Morgoninlägg.

Efter att skummat nattens kommentarer så inser jag att jag misslyckades helt i att förklara mitt förra inlägg så jag tänker sluta med det nu och bara inse att jag måste ha uttryckt mig en påse skit.

Jag är hemskt ledsen för det och ska se över mina ordval bättre i framtiden.

Ska jag stänga kommentarsfälten om Moa tycker ni eller kan de få vara öppet?

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Stå för vad du tycker istället.

      Eller så kan alla ni överkänsliga individer som hela tiden letar fel och ska bli upprörda över minsta lilla sluta klicka er in på denna fantastiska blogg.
      Moa ville ha uppmärksamhet med sin bild, hon VILLE ha spekulationer. Man kan inte gå i taket för allt och sparka bakut för minsta lilla. Ta upp detta för diskussion i er vegan-PK-organiska-grupp istället. Tack på förhand.

    Fantastiskt att be om ursäkt men stäng absolut inte kommentarsfältet!!

    Vet du vad Camilla, det är inte bara hur du uttryckte dig från början i inlägget om Moa. Det är hur du formulerar dina texter numera över huvud taget och hur du bemöter kritiken kring din blogg. Du tar det personligt och lämnar en sur eftersmak överlag.

    Vet inte om du känner press just nu kring bloggen, men ärligt talat nu – kvalitet framför kvantitet! Hellre ett roligt inlägg per dag än tio elaka, förminskande eller icke-feministiska.

    Förstå att vi kritiserar för att vi en gång tyckte om bloggen. Jättemycket faktiskt. Men att den nu har förändrats och även om du är ”skribenten” är den ingenting utan dina läsare.

    Som en annan läsare skrev i förra inlägget – ta till dig av dina egna tips och råd.

      ??

      Men Emelie, är Camilla automatiskt bitter och sur för att hon inte öser komplimanger över alla bloggare hon skriver om? JAG älskar hur Camilla skriver. Jag älskar att det är lite syrligt. Det är så hon alltid har varit!

        läs om – läs rätt.

          Snälla Emelie, belys mig. Var är hennes icke-feministiska inlägg? Är man icke-feminist för att hon tycker att det är oansvarigt att välja att ha sex oskyddat hela tiden för att man alltid kan göra abort?
          Och varför skulle hon inte få ta kritiken personligt? Hon blir ju kritiserad för personliga åsikter!
          Hon har från början sagt att hon inte kommer vara i närheten av den andra skvallerbloggen. Här kommer hon skriva vad HON tycker. Ska hon sluta med det då bara för att det går emot DINA personliga åsikter?
          Varför måste allt alltid vara gulligull? Tycker hon att exempel Dessie betet sig som våp får hon väl tycka det.

          Jag tycker att folk kan lugna ner sig lite. Passar inte det här er så finns det andra sidor ni kan läsa istället.

            Ursäkta min slarviga stavning. Jag sitter på en skakig buss.

            Exempelvis dessie*
            Beter sig som ett våp*

            Vem har haft oskyddat sex hela tiden för att man kan göra abort? Inlägget handlade om Moa som själv säger att hon använder preventivmedel.

        Lägg inte ord i munnen på Emelie, hon påstår inte någonstans att Camilla är bitter och sur. Det finns en gräns mellan att vara syrlig och elak. Man kan inte säga och göra vad som helst i ”syrlighetens” namn. Antar att det krävs viss skrivartalang för att verkligen lyckas vara syrlig på ett smart och roligt sätt.

        Det är inte ”syrligt” att på basis av en bild på ett oanvänt graviditetstest börja predika om att Moa trivialiserar aborter och antyda om att hon potentiellt missbrukar dem (detta redigerades i all tystnad efteråt). Camillas fördömande av ”abortmissbruk” var inte ett ”syrligt” perspektiv på något som Moa sagt eller gjort p.g.a. att Moa inte hade sagt eller gjort någonting som hade med aborter att göra. Det var ett fördömande av Moa som resulterade ur en bristande härledning som saknade logisk grund. Det blev väl tankefel helt enkelt.

        Denna gång misslyckades Camilla med den ”syrliga” stilen, sånt händer ibland. Man kan inte vara störst och bäst hela tiden. Nu har Camilla tagit åt sig av kritiken och bett om ursäkt, det är fint av henne. Konstruktiv kritik är fantastiskt, det tillåter oss att se våra brister och utvecklas. Jag tycker att det är bra att så många läsare var kapabla att uppmärksamma felet trots att de gillar Camillas blogg överlag. Vad hade världen varit om vi hela tiden vore förblindade av dem vi gillar och lät dem göra vad de vill i takt till våra applåder?

          Kan det inte bara vara i sin enkelhet att Moa väckt en hjärtefråga hos CamCam? Att just Moa står i skottlinjen?

          Som JAG tolkar Camillas text så har det inget med genus aspekt att göra. Att som homosapien ta ansvar för sitt handlande, ta hand om sin kropp fysiskt och psykiskt och lägga resurser inom vården där det behövs.

          Nu handlar det inte om 1 eller 2 oönskade graviditeter. Camilla lägger vikten på att hon inte tycker att det är ok att använda abort som preventivmedel.

          Har skolorna slutat med sexualkunskap? Att informera preventivt och upplysa om STI?

          Tacka vet jag på min tid så informerade lärarna med skrämselpropaganda och det är jag tacksam över. Ja jag blev rädd för oönskad graviditet. Dock resulterade det i att jag hade/ har respekt för sexuellt umgänge, -att inte ha det med vem som helst bara för att jag kan. Framför allt har jag respekt för mig själv! Minns att lärarna la stor vikt på just preventivmedlet kondom. Gratis att hämta på ungdomsmottagning och skyddar främst mot STI..

          Camillas inlägg är inte riktat mot Moa. Inlägget är riktat mot alla er som belastar sjukvården med aborter som preventivmedel.

          – CamCam, I hear you ?

            Du tycker att det var rätt av skolan att begränsa din sexualitet med hjälp skrämselpropaganda? Så mindre belastning på skattebetalarna men mer belastning på tjejerna och vår sexualitet? Tänk efter mer.

            Den döda grodan

            – Min sexualitet har inte begränsats. Lärarna fick mig att tänka till med just skrämselpropaganda. De drog upp det värsta som kan hända med kroppen när man gör abort, inte använda kondom etc..

            Vilket resulterade i att jag värderade mig själv och mina val av sängkamrater.

            Hoppa över kondom finns inte i min värld pga just STI och jag väljer vem jag delar min kropp med till vem.

            Vad är det du tycker att jag ska tänka efter, om?

            ”Dock resulterade det i att jag hade/ har respekt för sexuellt umgänge, -att inte ha det med vem som helst bara för att jag kan. Framför allt har jag respekt för mig själv!”
            Man kan respektera sig själv även om man har sex med många, för att man kan och vill och även om det skulle resultera i en eventuell abort. Absolut att man ska använda kondom för att slippa genomgå abort och att slippa få std. Men även om man skulle få både std och en oönskad graviditet så är man inte mindre människa eller värd mindre respekt.

      Men vem är du att bestämma precis hur någon ska skriva? Vadå icke-feministiska?! Tänk om hon inte är någon pk superfeminist likt dig?! Du kan ju inte tro att du ska bestämma vad hon har för åsikter.

    Det räcker med en ursäkt – alla gör vi misstag och utrycker oss klumpigt.
    Du är inte mer än människa så låt kommentarerna vara kvar och ös istället på med nya inlägg tjejen!

    PS. Jag trampar själv folk på tårna oftare än jag inte gör det så det dröjde innan jag åter vågade kommentera här tex ?

      Du igen…

    Fint så, tycker vi kan blicka framåt nu! Alla gör misstag. Låt det vara öppet, diskussionen dör ju ändå av sig självt om ett tag.

    Låt det vara öppet och kör på framåt! Det är det som varit charmen (en av de i alla fall) med bloggen är att just diskussionerna låtits vara fria – var en får stå för sig själv! 🙂

    Jag missade det allra första inlägget du skrev. Av kommentarerna att döma verkar det i alla fall som att det skulle ha skrivits ett första inlägg som tagits bort, alternativt redigerats om så kraftigt att mycket av det folk reagerat på nu är borttaget? Kanske är det bäst att bara släppa det och gå vidare men för oss som kom in lite sent i matchen är det svårt att hänga med. (Det är faktiskt sjukt snurrigt!) Det hade blivit enklare om ursprungsinlägget återpublicerades. Men, som sagt, kanske är bättre att bara sluta nysta i det här?

    Då går vi vidare, men jag kan ändå inte låta bli att reagera på människor som anser att det är antifeministiskt att tycka att ”slentrianaborter” är helt OK. (Det skrevs i kommentarerna)
    Att använda abort som preventivmedel, är idioti!
    Man utsätter kroppen för ett stort ingrepp. Inte bara att skrapa ut ett foster, utan även för de hormonsvängningar som kroppen utsätts för. Att strunta i t.ex. kondom, är att riskera kroppen för att utsättas för olika sorters könssjukdomar. Sjukdomar som är botbara och ibland kroniska… för att inte prata om sjukdomar som i förlängningen kan ge sterilitet.

    Sen anser jag att man inte ska belasta sjukvården p.g.a. lathet eller vad det nu kan vara, för att inte skydda sig vid sex.

    Jag är för fri abort, men nån jävla måtta får det vara, för kvinnlig jämställdhet handlar inte om att aborter är slentrian.

      Alltså…. inte Ok. ( Glömde ett inte på andra raden i mitt inlägg)

        Och du är uppenbarligen inte för fri abort. Det finns inget ”men” i fri abort. Vad sunkigt!

          Ett tips är att lära dig fler ord än bara ”sunkigt”. Men man kan nog inte begära mer av dig iofs som tycker att aborter kan missbrukas utan att någon sägs emot.

          Men Moa GÅ OCH LÄGG DIG. Vi fattar att du tycker det är sunkigt (eftersom du använt ordet typ 50000 gånger).
          Vem fasen är du att bestämma om en person är för fri abort eller inte? Som jag uppfattar Elles kommentar så påstår hon DEFENITIVT inte att det bör finnas restriktioner utan att vissa människors syn på abort helt enkelt kanske inte är den bästa och de borde informeras mer om konsekvenserna vid en abort så man inte bara om killen frågar om kondom rycker på axlarna och säger ”jag kan göra abort”

      Det är omöjligt att använda abort som preventivmedel. Lär dig vad ordet betyder. Ett tips bara.

        Om man INNAN samlag tänker att alternativet abort alltid finns ifall man blir gravid så blir själva tanken/vetskapen ett preventivt skydd.

        (Jag är alltså för abort. Jag vet att många blir gravida fastän det gått igenom hela arsenalen av p-medle så verkar inget bita på dem. Jag är inte ett dugg naivare än att jag också vet att det finns dem som skiter i alla p-medel för att de inte pallar, med inställningen att de bara är att ta en abort.)

          Fast nah, preventivt betyder vad det betyder. Dina personliga definitioner är ovidkommande. Du kan använda abort istället för preventivmedel, men aldrig som preventivmedel.

      Menar du att den fria aborten ska vara begränsad? Eller en abort eller 20 ska ha konsekvenser för individen (förutom egna kroppens påfrestning?) Offentligt skammande? Antingen är du för eller emot fri abort, antingen feminist eller antifeminist.
      Att hjälpa unga och vuxna att använda preventivmedel ordentligt är en annan sak, jobba på det istället för att skamma folk.

      Bättre att folk använder abort som preventivmedel än en massa oönskade barn som får trasiga och dåliga liv pga föräldrarnas ovillighet.

        Så man är antifeminist om man är emot abort? Det är det dummaste jag hört.
        Jag är emot abort eftersom jag är emot mord, speciellt på barn. Och att skydda barn anser jag vara en väldigt feministisk sak. Att skydda de minsta, de mest oskyldiga och försvarslösa.
        Att begå en abort för att man är ovillig att ta sitt ansvar, det är antifeministiskt om något.

          Åh Hanna, ja det är extremt ofeminisktiskt att vara emot abort för i grund och botten är det att tvinga göra saker med deras kroppar som de inte vill (genomgå en graviditet och förlossning).

          Vad säger du om kvinnan blivit våldtagen då? Är det hennes egna fel då också?

            Asch, och så kan man ändå inte låta bli att lägga sig i debatten. Det är väl ändå så att INGEN här inne är EMOT fri abort OCH det är inget man behöver skämmas för (kvinnor får ha sex precis hur och när de vill förutsatt att alla är med på det). MEN att kalla folk som ifrågasätter människors aborterande till höger och vänster för antifeministiska är väl ändå att ta i? Jag menar, jag är för fri abort men jag tycker ändå att det ligger i varje människas (kvinna som man) att försöka undvika att komma i det läget till varje pris. Varför? Om vi bortser från de kroppsliga och eventuellt psykiska problem som kan uppstå så är det dessutom en kostnad för samhället. Det vill säga, det upptar läkares tid, det kostar skattebetalarna etc etc. Det kan ju tyckas som en marginell kostnad och det är det säkert också, men kondomer är billigare. Sen kan man inte hjälpa att man blir gravid ibland ändå, det kan finnas flera olika anledningar till varför man oplanerat blir gravid och vill avbryta sin graviditet. Att tramsa om att ”man inte kan kalla abort för preventivmedel” är bara löjligt och hårklyveri för vi vet ju alla vad som menas.
            Jag tyckte inte CamCams inlägg var bra, men jag förstår inte heller varför man plötsligt ska kallas antifeminist bara för att man inte tycker det är helt okej att människor flauntar med sina aborter i sociala medier. Det betyder inte att man inte tycker de har RÄTT att göra abort, och man har heller inte ansvar gentemot ofrivilligt barnlösa MEN sammantaget så tycker jag att NEJ man behöver inte SKÄMMAS och man har ALL rätt i världen att göra som man vill med sin kropp. JAg tycker, att JUST för att vi har fri abort i det här landet, så ska man inte missbruka den. Använda den vid behov så klart, men man kan ju visa respekt gentemot sjukvården, ofrivilligt barnlösa, etc etc genom att försöka undvika att sjunga ut om det.

            @P: Förutom då att jag inte läste ursprungsinlägget, så
            WORD på allt du just skrev. Kunde inte sagt det bättre själv!

            P – SÅ FÖRBANNAT BRA. Guldstjärna till dig som kunde sätta ord på mina tankar!

            Det kanske man borde tänkt på innan man hade sex.. Att sex kan leda till att man blir med barn kan knappast komma som en överraskning, och om man då väljer att ha sex så får man väl ta eventuella konsekvenser. Varför ska en människa behöva dö för att du inte vill påfresta din kropp? Ha i såfall inte sex om du inte förstår vad det kan Innebär.
            Och for the rekord så är det en otroligt liten procentenhet av aborter som begås pga graviditet vid våldtäkt. Men om man nu ändå ska ta upp det som sin stridsspets så är det inte bebisens fel att den har blivit till och jag förstår inte varför den måste betala med sitt liv för det. Två fel kan ju omöjligt bli rätt.

        C – för det första, nej man är definitivt inte feminist eller antifeminist.
        För det andra, jag anser mig själva vara fri abort, inga restriktioner, inga ”inte fler än 10 stycken” eller något sådant. Men jag anser att synen på abort idag är alldeles för slapp. Man bör inte tänka ”idag orkar jag inte köra med kondom så skitsamma, det finns ju abort!” Sen om man tänker så så har man fortfarande samma rätt till att göra abort men man kanske ska förstå att det är FEL att tänka på det viset.
        Sjukt snurrig kommentar.

        Fast man kan inte alls se världen så svartvit som du ser den. Man är inte feminist eller inte. Vår värld är extremt nyanserat och att låtsas som att allt är så enkelt är förödande för framtiden. Jag vill definitivt inte buntas ihop med alla extremistiska feminister här i sverige och på Tumblr men anser mig själv verkligen ha överlag feministiska åsikter och säger att jag är feminist men du och ja äg har liksom helt olika uppfattningar av vad det innebär. Du försöker vara överdrivet open minded men det resulterar bara i mer ignorans

      För det första, man kan inte använda abort som preventivmedel, just eftersom att preventiv betyder förebyggande och abort är en konsekvens av att preventivmedel inte använts/inte fungerat.

      För det andra, helt ärligt hur många är det faktiskt som använder abort som lösning istället för att skydda sig? Jag kan inte säga att jag vet med säkerhet, men jag tror inte att abort är den lösning som är lättast och mest lättillgänglig som skydd mot att få barn. Och oavsett varför eller hur många gånger man gör abort, så har ingen annan med det att göra.

      Om du anser att du gör det du ska för att undvika en abort, jättebra, du följer dina värderingar. Du kan dock inte sitta och projicera dina värderingar på alla andra som att du vore allvetande och att ditt sätt är det enda rätta.

      Är man för fri abort är man för alla aborter, man kan inte lägga värderingar i varje enskilt fall och sålla ut att vissa aborter är okej medan andra inte är det. Låt folk få bestämma över sina egna kroppar, i slutändan är det ändå inte du som påverkas av andras egna val.

        Jag tror inte heller att det är särskilt många som använder abort istället för preventivmedel, förstår inte var denna ”fakta” kommer ifrån. Det går liksom inte ens att härleda till att det pratas om det mer nu då folk använde detta som argument även för 15 år sedan.

        Jag ser dock ett oerhört behov av att öka kunskapen kring olika former av preventivmedel, inte enbart för att undvika oönskade graviditeter utan för att öka kunskapen kring könssjukdomar. Det finns seriöst unga som tror att killar endast bär på klamydia men att det endast är tjejer som kan få själva smittan. Med andra ord…inte särskilt konstigt att den smittan har ökat lavinartat med.

          Hej K!

          Du kan intervjua en kurator på KK.
          Sedan så är ju definitionen på ”många” subjektivt, men kan vi vara överens om att en är en för mycket?

        Jag är helt med dig, är man för är man för alla. MEN tillbaka till det faktum att unga idag har en alldeles för slapp syn på abort och dessutom är alldeles för okunniga när det kommer till enkel sexualkunskap. Är med i en tjejgrupp på facebook där tjejer skriver ”vi brukar köra på att han drar ut den” ”alltså jag har ju aldrig blivit gravid förut så jag skyddar mig aldrig”

      ”Då går vi vidare…*skriver lång harang som drar igång samma diskussion igen*”

      Någon ville ha sista ordet?

    Men alltså jag måste vara lika smart som THK är smal för jag fattar inte överhuvudtaget vad du ska be om ursäkt för. Sen när blev dina läsare ett gäng gnälliga pk-fjantar? Vad har jag missat!? HJÄLP MIG ATT FÖRSTÅ!

      Att förminska läsarnas karaktär (”gnälliga pk-fjantar”) är väl inte det intelligentaste sättet att bemöta argument och åsikter som avvek från Camillas, och allt att döma din, åsikt? Läsarna har rätt att vara av en annan (eller samma) åsikt som Camilla och läsarna har rätt att diskutera dessa åsikter. Diskussion är intressant och givande.

      Utöver det handlade kritiken inte enbart om abortfrågan, utan hur de avvikande åsikterna bemöttes av Camilla. Att bemöta kritik genom efterkonstruktion, hemlig redigering av inlägget och sarkastiska svar utan argument påminner mycket om de bloggare som kritiskt granskas i denna blogg, vilket folk ifrågasatte. Folk framförde konstruktiv kritik till skribenten, vilket inte har någonting att göra med att vara en ”gnällig pk-fjant”.

        Tack Sofia för att du läxar upp mig i din korrekta kommentar. Jag ska genast bli en bättre människa och sluta ”förminska” människor genom att kalla dom ”pk-fjantar”. Hade jag vetat att jag skulle trampat just dig på tårna (antar att du tog åt dig av min ”förminskelse”) så hade jag aldrig uttryckt mig på det viset. Jag glömde bort att det inte är ok av mig att generalisera folk och kalla dom ”pk-fjantar” Det är däremot ok för andra att säga till Camilla att hon är bitter och tråkig, att hon ska skippa hybrisen osv. För Camilla får ju inte vara på sitt eget vis eller yttra sig så som hon vill.

        Jag kan inte någonstans på hela Camillas blogg läsa att hon gärna vill ta del av folks ”konstruktiva” kritik så spara på råden till någon som ber om dom.

          Okej Johanna, jag ska bortse ditt försök till sarkasm i din strävan att kompensera för din bristande argumentationsteknik, och poängtera att en väldigt liten minoritet har angripit Camillas personlighet genom att kalla henne bitter eller dylikt. De flesta har fört en saklig diskussion i relation till hennes inlägg, inte henne som person.

          Att Camilla inte ber om konstruktiv kritik är inte ett särskilt hållande resonemang, med tanke på att ingen av de bloggar hon kritiserar heller ber om kritik. Om vi följde ditt resonemang, så hade denna blogg inte haft någonting att skriva om. De bloggar som behandlas av denna blog skriver ingenstans att de vill bli kritiskt bevakade av Bloggbevakning, men vet du vad Johanna? Det kan man förvänta sig då man stiger in i det offentliga rummet och delar med sig av sina åsikter inför en publik, oavsett om man heter Kissie, Dessie, Tyra, Sindy eller Camilla. Camillas blogg får kritiseras inom saklighetens gränser, precis som hon får kritisera andra bloggar inom saklighetens gränser. Inget fel på det.

            Nämen nu blev det lite tokigt i ditt skrivande. Det var inget ”försök” till sarkasm i mitt inlägg ovan. Det var sarkasm! Antingen är man sarkastisk eller så är man det inte. Men vad vet du. Forskning visar ju dessutom på att sarkasm ofta tyder på högre intelligens. Ironi och sarkasm utmanar hjärnan mer än vad genuint ärliga kommentarer gör.

            Men antagligen förstod du inte vad jag menade med detta eftersom du, till skillnad från mig, verkar vara en person med icke sarkastiska drag (läs inte lika intelligent).

            Du anar inte vad jag ser fram emot ditt kommande svar på denna kommentaren!

            Källa: https://www.psychologytoday.com/articles/200707/field-guide-sarcastic-masters Ändå väldigt korrekt av mig att länka källa. Vuxenpoäng till mig!

            Tack, kära Johanna, för att du lyfte fram mitt felaktiga ordval, jag menade ju såklart ditt försök till att vara rolig, inte sarkastisk. Nu när du fått kommentera en enskild del av min kommentars utformning, så kan du gå vidare till att besvara dess faktiska substans. Lycka till!

            Förresten får du inte särskilt många vuxenpoäng för att referera till en populärvetenskaplig artikel som du av allt att tyda tolkat fel. Jag antar att det beror på svepande läsning eller bristande läsförståelse. För det första säger de inte särskilt smickrande saker om den sarkastiska individen, de spekulerar om att den sarkastiska lider av osäkerhet. Utöver det säger de inte att sarkasm tyder på högre intelligens, utan att igenkännandet av sarkasm tyder på högre emotionell intrelligens, men detta är endast en hypotes, inte fakta.

            There you go.

            Sofia nu gjorde du mig besviken. I början var du väldigt korrekt och duktig på att argumentera. Sen blev du dålig på att läsa. Jag försökte aldrig vara rolig. Jag var sarkastisk som jag skrev!

            Dessutom påtalar du min bristande argumentationsteknik (fancy ord!) men brister själv något så makalöst nu på slutet. Kanske börjar du bli lite trött? Du är ju väldigt duktig på att skriva utförliga och korrekta kommentarer här på bloggen så jag förstår om din hjärna börjar bli lite ”sumpig”.

            En av de viktigaste grundreglerna i argumentationsteknik är att aldrig påtala att den andre har fel. Och det gör du faktisk i din senaste kommentar. Du säger att jag inte får vuxenpoäng (gråtsmiley) och att jag dessutom har dåliga läskunskaper eller läser svepande. Vi måste reda ut detta. Jag får skriva nedlåtande och otydligt eftersom att jag bevisligen inte besitter samma fenomenala argumentationsteknik (alltså ordet!!) som du. Dessutom är jag en sarkastisk människa, inte rolig. Du däremot är kommentarsfältets egna PK-drottning (OBS, ej förminskning, endast konstaterande) som yttrar detta fantastiska ord vilket i sig borde betyda att du måste följa det också.

            Vad gäller besvarande av din kommentars faktiska substans (alltså jag älskar dina ordval) så tycker jag inte där är något att besvara alls faktiskt. Du inleder kommentaren med att berätta vad jag har för brister och vad jag är dålig på för att sen tillrättavisa mig och poängtera att jag har fel. Det går igen i alla dina kommentarer. Så jag känner att du och din fabulösa argumentationsteknik ska ta och spendera lite extra tid tillsammans för att reda ut ett och annat i hur man inleder en diskussion.

            Jag var aldrig intresserad av att argumentera överhuvudtaget. Men att få en som dig, Sofia, serverad på ett silverfat framför sig får mig att känna mig som ett barn på julafton. Det spritter liksom i kroppen på mig när jag inser att du tagit illa vid av ordvalet ”pk-fjant”. Det spritter ännu mer för jag TROR verkligen att du kommer sitta här i kommentarfältet med fingrarna på tangenterna hela dagen. Ditt mål är att få sista ordet och kröna dig själv till kommentasfältsdrottning of the year. Jag sitter faktiskt just nu och klistrar ihop en pappkrona till dig med lite glitter på som du kan pryda din skalp med. Lovar att skicka den till dig om jag får din adress! Glöm inte ta en läcker selfie med kronan på huvudet när kröningen är över. Låt oss alla glädjas med dig och fira med pompa och ståt.

            Ett fyrfaldigt leve för Drottning Sofia!

            Men lol på dig Johanna. Om du inte var intresserad av att få sista ordet eller ens argumentera så hade du väl bara ryckt på axlarna och gått vidare efter ditt konstaterande att alla är så himla pk (utom durå ;;)))?? Det är väl inget fel med i att argumentera, du sitter ju och skriver väldigt långa kommentarer om det ena och det andra, men låtsas som att Sofia är den som BARA MÅÅÅSTE få sista ordet i ett inlägg på typ 300 ord. Jaja

            ”Du inleder kommentaren med att berätta vad jag har för brister och vad jag är dålig på för att sen tillrättavisa mig och poängtera att jag har fel. ”

            MM det var dumt av den gnälliga pk-fjanten att börja sitt inlägg så… du förtjänar bättre va

          Hahahha love it

      Jag anser mig själv inte vara särskilt PK, snarare tvärtom, men ändå reagerade jag på att Camilla gick över gränsen denna gången.

      I kombination med alldeles för många fördomar och irrelevanta antaganden och kopplingar plus efterkonstruktion och allmänt otrevliga svar på befogad kritik fick Camcam bägaren att rinna över för de flesta av oss läsare. Inlägget var osmakligt när det dessutom pekades på att Moa skulle ”gnuggat kön för att komma över sin avlidna pojkvän”.

      Ibland får man vara försiktig när man leker med känslor på det sättet. I övrigt tycker jag Camcams inlägg brukar vara roliga, men det finns en gräns för det också.

        Vet inte om det är en dum fråga, men vad är PK?

          Politiskt korrekt. 🙂

            Tack! Då är jag med i gamet 😉

    Tycker att du gör ett fantastiskt jobb med bloggen. Jättebra att du ber om ursäkt då det kanske blev lite ”för mycket”. Men och andra sidan inte så lätt att pleasa alla. Tack för att du orkar och tack för rolig underhållning!

    Bra att be om ursäkt, Cams! ?? Kommentarsfältet tycker jag ska lämnas öppet.

    Tycker att du ska ta bort inläggen.
    Tydligen är abortfrågor och synpunkter kring det fortfarande tabu (det är tydligen inte år 2016) och många som inte får medhåll kring deras kommentarer blir bashade – bland annat du själv.
    Sen är det en del fula kommentarer riktade mot varandra, antagligen för att ett så hett ämne rör upp känslor..

    Dessutom: i ditt ändrade inlägg om Moa ser man ”Sofia”, ”C” och ”trin” gå hårt åt dig för att du bad om ursäkt och ändrade första inlägget. Såna människor är den klassiska typen som bara letar fel. Du kan skriva förlåt och förklara dig hur många gånger som helst, och de kommer ändå hitta ett fel i det. Precis som ”Emelie” och ”anonym” längst upp här.

    Senaste tiden har kommentarsfältet genomsyrats av såna som ovannämnda. Där diskussionen inte handlar så mycket kring sjävla ämnet utan snarare hur det har blivit uttryckt i skrift.

    OT EFTERLYSNING! Finns det någon som köpt Nellies bok och kan tänka sig att skicka mig den? ? jag vill läsa den men vill inte betala för något i handeln som jag inte tycker är bra, så föredrar läsa först – betala sen istället för tvärtom… 🙂 mejla mig på alexajoh92@hotmail.com pöss

      Bibliotek?

        Inte ens tänkt på! Finns den där?

      Det är väl 14 dagars ångerrätt på nätet? Köp boken, läs ut den inom 14 dagar och skicka tillbaka den. Var bara jävligt försiktig.

    Nellie skriver ”nedlåtande” om dokusåpadeltagare. Säg mig, vad är skillnaden på en del bloggar och dokusåpor? Hon undrar också vad det är för föräldrar som står i kö med sina barn till en dokusåpadeltagare för o få autograf. Om jag inte minns fel så bjöd väl Nellies föräldrar till o med hem Paow till sig? Kommenterade detta, men det kommer väl antagligen inte publiceras.

    Tycker att det känns lite olustigt att du ser ner så på dokusåpor. Personligen så tycker jag inte att det är så stor skillnad på bloggar och dokusåpor. Det blir ju vad man gör det till. En blogg kan lika gärna som en dokusåpa betyda att man gör bort sig själv för allmänheten och ”säljer ut sitt liv för pengar”, men det behöver ju inte varken en dokusåpa eller en blogg betyda heller. Långt ifrån alla som har deltagit i dokusåpor har gjort bort sig och betett sig illa. Skulle påstå att det är i princip lika många bloggare som har gjort det. Sen var väl du ett fan av Paow förr? Hon har väl ”gjort bort sig” och betett sig dåligt om någon, även innan hon var med i dokusåpor. Dina föräldrar bjöd väl till och med hem henne? Så det känns lite random att du tycker att det är märkligt med föräldrar som ”står i kö för en autograf från en dokusåpadeltagare”.

    Är det bara jag eller har det kommit en hel drös med nya läsare som kräver en mer pk blogg här? Har inte varit med om dessa kommentarsfält innan och måste nog faktiskt dra paralleller till familjeliv. En utveckling som går åt fel håll i mitt tycke.

      Tror att det är dels det, och sen kanske camilla gick lite över en gräns också 🙂

      Jag undrar mest vart The real Hmm har tagit vägen

        Ha ha puss på dig.

        Dels så har jag inte haft så mycket att tillföra CamCams tidsinställda inlägg.

        Sedan i det senaste debaclet så hann jag inte läsa innan det blev redigerat, så tyckte det var bäst att mest hålla tyst.

        I övrigt så var jag på möhippa i helgen så för en gångs skull hade jag inte ens tid på toa att gå in här något nämnvärt. 😉 🙂 😎

          En liten förvarning då också är att jag inom en snar framtid ska åka bort rätt långt bort på och tror inte jag kommer ha ngn wi-fi = noll surf på sociala media. 😎 😉

            Inser nu att det kan tolkas som att det är jag som ska gifta mig. Ifall det nu skulle råka vara så att någon bryr sig, så nä det ska jag inte. 🙂

            Men nu blev jag förvirrad, hade du inte satt ett sånt där copyright tecken framför ditt namn? Hur ska man nu veta vem som är den rätta???

            Den kommer bara fram vid speciella tillfällen. ?

        Jag håller med om att de senaste inlägget om Moa var över gränsen men samtidigt är det ju ganska många faktiskt som skriver att det varit mycket inlägg nu på senaste tiden som varit i samma ton och det kan jag verkligen inte hålla med om?

    Tänk först och skriv sedan.

    Jag tycker det är Moa som ska ha ursäkten.

    Men alla ni som säger att ni varit så trogna läsare, har ni då ännu inte insett att varenda inlägg innehåller råa, sjukt roliga kommentarer? Tror ni CamCam är så seriös? Har bara läst denna blogg ca en månad och jag gråter av skratt för hur ironisk CamCam är – ibland kan det låta hårt men ni måste ju vid det här laget fatta att det är skämt? Eller…? Annars blir jag orolig. Typiskt torra Sverige! Fortsätt CamCam göra det du gör, du förlorar nog fler läsare om du slutar vara rolig, så kan de som inte tål ironi o skoj lämna istället. 🙂

      Jag har läst denna blogg sedan första början och är väl införstådd med nivån, sarkasmen och ironin. Men, jag håller med de övriga som tycker att hon tog det ett steg för långt. Framförallt eftersom det inte är särskilt roligt med en massa lösa antaganden kring en person (som ju faktiskt kan ses som skvaller – det är väl inte en skvallerblogg?) av den karaktären som det blev här mot Moa.

      Dessutom var det ett sätt och underton i de svar som C gav till sina kritiker som tydligt indikerade på att hon inte kunde ta kritiken – faktiskt på ett sätt som jag inte har sett från henne förut. Kanske en dålig dag (eller två…), vad vet jag.

      /Linda

    Alla ni som undrar varifrån alla PK-människor kommer ifrån, hur tänker ni? Att vara PK är väl något som är bra och som vi alla borde sträva efter eller? Jag är stolt över att våga säga ifrån när någon uttrycker sig fel eller visa mitt missnöjse när någon gör något tokigt. Är det inte så vi kommer framåt överlag i samhället? Jag vill bara veta varför vissa anser att PK är något dåligt?

      Det är väl mer att allt inte måste vara så jäkla seriöst som man syftar på 🙂 vissa saker kan man ta lite med en nypa salt eller skoja om.

        Jo det förstår jag, klart man ska kunna skämta om saker 🙂 Men det jag syftar på är när det används som argument, ungefär som ”Gud vad alla ska vara PK, slappna av”. När det handlar om diskussioner om likt den som pågår i detta kommentarsfält tycker jag att det klingar illa. Det är tack vare dem som faktiskt är PK som fått Camilla att inse att hon utryckte sig dåligt och förnedrande. Det är dessa gånger jag undrar hur människor tänker när de använder PK som skällsord.

          Nja man kan vara pk och vara för abort och man kan vara pk och tycka att man är rasist om man tycker att Sverige slarvar med flyktingkrisen. Det ena är en idé baserad på logik och kritiskt tänkande. Den andra är idé baserad på pkism och social rädsla som gör att ingen vågar prata om någonting eller ändra något. Diskussioner bör verkligen alltid finnas men man bör inte låta samhällets normalare ta över logik och kritiskt tänkande

          Skrev på telefonen så det blev inte alls logiskt jaja. Sånt är livet

      Nej Carro, att vara PK är inte något som alla eftersträvar / tycker är bra. Jag tillhör den sistnämnda gruppen.

    Jag har inte läst det första, nu korrigerade, inlägget så jag kommenterade bara kommentarer där. Abort-diskussionen är viktig men den lyftes nog på ett märkligt sätt här. Det verkar har dragits en slutsats om att Moa skulle göra en abort om hon är gravid utan att hon själv uttryckt det så. Jag vet inte vem Moa är, eller vad som hänt hennes pojkvän som inte är i livet längre, men jag tycker att formuleringen om att hon kommer över sin pojkvän genom att ”gnugga kön med andra” är det som drar inlägget för långt. Det är inte roligt. I övrigt gillar jag också CamCams sätt att skriva men på det senaste, med topp i inlägget om Moa, har det varit lite för kallt och hårt för min smak.

    Jag kan förstå Camilla till viss del, hennes uttalande ang att man inte ska se abort som ett typ av preventivmedel. Sedan att hon uttryckte sig ang hur många Moa legat med eller whatever det är inget jag stödjer. Många här sitter och skriver att det bara är en klump med celler samt att det inte är ett barn vid det laget. Abort är tillåtet ganska långt in i en graviditet här i Sverige, personligen har jag två kompisar som jobbar inom gynekologin och som i sitt dagliga arbete sett och utfört aborter. Båda två har fått klippa sönder foster som både rör sig och ser ut som miniatyr barn, de har även träffat människor som gjort aborter uppemot 10 gånger. Förstnämnda beskriver båda två som svåra trauman som är det svåraste de får gå igenom.

    Med det sagt så menar jag inte på att klanka ner på någon, däremot måste man kunna förstå varför folk har starka reaktioner kring användandet av abort. Givetvis har vissa människor lättare för att bli gravida, men då är det väldigt viktigt att man tillsammans är väldigt noga med att skydda sig.

    Tror betydligt fler aborter skulle kunna undvikas ifall MÄN TOG SITT JÄVLA ANSVAR OCH ALLTID SKYDDADE SIG ÄVEN DE. Det är så jävla skevt vad gäller vem det är som anses vara den ansvarsfulle just vad gäller att skydda sig.

    Var det någon som såg att gravititetstestet heter Clearblue? Tummen upp nu.

    Att göra abort är inte direkt en dans på rosor, så att någon frivilligt skulle använda abort som ”preventivmedel” och göra det 20 gånger är nog knappast något ni behöver oroa er för. Skulle det sen hända att en människa gör 20 aborter, vad rör det er? Det påverkar inte er öht, den enda anledningen jag kan se till varför vissa ser ned på tjejer som gör abort är för att ni vill lyfta er själva; ”Jag har då iallafall inte gjort massa aborter som den där (lösaktiga/oansvariga) tjejen, så därför är jag bättre än henne”. Och vart i era påhopp kommer killarna in i bilden? Det är som lite svårt att göra en abort utan att en kille haft en hand med i spelet också. Jag skulle bra gärna få en förklaring till varför det bara skulle vara tjejerna som är dom ”sunkiga” i detta OSUNKIGA beslut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.