Truth day?

Isabelle Strömberg:

ross

Först Sanna Brådings bok, sen Kissies som jag precis läst ut och nu den här videon av Isabelle Strömberg. Hela Sverige verkar rensa ur sina garderober i en gemensam strategi mot sina skelett men som Isabelle säger – ”andra har varit så modiga så nu är det min tur” – så det är ju egentligen inte så konstigt men det är en hel massa bekännelser att hantera på en och samma gång för endast en liten ensam CamCam.

Men – hatten av till Isabelle som berättar om sitt liv för det är nog inte en enkel sak att acceptera, att man gjort sina nära och kära besvikna så detta är ett stort steg!

https://www.youtube.com/watch?v=O8uKehm53Lw

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Heja Isabelle! Så jävla starkt gjort! ❤

      Håller med. Så starkt och så gripande. Hatten av till Isabelle! ?

    Har inte hunnit lyssna på hela ännu men oj vad chockad jag blev att se hur hon ser ut nu.

      Är det meningen att folk ska diskutera hennes utseende i kommentarsfältet här tänkte du? Det kändes extra lämpligt med ämnet hon tar upp och du tänker att du säkerligen förbättrar hennes dag när vi diskuterar hennes look?

        Nej men man blir ju chockad eftersom hon ser hemsk ut. Hon har ingen självinsikt alls och har förstört sig själv totalt.

          Lägg ner, din avundsjuka platsar inte här. Isabelle är råsnygg!

          Lisa, gör alla en tjänst och gå och lägg dig under en sten

            Du behöver inte bli så kränkt. Jag sade endast min åsikt och jag är otroligt imponerad över hur stark hon är som vågar berättar om sina problem och det beundrar jag verkligen. Med det vill säga betyder det dock inte att man blir chockad över hur hon har förändrats.

            Att man inte blir chockad skulle det stå.

            Och nu ska jag gå och lägga mig under min sten. Den är ändå modern med fönster och dörrar så vi hörs nog till trots.

          Varför skulle någon vara intresserad av vad du tycker om deras utseende? Ingen är intresserad av din ”ärlighet” och den gör ingen gladare. Håll det för dig själv, du framstår varken som snäll, sympatisk eller ens särskilt lycklig med livet när du uttrycker dig sådär.

            Precis som vem skulle vara intresserad av ditt inlägg? Isabelle ser hemsk ut och det går inte att ignorera.

        Det kan man göra om man vill, fritt val. PS hon ser ut som ett krockat skithus.

          Ja, ditt inre verkar vara fullt av skit så du om någon borde veta hur ett ”krockat skithus” ser ut. Antar att du går omkring irl och recenserar allas utseende också? Eller vågar du bara göra det bakom en skärm?

            Till skillnad frön dig Emelie så skriver och säger jag enbart sånt jag även vågar säga och stå för irl. Jobbigt va?

      Alla har rätt till en åsikt men man måste inte alltid uttrycka den, särskilt inte om den sårar. Du kan säga att hennes stil genomgått en stor förändring utan att vara negativ.

        Alltså det där är nog bästa citatet någonsin!! Gyllene regeln inom sociala medier ”alla har rätt till en åsikt men man behöver inte alltid uttrycka den”

    Väldigt stark video!

    Jag har aldrig läst hennes blogg regelbundet men klickat mig in ibland genom åren. Den har ju, om man ska vara riktigt ärlig, varit väldigt kass de senaste åren (av förklarliga skäl förstår man nu). Däremot har jag kollat på några av hennes videor sedan hon började med det och jag tycker verkligen att det mediet (böjning?) passar henne väl! Hennes personlighet kommer fram på ett helt annat sätt.

    Starkt och modigt! Har stört mig på Isabelle i tusen avseenden gällande vad hon gör av sin tid, men trots att hon och jag är väldigt olika finns det mycket i hur hon beskriver sitt mående (nu/förr samt orsaker) som jag känner igen mig i och genom gemensamma beröringspunkter blir det är grymt att hon öppnar sig. Tusen gånger mer tänkvärt än typ ”haul” eller smink-tips-shit.

    Det här är den Isabelle som vi alla föll för för några år sedan. Himla fin tjej och så glad att hon verkar kommit på banan igen!

    Asså hur ser hon ut egentligen??? Kunde inte ens lyssna på hennes historia, satt bara och gapade rätt ut. Som hon har förstört sig själv, riktigt synd på en sådan fin tjej!

      Är det du som är Simon Kachoas blivande flickvän månne?

    Herreguuuud, hur sminkar tjejen sig? Är det verkligen snyggt med klumpar smink på kinderna?

    Har alltid älskar Isabelle, good and bad days. Diggar henne något enormt och är så glad att hon börjat hitta tillbaka till sitt gamla jag igen!

    Alltså hon öppnar upp sig såhär och ni är flera som skriver ”hurfan ser hon ut”. Skäms på er! Att ni reagerar på hennes utseende istället för att lyssna på hennes story visar hur hemskt samhället är ibland.

    Det kändes otroligt ärligt.
    Modigt att liksom våga skala av sig sina lager.
    Jag imponerades av henne nu när jag såg denna video.

    Jag blev riktigt berörd av hennes video. Otroligt modigt, starkt och fint att hon väljer att dela detta. Jag önskar henne all lycka med sin fortsatta personliga utveckling. Hon tycks redan ha kommit långt på vägen!

    De personer som väljer att fokusera på hennes yttre är levande bevis på att otroligt många människor försöker att förhöja sig själva på destruktiva sätt. Ta 10 minuter och rannsaka er själva.

    Innan jag ens ser videon vill jag slänga in en kommentar om att jag alltid har tyckt om Isabelle. Trots alla normer i bloggvärlden har hon lyckats hålla sig utanför det och alltid kört en ärlig och unik väg. Med det sagt, så blir jag lite ledsen över hur hennes yttre har ändrat sig. Kände inte alls igen henne. 🙁 Men ja, sålänge hon trivs med det! Tror inte folk menar illa när de nämner att hon har ändrats. Det är ju faktum. Känner knappt igen henne (träffat henne engång tidigare för många år sedan).

      Varför bli du ledsen över hur en annan människa väljer att se ut? Jag förstår verkligen inte hur du kan känna dig personligt drabbad av detta. Så mycket känslor investerar åtminstone inte jag i andra människors yttre.

        Till JJ: Jag blir ’ledsen’ (är det inte lite att ta i, när du påstår att jag känner mig personligt drabbad? I would say yes) då jag tyckte hon var så otroligt söt innan. Verkligen ett sött utseende som inga fillers, botox eller operation kunde förbättra! 😉 Feel free to disagree, men lägg ogärna in känslor i min text som inte ens fanns eller finns.

          Vad är skillnaden mellan att bli ledsen, som du skrev, och att bli ’ledsen’? Blir din åsikt om hennes utseende mer relevant? Jag finner det ytterst intressant hur det är så OTROLIGT viktigt för folk huruvida de tycker att hon har ”ett sött utseende” eller inte. Det enda som är ledsamt här är just precis det.

      Precis som du säger Anya, tror inte folk menar illa när de kommenterar hennes ”yttre” för hon har förändrats TOTALT.. En gång i tiden var hon en äckligt snygg tjej som hade normalt mycket smink och framhävde naturligt vackra drag. Men i nuläget blir jag (säkert många andra också) lite rädd för hur sjukt mycket hon förstört sitt naturliga fina, genom att pumpa upp läpparna, botoxat ansiktet och sminkar sig på TOK för mycket. Visst hon kanske tillhör den kategorin som gillar mycket smink osv, absolut inget fel med de, men det jag vill komma fram till är att man kan bära mycket smink och endå lyckas att inte förstöra sina naturligt vackra drag, men Isabelle hoppas verkligen att du läser detta för när jag säger att du bär på tok för mycket smink så menar jag verkligen på TOK för mycket smink. Det ser INTE bra ut. Enligt min åsikt och säkert många andras så ser du mycket sämre ut nu pga att du sminkar dig så otroligt mycket, det ser inte vackert ut för fem öre tvärtom det ser inte riktigt klokt ut.. Och ingen tror jag är avundsjuk på ett ansikte som endast består av ”fejk” då nu många påpekat att detta bara handlar om avundsjuka.. Men som sagt mycket bra video, förstår att du gått igenom mycket skit i livet, så tummen upp för att du delat med dig utav din historia modigt gjort!

        Men herregud ”hoppas du läser det här isabelle det ser INTE bra ut”. Varför i helvete tror du att hon bryr sig och är till för att pleasa vad du tycker är snyggt?

    Tittade klart videon nu. Väldigt fint och modigt av henne tycker jag. Det första man reagerade på var hur hon hade ändrats, men så fort hon börjar prata inser man att det är samma starka Isabelle och glömmer bort allt annat. Är glad för att det går så bra för henne och att killen har hjälpt henne! 🙂

    Riktigt starkt gjort av henne att våga öppna sig och berätta av sin livshistoria. Ett viktigt budskap är det också, vi måste börja prata ännu mer om psykisk ohälsa för att det ska bli mer accepterat i samhället 🙂

    Camcam! Har du lyssnat på senaste onsdagsbubbel 😉 😉 ?

      Oh yes! Mycket besviken över att kallas Bloggkommentatorerna.

    CamCam, skäms du inte över vilka kommentarer du har här i kommentarsfältet? Isabelle lämnar ut sig totalt i denna video, och folk hoppar på henne ang att hon ”sminkar sig för mycket”? Jag tycker det är skamligt och vidrigt. All cred till Isabelle och hon är faktiskt riktigt snygg!

      Och inte bara att hon har för mycket smink. Det liknar mer personangrepp

      ”Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan”står det längst ner på varje sida.

      En del av bloggens styrka är att ingen nervös redaktör bestämmer vad som får stå kvar. Jag tycker folk bör hålla en god ton men de ska ändå få uttrycka sin åsikt om henne (och andra). Hon har förändrat sitt utseende enormt mycket över åren och hon sminkar sig på ett sätt som inte är vanligt till vardags så det är knappast konstigt att folk reagerar. Däremot kan man åtminstone anstränga sig till att uttrycka sig schysst och fundera på om man måste skriva vad man tycker.
      I just Isabelles fall tycker jag att folks bestörtning över hennes förändrade utseende knappast är förvånande. Tänk om kronprinsessan Victoria kom till nästa tillställning och hade nya läppar och lika hård sminkning? Det skulle vara rätt märkligt om ingen kommenterade och undrade varför hon valt att förändra sitt utseende så kraftigt.

        Visst, det stämmer att Isabelle inte ser ut som hon gjorde för 10 år sedan men att kommentera detta i ett inlägg som handlar om ångest, droger och andra hemskheter är rätt osmakligt. Håll dig till ämnet.
        Vil du diskutera hur tjejerna ändrats genom åren får du väl be Camcam slänga ihop ett ”kommentera-och-gå-på-bloggarnas-utseende”-inlägg. Tror nog inte sånt hör hemma på denna blogg.

        Det är helt ok att komentera trender i skänhetsväg men aldrig klanka ned på individer som följer dessa trender.

        ”och hon sminkar sig på ett sätt som inte är vanligt till vardags så det är knappast konstigt att folk reagerar”, vanligt enligt dig och dom fegisarna här inne menar du? För henne är det ju vanligt. Hon berättar i videon och på facebook hur folk mobbat henne pga att hon stuckit ut. Nu fortsätter det. Sen när blev det FEL att bära mycket smink eller att se annorlunda ut? Varför skulle hon ändra sig för att ni klankar ner på hennes yttre? Och skulle ni vara nöjda om ni faktiskt lyckades att sänka henne så hon inte längre VÅGAR vara sig själv och se ut som hon vill och mår bra av? Hon passar verkligen inte i lilla Sverige där folk är så basic och aldrig kan acceptera om någon är annorlunda eller lite extremare. Skäms på er som faktiskt är så ytliga att ni väljer att fokusera på hennes utseende istället för att lyssna på det fina och viktiga budskapet hon vill förmedla.

          Om du går ut på gatan i vilket land som helst kommer du förstå att ytterst får personer är så hårdsminkade till vardags. Jag la ingen värdering i sminket, läs gärna mitt inlägg igen, jag påpekade bara att det inte tillhör vanligheterna. Jag hade reagerat likadant om min chef plötsligt dök upp med en enorm uttänjd öronsnibb, inte heller något man ser varje dag.

          Du föresten, som förespråkar att alla ska få se ut som de vill, dömer genast ut alla som inte hårdsminkar sig som ”fegisar” och ”basic”, vilken syn har du på människor egentligen?

      Det som är fint här, även om det ballar ur ibland och folk drar paralleller och märkliga liknelser till månen och tillbaks, är att eftersom alla får komma till tals så får folk också respons. Om/när responsen är formulerad bra så kanske man till och mer tar till sej, vidgar sina vyer och ser saker ur ett annat perspektiv än när man skrev sin första kommentar.

      Tyvärr blir det ofta pajkastning och löjliga liknelser tagna ur sitt sammanhang, men när folk inte envisas med att hävda sin mening som den enda rätta så kommer det faktiskt mycket fint ur diskussionerna.

    Finaste Isabelle!
    Förr när alla drogrykten cirkulerade ville jag bara krama om henne och skydda henne från världen. HOn verkar vara en otroligt fin människa inombords men drogs tyvärr in i en smutsig bubbla.

    Tur att hon har sin pojkvän vid sin sida. Väldigt starkt av honom att bara finnas där för henne utan att döma eller peka finger på hennes (tidigare) livsstil. Hoppas de håller ihop för evigt ^^

    ISABELLE HAR ABSOLUT INGEN SKYLDIGHET ATT SE UT PÅ NÅT SÄTT ÖVERHUVUDTAGET SÖT ELLER INTE. Du är inte skyldig världen att vara söt bara för att du är tjej. Gör vad fan du vill med ditt utseende och be alla med åsikter att dra åt helvete.
    Grymt modig video!

      Av de som kommentarer hennes sminkning här bör ju således inte ha misstyckt om Simon inlägg här – http://blogg.ng.se/bloggbevakning/2016/09/notyourbusiness – korrekt? Annars är det skenhelighet deluxe på den!

    Det är otroligt att folk kommenterar så mycket hennes utseende, om att hon såg bättre ut förr (dvs när hon var yngre etc) när hon i videon beskriver den tiden som då mådde hon som sämst, och att just idag mår hon mycket bättre!

    Jag tycker Isabelle är grymt modig som öppnar upp sig på det här viset. Sedan hur folk kan kommentera hennes utseende när hon öppet talar om hur hon har problem med ångest får mig att fundera om folk på riktigt är felvaggade?

    fan vad starkt av henne!! Älskar hennes röst, ibland bryter lite norrländska igenom, så gulligt! GO ISABELLE ❤️

    Så jävla starkt och modigt! <3 Man ser hur seriös hon är över det hela, och hennes ånger när hon pratar om sin familj, om kommentarer att de inte skulle bry sig osv. Hon verkar som en så genuint fin tjej som hamnade fel men nu hittat rätt.
    Har följt henne från den tiden men hade aldrig anat något om det inte vore för skvallerbloggar och saker steffi, paow och sindy skrivit om henne…

    btw älskar också hennes röst <3

    Hon hade säkert väldigt mycket bra och personligt att säga, men jag kunde inte lyssna klart. Det enda jag såg var sminkningen och kunde inte koncentrera mig på det hon ville säga.

    Vi har ALLA åsikter om hur människor ser ut, fast alla skriver/säger det inte öppet. Om du nekar till detta, ljuger du!

    Isabella hade säkert viktiga saker att säga, men jag kunde inte koncentrera mig på det, hur personligt, öppet och utlämnande det än var.

      Det måste vara oerhört problematiskt att inte kunna lyssna på människor som du inte finner attraktiva. Hur fungerar man då i skolan, på arbetet och i vardagen överlag?

        Jag har inte med ett ord skrivit om hon är attraktiv eller inte. Jag skrev att jag inte kunde koncentrera mig på hennes, förmodligen viktiga ord, p.g.a. av sminkningen.
        Ingen kan säga annat än att hon är väldigt mycket sminkad.

        Ett annat exempel. Om jag pratar/lyssnar som har t.ex. en skjortsnibb upp och en ner… så ser jag bara det.Eller om någon hela tiden står och gnider händerna mot varandra… tänker jag bara på det. Och nej, jag har inga bokstavskombinationer… utan är helt normalt funtad.

          Återigen, det måste vara oerhört problematiskt att lägga så stor vikt vid yttre attribut som du finner uppseendeväckande. Att man ska behöva se ut på ett särskilt sätt för att du ska lyssna på vad man säger känns ganska osunt. Men du kan ju alltid blunda!

    Mitt första fokus var hennes ansikte/smink men ju mer och längre hon fortsatte att prata desto mindre fokuserade jag på hennes yttre. Hennes historia är stark och viktig. Har fått en helt ny syn på Isabelle och det är en bättre sådan. Starkt och modigt av henne att prata ut om det här ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.