Hmmm..

Jockiboi & Jonna:

Jocke har lagt upp allt det här och anklagar Tova Helgessons ex för att ha misshandlat henne psykiskt och i samma veva släpper han den HÄR videon där han i sin tur erkänner att han misshandlats både psykiskt och fysiskt av Jonna och säger att ”man kan ju inte lämna någon som har ett problem.”
Fast? Vad är egentligen skillnaden mellan att Raed skulle ha misshandlat Tova och att Jonna misshandlar Jocke? Det är väl lika allvarligt oavsett vem det är som utför misshandeln?

Runt 9.20 in i videon så berättar de utförligt om en incident där Jonnas slagit Jocke med knytnävarna och träffat en nerv så han faller huvudstupa in i en byrå.
Jag förstår att man lovar varandra i nöd och lust men för mig tar ”i nöd och lust” slut den dagen våld kommer in i handlingen.
Det var inte okej när Chris Brown gjorde det mot Rihanna och det är fanimig inte okej när Jonna gör det mot Jocke.
Det spelar ingen som helst roll att han är fysiskt överlägsen henne för misshandeln skulle lika gärna kunna vara psykisk.

Men det som skrämmer mig MEST av allt är att det sitter tusentals, kanske hundra tusentals barn och ungdomar och tittar på det här klippet.
Barn och ungdomar som har Jockiboi och Jonna som sina största idoler och förebilder och som hejar på det här destruktiva förhållandet.
De lär sig av Jockiboi och Jonna att fysiskt våld är inte en anledning nog att lämna ett förhållande.
Om fysiskt våld inte är en tillräcklig anledning att lämna ett förhållande, vad är det då?

Jag tycker synd om dem båda, det gör jag men jag önskar att Jockiboi och Jonna kunnat reda upp sina problem utan en kamera.
Vill de två hålla ihop trots att hon misshandlat honom – gör det, sök hjälp eller vad fan som helst – men sitt för fan inte och tala om för era hundratusentals följare – barn utan förmåga till kritiskt tänkande – att detta är okej i ett förhållande.
För det är det ju tydligen inte eftersom att Jockiboi blev klar med den här videon precis lagom för att starta sin uthängning av Tova Helgessons ex som misshandlat henne psykiskt.
Filter, people, filter!

De spelar ingen roll om det är en kille eller tjej som utför misshandeln. Det är ingen skillnad på misshandel och misshandel!
Det är ALDRIG okej! ALDRIG!!!!!!

Fy fan vad ledsen jag blev av det här klippet!

Han lägger upp den här videon samtidigt som han publicerar det HÄR på Instagram.
Förstår han inte sig egen situation?
HAN blir ju själv misshandlad av sin partner..

imgj

Tillägg:
Jag vill också lägga till
några av alla de kommentarer som paret fått under den här videon. De låter i princip alla likadant men är detta ett sunt bemötande av en video med det här budskapet tycker ni?

ska%cc%88rmavbild-2016-10-06-kl-21-44-49 ska%cc%88rmavbild-2016-10-06-kl-21-45-03 aq

ska%cc%88rmavbild-2016-10-06-kl-21-45-26 iiska%cc%88rmavbild-2016-10-06-kl-21-45-46 ska%cc%88rmavbild-2016-10-06-kl-21-45-51 aaa ska%cc%88rmavbild-2016-10-06-kl-21-46-19 aa ska%cc%88rmavbild-2016-10-06-kl-21-46-56

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Håller med dig till 100%.
    Jag själv har varit deprimerad och blev således helt personlighetsförändrad. Jag skäms över att erkänna att jag rev och slog min pojkvän. Hemskt. Mår så dåligt över det. Det var/är inte okej och jag sökte hjälp för det.
    Jag tycker så synd om Jonna. Det hon (de) går igenom är ett helvete. Jag önskar dock också att de kunde försöka lösa sina problem utan en kamera

      Jag tycker också jättesynd om dem och att erkänna sina problem är steg 1. Men erkänn dem inte för hela världen. Erkänn dem för din familj och din psykolog. Filter, people, filter!!!!!

        Exakt!

    Jocke skriver dock PSYKISK misshandel på instagram, inte att raed slagit tova. Menar inte att psykisk misshandel på något sätt är bättre men ville bara klargöra det

      Kallar man verkligen någon för kvinnomisshandlare som inte misshandlat någon fysiskt?

        Nej det tycker jag inte, det är därför folk tolkat som att raed slagit tova.

          För Jocke kallar ju honom för det.. Jag kanske ska ändra till ”psykisk” misshandel i mitt inlägg.

            I know jätteförvirrande.. men raed spårar ur pga ”tova ljuger om misshandel” , när jocke menade psykiskt

    Ville skriva en kommentar, men jag finner fan inga ord som kan beskriva det jag känner och tänker nu… J & J, era jävla lågliv! Fy fan!

    PRECIS MIN TANKE! Vad håller de på med? Sluta sänd mixade signaler till barn och ta sina problem privat. blir så ledsen

    Dock extremt stor skillnad om en man slår en kvinna än tvärtom?????

      ????

      Nej. Våld är våld och våld är alltid ett brott mot individens rätt till kroppslig integritet. Oavsett om gärningsmannen eller offret är kvinna eller man.

      Sedan kan man rent juridiskt göra skillnad på grader av brott, men detta bedöms inte utifrån kön, utan den skada man tillfogat på sitt offer.

        *grader av våld

    Tack för detta viktiga inlägg, Camilla, verkligen.

    Jag var själv i ett förhållande där jag föll offer för psykiskt, fysiskt och sexuellt våld då jag var i mina sena tonår. Visst hade han sina problem. Han var en traumatiserad och psykiskt sjuk människa och jag ville rädda honom, men våld är fan aldrig acceptabelt oavsett hur illa nån mår. Om jag då, som ung och naiv, hade sett Jockibois video hade jag säker känt en allt större moralisk pliktkänsla för att stanna kvar i det förhållandet och tolerera hans våld ”för att älska betyder att älska varandra i bra stunder och dåliga stunder” som Jocke säger.

    Men det är inte sant, Jocke. Kärlek kan vara vackert, men det vinner inte allt och det botar inte allt. Kärlek har sina gränser, vi ska inte tillåta vad som helst i kärlekens namn, för kärleken kan vara så oerhört ful, grotesk och destruktiv ibland.

    Huvudet på spiken här Camcam!
    Det är jäkligt viktigt att komma ihåg att misshandel är misshandel.
    Här blir det väldigt blandade budskap på bästa sändningstid.
    Jag tycker så synd om Jonna och jag hoppas verkligen att hon får den hjälp hon behöver för att få balans och må bra igen.
    Men återigen, du gör rätt i att plocka tillbaka allt i sitt rätta sammanhang, vilket är knepigt då man just sett deras video.
    Misshandel är misshandel. Oavsett om det är en han eller hon som misshandlar.

    Vill man jobba på det och komma förbi det dåliga måendet som ligger bakom misshandeln absolut, gör det. Men ta det privat, för just nu blev det här väldigt märkligt.

    Misshandel är misshandel, men uppenbarligen lider Jonna av psykiska problem som de båda verkligen vill komma till botten med. Sedan tror jag inte att Jocke känner sig hotad, rädd eller underlägsen, utan att han är mer orolig för Jonna än för sin egen del.

    Jag tycker inte att deras förhållande är destruktivt, det handlar ju om att ena parten är sjuk. Man ser att de älskar varandra väldigt mycket, detta med Jonnas sjukdom tär naturligtvis på dem men de bejakar ju problemet och försöker hitta en lösning.

    Fast de är offentliga så är de inte mer än människor, om det kan hjälpa dem att prata om detta offentligt så tycker jag att de ska göra det.

    Det tar emot för mig att säga detta pga det jag har sett historiskt av honom, men jäklar vilken personlig utveckling Jocke har gjort. Han måste verkligen ha jobbat mycket med sina demoner. Imponerande.

    Som ett klassiskt tonårsdramaförhållande.

    Var du tvungen att sluta skriva om Nellie pga hennes psykiska ohälsa?

      What, har hon psykisk ohälsa? :O

    Tycker att det är konstigt att dem på samma gång försöker att skaffa barn. Om man lider av så grav psykisk ohälsa att man misshandlar sin man så bör man kanske inte försöka bli gravid. Det är så mycket hormoner som florerar då som kan göra att problemen blir värre. Det ökar väl kanske risken för förlossningsdepression också. Det känns inte som om att de har tänkt igenom det hela..

    Självklart är det skillnad på våld och våld, men det är inte könet som avgör utan andra faktorer. Fysisk styrka är en (stor) faktor, eftersom offret kan uppleva sig leva under ett helt annat hot om den som slår är mycket starkare. Offret kan också känna sig rädd för att t.ex. bli utslängd ur sitt hem, eller kan ha blivit psykiskt nedtryckt under en längre tid, och sådana faktorer spelar också roll. Det är därför ”klassisk hustrumisshandel” är en helt annan sak än när någon får en snyting på krogen. Våld är (nästan) alltid fel, men det finns grader.

    Men va? Vad har jag missat? Hur gick jocke från offentlig bajsrunk till supergoalzz förebild? För 12åringar dessutom?

      Det undrar jag också..han har dessutom kvar tatueringen på armen som säger att han älskar horor. Vad är föräldrarna till dessa 12 åringar? Fattar ingenting

      eller hur? Sämsta jävla förebilden unga killar kan ha. Herregud.

      Väänta här nu: ni tycker inte om det han gjorde förut och hans värderingar då. Nu har han förändrat sig, tagit avstånd från allt det och ni klagar ändå? Dubbelbestraffning? Klart att man ska få utvecklas till det bättre.
      Han har tatuerat över tatueringarna om ni missat det och uttryckt att han hatar det de står för: https://svenskayoutubers.se/2016/04/04/jockiboi-tatuerar-over-sina-tatueringar/

    Vet vi vad jonna har för diagnos?

    kvinnors våld romantiseras i vår kultur. Det ses som ofarligt och rimligt och ja romantiskt. Kolla i filmer, i litteraturen, i media. Kvinnor som örfilar män till höger och vänster och ingen lyfter ögonbrynet. Det är ju passion!

    Sen tycker jag defintivit att det är en enorm skillnad på när män slår kvinnor vs när kvinnor slår män. Dels finns det en skillnad i styrka (generellt, jag är ju starkare än grannkillen men generellt) men också en maktfaktor man behöver ta hänsyn till.

    Men fortfarande ett problem att kvinnors våld förminskas och okejas.

      Håller med om att det är skillnad när en man slår en kvinna vs när en kvinna slår en man

    Saxat från videons kommentarsfält:

    ”Amanda 882 hours ago
    Jocke, jag är i samma sits som dig. Men jag har inte lärt mig hantera det, snälla om du har tid och lust. Skriv med mig, ge mig råd. Kan förklara mer privat.”

    Snälla, hjälp mig med hur jag ska lära mig att ta emot stryk och fatta att det är mitt eget fel för att jag provocerar… ALLTSÅ DET ÄR FAN SJUKT VILKET JÄVLA BUDSKAP HAN SÄNDER UT. Till BÅDE killar och tjejer.

    Att dessa barn kallar deras äktenskap för ”goals” gör mig mörkrädd….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.