V. 39

Caroline Berg Eriksen: carro2

Norska Caroline är i vecka 39 och jag är helt förundrad över hennes mage.
Herregud, var är hennes bebis? Var får den plats?
Så där brukar jag se ut efter att ha fått gå loss på den asiatiska buffén på Drottninggatan – om nom nom.

Men helt allvarligt – hur går det till? Ligger den långt bak? Gömmer den sig stående bakom ryggraden?
Har det med fysik att göra – hur vältränad man är eller beror det på hur ens livmoder ser ut? För barnet är väl normalstort även om magen är pytteliten? Eller?

Jag är så fascinerad. Det ser ut som att hon i princip bara behöver gå och bygga en rejäl björn.
Plums!

carro

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Brukar ha med och göra flera olika saker tror jag. Vart livmodern sitter, om du är lång så behöver bebisen inte lika mycket plats utåt så att säga så då behöver magen inte heller bli lika stor och putande. Sen så kanske hon har en lite mindre bebis i magen. Finns säkert fler faktorer.

  Svara

  Tänker samma om Andrea Brodin, aldrig sett någon med sån obefintlig gravidmage…?

  Svara

   Vilken vecka är hon i? Orkade inte skrolla igenom hela hennes blogg för att få reda på det :p

   Svara

    Hon är i v.39. Hon såg exakt likadan ut i sin förra graviditet. Gener, vältränad, liten bebis (förra bebisen låg på under 3kg) och position.

    Svara

   Jag hade rätt obefintlig mage.. Men har breda höfter och stor bröstkorg, så lille skrutt gömde sig där inne utan att synas speciellt. Är normalviktig också. Vissa är sånna bara, när jag låg på förlossningen så tog bm SF-mått för hon trodde inte att det var dax för mig (fick dessutom i vecka 37 så)

   Svara

    Och bebis var 3010gram i vecka 37 så ingen pyttebebis heller

    Svara

  Min idrottslärare på högstadiet hade knappt någon bula heller, troligtvis eftersom hon var såpass vältränad och att bebisen låg längre bak.

  Svara

  Käka thaibuffén på Pong. Finns ett på en parallellgata till Drottninggatan, i närheten av den där asiatiska restaurangen som har neongula utestolar. Den buffén är sjukt bra!

  Svara

  Jag såg en bild på en modell som var höggravid och det syntes knappt 😮

  Svara

  Ligger barnet långt bak behöver det inte synas så mycket. Jag hade moderkakan och barnet i framkant och såg ut att ha trillingar redan i vecka 20 typ.

  Svara

   Okej? Men när moderkakan ligger i framvägg blir magen mindre?

   Svara

    Hur moderkakan ligger påverkar inte hur stor mage man får..

    Svara

    Lilla samu, litar mer på min barnmorska än nån tönt som inte vet vad hen snackar om

    Svara

    Jag är smått skeptisk till att det är en universal sanning, att magen är mindre om moderkakan ligger i framvägg. Min gjorde det och jag var enorm, såg ut som det låg två där inne!

    Svara

    Varför så otrevlig Clea? Ganska pinsamt försök till härskarteknik dessutom med ditt ”lilla…”.

    Svara

  Det är så olika. Jag såg ut att sprängas redan innan jag plussat i stort sett. Sen började folk kommentera att ”nu kan det inte vara långt kvar” när jag knappt gått halva tiden. Och jag gick upp över hela kroppen. Ben, armar, ansikte och till och med nacke blev tjockare än tjockast. Sen tog det ungefär 10 månader innan jag var tillbaka till startvikt. Min lillasyster såg ut exakt sådär. Och tre dagar efter förlossningen var hon precis sitt gamla jag igen. Kan ha tjuvnypt henne på grund av detta. Olika förutsättningar helt enkelt

  Svara

  Lutar livmodern bakåt/inåt samt om du är lång blir magen troligtvis mindre/mer avlång 🙂

  //Så var det inte för mig…

  Svara

   Hade jag dock haft så liten mage som hon hade jag nog gråtit 😉 Älskade o ha en fin gravidmage!

   Svara

  Jag är 181 och inte tusan var min kula liten bara för att jag var lång, hade dessutom moderkakan bak. Hade en riktig fotboll med SF-mått på 36, men ut kom en liten kille på 3295g.

  Svara

   Det är klart det är olika för alla, men det är större chans/risk att magen inte blir lika stor utåt om du är lång.

   Svara

   Förmodligen hade du framåtlutad livmoder? Jag är 173 cm. Hade SF-mått på 31. Han vägde 3.6. Har lite bakåtlutad livmoder med moderkakan i framvägg. De brukar säga att det mest av allt beror på hur livmodern ligger.

   Svara

  Jag är i vecka 17 och min mage är redan större.

  Svara

   Alltså jag såg ut som henne i v 9! Hahaha.
   Jag gick upp 11,5 kg o fick en bautamage men inte onormalt stort. Hon är nog onormalt liten faktiskt!

   Svara

    sjukt när jag läste 115 kg först haha!

    Svara

    Äsch 11 kilo är ju inte så mycket 🙂 jag har knappt gått upp i vikt, typ 3-4 kilo hittills, men magen har blivit enorm ändå. Vet inte riktigt hur det kan vara möjligt.

    Svara

  Redan i vecka 12 kunde man se att jag var gravid. Jag är en ganska nätt person och fick tidigt mage och blev ENORM på slutet. Men sen var min bebis stor också, 4400g och 54cm lång. Men det är ju väldigt olika hur ens mage ser ut.

  Svara

  Det är ju som sagt väldigt olika beroende på hur bebisen ligger och hur lång övrekropp man har. Dock har det skrivits ganska mycket i norsk (och även svensk) media om att det är rätt så vanligt i vissa kretsar i Norge att banta eller inte äta tillräckligt under graviditeten. Detta eftersom det tydligen ska vara status att föda små bebisar och att det inte tar så lång tid att komma tillbaka till sin gamla kropp.

  Jag har ingen aning om Caroline är en av dessa mammor (vilket hon såklart nekar till oavsett), men risken finns ju att det inte bara är genetiskt. Är man kändis har man ju tyvärr ofta större utseendepress än oss anonyma.

  Svara

   När man kollar bilder på hennes blogg ser man hur mycket hon vill dölja i magen med olika vinklar o stora pösiga kläder. Vill hon ge sken av att hon har liten mage finns möjligheten att hon photoshoppar den

   Svara

   Men usch så hemskt. Det som är så underbart med både stora magar och mulliga bebisar. Att man inte kan låta sin gravida kropp utvecklas som den ska.

   Svara

    Oj min kommentar kan feltolkas såg jag. Med ”Usch så hemskt” så menar jag att banta under graviditeten. Och självklart så utesluter inte det ena det andra. Små magar och små bebisar är så klart också underbara, bara för att slippa påhopp. Men tycker att man ska låta gravida kroppar utvecklas i sin egen takt.

    Svara

  Framförallt får hon väl uppmärksamhet för att hon har liten mage och därav väljer hon att få den att se så liten ut som möjligt på bild. Svarta kläder, midjelinning mitt på istället för under o.s.v.

  Svara

  Det heter VAR är hennes bebis, inte VART. ?

  Svara

  Har faktiskt väldigt lite till övers för Fotballfrue. Det har varit många skandaler där över löpet av åren med missvisande bildredigering, fusk bland kommentarerna (som hennes man bl.a. stod bakom). Så detta blir väl enda inlägget som jag kommer att kommentera med henne i.

  Svara

  Så sunkigt att hälften av alla inlägg på den här bloggen går ut på att kritisera tjejers utseende och kroppar.

  Svara

   Så sunkigt att du inte kan skilja på kritik och en ärlig fråga utan förutsätter att allt handlar om kritik. Takes one to know one, va? Så det säger nog mer om DIG än om mig. Haaaare!

   Svara

  Jag hade ingen mage alls med min son. Gick upp 6 kg och han vägde 3,5. Åt som vanligt, undvek sötsaker. Syndes inte på mig att jag var gravid när jag var i v. 39, hade en liten putmage bara. Så det är nog genetiskt, då många kvinnor i min släkt knappt får någon mage när de är gravida. Jag gick ned 8 kg första veckan också.

  Svara

   Ok.

   Svara

   Gick du ner 8 kg första veckan var du antagligen fet innan graviditeten.

   Svara

    Men shit va otrevliga ni måste vara, både olivh och lina.

    Svara

  Hon tränar satan och begränsar sin ätning. Starka magmuskler gör att magen hålls in. Det finns ju
  massa andra orsaker med som bakåtliggande livmoder men klart hennes livsstil påverkar . Jag hade lika liten mage som hon både graviditeterna och gick ned alla kilon i samband med förlossning. P g a ätstörningar / träningsnarkoman. Kan säga att jag mycket hellre sluppit både ätstörningar och relaterad träningsmani.

  Svara

  Hon njuter ju av kommentarerna där alla diskuterar hennes lilla mage och hur liten den är. Just därför fotar hon sig själv ur vinklar där den ser så liten ut som möjligt med hashtag #week37 typ…. Det gjorde hon under förra graviditeten och det gör hon nu. Dessutom tror jag inte en sekund på att hon inte retuscherar bilderna det har hon behövt erkänna tidigare också.

  Svara

  Jag hade bakåtlutad livmoder och var inte myclet större i vecka 43. 52 cm och 3725 g, alltså en stor kille som tittade ut. Det beror helt på hur livmodern är lutad, hur din kroppstyp ser ut och hur myclet du går upp i vikt 🙂

  Svara

  Man är olika bara. Liksom med allt annat 🙂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.