Vad skickar det här för signal?

Dessie:

dessie2

Dessie skriver en lista på bloggen som ska hjälpa läsarna att lära henne lite mer och en av punkterna tycker jag är lite extra viktig att ta upp – nämligen den där hon berättar att hon cashat sin BMW.

Ska vi ställa oss upp och applådera?
Bravo Dessie! Du har inte gått gymnasiet men dock lyckats betala i en bil som tappar i värde för varje dag som går. Väl investerade pengar! Bravo!

Detta talar om att framgång mäts i vad som kan köpas för pengar – förbrukningsvaror som verkligen tappar i värde för varje dag som går. Det enda som inte gör det är fastigheter/bostadsrätter och visst bor Dessie i en hyresrätt?

Jag skulle bli SÅ mycket mer imponerad av att någon berättar att de skaffat sig en utbildning eller liknande, inte vad de spenderat en massa pengar på..
Men ja, det kanske är imponerande nu för ungdomar att Dessie har kunnat betala sin bil kontant men hur häftigt är det när hon inte längre drar in några pengar på bloggen, går minus när hon säljer sin bil och inte ens har gymnasiekompetens?

I mina öron låter hon som en ung, dum, naiv och outbildad brud och som en kvinnlig variant av en penisförlängare. Blev ni imponerade? I was not.

71 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Egona och Linn Olsson ”cashar” väl sina utbildningar?

      Jag läser inte Linns blogg, men Egoina cashade åtminstone sin utbildning.

      Ja det gör de 🙂

    Spännande att Dessan har betalat ”sin” bil men inte står som ägare på den. Med andra ord har hon köpt bilen åt någon annan.

      Precis. I min värld har man inte så saftigt med pengar om man inte ens kan stå som ägare på bilen, vilket mest troligen beror på:
      1. Lägre försäkringspremie ifall den står skriven på någon som är äldre alt någon som inte bor i storstad.
      2. Kronofogden tar den av henne då

      Vissa försäkringsbolag försäkrar inte bilar som ägs av folk under en viss ålder. Fick skriva min första bil på min dåvarande (äldre) sambo för att kunna försäkra den.

        Nej, men kvinnan är 22 år nu och då bör hon kunna skriva över bilen på sig själv, om det skulle vara pga. försäkringsskäl som bilen skrevs på en annan person när hon inkasserade den.

        A, vad jag vet så har de flesta försäkringsbolag en gräns på 24 år.

        Gränsen innebär högre premie för någon under 24 år ska jag förtydliga. Och vissabolag har även högre självrisk för personer under denna ålder.

    Innan stod det också att hon cashade den för att hon ej får ta lån

      Haha precis, samtidigt som hon även länkade till artikeln om henne själv angående Skatteverket. Så påstod hon i kommentarerna att hon inte skäms över ett ”ärligt misstag”.

    Jag upplever att det hos många unga offentliga personer (bloggar) finns ett förakt mot att utbilda sig, att inte avsluta grundskolan och välja bort högre utbildning. Framgång ligger i antalet följare på instagram, antalet läsare på bloggen och kunna visa upp de pengar som tjänats in genom en dyr väska eller då tex en BMW. Och genom det kalla sig själv för entrepenör.

      Jamen precis! Entreprenör, företagare och Varumärke. Jag hoppas dessa unga personer ser liiiite framåt och har lite ödmjukhet inför det faktum att berömmelse på så lösa grunder kan komma och gå väldigt snabbt. Jag är all for it att man tar tillfällena när de kommer och inte följer nån ängslig Jantelag, men tänk lite vidare är ett tips.

    Ett annat tillvägagångssätt:
    – Gör ett litet plakat med texten ”Grattis Dessie!” på
    – Ta försiktigt ut pinnen ur din röv
    – Sätt ihop plakatet och pinnen till en fin liten skylt
    – Vifta med skylten!
    Om du har följt denna lista så grattis! Du är inte längre trälig och missunnsam o_o

      Missunnsam? En outbildad fjortis köper en bil för svarta pengar samt sabbar sin privatekonomi så brutalt att hon inte ens kan ta lån och du tycker vi ska hylla henne med ett grattis? Ledsen, jag vet inte för sjuka värderingar du har, men i min värld jobbar man hårt och gör rätt för sig utan att få ett ”grattis”. Skattefuskande patrask kan jag klara mig utan men visst, du kanske gärna betalar mer skatt för att folk som Dessie ska kunna fuska visare.

    Bilen sjunker lika mycket i värde avsett hur hon finansierat köpet, då är det ju långt bättre att casha och slippa räntor och avgifter. Ang studielån, läser man en utbildning som kommer ge högre lön efteråt och man vill köpa bostad är det också bättre att maxa studielånet och lägga till kontantinsatsen, än att ”casha utbildningen” och behöva ta ett större och dyrare lån efteråt.

      Håller med! CSN är väl det bästa man kan få!? Så jävla låg ränta! Jag har lyckats spara ihop över 100k bara sådär 😀 Då har jag ändå levt helt ok och inte snålat på mat, kläder eller annat kul. Jag får ut ca 10k i månaden, lägger ned 2500 på hyra (delade boende) 500 på andra utgifter, ca 1500 mat och 500 (ibland 800) kläder. Detta är min budget. Jag lägger undan hälften och sommarjobbar (får väl ca 35k en hel sommar efter skatt). Äter ute lite då och äter, bjuder kompisar på fika osv. Man måste leva också. Dock har jag sparat ihop lite över 100k på banken, har ”cashat” en bil på 60k (såld då jag pluggar hemifrån denna termin- de pengarna ligger i olika fonder). Så fort jag tagit examen tvingast jag betala tillbaka mitt lån + ca 2% ränta.

      Bästa dealen jag gjort. Har sluppit arbeta hela studieperioden, sparat ihop pengar och har väl runt 200k i fickpengar när jag gått klart min utbildning. DÅ kanaks ejag kan resa runt, kolla in en lägenhet, köpa en ny bil..får väl se.

      Hade jag tagit 10k i månaden av benken skulle jag nog hängt mig..

      HATA INTE PÅ CSN! Vill ni inte ta lån, fine, men ni går mist om det bästa erbjudande ni kan få!

    Läs kommentarerna på det inlägget! Först så skrev hon att hon cashat den för att hon ej kunde ta lån och skröt om det. Att inte många 19:åringar kan casha en BMW. Sen började folk kommentera att det ej är något att skryta om och då ändrade hon biten om att hon ej kan ta lån. Hahaha.

    aydin

    Casha en utbildning som berättigar till CSN är inte särskilt smart alls. CSN-lånet är extremt fördelaktigt. Många tar lånet och köper tex aktier för pengarna eller investerar i bostad eftersom det är så fördelaktigt. Att ta lån på en bil är däremot inte så smart.

      Men.. Csnlånet är ju småpengar?

        ca 9000 i månaden med bidrag så nää inte direkt

        Köper du godis för 9904kr?

      Dessa ”många” som tar lånet för att investera med pengarna – studerar och uppvisar de studieresultat? Annars får de inget csn, det bryts direkt du släpar efter med 7.5 poäng per år. Du måste uppvisa 75% godkänt studieresultat

        För att tala för mig själv, så japp 🙂 istället för att ”casha” utbildningen så tog jag fullt lån och satte hela lånet på ett sparkonto. Jobbade 50% samtidigt så behövde inte lånet. O nu har jag ett väldigt fördelaktigt lån som jag har använt för att köpa mark. Bra mycket bättre än att ta ett ”vanligt” lån och de flesta lånar ju någon gång så då är ju CSN perfekt om man har möjlighet att spara det 🙂

        Therese, alla goda råd om att ta CSN, investera och sen jobba för att klara försörjningen funkar bara om man läser en lätt utbildning som inte kräver 70-80 timmar studier och föreläsningar i veckan. Man ska helst även ha föräldrar som kan stötta samt inte bo i Stockholm, Uppsala eller Göteborg.

    Är det jag som är dum..Men varför betala av lån med ränta på en förbrukningsvara när man kan betala i cash? Kanske också är ung och naiv trots jag inte har några studieskulder

      Därför att bilen sjunker så fort i värde att du tjänar mer på att investera pengarna du har. Tar du lån till att köpa bilen är räntan så pass låg (i dagsläget) att du trots räntan tjänar mer på de pengar du har investerade istället för att köpa bilen kontant.

    Kommer säkert få en del påhopp här men. Det knyter sig i magen på mig när folk förlämpar oss som inte har utbildning. Jag har bara grundskolan. Jag totalt sket i gymnasiet. Jag var så fruktansvärt skoltrött, som hade kämpar röven av mig, med extra lektioner, extra lärare, stöd m.m. ( jag vet att jag inte är den ända) då kände jag ” skolan passar inte mig, jag är helt enkelt dum i huvudet. Jag fattar inte!!”
    Trots all hjälp jag fick hjälpte det inte. Det var inte rätt medel för mig. Jag kan hålla med om att en utbildning är något vi måste ha idag. Men jag kan förstår dem som hoppar av, som är så trötta och kämpat. Att vara lat är en annan sak. Nu har jag startar en utredning för skriv/lärsvårigheter. Ser fram emot att få rätt hjälp. Vilket jag borde fått ifrån början.
    Satt mig på komvux och för att få kompetens för universitet
    Efter 6år. Det är sjukt tufft och jobbigt att behöva hantera dem känslorna igen. Det jag försöker komma fram till är – se inte ner på oss som inte har en utbildning som kämpar. Skolan är tyvärr uppbyggd för en typ av människa, inte för oss som avviker.

      Skolan är uppbyggd att passa normen, vilket blir väldigt intressant för vilka är ens normen. Jag tror inte att någon passar in i den norm skolan är, så därför ser jag inte dig som avvikande på något sätt. Tvärtom är du en av dom som skolan ska anpassas efter och inte du efter den.
      Att förstå att utbildning är viktigt och vilja utbilda sig är något helt annat än att välja bort skolan pga framgång inom sociala medier.

        Normen är majoriteten, det ”normala” om man så vill.

      Kämpa på <3

      Fast det är ju inte de som kämpar som man ser ner på. Det är du som gör misstaget att bunta ihop dig själv med de som bara glider, och sen, när de står där misslyckade och outbildade, undrar varför andra inte har gjort mer – för dem. Är du inte som dem – ta inte åt dig.

      Kul att vi har samma namn samt samma helvete i skolan! Hela min skoltid var ett helvete, trots att jag hade läxhjälp och allt möjligt.. Skolan var ett helvete! Jag fick ständigt skit från mina lärare för jag inte var ”koncentrerad” (vilket inte är så konstigt när jag har grova koncentrationssvårigheter..) Jag var den som kämpade mest, men blev ändå utskrattad för jag ansågs som den tröja som aldrig fattade något.. Jag försökte mig på gymnasiet men klarade bara av ett halv år, sen kände jag bara ”går jag kvar kommer jag ta livet av mig, jag orkar inre ytterligare 3 år av detta helvetet” Idag är jag 22 år och när jag var 20 fick jag äntligen diagnosen ADD och dyskalkyli! (Är i princip sifferblind, inte konstigt att jag gick ut med IG i matte) önskar att jag hade fått rätt hjälp när jag var liten, då kanske jag hade kunnat se tillbaka på mina skolår utan att få en klump i magen och ångest.. ?

        Tröga* inte tröja, haha..

        Erica nr 2, HUR fick du diagnosen dyskalkyli.. Jag har kämpat som faan för att få den diagnosen men blev avfärdad redan i skolan och gymnasiet av lärare med anledningen ”du är bara okoncenterad och trög..” Trots att jag fick extra stöd lektioner med endast en lärare sedan Åk1 till gymnasiet, jag kan idag knappt ens klockan..

        jag gick hos en arbetspsykolog och hon skickade en remiss till min husläkare, som i sin tur skickade den vidare. Sen blev det ca 1 års utredning innan jag fick diagnosen.. (Jag sprang på BUP under hela min barndom för att göra utredningar. Så dom såg i mina journaler att det inte var första gången jag försökte få svar på vad som var ”fel”. Jag vet inte om det var det som gjorde det lättare för mig att få en tid till utredning. Men psykologen såg det som något ”bra” att jag hade så mycket papper sen innan) Det var ett helvete, men verkligen värt det.

        Måste tillägga till ”P.” Jag VET, hur svårt det är att försöka få en diagnos och bli tagen seriöst! Mina lärare sa exakt samma sak till mig, att jag bara var trög och lat.. Men mitt tips är att inte ge upp, gå vårdcentralen och be dom skicka en remiss till att bli utredd! Gråt en skvätt om det så behövs. I mitt fall kändes det som en revansch när jag fick papper på att jag inte alls bara var trög och lat! Hade nästan lust att besöka mina gamla lärare och trycka upp pappret i ansiktet på dom, haha!

        Jag blir så jävla arg att det är så många barn och ungdomar som inte får den hjälpen dom behöver. Ingen ska behöva känna sig värdelös för man inte är på samma kunskapsnivå som sina klasskompisar! Kämpar fortfarande med min självkänsla än idag, just för jag blev så hånad och nedtryckt under min skoltid.

        Tack för dina svar Erica!

        Nej ingen ska behöva känna så..I mitt fall så var jag varken den bråkiga typiska eleven utan tyst och försynt. Eftersom jag inte var utåtagerande så var jag istället lat och korkat ”men P du har SÅN potential du är ju smart när du vill”

        Känns tråkigt att inget är dokumenterat i mitt fall trots att jag alltid behövt hjälp bara för jag inte var bråkiga ungen.

        Åhh förstår känslan av att vilja trycka upp det där i ansiktet på lärarna, jag vill trycka upp i ansiktet på dom att ”Jag har tamejfan ett bra jobb, bra betalt trots att du sa jag var korkad” Men trots att man har allt det där så blir man så jäkla ledsen när man har en dålig dag då man inte ens kan räkna ut hur mycket tid man har på sig innan klockan blir ett visst klockslag och alltid blir försenad, eller stressad i kassan och måste räkna mynt, ger upp och sträcker fram 500sedeln istället för man vet det täcker summan iallafall.. Då vill man ha svart på vitt att ”nae fan du ÄR faktiskt inte dum i huvudet, sluta gräv ner dig” 😀

        Ååh, exakt sådär sa dom till mig med! ”Du är smart när du vill och försöker” Blir fan upprörd bara jag tänker på det.. Jag var väldigt försynt och tyst som liten, vågade ALDRIG räcka upp handen pga den dåliga självförtroendet.

        Men jag tycker absolut du ska försöka ta tag i det! Även om du inte har tidigare journaler på utredningar. För när du väl har ditt papper på att det var DOM som var dumma och hade fel, och inte du, då får du någon slags inre frid! Man blir liksom kompis med sig själv, accepterar läget. Vi kan inte hjälpa hur vi blev skapta helt enkelt! Kämpa på ❤️

      Tycker inte du behöver känna dig förolämpad. Det är skillnad på folk som är lata och på folk som inte klarar av skolan pga sjukdom/diagnos/mobbning etc.

      Det är människor som så uppenbart struntar i kunskapen som ges, som ska ta åt sig.

      Jag måste först säga tack till er, ni som svarat på sådan klokt sätt.

      Även att jag vet att jag är långt ifrån ensam och kommer verkligen inte vara den sista.
      Det är sjukt tufft, jag gråter flera gånger om dagen att jag inte förstår. Vilket rör om min känslor ifrån skoltiden. När jag gick vårdcentralen för att få en utredning. Så sa doktorn att hon tyckte det var modigt att jag går tillbaka. ”Modigt?” Jag har inget val, hade jag haft ett annat val för utbildning så hade jag verkligen inte gå tillbaka till skolan!

      Erica nummer 2, jag ber om ursäkt att jag tog ”ditt namn” ? skämtosido. Du kommenterar här betydligt med än vad jag gör, så nästa gång tar jag ett annat använda namn! Så det blir inte förvirrande för andra! Vad jag känner igen mig så mycket i dig. Vi hade kunnat vara tvillingar med samma namn, haha!
      De där att folk tror att man är lat, inte att koncentrera sig till räckligt m.m gör mig så arg..
      Bli ständigt kallad dum. Jag kämpar röven av mig, sitter flera timmar, nätter. Har jag tur får jag Knappt E eller F, tror man har svettats blod.

      Hur är det med dig dig idag? Pluggar du något efter din diagnos?

      Tack för er andra för erat stöd ❤️ Jag vet att jag inte ska ta åt mig och förstå vilka ni syfta på, men det gör ändå ont i hjärtat.

        Allt har att göra med om man har tur om man är som oss, hamnade som tur var hos en lärare som förstod mig och lät mig köra mitt race andra gången jag testade att gå gymnasiet annars hade jag aldrig gått ut. Om någon har barn som inte trivs i skola eller förskola så byt direkt även om det känns hopplöst, för alla lärare är inte exakt lika. Jobbar själv på förskola (outbildad dock) och har testat olika platser och det kan skilja stort.

        Haha, klart du inte ska ändra ditt namn här bland kommentarerna! Båda vi hade ju turen att få ett så vackert namn, då ska vi ju flagga med det! ?

        Kände igen mig så i det du skrev med, trodde nästan att det var jag som hade skrivit det. Speciellt när vi har samma namn också! (Inte så många som stavar Erica med C heller ?) Ja, det är fan inte rättvist.. Hur fasiken kan det vara okej att vi som har det BETYDLIGT svårare än andra, ska bli bedömda på samma sätt? Ha samma krav på oss.. Det är helt sjukt! Blir så upprörd när jag tänker på det. Jag kan nog säga att jag låg lätt 3 år efter kunskapsmässigt än mina klasskompisar, men ändå skulle vi bli bedömda lika. Och jag vet exakt den frustration du och ”P” beskriver. För mig var det en sån lycka att få sluta skolan. När jag gjorde valet att hoppa av gymnasiet, var jag tvungen att gå tillbaka en sista gång och hämta mina saker. Och när jag sa hejdå till en av mina lärare sa hon ”men Erica, du ser genast så mycket lyckligare ut. Det lyser om dig! Det syns att något har lättat från dina axlar” Och det hade det verkligen! Jag log hela bilresan hem, och jag kände mig 10 kg lättare. Jag drömmer faktiskt fortfarande mardrömmar än idag att jag är kvar i skolan, minst 1 gång i månaden.. Så ja, det sitter riktigt djupt i än. Ingen som inte har gått igenom samma helvete som oss förstår inte hur hemskt det är att ständigt känna sig värdelös och sämst. Och det är känslor som jag kämpar med en idag!

        Just nu är jag sjukskriven. Men annars jobbar jag i en butik! Att plugga upp mina betyg är självklart något som skulle vara underbart om jag hade kunnat. Men jag vet att det inte är någon idé, bara ordet ”plugg” ger mig en klump i magen. För vissa funkar det, och för andra funkar det inte helt enkelt! Skulle så gärna vilja att det snackades mer om detta i samhället. Inget barn/ungdom ska behöva kämpa sig igenom skolåren med tårar och krossat självförtroende.

        KRAM på er som är som en annan där ute! ❤️

    Bortsett från att hon fött barn så kan jag inte komma på någonting imponerande med Dessie…

      Blir inte så impad av kvinnor som skaffar barn utan av de kvinnor som vet hur man uppfostrar ett barn.

      Dessie har ju lyckats få en framgångsrik blogg som hon idag lever loppan på. Det är rätt imponerande i nutid.
      Hon har även uppfostrat sin son till att inte döma andra, få vara sig själv (längre hår, färgade kläder etc) och säkert anndra fina egenskaper.
      KOmmit över sin flygrädsla, funderar på att plugga vidare, försöker ta upp diverse samhällsproblem och skapa underlag för diskussion trots att bloggen handlar om annat nonsens.

      Jag är inget Dessie fan, jag tycker att hon ibland får befogad och ibland obefogad skit. Jag vet att hon inte är bäst på vad hon gör men lite har hon iaf lyckats med.

      (nej, jag är inte Dessie :S)

    Tycker Dessie är sjukt pinsam. Förstår inte hur hon kan vara stolt över en aftonbladetartikel där hon blåste staten på 200 000. Eller att hon påstår att hon cashat ”sin” bmw när hon inte ens står som ägare till bilen eller är den enda som brukar den. Eller att hon köpte sin audi tack vare Simons knarkpengar.
    Förstår faktiskt inte hur frisk hon är i huvudet, har något hänt i hennes uppväxt?

    ”I mina öron låter hon som en ung, dum, naiv och outbildad brud”. På riktigt? 🙂 I likhet många andra inlägg du skriver om denna tjej så är det väldigt märkliga resonemang du för. Som flera andra redan påpekat så är det knappast dumt att ”casha” in en bil. Att den sjunker i värde är för det mesta oundvikligt, oavsett lån eller ej. Sedan skulle jag säga att är oekonomiskt snarare än imponerande att ”casha” en högskoleutbildning.

    Nej, bättre än såhär kan du. Elitism och förakt mot lågutbildade (som förövrigt kan välja att utbilda sig i framtiden om behovet uppstår) är inte det minsta klädsamt för någon. 🙂

    Dessie betalade bilen kontant och den står skriven på någon annan. Samma med lägenheten som står på hennes mamma. Dessan har skulder hos kronofogden och får därför inga lån. Står bilen och lägenheten på henne tar kronofogden dom i beslag så skulderna betalas. Hon skryter så mycket över sina pengar men kan fan inte göra rätt för sig…..

      Som dotter till en kronoinspektör blir jag lite sekundärkränkt över sånt.

    Jag har följt dessa ”flickbloggare” i minst tio år. Vissa har blivit seriösa och andra har försvunnit. Sen finns de de, som fortfarande är kvar i ”fjortisbloggandet” och leker miljonärer.
    Tänk… om de redan från början hade satt undan 30-40% av sin nettolön… när de var som störst. Då hade de varit ganska rika idag.
    Dessie skriver att hennes blogg drog in runt miljonen förra året. Drar man bort alla skatter, avgifter och andra kostnader (revisor och liknande) Blir det kvar drygt 300.000:-. Ingen jättesumma, men om hon är lite smart hade hon i dagsläget kunna sätta undan en hel del av det och byggt upp en buffert till dåliga tider.

    Men det kanske krävs att man ska vara uppfostrad med orden ”Det är inte de stora inkomsterna man blir rik på, utan de små utgifterna”. Detta tryckte mina föräldrar i mig och… jag har fortsatt på Camcam och hennes storasyster… och hoppas att de tagit det till sig. 🙂

    Oj, det blev en dublett. Ta bort den översta, Camcam

    Jag har nog aldrig ”cashat” något i hela mitt liv, haha. Har CSN, billån och bor i hyresrätt. Alltså möbler och sånt har jag ju inte lån på, men det är från Ikea och Jysk alltihop så det var inga stora summor. Våra förlovningsringar kostade 11 000 och jag kände mig sjukt rik när vi kunde betala det utan att ta lån eller avbetalning!

    Så mycket som dessie och andra bloggar tjänar och så lite tid som de verkar lägga på sina bloggar så borde de kunna lägga sin tid på att tex läsa på om aktiemarknaden och börja investera sina pengar där.
    Hade ju varit något som de hade kunnat göra utan att behöva ”gå i skolan” och något som de kan göra när som helst på dygnet 😉

    Jag lever på CSN och jag tycker jag är snål som lägger undan 2500kr i månaden, 3000 hyra och 1000kr nöje och shopping, 500kr alkohol och resten mat.

      Har du gratis böcker? Jag lade ut ca. 1000:-/månad på kurslitteratur.

    Såklart medveten om min extremt privilegierade situation men jag har cashat min högskoleutbildning hittills (har ett år kvar och inga planer på att ta CSN-lån) och har redan hunnit köpa bostadsrätt (där jag har lån) trots mina 22 år. Är sjukt stolt över mig själv för det. Jag vet att CSN är ett bra lån på många sätt men jag bestämde mig för att jag inte vill ha både boendelån och CSN-lån och det kändes bättre att komma ut på bostadsmarknaden tidigt.

      Imponerande, men känner du inte att det vore bättre att betala lägenheten med CSN-lånet? Du tjänar ju mer på det. Du har dessutom typ 40 år på dig att betala tillbaka till skillnad från banklån.

      Har du tjänat dessa pengar själv och därför ”cashat” din utbildning? I så fall är jag intresserad av hur detta gick till samt hur du köpte din lägenhet och sparade ihop din kontantinsats för att köpa bostadsrätt, såvida bostadsrätten inte kostade mer eller mindre 100 000.

        Bra fråga 😀

        Ja, verkligen bra fråga! Jag vill också veta vad folk läser som kan jobba så mycket extra? Min studietid la jag ner 70-80 timmar (ingenjör) i veckan på studier och föreläsningar. Att jobba extra var omöjligt och min föräldrar hade inte råd att betala för mig. Blir faktiskt lite sur på de som kan ta CSN:s extremt fördelaktiga lån och bara stoppa undan. Kanske borde vara behovsprövat….

        Anna:

        Jag gick också ingenjörslinje och inte fan kunde jag arbeta de få timmar jag inte pluggade. Det är extremt krävande speciellt om man har lite svårare för elektronikkurser. Jag har lyckats spara ihop ca 100k då jag inte har någon egentlig fritid. Jag har dock hela helgen på mig då jag ger mig själv de få dagarna.

        När man är hemma runt 16.00 så ska man hinna med någon timme på gymmet, handla på ICA och laga mat/ förebereda matlåda.

        Förstår inte hur vissa kan spara ihop till lägenheter UTAN att arbeta eller ta CSN-lån. HUR?

        Vi kan iaf gotta oss i att vi, om fem år, tjänar tilräckligt för att köpa vår egen lägenhet+bil+ betala av CSN (typ 1500/mån). Jag emanr, ingångslönen för det jag pluggar ligger på över 35000, det ser jag fram emot!!!!! hahahahh då kanske man kan chasha en BMW!

      Hur har du gjort för att kunna betala både högskoleutbildning och bostadsrätt? Antar att du har något jobb samtidigt som du studerar men det handlar ändå om ganska mycket pengar… Eller hade du tur och föddes med rika föräldrar, har fått ett arv etc?

        Hon kanske bor i Övertorneå där en nyrenoverad två går på ca 5000 kr. Jag skämtar inte, såg en lägenhet för 5000 kr på blocket.

      Förlåt, men hur mycket av pengarna är ärvda, betalat av andra, vilken utbildning, vilken skola, hur mycket plugg, extrajobb?

      Jag jobbade ett år efter studenten och sparade i princip allt jag tjänade så handpenningen har jag tjänat ihop själv. Jag bor i Umeå, så det är ju absolut inte värsta staden till boendepriser men lägenheten är värd cirka 1,5mkr.

      Nu studerar jag heltid och jobbar extra inom min kommande bransch + sommarjobb givetvis. Tillsammans med bidraget klarar jag mig på det utan problem, men jag ska inte påstå att jag har det fett. 7000kr in i månaden varav 5000kr är boendekostnad, 800 är mat och 200kr telefon. Vissa månader kan jag spara någon hundralapp, andra månader får jag ta någon av pengarna från sommarjobbet. Men jag är nöjd med mitt val och stolt över att jag klarar det!

        Vet inte alls varför det hamnade ett H där i slutet haha, men där ovan har ni min förklaring om hur jag gör!

        /Hanna

        Du tycker inte att lån på 25% skulle hjälpa? Du kan ju inte lägga ned mycket på mat och nöjen? Du behöver ju inte at ut allt CSN erbjuder i lån utan endast en liten summa…

    Inte så smart att skryta över att ha betalat en lyxbil kontant om hon har skulder hos kronofogden. Alltid någon läsare som tipsar kronofogden om detta. Då kommer de att utmäta hennes bil och sälja den. Pengarna går till att betala av hennes skulder.

    Jäkla elaka morhoppor så trött ni dissar hon. Vad Dessie gör är hennes sak ni är så bittra.

      Jobbar man heltid och betalar en jävla massa skatt blir man förbannad på folk som myglar med svarta pengar och sen skryter om det på nätet. Hon utnyttjat massa skattebetalda förmåner men tycker inte hon ska behöva betala för det tydligen…. Jag blev väldigt nöjd när jag såg att hon blev upptaxerad, välförtjänt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.