Bättre? Sämre? Eller rent av pyton?

Hanna Widerstedt:
orm
Hanna har införskaffat sig en väska och ett armband i äkta pytonskinn och jag undrar hur antiskinnåläder-människor ser på det? Är det bättre eller rent av pyton? (Hehe..)
Jag själv använder skinnprodukter och liknande så för mig känns det inte så något jag personligen går i taket för men det finns nog en och annan där ute som har några 2 cent att pytsa in. (Ja ja.. döm på ni bara..)
Så pytsa på!

Är det okej att ha en väska gjord på pytonorm?

kriktor

 Nu är Kriktor en boaorm men ändå.. =)

14 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Att inte tycka att handel med exotiska djur är problematisk visar på lack of knowledge. Educate yourself! Handeln med djurskinn ect är ett problem på så många nivåer – utnyttja fattiga som fångar in djur, utrotning av arter, djurplågeri, smuggling ect.

    http://www.bbc.com/news/science-environment-20509720

    ”The global trade in python skins is often illegal and is threatening the survival of some species, says a new International Trade Centre report.”

    ”The authors argue that in some locations, the methods used to kill the snakes are extremely cruel.”

    ”A skin that a villager in Indonesia might sell for $30 (£19) will end up as a bag in fashion boutiques in France or Italy selling for $15,000 (£9,300).”

    Nä, fy fan för människors dåliga omdömde.

      Agree!

      Lack of knowledge, indeed! Blä, inlägg som dessa makes me vomit….. Så tack för din kommentar A-K, den blev jag iaf glad av <3

      Jag håller helt med dig. Det är osmakligt och vulgärt!

      /Linda

    Den som säljer väskor av pytonskinn måste kunna visa upp sk CITES-tillstånd enligt den internationella konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter. All export från EU och import till EU av utrotningshotade arter t ex reptilskinn är underkastade CITES-konventionen.
    Kan inte säljaren visa upp tillstånd för produkter av reptilskinn är det risk att säljaren kan komma att åtalas för artskyddsbrott.

    Exotiska skinn är många gånger mer kontroversiella än traditionella skinn. Jag har inte jättestarka åsikter i varken den ena eller andra frågan (betyder dock inte att jag inte reflekterar) men tycker nog de exotiska är onödiga. Så snygga är de här mönstrena nämligen inte. Det är dessutom lätt att hitta präglade koskinn om man gillar kroko- ödle- och pytonmönstrat.

    Varför använda andra arters HUD och SKINN (och kött) när det inte behövs?? Fattar ej. Jävla bekvämlighet och lack of empathy, de sliter ju förihelvete av skinnet av djuren medan de lever, öppna era jävla ögon och börja använda er förbaskade empati många av er skinnbärare säkert hävdar er ha. Usch vad äckligt beteende.

      Känner din frustration och håller fullständigt med.
      Hemska människor som spikar upp ormen på träd (helt levande) och flår dett lilla livet. Hurfan kan man göra så. Fy..vi människor är rena cancern på denna planet. Hoppas vi dör av något virus så att jorden får återhämta sig. Vi behöver en ny pest!

        Djurplågarna o de som stödjer den sjuka handeln hoppas jag dör först 🙂 och gärna får lida lika mkt.

        Var inte orolig.
        Pest och andra större epidemier och även krig kommer och går.
        Det är naturens kretslopp. För att se till att vi inte överbefolkar jordklotet.

        Jorden kommer klara sig… Det är vi som kommer dö och jorden kommer leva i mååååånga miljarder år till. Titta bara på så mycket som redan är utdött… Typ dinosaurier osv. Vi människor kommer dö ut och jorden kommer repa sig, alt så kommer den förhöjda temperaturen på jorden bli det nya normala och nya arter kommer växa fram för det nya klimatet… Vi människor dödar oss själva!

        Är några dagar för sen med att kommentera; men åh vad underbart att för första gången se någon med samma känslor som mig!
        Folk tycker jag är extrem och konstig, när jag på allvar berättar att jag längtar tills vi människor dör ut. Vi är så himla hemska mot djuren och miljön. Det enda som glädjer mig är att jorden kommer återhämta sig när vi väl dör. Är vegan för djuren och inte för miljön (vill såklart inte att miljön förstörs för jorden och djuren, men vill inte bidra med att vi människor överlever ännu längre).

      En annan Sara och Harkel:

      Som jag längtar. Gör ont att ens tänka på stackarnas lidande. Snart är det över.

    går inte att kommentera?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.