus (efter att jag varit inne på denna blogg), jag stängde ner den och efter en halv dag så började mobilen radera sms, bilder, appar helt utan anledning. Har aldrig varit med om något liknande. Men jag återställde mobilen bara, sen försvann det. Har inte gått in på denna blogg på mobilen sen dess (: Andra bloggar funkar utmärkt.

      Tack!! Aldrig råkat ut för något på den här sidan men var med om det på sb’s blogg. Verkar varit riktat mot android/ Windows då jag själv bara behövde stänga fliken? Använder iPhone

        På Blondinbellas blogg var det iphone som fuckade ur

        Who: Du kan aldrig veta om du laddat ner något om du tryckte på fliken om än så för att bara stänga ned den. Ledsen att säga dig det. 🙁

        RÖR inget! Stäng ner webb-blädraren bakvägen utan att klicka på något i den.

        *Woh 😳

        PS Fick en känsla av att CamCam hade någon som gick in och kollade i själva koden på det som dök upp hos henne och i så fall kan ni vara lugna för det som dök upp här. 🙂

        PS2 Bara det faktum att det följde med i någon av bilderna på det som CamCam laddat upp är en sorts definition på att det är ett virus om än kanske inte så elakt.

    Jag håller med i sak, men hur du valt att uttrycka dig i det här inlägget tycker jag inte är okej. Det är skillnad på att vara dum (vilket du antyder här) och att göra något dumt (som att inte reklammärka sponsrade inlägg), och däri någonstans ligger skillnaden mellan att granska en vinstdrivande blogg och att vara taskig mot personen bakom bloggen. Jag hoppas att du kammar till dig och visar att du kan bättre än såhär, annars ser iaf jag ingen nytta med den här bloggen längre.

      sluta läs dååååå

        Ja man får väl göra det om det ska komma upp såna här inlägg. Tycker inte heller det är okej att kalla någon dum i huvudet. Tycker denna blogg börjar gå på lite väl hårt i sina inlägg. En vuxen kvinna dessutom som skriver såhär om en 15åring känns lite väl lågt tycker jag.

        Men Lina Camcam har inte kallat någon för dum i huvudet.

        Läs om läs rätt 🙂

        Lina, var kallar hon henne dum i huvudet?

      Fast jag tycker inte det spelar någon roll om det är ställt som en fråga för det är ju indirekt som att kalla någon för dum i huvudet när man skriver så. Jag personligen tycker att den här bloggen går på mer o mer personligt på folk o det faller inte mig i smaken helt enkelt.

        Var får du in huvudet i detta? Dum och dum i huvudet är två olika saker

        På vilka andra ställen ännu huvudet kan man vara dum menar du? Dum i armen? I magen?

        Dum som i elak kan vi nog alla komma överens om att det inte är det som det syftas att Nellie är. Men däremot så passar ju dum som i korkad, ointelligent – dum i huvudet helt enkelt, tyvärr bra in i texten.

        Eller finns det någon annan betydelse av ordet dum som jag har missat?

        Nej men det är du som tar det steget värre och kallar det dum i huvudet.

      Jag håller med. Man säger inte ”är människan så här dum på riktigt?”, verkligen otrevligt. Jag tycker det borde tas bort ur texten.

    http://www.reklamombudsmannen.org/anmal_reklam/anmalningsformular
    Länken till Reklamombudsmannen för anmälan om omärkt bloggreklam. Webbanmälan och väldigt smidigt.

    Ingen lär en någonting om hur man ska märka ut reklaminlägg på gymnasiet. Tjejen har fått en bättre start på livet än dem flesta och om hon sköter sig så kan hon ju bli succesul som blondinbella. Nu har jag aldrig besökt hennes blogg så jag kanske får fel intryck? Tycker att denna hets om reklam är lite överdriven men jag verar ju också vara den enda som tycker det? Kanske inte har förstått konsekvenserna helt men detta känns ju en aning onödigt? Jaja jag tycker iaf som andra att du börjat gå på lite för hårt o personligt det senaste. Rynkar oftast på ögonbrynen åt något vilket är tråkigt. Du gör såklart vad du vill men tänkte ”konstruktiv kritik” eller w/e haha

    Na, har finns en till som inte forstar hetsen.
    Visst, det ar val super om sponsrade inlagg marks ut men som Camilla sa om Gabbjoss, oppna en dagstiding och fa lite perspektiv pa saker och ting. Det kan definitivt aven tillampas i detta fallet.
    Sen vill jag aven passa pa att fraga er om vad ni hade tankt er att Reklamombudsmannen ska gora at saken? Reklamombudsmannen ar bara naringslivets sjalvreglering. Dom kan inte utdela boter eller nagra andra kannbara straff.

      Ändrar annonsören reklamen eller slutar med den om den fälls?
      I de allra flesta fall upphör annonsören med reklamen om den fälls. Få seriösa företag vill att deras reklam ska fällas då detta ofta leder till stor uppmärksamhet i media och sociala medier. I flera fall har det också hänt att en annonsör väljer att ta bort reklam som de fått en anmälan mot, utan att ett fällande beslut har fattats. Detta eftersom företaget på grund av anmälan ser att deras reklam inte tagits emot som de velat.

      Får reklambyrån som gjort fälld reklam något ”straff”?
      Nej, men reklambyråns namn eller den som har publicerat reklamen anges i beslutet.

      Det handlar i slutänden om pengar. Inte många bloggare vill jobba gratis utan reklamintäkter.

      Det går ut ett pressmeddelande som t ex denna:
      Pressmeddelande 160523
      Blondinbella fälls för smygreklam på sin blogg

      Reklamombudsmannens opinionsnämnd fäller ett inlägg på Blondinbellas blogg där hon marknadsför skor från sitt eget märke Flattered. Enligt nämnden skulle inlägget ha reklammarkerats eftersom det inte omedelbart framgår att det är reklam. Därmed slår nämnden fast att även en bloggares marknadsföring av de egna produkterna på sin blogg ska reklammarkeras.
      En privatperson anmälde inlägget där Blondinbella skriver att det går att förbeställa skor från hennes eget märke Flattered, med länkar till Flattereds webbshop. Anmälaren menar att detta borde markeras som reklam och att läsare har rätt att veta att det handlar om reklam även om det är inbakat i ett vanligt blogginlägg. Bloggaren menar att bloggen snarare är att se som en plattform för bloggarens olika bolag, i likhet med ett företags webbplats, och att det därför är naturligt att inläggen handlar om bloggarens bolag.
      Nämnden konstaterar dock att webbplatsen utgörs av blogginlägg från bloggaren som privatperson. Webbplatsen är att betrakta som en privatpersons blogg. I det anmälda blogginlägget omtalas skorna i positiva ordalag och läsaren uppmanas att förbeställa skorna genom att klicka på en länk som leder till en webbsida där skorna kan köpas. Enligt nämnden har blogginlägget till syfte att främja försäljning av skor. Det har därmed ett kommersiellt syfte och rör kommersiella förhåll­anden.
      Enligt artikel 9 i Internationella Handelskammarens regler för reklam och marknadskommunikation (ICC:s regler) ska marknadskommunikation vara lätt att identifiera som sådan, oavsett utformning och medium. Används media som innehåller redaktionellt material ska reklamen presenteras så att dess karaktär omedelbart framgår.
      Blogginlägget är inte på något sätt reklammarkerat eller försett med annan sändarangivelse än bloggarens. Det är därför inte lätt för en genomsnittskonsument att förstå att det handlar om reklam. Nämnden finner därför att reklamen strider mot artikel 9 i ICC:s regler.
      Beslutet i sin helhet kan läsas här: http://reklamombudsmannen.org/uttalande/blondinbellaflattered

    När kommer bloggen om skvallerbloggar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.