Kan hon någonsin vinna?

Dessie:

des2 dess1

Scenario:
Läsarna klagar på att Dessie bara publicerar bilder på sig själv under resan till Kreta.
Dessie lyssnar på kritiken och publicerar bilder på annat – miljöbilder, mat mm.
Uppskattar eller uppmärksammar läsarna det?
Nope.
Vi är tillbaka på ruta ett.
Läsarna klagar på Dessies näsa.
Läsarna klagar på Dessies kropp och tycker att hon inte alls förespråkar #fuckbodyshaming

Och så vidare
Och så vidare
Och så vidare

Kan hon någonsin vinna detta världskrig med läsarna?

47 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Förstår inte riktigt vad du vill med inlägget?

      Ser du inte frågetecknen? Vad är det som du inte förstår???

        Det räcker gott med ett frågetecken.

        Uppenbarligen inte när du inte såg när det bara var ett från början. 😉

      Men hey! Det är jag som är Ess på detta forum! Eftersom många andra försvarar sina nick känner jag att jag behöver göra det med. Min hjärna kan inte hantera detta, jag kanske blir förvirrad och tror att jag skrivit något som det egentligen är du som skrivit! Så please byt! 🙂

        Ha ha, ja gör du det men nu blev du förvirrande lik mig :lol; 😆 :lol.

        /Hmm

    Kommentarer som Vanjas gör mig äcklad, ledsen och arg samtidigt. I detta fall även sekundärkränkt, stackars Dessie som måste stå ut med sånt här dagligen.

      CamCam – har du börjat moderera kommenterar? Fick ”your comment is awaiting moderation” innan den las upp…

        Skulle inte varit som svar till Lovisa… sorry…

        Nope men vissa fastnar av oklar anledning. 🙁

      Jag tycker att det här med att man inte ska bli ”sekundärkränkt” är lite löjligt. Att reagera på beteenden och i detta fall kommentarer som är rent kränkande är bara vettigt, även om de inte är riktade mot en själv. Självklart ska man kunna säga ifrån om man anser att någon blir illa behandlad, i synnerhet om det sker systematiskt.

        Men att säga ifrån och känna sig sekundärkränkt är två helt olika saker! 😉

    @The real Hmm: Oh snap ???

      😉

    Jag tror att läsarna kommer sluta klaga på Dessie när hon faktiskt gör något åt sin usla uppdatering, och lyssnar på den konstruktiva kritiken som hon faktiskt borde ta åt sig av. Tills dess fortsätter hon förlora, med tanke på att hon enbart koncentrerar sig på att besvara de elaka kommentarerna.

      Så för att hon uppdaterar dåligt får hon skylla sig själv om människor går till angrepp mot hennes utseende? Det låter lite som att kontentan av din kommentar är att det är självförvållat, vilket vore ett otroligt tragiskt resonemang.

        Nej, det var inte vad jag skrev. Det är din egna tolkning.

    Dessie kan aldrig vinna detta krig om hon inte sätter sig ned och tar sig en funderare på varför just hon får såpass negativ respons på vartenda jäkla inlägg.

    -Hon uppdaterar sämst av alla, till och med Kenza uppdaterar flitligare.
    -Hon svarar alltid på negativa kommentarer på ett väldigt spydigt sätt.
    -Hon vägrar ta åt sig all konstruktiv kritik som läsarna uttrycker.
    -Hennes blogg förljer en mall (pengar, kropp, näsa, blond, naturlig, smal m.m), vilket tillslut blir väldigt utdraget och långtråkigt.
    -Hon påstår att bloggen inte är privat, dock tar hon upp personliga ämnen ofta.
    -Hon kommer alltid med ursäkter samt bortförklaringar till ALLT!
    -Hon tar inte sitt arbete på allvar.
    -Bloggen är en hobby.
    -Hon motsäger sig själv dagligen.
    -Inläggen är ibland väldigt tråkiga (youtube klipp tex).

    Nu till lösningar:

    -Uppdatera minst 2 gånger per dag (om hon är på semester kanske- annars runt 4). Varför? Jo, för att Dessies enda sysselsättning och arbete är bloggrelaterat. Hon bör ta detta på större alvar och utnyttja tiden rätt. Hon har lyxen att kunna resa, tillbringa tid med sin son, fika och tralla omkring under arbetstid. Inte är det väl mycket begärt att hon sätter sig ned och förbereder 4 inlägg under dagen? Hon kan slänga ihop ett inlägg på runt 4h (fotografering inkluderat). Hon skriver knappast om kemiteknik direkt.

    -Sluta svara på de elaka kommentarerna och istället lägga all sin fokus på de som faktist ger henne positiv energi. Inte bara ”Tack, kram” utan faktist lite mer personligt.

    -Skriva om sina hemliga möten, sponsorer, hur allt går till, vad som händer ”bakom kulisserna”, projekt, planer, ideer etc.

    -Googla andra kända blogare för att se hur de sticker ut. Hon kan då fokusera på hur hon kan få sina intressen att dra åt sig publik.

    .Sluta skriva om Pk/uttjatade ämnen som varenda jävel ska skriva om. Manshat, kroppshetsen, religion, uppfostran etc är väldigt jobbiga att läsa om överallt. Vill hon promt skriva om dessa ämnen, ja, kolla upp fakta och gör en grundlig research för Guds skull!

    -SPELL CHECK!

    -Uppdatera inte för att uppdatera! Skriv inte om du ahr en dålig dag, det är ok om Dessie ibland känner sig nere. Dock ska hon inte komma med en massa ursäkter. Jag förstår att hon känner sig ”dålig” då hon inte uppdaterar men inte fan kan vi förvänta oss en dans på rosor dagligen. Ta en break men se till att du gjort dig förtjänt av den.

    Lycka till!

      Visste inte att dessie hade en chef, trevligt att träffas!

        Jag är hennes ”kund”. Jag ahr rätt att skriva vad jag tycker om ”tjänsten” hon lagt upp på det öppna nätet. Vill hon ta åt sig, varsegod, inte, näha.

        Jag skrev ned allt på ett väldigt konstruktivt sätt (med all välmening).
        Tycker inte att Dessie förtjänar hat, men hon bör veta avd det är som efterfrågas, annars får hon väl låsa bloggen om våra åsikter inte är välkomna.

        Tänk om hon är nöjd med sin blogg och vill driva den på sitt sätt utan näthat?

        Klönken: hur var denna kommentar näthat?

        Emelie: Jag menade inte att det dennina skriver är näthat utan vad dessie får i sitt kommentarsfält

        Klönken: om alla som stör sig slutar läsa hennes blogg försvinner en stor del av hennes inkomst. Jag tror det var därför Dennina kom med konkreta tips, då hon skriver att hon själv läst bloggen länge och hoppas förmodligen på en förbättring. Inga läsare för Dessie = ingen arbetsinkomst för Dessie.

      Huvudet på spiken! Men jag tror tyvärr inte att hon har tillräckligt med kunskap i sitt bagage för att förstå sig på detta.

        Hoppas hon inser att bloggen är hennes enda (ekonomiska) skyddsnät snart. Vill hon livna sig på bloggen får hon helt enkelt anpassa sig efter läsarnas (relaistiska) önskemål annars får hon väl hitta sig en annan typ av inkomst.

      Klönken:

      Då får hon väl låsa kommentarsfältet!
      Näthat är fel men Dessie har väldiga svårigheter med att skilja mellan kritik och hat. Det hatas om höger och vänster.

        Även om hon kanske förväxlar ”kritik” med hat så finns det massor med hat utöver de förväxlade! Vilket inte ska försvaras.

        Aha, så det är alltså inget alternativ att hon driver sin blogg som hon vill och dom som uppskattar bloggen kommenterar och dom som bara går in och blir arga för hur hon bloggar läser andra bloggar? Det är ju somsagt en tjänst, jag fortsätter inte tex och prenumererar på comhem om dom suger samtidigt som jag dagligen skriver till ledningen hur usla dom är. Man måste ju inte läsa alla bloggar..

        asck:

        Jag skrev ju att ”näthal är fel”. Jag hatar inte på Dessie men jag kan komma med förslag på en struktus som inte drar åt sig lika mycket hat.
        Som Camcam skriver, Dessie KAN inte vinna. Hon har fått den stämpeln. Så fort någon yttrat något negativt hakar hälften av alla kommentarerna på. Det är gruppmobbing, inte näthat. Dessie väljer att fortsätta blogga då lönen är viktigare än den psykiska hälsan.

      Klönken:

      Jag ”hatar” inte på Dessie, utan ger henne konstruktiv kritik /tips som kan förbättra hennes blogg. De tipsen jag skrev ned kommer från min egna erfarenhet som en trogen läsare av Dessies blogg men som nu endast klickar mig in lite då och då.

      Som medmänniska tänkte jag skriva ned lite punkter på förbättringar som hon kanske kan överväga i framtiden.

      Jämför inte en blogg med ett företag som erbjuder ”riktiga” tjänster. Om Comhems internet laggar då är det väl klart som korvspad att jag listar mina klagomål i ett mailDetta för att gynna mig själv. Jag klickar mig knappast in på Dessies blogg för hennes skull utan för min egen underhållnings skull. Vill hon hålla mig (och liksinnade) underhållna så får hon kämpa lite mer än 1 reklaminlägg och 44 posebilder per dag.

        Men varför inte läsa en blogg som underhåller då? Du får ju skriva vad du vill till henne om du känner att det är värt din tid, men vill hon inte lyssna så borde det ju vara ok. Känner inte att ”gör som vi vill annars stäng kommentarsfältet om du inte tål att höra hur dålig din blogg är” är särskilt schysst. Det är ju hennes företag och skulle kunna lägga ut bilder på hennes navelludd om hon så vill.

      Läste tills jag kom till ”manshat”, då fattade jag att du var en ”sån person”. Suck :p det är inte manshat att ta upp feministiska frågor om kvinnoproblem där MANNEN är problemet. Manshat är att bli slagen, mördad, exploaterad och kränkt på systematisk och strategisk nivå, så som kvinnohat. Manshat är ett begrepp obildade kränkta simpelt sagt korkade människor som inte ser längre än sin egna näsa använder.

        Haha, men det exemplet ploppade upp i huvudet från hennes screen shot-inlägg där autocorrect ändade mensvärk till mansvärld.
        Jag ÄR emot ”alla män är svin”-hetsen men jag är även för jämnställdhet. De är ingen antingen/eller situation, de kan båda existera inom samma gränser.

        Sen vad manshat innebär rent definitionsmässigt ger jag blanka fan i. Det var som sagt endast ett exempel men Dessie ska ju alltid vara så PK, så det passade in just då.

        Din kommentar var dock rätt korkad då du valde att förbise ett långt, lite halvkasst inlägg om Dessie för att ordet manshat fanns med. Dessie hatar ju Daniele, det är väl manshat? Hon tog väl upp det nyligen, så jag är ju itne helt ute och cyklar..

        Alltså dennina, du tycker att ypps kommentar är korkad eftersom den förbiser resten av din kommentar men du förbi ser hela den kommentaren. Snacka om ironi.. Manshat att hata en person som man har varit ihop med? Du kanske ska läsa kommentaren om vad manshat skulle vara? Jag hatar mitt ex men älskar min nuvarande? Wooooah… Jag hamnade i twilight zone.

        Klönken:

        Läs om, läs rätt.

        Svarade med en kommentar som inväntar granskning :s skumt.

      Klönken:

      DU måste vara jävligt ung då du inte verkar förstå innebörden av ett företag. Jo, det är nämligen så att ett företag kräver kunder för att vara ekonomiskt lönsamt. Dessies blogg genererar Dessies lön vilket innebär att JAG bidragit med min del genom att klicka mig in på hennes blogg dagligen. Nu när jag, och många andra, väljer att låta bli att gå in på Dessies blogg så lär det resultera i mindre samarbeten/ färre som skrollar förbi ett sponsrat inlägg= mindre i lön för Dessie.

      Om Dessie inte är intresserad av pengar så stämmer punkten jag skrev om att hennes blogg endast är en hobby helt perfekt. Hon låter bli att sätta ”kunden” före vilket eventuellt troligtvis en dag leder till bloggens/lönens förfall.

      Jag kan välja att sluta klicka min på hennes blogg, vilket jag gjort. Jag går endast in på bloggen några få gånger i veckan jämfört med tre gånger om dagen för bara någon månad sedan. Det du verkar ha missat är att jag skriver min kommentar på bloggbevaknings blogg och inte Dessies. Jag skrev dessutom inget som kan uppfattas som näthat.

        Nej, jag driver själv ett företag och jag gör det för friheten. Företaget går bra och jag har möjligheten att välja och tacka nej till kunder. Passar det inte så ändrar vi oss inte utan hänvisar vidare. Vad vet du om eget företagande? Du vet väl att man kan ha helt olika mål med sitt företag? Summan av allt är att dessie bestämmer helt själv.

        Och jag har inte skrivit att du hatar, jag pratar om Dessies kommentarsfält och kommentarer i stil med dom i detta inlägg, men du kanske tycker att man får gå på alla egna företagares utseende om dom inte levererar det förväntade.

        Du kan inte bara öppna upp ett företag och skicka iväg alla du inte tycker om. De betalar din lön…kunden har alltid rätt är ju regel nr. 1 för alla de större företagen då de förstår hur vikitgt det är att tillfredsställa sina mest lojala kunder. Om de kommer med kritik kan man ju inte bara slänga iväg dem..ditt företag måste gå back om det du påstår är sant.

        Dessie har inte skapat en blogg för frihetens skull utan i dagsläget är det lönen som lockar.

    För många komman i mina texter. Redigerar utan att snabbkolla den färdigbyggda meningen. Sorry.

    Jag tycker uppriktigt synd om henne. Tjejen har inte ens gått klart gymnasiet så hon har inte mycket att stå på tyvärr. I Sverige krävs det, minimum.

    Bloggen är vissen och jag får intrycket av att dessie också är det. Hon vill inte driva en privat blogg (dvs det hon blev känd på) men hon har inte vad som krävs för att sticka ut. Hon fumlar i alla möjliga ämnen. Jsg tror hon hade mått bra av en karriärcoach som hjälper henne till nästa steg.

    Men hon blir en lätt måltavla både för nättrollen och smygtrollen när hon motsäger sig själv och skiter i sin blogg. Hon hade kunnat bli nåt men står i vägen för sig själv :/

    Det är helt fantastiskt att alla lättkränkta har hittat hit. Suck.

    Jag har en sak att tillägga i debatten. Jag tycker alla påhopp på Dessie är tragiska. Jag tycker även att Dessie verkar ha mycket att lära men för den sakens skull tycker jag inte man ska vara så hård mot henne, göra påhopp eller leta fel som somliga verkar göra.
    Men jag fick mig en aha-upplevelse då jag häromdagen i all välmening tipsade henne om tre utflyktsmål på Kreta som skulle passa henne och hennes son perfekt där de får uppleva vacker miljö och hon kan ta fina bilder (på sig själv om det är det hon vill) till bloggen/fotoalbumet. Hon svarade inte den dagen trots att hon var aktiv på bloggen. Dagen efter svarade hon med ett tack och en följdfråga. Den tredje dagen såg jag hur hon i en kommentar gormade över hur dumma i huvudet alla är som kommenterar hennes blogg och har åsikter bl.a. folk som ”tycker jag ska åka iväg för att ta bättre bilder till bloggen, klagar på att det inte är fint där jag är…” osv, minns inte allt hon skrev. Och det är ju min kommentar hon snackar om, med tips på vad man kan göra på Kreta, vilket hon bett om i ett inlägg.
    Allt jag gjort var att tipsa om tre underbara platser där Theo kan bada i barnvänligt vatten och hon kan få briljanta omgivningar att fota sig själv i, för det gillar hon ju, samt poängtera skillnaderna mellan norra och södra Kreta vilka är enorma vad gäller bad och miljöer.
    Efter detta framstår Dessie för mig som dels en väldigt instabil tjej som en vanlig läsare inte kan ge en vanlig kommentar utan att hon ska feltolka den och vara bitsk och aggressiv, dels smått personlighetskluven då hon svarar gulligt tack m.m. men en dag senare har en helt annan attityd gentemot kommentaren. Oberäknelig är ordet!
    Det är inte längre konstigt för mig att folk är så bitska mot henne, hon har rätt stor del i det själv tror jag. Ingen rök utan eld.
    Långt och luddigt, är trött och kan inte formulera mig bättre just nu men budskapet framgick förhoppningsvis ändå.

      Ja, det är väldigt tragiskt att kolla på detta när hon inte inser hur dåligt hon antagligen mår. Jag vet att andra läsare har påpekat att hon ger vibbar om bipoläritet och inte adhd som hon hela tiden skriver om. Det bästa vore om någon närstående kunde hjälpa henne att utreda sitt mående hos en psykolog/läkare.

    Onödiga kommentarer, men jag tror att det har blivit så p.g.a. Dessie själv. Hon gör ett rätt dåligt jobb med sin blogg och tar inte åt sig av konstruktiv kritik, och skriver om rätt korkade saker många gånger, vilket har gjort att förväntningarna på henne är väldigt låga, vilket i sin tur gör att det är otroligt lätt att störa sig på minsta lilla grej hon gör. Nu tycker jag dock att just kommentaren om näsan är irrelevant och fånig, men annan kritik förstår jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.