Jag är också en het introvert!

Foki:

curtis2

Foki skriver om hur hon är en introvert samtidigt som hon älskar att resa och jag är den första att räcka upp handen och erkänna att jag också är en introvert.

Tydligen är det lite av ett tabu att vara introvert och det kan jag hålla med om.
Jag kan oftast bli själsligen utmattad av att bara gå igenom mitt facebookflöde där andra människor GÖR saker precis hela tiden och det enda jag gör är att skrolla..

Först ställde jag mig själv frågan om det är fel på mig men allt eftersom jag blivit äldre och SÅ mycket klokare(!) så har jag slutat undra.
Det är helt enkelt inte min grej längre..
Efter jag kraschade så blev jag nästan lite folkskygg men det har som tur väl är släppt lite grann..
Men egentligen – vem vill gå ut när man har två kurrande kissar på magen?
Pax! Inte!

Saker vi introverter är bra på enligt Foki:
VI ÄR BRA LYSSNARE
VI ÄR KÄNSLOSAMMA
VI ÄLSKAR DJUPA KONVERSATIONER
VI ANVÄNDER OSS AV VÅRA ”ME TIME” TILL ATT FÖRBÄTTRA OSS SJÄLVA – oklart för mig. Jag använder den till att sova.
VI ÄLSKAR ATT VARA LITE MYSTISKA – också oklart..hur mystisk är man i ett par mysbrallor modell äldre?
WE KEEP IT REAL! – Fooo schizzle, ma nizzle eller nått.. (Det där var min bästa thug life-imitation)
VI ÄR TÄNKARE

Vad är ni?
Introverter eller extroverter?

Soffhängare eller centrumkåta?

 

27 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Du som gillar när folk smyger in en märkesväska på bilder….kolla Emma Jennie på Finest (en tjej som var med i lyxfällan för längesen). Hennes chanelväska är med på aaaaalla bilder, verkligen alla.

      Är också introvert, finns väldigt många olika typer av introverta personligheter. En lite kul grej kan vara att göra Myers Briggs personlighetstest, om man tycker sånt är intressant – jag är en ISFJ.
      Har inga problem med att vara ensam, kan nästan njuta om någon ställer in ens planer och man kan ta en hemmadag framför netflix istället. Samtidigt så älskar jag också att prata och umgås med människor, till en viss grad, då jag tillslut behöver min ensamtid för att ladda upp igen.

      Vet ej hur jag lyckades svara på din kommentar… orkar inte med mig själv, haha!

    Har du sett dashas ”svar på kritik” ang. deras podd?

    Jag var en av de som kommenterade att podden höll låg standard men måste verkligen ge henne tummen upp för ett riktigt bra och vettigt svar.

    Håller med?

    Blev på riktigt förbannad när jag läste Fokis inlägg. Det är ett typiskt lite spånigt Foki-inlägg.

    AVSKYR när folk håller på och skriver om hur den eller den typen är. Skitgeneraliseringar!
    För det första är inte de allra flesta antingen eller, man har lite av varje.
    Känner introverter som går ut på krogen och diverse event o grejer 4 gånger mer än vad jag (som tydligen ses som superextrovert) gör. Skillnaden är att de håller sig lite i bakgrunden eller är tystlåtna medan jag, när jag väl går ut, kan bli både pratig och bubblig.

    Man kan vara supersocial, ha lätt att knyta an till folk, småprata och lära känna nya människor. Men även extron kan gilla att gå hem tidigt, plugga in hörlurarna på bussen och bli utmattad av för mycket intryck.

    En introvert person är inte nödvändigtvis vare sig en god lyssnare eller särskilt mystisk. De kan vara ypperligt självcentrerade skitstövlar de med.

    Det jag egentligen vill komma fram till är att listor om hur t.ex män och kvinnor/introverta och extroverta/unga och /gamla och whatnot ”är” helt enkelt är bullshit. Blir asprovocerad av sånt!

    Jag blir utmattad av för mycket sociala sammanhang, trots mitt extroverta sätt. Jsg har vänner som viskar sig genom livet och är blyga för ALLT men ändå åker på festival och hänger med folk 24/7 i en vecka. Jag skulle vråla rakt ut av det.

    Vi är alla olika, vissa gillar att placera sig själv och andra i fack. Jag slipper helst bli det då jag känner mig obekväm med att få den typen av etikett på mig.

    Sedan är det tråkigt och dumt att blyga personer med försiktigt beteende kan få dåliga resultat i skolan (t.ex vid muntliga presentationer och grupparbete) och bli förbisedda i arbetslivet. Detta för att socialt, utåtriktat beteende ofta premieras.

      Jag är introvert, men kan vara übersocial och prata med alla. Dock behöver jag tid för att återfå energin som mitt socialiserande tog ifrån mig.

      Extroverta får energi av andra människor.
      Introverta blir av med energi av andra människor.

      Det är skillnaden.

        Absolut kan det vara så.
        Men såna här listor driver mig till vansinne.
        För det radar upp personliga egenskaper som kan passa in på vem som helst. Att säga att introverta tycker om att vara ensamma för att ladda sina batterier och att det inte är något fel med det är en sak. Att säga att introverta är hemlighetsfulla, goda lyssnare, tänkare osv är att dra det till sin spets och överdriva.

        Sedan upplever jag mig själv som båda. Jag kan absolut få energi genom andra, men behovet att vara ensam och ladda upp är också stort. Det beror på massa saker som t.ex övrigt mående. Alla är olika, inget är fel och samhället i stort behöver bli bättre på att uppskatta och plocka upp mer försiktiga människor. Jag gillar bara inte förenklade generaliseringar.

          Alla är olika, alla är inget och allt. Yada, yada, yada. Gäsp.
          Generaliseringar är inte faktum, så varför blir du så illa berörd? Du får vara extrovert trots Foki’s lista, det är okej. Allt handlar liksom inte om dig.

            Tycker också det är väldigt konstigt med en person som drivs till vansinne pga såna här ”generaliseranden”.

            Tycker det är jättebra att det finns extroverta/introverta tester och egenskaps-listor.
            Det sprider faktiskt information.
            Vill du använda din ilska till något kan jag rekommendera något som faktiskt bidrar till samhället eller liknande. Fokusera ilskan på något användbart istället.

          Blir svårt att prata om personligheter utan att generalisera en del, tyvärr. Blir ju så otroligt brett annars, jag tror ändå de flesta förstår att en personlighet är så mycket mer invecklad än så.
          Jag ser det lite som en skala, antingen är man mer åt det extroverta hållet eller introverta hållet och en del hamnar mer i mitten. Men som sagt, inget är ju svart och vitt.
          Sen kan jag hålla med om att det blir lite larvigt när man börjar prata om att introverta människor är bättre lyssnare och yada yada.

      Du har så rätt.
      Jag är blyg och tyst, och har fått höra på arbetsintervjuer att jag saknar personlig mognad

      Men take a chill pill! Om du har läst hennes lista så står det längst ner i inlägget att det är från hennes personliga erfarenheter och påståenden kanske inte stämmer in på alla. Inlägget var ingenting annat till att lätta upp stämningen för introverta som känner sig osäkra i samhället.

      Jag är introvert men p.g.a av mitt jobb som reseledare måste jag vara extrovert (på jobbet). Jag är alltid glad och har lätt att vara social med andra människor men blir så matt varje gång av sociala sammanhänger. Varje kväll behöver jag ensamtid för mig själv, jag behöver ladda batterierna hemma. Jag får energi av att vara själv och inte av andra människor.

      Tror inte fel nu, jag älskar mitt jobb. Bästa jobbet i hela världen! Om man är introvert eller inte beror på var man får sin energi. Från andra människor eller från sig själv? Det är den frågan som är avgörande.

    Introvert och soffhängare.. 🙂

    Jag är väldigt extrovert av mig, älskar att hitta på grejer och vill helst göra något hela tiden, men å andra sidan tycker jag det är superskönt att vara ensam ibland och hänga i soffan 🙂 Brukar sammanfatta med att jag gillar att vara ensam, men jag hatar att känna mig ensam.

      Precis så jag. Jag älskar att vara själv men hatar att känna mig ensam.

        Samma här!

    Introvert behöver inte betyda att man inte gillar att prata med folk osv, precis som extrovert inte behöver betyda att man är übersocial. Är man extrovert behöver man bara mer stimulis utifrån under dagen för att kunna slappna av och inte få myror i brallan (i brist på bättre ord haha..)
    Som introvert behöver man inte lika mycket stimulans för att känna sig nöjd:)

    Jag är en extrovert introvert!

    Jag är väl nån slags kombo. Eller låtsasextrovert?? Känner mig typ som en introvert i en extrovert ”kostym” då extrovert tyvärr är normen i samhället. Energikrävande att anpassa sig och jag behöver enorm återhämtning. Ligger som däckad en riktigt social dag haha.

    Som andra redan skrivit så är sådana här listor extremt generaliserande och passar in på de flesta. Ungefär som horoskop.

    För övrigt, ett tips kommer här!
    Om någon som känner att det var längesedan en bloggare släppte en låt, här är nu ännu en blogglåt! Och trots att det bara är en och samma refräng/vers/text låten igenom, så är den skrämmande nog bättre än många ”blogglåtar”. Här är länk https://www.youtube.com/watch?v=k3t7zT7GAm0

    Varning: klicka på egen risk, jag har gått omkring och nynnat på den här ”låten” sen jag hörde den för ett par timmar sedan..

    Jag är en extrovert med social fobi. En jättedum kombo då jag kan gå ut och prata med ALLA, för att dagen efter få ångest över det hela och inte gå ut på tre dagar. Typ så.

      Låter snarare som att du inte är helt överens med dig själv. För inte är det så att du tvångsmässigt är ute och pratar med främmande människor?

      Kanske är det så att vissa dagar känner du dig framåt och social, och andra dagar vill du vara i fred? Förmodligen är du inte så social som att du tror att du är, och du förstorar upp det när du sen är på egen hand.

      Teoretiskt sätt bör det vara helt omöjligt att vara ”extrovert med social fobi” eftersom det i sig är en motsägelse.

    Jag är bara en människa jag.

    Jag har aldrig förstått mig på vad introvert vs extrovert är. Tycker det är lite förvirrande. Vet inte om jag orkar bry mej heller

    Listor om personlighetsrelaterade saker är sällan att lita på till 100%. Gör man det slutar man som Dessie, och diagnosticerar sig själv med ADHD eller liknande.

    Introvert helt klart. Är i stort behov av att vara ensam. Kanske därför jag arbetar natt.
    Men själkvart uppskattar jag att umgås med vänner också.

    I’m so excited my husband is back after he left me for another woman. My husband and I have been married for about 7 yrs now. We were happily married with two kids, a boy and a girl. 3 months ago, I started to notice some strange behavior from him and a few weeks later I found out that my husband is seeing someone. He started coming home late from work, he hardly care about me or the kids anymore, Sometimes he goes out and doesn’t even come back home for about 2-3 days. I did all I could to rectify this problem but all to no avail. I became very worried and needed help. As I was browsing through the internet one day, I came across a website that suggested that Dr OGUNDU can help solve marital problems, restore broken relationships and so on. So, I felt I should give it a trial. I contacted him and told him my problems and he told me what to do and i did it and he did a spell for me. 24 hours later, my husband came to me and apologized for the wrongs he did and promise never to do it again. Ever since then, everything has returned back to normal. I and my family are living together happily again.. All thanks to Dr OGUNDU. If you have any problem contact him and i guarantee you that he will help you. He will not disappoint you. Email him at: (drogunduspellcaster@gmail.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.