Dagens fråga!

uk2
KLICKA HÄR!

mamma

Ni har lämnat helt galet mycket tips på bloggar för mig att spana in – vissa för att de är bra och förtjänar att uppmärksammas och vissa för att de är urkassa på att märka ut sina reklaminlägg mm.

Men det har blivit en hel del sk ”mammabloggar” – alltså bloggar skrivna av mer eller mindre mammalediga föräldrar och jag blir lite nyfiken..
Ja, jag tänker spela ut mitt ”jag har inte barn själv-kortet” för jag har svårt att se tjusningen i en typiska mammablogg. Oftast består den av 28 dåligt tagna mobilbilder på ens egna barn med diverse kladdiga saker i ansiktet – foton som jag tvivlar på att någon annan än just föräldrarna till ungen och några släktingar på sin HÖJD har glädje av – och ändå så har bloggen massor av besökare – varför?

Har man som mamma något typ av utbyte att titta på dåliga bilder på andras barn? Eller tittar man på vad de gör om dagarna? Vad de har för kläder på sig där i vattenpölen?
Häst/hund/kattbloggar kan jag mer förstå eftersom de bygger på människors intressen och hobbys. Man skaffar väl ändå inte barn som en hobby?

Läser ni mammabloggar? Varför? Och om du driver en själv – för vem gör du det? Startade du den för att dokumentera ditt barns liv för de närmaste? För släkt och vänner långt borta?

Det här känner jag att vi måste gå till botten med! 

18 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag är föräldraledig med min 1åring men är helt ointresserad av mammabloggar. Tycker inte det är intressant alls att läsa om barn jag inte har en personlig relation till.

    Det där är ett intressant fenomen som du skriver och själv började jag nog läsa som gravid.
    Då var det nog resan mot förlossningen och igenkännelsefaktorn man lockades av men sen vet jag inte riktigt varför man blev kvar?
    Jag slutade läsa de ”sockersöta” beskrivningarna i samband med att vår verklighet blev annorlunda – övergick istället till att läsa mer om andras vardag med NPF och Epilepsi. Vår mellankille fick nämnligen EP som tvååring och man sög åt sig all information som gick – både på gott och ont.
    Numera gillar jag inte alls renodlade mammabloggar utan vill mer läsa personliga bloggar och om de som skriver även är mammor så känns det mer som en bonus..

    Vad är det som får en bloggare att enbart måla upp en tillvaro på rosa moln? Sponsorer kanske ??

    Japp japp! Jag älskar mammabloggar. Jag började inte läsa BB´s blogg föräns hon var i vecka 28 med Gillis. Läste även GabJoss blogg ett tag men jag tappade intresset. Självklart var GVFV med på min lista av prenumerationer på youtube hahah.
    Följde även några instagramsidor där det var några blivande mammor och mammor som la upp bilder etc.

    Jag vet inte varför det är så kul. Jag själv vill ha barn i framtiden så man får drömma sig lite till hur framtiden kommer se ut typ. Inte riktigt så att jag längtar nu, kan till och med få mardrömmar om att jag blivit gravid nu , hehe.

    http://niqab.blogg.se/

    Hamnar jag på en mammablogg så får jag rysningar och stänger ner direkt. Jag håller med CamCam vem vill se bilder på okända barn med mat i hela ansiktet, sött? Nej..

    Missförstå mig inte jag älskar barn, mina barn och mina syskonbarn. Men mig personligen ger det absolut inget att läsa mammabloggar och fenomenet för mig är väldigt oklart.

    Jag driver exakt en sån mammablogg. Enbart med halvkassa mobilbilder.
    Varför?
    – det är kul att kunna gå tillbaka i arkivet sen och ha allt sparat. En dagbok med bilder liksom
    – min sambons familj bor 50 mil ifrån oss och de flesta läser varje dag så de kan följa Charlies liv, så svärmor slipper ringa varje dag haha
    – Man slipper berätta varje grej X antal gånger till allt o alla. Bekvämt 🙂

    Varför driver folk överhuvudtaget en blogg?

    Och ja, man kan ha barn som en ”hobby”. Inte barn i sig kanske, men barnkläder,barnleksaker, babytillbehör, barninredning osv. Det är kul att läsa bloggar som man känner igen sig i och var man kan få tips och idéer. Det är kul att se hur andra barnfamiljer lever sitt liv. Jag får inte ut någonting alls av att följa personliga bloggar som inte har egna barn.

    Däremot fattar jag inte varför du klagar på dåliga bilder och kladd i ansiktet på barn, du själv störde dig väl på alla fluffiga rosiga fake bloggar med tillgjorda bilder? Jag föredrar då alla gånger halvkassa oredigerade bilder framför sånt.

    Vår blogg började som en gravid- och bebisblogg som bara närmaste släkten och vännerna läste. Läste typ inga andra mammabloggar, tycker sällan att andras barn är sådär superintressanta. Men vår blogg utvecklades då jag började nischa mig som fysioterapeut inom gynekologi och kvinnohälsa, och skriver mycket om det. Då har jag liksom fortsatt att befinna mig i sfären för mammabloggar, och läser många sådana. Är fortfarande inte särskillt intresserad av andras barn, men däremot av tankar om föräldraskap och typ det rent fysiska: graviditeter, förlossningar och återhämtningen efteråt. Bloggar som är bra måste ju finnas någon slags förändring i, och det får ju mammabloggar liksom gratis.

    Ville bara skriva tack för att du tagit dig tiden att tidsinställa en massa inlägg medan du varit bortrest! 🙂

    Jag driver en blogg som du gärna får kika in till! =)

    Jag är relativt nystartad med just denna bloggen men är riktigt taggad på att uppdatera så ofta som möjligt. Jag skriver om heminredning, skönhet, ekonomitips och personliga tankar.

    http://johannathroback.myshowroom.se/

    Lika förvånad som dig att min blogg blev så stor som den är när jag gick ut med att jag var gravid. Folk är nyfikna antar jag. Sen är man alltid lite faciberrad över en graviditet..Jag hade inte planerat alls att bli gravid eller ville inte ha barn på typ 5 år ändå läste jag många familjebloggar så som paulas osv. Men tips om man vill få en stor blogg- bli preggo hehe. Men sen har mina inlägg blivit delade en del och jag har medverkat i tvillingpodden, kanske det gav bloggen ett extra skjut.

    Jag har en blogg, som jag skriver i med jämna mellanrum med typ ”updates” kring min unge. För jag tycker det är så jävla jobbigt att upprepa mig med samma saker hela tiden till släkt/vänner. Istället så får dom läsa på min stackars blogg att ”japp, nu går han!”, så slipper jag svara på exakt likadana frågor från femtioelva olika personer vid olika tillfällen.

    Sen är det rätt kul att gå tillbaka i arkivet lite. Är bättre på att skriva på datorn än i sonens ”Mitt första år-bok”, så när jag väl kommer på att jag ska fylla i den så kan jag bara gå till min blogg och kika.

    Jag tycker mammabloggar är skittråkiga. När mitt barn var yngre hände det dock att jag läste någon, mest för att jag var sorgligt ensam och kände någon form av gemenskap genom att läsa om andra.

    Jag drev en sett tag om hur otroligt tråkigt det var att ha fått barn. Den blev poppis ?

    HATAR mammabloggar, så urbota trista och nätet exploderar av dom. Kanske är de för att jag själv inte ska ha barn men oavsett så får jag lite ångest av dom haha.

    http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

    Jag är tvåbarnsmamma och mår illa åt alla dessa talriksmodellsfascister till mammabloggar som kör sin super-ekoreko hemmagjorda havrerawfood-gröt till Tindra-Solskensögas frukost, sockerfria 1 årskalas med plastbantar-kit i de scrapbookade paketen och 8 aktiviteter/vecka till 4 månadersdaarlingen så han inte blir understimulerad av att hänga med mamsingen hela dagarna. De undviker naturligtvis också otäckheter som parabener, icke ekologiska näsdukar, fluor och vaccin, och går på mama-powerwalkar i nyaste träningsdressen och med en EloideDetails-bärsjal på ryggen (himmel, jag har hört att det finns människor som använder Babybjörns bärsele, ring soc!!!)
    Jag spyyyyr!!!!!!! Jag hatar mammabloggar.

      Hahahaha.
      Så kände jag idag då jag läste på om palmolja….

    CamCam du är varmt välkommen o kika in min djurblogg som handlar om livet med katter och hund. Ibland lite inlägg om våra terrarie och akvariedjur oxå.

    http://djurfamiljens.vimeddjur.se

    Jag har min blogg främst för vänner och familj hemma. Jag bor i Bulgarien och har två små barn så jag vill ju att tex mina föräldrar ska kunna följa barnen lite mer än bara över telefon. Sedan lägger jag ju inte upp vad som helst i en offentlig blogg heller såklart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.