Att sälja sin bästa kompis..

Nellie Berntsson:

nellie

Nellie har fått ett bud på sin häst Hilda – ett BRA bud och nu vet hon inte vad hon ska göra.
Sälja? Inte sälja?

Fy, jag avundas henne inte för fem öre.
Tänk om Tjocka Hetsätarkatten och Lilla Snöboll var utstälningskatten (It could happen! Han har till och med stamtavla, hehe..) och jag fick ett bud på att sälja dem till en annan utställare eller till avel – fy fan alltså!
Jag tror aldrig jag skulle kunna ha djur som en business där man helt inte ska bli allt för fäst vid det eftersom man har dem FÖR att eventuellt sälja vidare. Mina kissar är mina bebisar och hur jobbig THK än må vara klockan kvart över fyra på morgonen när han anser att det är dags för frukost så skulle jag aldrig sälja honom. Aldrig!!
Inte Lilla Snöboll heller!
Mina bebisar. Punkt.

Jag avundas verkligen inte Nellie!

17 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    1, hon skriver inlägg om det för att få kommentarer genom att bevim råd från läsarna. Ärligt ingen tror väl hon skulle bry sig om vad läsarna mellan 8-14 år tycker. Hälften av dom har inte ens häst utan sitter och prenumererar på tidningen Min Häst

    2, självklart måste hon sälja och istället köpa sig en grym läromästare i de högre klasserna om hon ska kunna komma med till ett ev EM om några år.

    Det är väl så det är när man vill tävla på häst. Hon har väl haft och sålt och lånat minst 10 bästa vänner innan och sålt för att gå vidare framåt och uppåt. Inget nytt utan bara ett vanligt inlägg för att få läsare

    Vem är Lilla Snöboll?

      Tjocka Hetsätarkattens bästa kompis!
      https://www.instagram.com/p/BHee_cWDN3L/?taken-by=bloggbevakning

        Men så fint! Jag har själv två katter som bråkar ungefär som syskon som är något trötta på varandra gör. Däremellan tycker de om varandra men de kramas aldrig. Så fin bild! Tack för svar.

    Klart hon ska sälja – om det nu är så att det finns en köpare.

    Skulle aldrig kunna sälja ett djur . Min katt är det bästa jag vet och det hade även mina dammråttor varit om jag även hade såna som djur.

    Därför gör man som mig och skaffar sig en häst ingen annan vill ha 😉

    Dom flesta brukar säga – ååååh så jäkla fin häst , tills dom ser henne in action .

    Då låter det alltid – fy fan vilken jävla häst, inte ens om jag fick betalt skulle jag ta mig an den .

    Skulle aldrig sälja mitt djur för några pengar i världen. Fyfan för Pengakåta människor!

      Men fy vilken kommentar, nu är det ju så att Nellie vill satsa som ryttare och då behövs det pengar, den är ren fakta bara. Så länge man vet att hästen får det bra hos den nya ägaren ser jag inget problem?

    Fast alla ni som säger att ni aldrig skulle sälja era älsklingar, ni förstår att Nellie inte har detta som en hobby, det är henne inkomst, och endel i det är att sälja hästar. Jag skulle heller aldrig sälja mina djur för att någon bjuder mycket pengar för dem, kärlek går för pengar, men då har jag ett jobb som inkomst, mina djur är inte min inkomst på det sättet som hästar är inom ridsport 😛

    Har snokat lite (tidsfördriv och dessutom är det offentliga uppgifter)

    Här finns info om Nellie Bs föräldrars bolag, verkar som att allt sitter under det? Alltså mode, PR, hästar osv = Nellie själv? http://www.allabolag.se/5569460966/bokslut

    Dessutom undrar jag (hade varit kul om du skrev inlägg om det o vad du tror osv) om det finns möjlighet för Smilla att faktiskt gå om Nellie i tävlandet? Lyssnade nämligen på Ridpodden idag (måste faktiskt berömma N för hennes ändå bra sätt att medverka i olika medier) där hon säger att hon satsar på EM och att det inte är långt borta, till nästa år, samt att hon ”enbart” gillar hästar som är svårare. Hon gillar inte de som man ”stoppar in en femkrona och de gör vad de ska, som min systers häst är” (saga). Visst, Saga kanske inte har rätt förutsättningar att nå EM, men med tanke på Smillas stadiga och bra resultat den senaste tiden + SM (red ens Nellie SM på storhäst?) och att hon gillar läromästare, finns chansen att hon tar sig till EM på det sättet innan storasyster på sina svårare hästar? Pengar att köpa en läromästare till Smilla finns säkert, frågan är bara om familjen/mamma/Nellie skulle acceptera att Smilla når Nellies mål först?

      https://www.ratsit.se/5569460966-Golli_Consulting_AB 1,7 miljoner i omsättning förra året, imponerande om det nu är Nellies bolag!

        Det är imponerande om det handlar om Nellies personliga jobb i form av sk ”samarbeten” etc. Är Tessie shop inblandad tycker jag inte siffran är så hög. Omsättning är väl inte detsamma som vinst?

      Det var ju ett väldigt nedlåtande sätt att beskriva systerns framgång med Saga! Lite intressant eftersom Nellie själv gärna och ofta påminner alla om hur hon vann ungdomsklassen på Falsterbo för ett par år sedan … på …. Saga! Den segern skriver hon ofta och (med rätta iofs) stolt om – men då var det kanske inte så märkvärdigt om hon vara behövde stoppa i femkronan och åka med…….?

      Att framhäva att man bara vill rida svåra hästar ger kanske en liten ursäkt de gånger det inte går bra…? Jag tycker personligen att hon borde, vid 15 års ålder, rida en duktig läromästare som kan ge henne rutin etc. Att välja svåra hästar som hon inte riktigt klarar av, är kanske inget recept på den framgång hon längtar efter och strävar mot?

        Hon sa visserligen också att man måste kunna rida för att rida Saga, så lite cred fick Smilla ändå, men håller med! Sedan vill jag heller inte påstå att Nellie inte klarar av sina hästar, onekligen GÖR hon det, och hon KAN ju rida, men med den inställningen till vilka hästar hon ska ha nu så tror jag faktiskt att Smilla har chans att tävla EM på läromästare tidigare. Inte för att det är en tävling vem som kommer först!

        Tror heller inte att AB:et är inkluderat med Tessie, deras vinst borde vara större och heller inte kopplat med Antonio. Det enda företaget som heter något i stil med Tessie ägs ju av en annan man samt att Antonio aldrig promotar Tessie på samma sätt som N och J

        Saga är jävligt mycket jobbigare att rida än Hilda, det ser vilken hästkunnig människa som helst. Saga måste ”sparkas” runt, heller sitta och bromsa lite än att behöva jobba stenhårt för att få hästen runt banan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.