Bortgjord. Igen.

Josephine Qvist:
konsumentVi vill veta hur du ser på vägledningens innehåll och hur vi på bästa sätt kan nå ut med informationen. Vi tror att du kan bidra med din erfarenhet.//Konsumentverket

Om man nu bestämt SKA slänga käft med läsarna och kalla dem för ”bittra” osv så kan man väl åtminstone ha ordentligt på fötterna innan man gör det för att slippa stå där med dumstruten? Igen.
Josephine Qvist verkar inte vara av den åsikten eftersom hon gör bort sig REJÄLT i sitt kommentarsfält där hon besvarar en kommentar som ifrågasätter varför hon inte indikerar sitt samarbete enligt lag:

Hej bitter Emma. Skriv gärna ut den svenska lagen där det står att man måste skriva ” i samarbete med”. Tyvärr, du kommer ej finna något sådant utan när man samarbetar behöver man inte skriva dem orden men det ska absolut framgå att det är ett samarbete, vilket det gör i min text. Snälla sluta leta fel på bloggerskors sociala medier och skaffa dig ett liv, tror det behövs då du verkar ha överdrivet mycket fritid.//Josephine Qvist

Nu är det ju så att jag blev inbjuden av just konsumentverket att sitta med och tycka till om den nya marknadsföringslagen för sociala medier så jag har ett litet hum om vad som står i den. Ska vi kika på några punkter, Josie?

1. En läsare av en blogg eller annat inlägg i andra sociala medier ska genast och enkelt kunna identifiera om inlägget är marknadsföring. Läsaren ska inte vilseledas att tro att ett inlägg som innehåller marknadsföring är ett vanligt blogginlägg. Det är alltså inte tillräckligt att läsaren kan ana och så småningom förstå att ett inlägg eller en del av ett inlägg är marknadsföring.

2. Eftersom läsaren omedelbart ska kunna förstå att det är fråga om marknadsföring – även vid en flyktig läsning– räcker det inte att i slutet av inlägget informera om att inlägget i själva verket är marknadsföring.

Så – summa summarum, Josie.
Du ville se lagen som där det står att man måste skriva ”i samarbete med”.
Att skriva ”denna månad samarbetar jag lite med Denzel igen” lite mitt i inlägget räcker alltså inte..
Den heter marknadsföringslagen och finns att hitta HÄR.

Tack Lina för tips!

8 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Nja, här tycker nog inte jag att hon gjorde något fel. Står ju även i början av inlägget att hon har gjort samarbete med dem så man får kämpa på hårt om man ska undvika att se direkt att det är ett samarbete 🙂

      Jag tycker att det är väldigt flyktigt skrivet, mitt i inlägget dessutom, mellan alla bilder. När jag läste själv skrollade jag igenom allt och såg inte att det stod i samarbete med.

      Hon vet vad hon gör när hon lägger in texten i mitten mellan en massa gigantiska bilder.

    Så jävla pinsamt. För henne alltså.

    Mer kritik mot bloggarna, säger jag. De kommer undan med precis vad som helst, när som helst, och alla stryker dem medhårs o ba ”ååååh, vad fin/bra/vacker/cool/smart/snygg du är”

    Jävla narcissister är vad de blivit ALLIHOP. Är så trött på dessa avgudande läsare som tillåter att bloggaren kommer undan med såna här saker.

    Bara man fäller en ifrågasättande kommentar så blir man kallad bitter/hater så bloggaren kan återgå till sin gyllene bubbla där hon är avgudad av allt och alla.

    Dessutom hävdar hon att mary kay som hon säljer inte testar på djur, vilket är ren och skär lögn. Hon svarar otrevligt att eftersom dom inte testar på djur på den europeiska marknaden så räknas det inte som om dom testar på djur, vilket dom gör då dom säljer sina produkter i Kina.

    Är alltid otrevliga besserwisser-svar hon kommer med i sina kommentarer, som inte ens stämmer! Fattar inte hur folk kan gilla henne.

    Sist du skrev om henne gick jag in och läste flera sidor i hennes blogg. Snaaaark asså. Sån waste of time, men kunde ändå inte sluta. Tänkte bara den kan inte fortsätta vara så här värdelös. Men jodå. Är nog inte målgruppen…

    Svar från josephine till det inlägget: ”Så kan man också välja att se det men enligt mig och dom jag behöver få ett godkännade ifrån så framgår det i texten att det är ett samarbete ? tråkigt att du inte tycker att det framgår!”.. Vilka har hon fått ett godkännande ifrån? Finest? För dom kan man ju lita på….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.