För er skull..

Bloggbevakningspodden:

podd

Bara för att jag var så elak och bumpade vårt förra poddavsnitt och gjorde några av er besvikna så har jag övertalat M att vi ska spela in ett nytt avsnitt ikväll.
Givetvis är hjärnan sprängfull av saker att prata om men ni får gärna komma med idéer, frågor och liknande för det är så kul när ni är med.

So… SHOOT!

9 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kan ni inte prata om vegantrenden som sprider sig som en löpeld hos bloggarna/youtubers
  Det känns som alla bloggare VILL kalla sig vegan för att det är FINT. Att de gör det för ”statusen”
  För att man ”ska”. Lite som det du skrev om Kissie! Hon bryr sig bevisligen inte alls om skinn så varför måste hon då ”välja sida” bara för att man är ”lite finare” då. Jag själv tar avstånd från kött, skinn, päls osv osv men jag känner inget behov av att gå runt och vifta med nån veganflagga. Bloggare däremot vill göra det för att det är ”status” MEN det känns inte genuint, känns inte som de fattar bakgrunden till VARFÖR utan bara hakar på trenden.

  Therese Lindgren fick ju stor uppmärksamhet och då känns det som att alla andra vill haka på bara. Annica Englund gjorde ju lite videos när hon skulle pröva att vara vegan- hon visste inte ens vad ordet vegan innebär. Kunde inte skilja på vegetarian/vegan osv. Josefin Qvist säljer lösfransar av MINK men hävdar samtidigt att de är ”Cruelty Free” (finns ingen päls som är det). Ida Warg kallar sig vegan(eller om hon bara uppmanar folk till vegansk kost) samtidigt glider hon runt med skinnskor och en Chanel …

  Och sen finns det ju de bloggare/youtubers som inte är något och de blir då PÅHOPPADE av sina följare som tycker att de borde vara veganer(se till exempel fornis inlägg om vegansk mat eller Helen torsgårdens senaste inlägg på insta)

  Långt inlägg!
  Men det jag vill att ni ska ta upp är om folk väljer vegan titeln för att det är TRENDIGT och för att få höra att de är DUKTIGA(alltså att de gör det för likes och ryggdunkningar och sitt dåliga samvete- INTE för att de faktiskt bryr sig om djur)

   Spelar roll, om nån verkligen köper det är det väl bra. Kan inte se att det skulle komma nåt dåligt ur det.

   Jag är inne på samma spår som dig. Jag vill veta vad för ”beteende”/”ställningstagande” som trendrar i blogg/youtube världen tex vegan/köttätare, förfinad verklighet/ eller” naturlig” verklighet <– hahaha.
   Feminist/ inte feminist?
   Päls, läder/ inte päls och läder?
   Fitnessfreak inte fitnessfreak?
   Aja tror du hajar ??

  Fast om Veganism kan bli en trend, så tycker jag det är en BRA trend, till skillnad från vissa andra. Den är även bra då det dyker upp massor med veganrestauranger och det inte längre är nåt freaky med att äta veganskt. Så även när/om trenden lägger sig (fast det tvivlar jag på) har den en god effekt som kommer att finnas kvar på ett eller annat sätt.

   Håller med. Det dåliga med den trenden är dock att dem som ej väljer att haka på den blir påhoppade och får ta emot hat. :/

   Jag tycker GIVETVIS att det är en bra trend om folk verkligen blir det. Men jag tänkte inte på trenden i sig, utan på trenden hos svenska bloggare/influencers och i sociala medier. Det jag ser på sociala medier är att folk gillar att slänga sig med orden VEGAN, VEGETARIAN, CRUELTY FREE osv men har NOLL KOLL på innebörden och faktisk skiter i det. Det luktar väldigt mkt ”jag säger det här när folk ser och lyssnar men egentligen lever jag inte så” #röstfiske

   Och det är ju samma sak med vissa företag, som marknadsför utåt att de är cruelty free men sen visar det sig att de inte är det och då har de ju försökt vilseleda sina kunder vilket försvårar för oss som vill köpa cruelty free/vegan

  På tal om veganism, jag stör mig så jag håller på att gå upp i atomer på att INGEN verkar veta vad vegetarian resp. vegan faktiskt betyder.
  Vegetarian = någon som äter vegetabilisk kost. Ägg och mejeriprodukter är animaliska produkter och ingår INTE i en vegetarisk kost. Isf är du ”lakto-ovo-vegetarian”.
  Vegan = någon som äter vegetarisk kost och även avstår från andra djurprodukter, t.ex honung, ull, skinn. Veganism är egentligen inte en kosthållning, utan en filosofi/livsstil som går ut på att minimera utnyttjandet av och lidandet för andra levande varelser.

  Begreppen har blivit sjukt urvattnade. Personligen tycker jag inte att man behöver ”vara” någonting, käka vad du vill och se glad ut liksom.

  Helst ingenting. Podden är inte speciellt bra, den är nästan lite pinsam och drar ner synen på dig en aning. Håll dig till skrivandet, annars tillhör du ju bara mängden av alla våra pinsamma bloggerskor. Man kan ju nästan precis som Dessie tro att hon ska bli ambassadör tro att du ska bli nya Alex och Sigge, och ja du hör ju hur det låter ? Så ingen podd, bara skriva.

   Åh, det kommer inte att hända. Vi har alldeles för roligt när vi gör podden. Saaaaarry! ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.