Okej alla bloggpoliser..

Youtubegate :

https://www.youtube.com/watch?v=lxdo1VRkAZ4

Jag förstår vad Raed försöker göra med den här videon men jag tycker bara att han framstår som extremt o-genuin i den här videon. (O-geniun är inget ord men jag hittar inte det rätta.. help)
Inte nog med att han anklagar Tova för att ha ljugit om ALLT från sin sociala fobi till att ha blivit våldtagen så kläcker han även:

Du gör ju säkert det här för att du blev mobbad i grundskolan men det fanns ju säkert en anledning till att du blev mobbad..

Snyggt jobbat, Raed! Där tappade du mig helt..

Han säger också att han aldrig rört Tova men det är inte var detta handlar om. Han är anklagad för att ha psykiskt misshandlat henne men det faktumet berör han inte med en enda mening.

Att sedan blanda in Therese Lindgren i diskussionen – att HON är emot Jockiboi – känns bara som ett desperat försöka att hitta allierade i denna minst sagt uppblossade konflikt.

Men, ni som kanske ha mer koll.
Att anklaga någon för att ha ljugit om en våldtäkt, en abort, sin sociala fobi och liknande – är det förtal?

För er som inte fattar någonting av detta – Läs HÄR och HÄR.

34 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hur orkar folk ens? Den här soppan ger mig ungefär lika mycket huvudvärk som KnivMicke och Sindy.

    För övrigt finns det inget ord som heter ”o-genuin” :*

      Vad fan heter det då? Jag fick en jäkla brainfart och kunde inte få fram det… icke genuin? Nä..help!

        Det finns det visst det! Precis som att det finns ofin, osnäll, obra och ocool.
        Mvh Norrlänningen

          Varför hittar jag inget om ”ogenuin” då? Hittar om ofin t.ex.

        Falsk

        Jag skulle säga oäkta i stället 🙂

          Nej det finns inget ord i det svenska språket som heter ”ogenuin”. Men trots det innebär det inte ett direkt språkfel inom vissa germanska språk som t.ex svenska att konstruera egna ord eller sätta ihop nya ord som inte finns i lexikonet. Sammanslagningar av två ord eller att göra motsatsord genom att sätta ett ”O” framför dem, fungerar ofta i svenska (även om orden inte är etablerade) därav tycker jag inte att ordet ”ogenuin” gör något. Annars kan man ju beskriva videon som konstlad, pretentiös, falsk… Ja, eller ogenuin funkar väl det med, kanske haha.
          Mvh språknörden

            Därmed inte sagt konstruerade ord är riktiga ord eller är litterärt korrekra.. De funkar bättre i svenska med hemsnickrade ord, än i t.ex de latinska språken eller engelska, främst för att svenska språket är uppbyggd mycket med sammansättningar av ord och därmed blir det inga direkra grammatiska fel pga det.
            Jag skulle själv nog skrivit ”den här videon känns väldigt oäkta” eller ”snubben känns motsatsen till genuin”.

        ”…han framstår som allt annat än genuin..” hade jag skrivit 😀

    Hela den här grejen med att hantera såna här konflikter inför publik känns så sjukt osund på flera vis. Oavsett vem man väljer att tro på så är detta nog något som kommer att skada Tova mer än det hjälper henne. Tycker också att Raed uttrycker sig jävligt korkat, men det är nog för att det också är just vad han är.

    Som alltid i såna här historier finns det två sidor av samma mynt. Personligen tror jag verkligen inte att Raed är oskyldig, men jag kan samtidigt inte låta bli att tänka att mycket förmodligen har blåsts upp och blivit större än vad det är. Kanske främst i och med att jocke först kallade honom för kvinnomisshandlare. Och ska man lägga sig på en likvärdig mognadsnivå så kan man ju till och med citera booken och mena att det är ”oförskämt att anta”.

    PS. detta kan vara bland det mest politiskt inkorrekta jag har skrivit för jag vill ju så gärna vara på det kvinliga offrets sida (och det är jag), men samtidigt tycker jag att det är obehagligt att det har blivit en sån witch hunt efter en 18-årig kille som uppenbarligen inte är den skarpaste kniven i lådan och som gjort bort sig så fatalt (och faktiskt betett sig riktigt illa, men mig veterligen är det inte dödsstraff på det). ”Off with their heads!”-mentaliteten skrämmer mig. Det här är något som PÅ SIN HÖJD deras familj, vänner och bekanta bör lägga sig i.

    PS2. Och jockiboi ska vi inte ens tala om. Har fan dun i näsan efter att ha tryckt skämskudden så hårt mot ansiktet. Han kan ju inte ha en mental ålder som överstiger 12 iaf.

    Jag tycker mest att det är mycket märkligt hur man kan ta parti när man egentligen inte vet någonting. Jag skulle inte kunna ”backatova” för jag har ingen aning om vad som stämmer eller inte. Jag tar självklart avstånd ifrån all typ av misshandel, men som sagt, jag har ingen aning om ifall hon har blivit misshandlad eller inte.

      Hon säger ju själv att hon INTE blivit misshandlad av honom, det är inte vad det här handlar om. Det var jocke som uttryckte sig dåligt när han sa misshandel

        Då har jag missat något. Vad är det i så fall de backar henne för?

          För att han förtryckt henne psykiskt och använder hennes depression osv emot henne, och nu när hon inte tänker ta det längre, så jaa.. läs bara allt han skriver om henne, hennes vänner, hotar sprida bilder osv

    Känns mest som han sitter och försöker skylla på alla andra.. Man blev andfådd av att lyssna på honom så som han sitter och flåsar :S

    I Therese Lindgrens senaste snaps kommenterar hon det som Raed säger om henne

      Nu blev jag nyfiken. Hoppas att Cams snappar (no pun intended) upp detta.

        Hon säger bara att hon inte vad som hänt men att hon drar in henne som ett sätt att få någon på sin sida…

          Ah tack!

    Ett urval av kommentarer R.M har fått på sin instagram.

    ”Du ska få vad du förtjänar äckeln****”
    ”Hur jävla störd kan man vara? Är jävligt äcklad om hur du är som en person. Fuck off. Jag hoppad att du blir påkörd av en bil :)”
    ”Äcklig e du”
    ”Sug kuk din jävla **”
    ”Din äckliga jävla smutsiga människa ! du är en liten råtta i allas ögon nu! Allt hat du kommer få nu är du VÄRD! hoppas att du får lida lika mycket som tova fått göra med dig”

    Om han är skyldig så är det tovas uppgift att anmäla honom till polisen. Det är deras jobb att inleda en förundersökning och rättens jobb att se till att han får ett lämpligt straff. Det ligger inte på tova/jockibois följares ansvar att mordhota honom/önska att han dör osv.

    Sen tycker jag nog att R.M borde bara varit tyst och inte lagt ut en video. Det gynnade honom knappast..

    Jag kan faktiskt inte se hur det du nämner att han sagt skulle utgöra förtal. Det kan vara lögner men bara för att något är lögn är det inte nödvändigtvis ett förtal.

    Förtal är att utpeka någon som brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller i övrigt lämna uppgift som är ägnad att utsätta den utpekade för andras missaktning. Han utpekar henne inte som brottslig. Möjligtvis som klandervärd i sitt levnadssätt men inte egentligen på det sätt lagen avser. Det går verkligen att argumentera för att han lämnar uppgifter som är ägnade att utsätta henne för andras missaktning. Men min bedömning är likväl att uppgifterna inte är av den karaktär att hans uttalanden skulle utgöra förtal.

    Jag kan såklart ha fel. Förtalsmål är svåra att sia om. Men du ska upp på betydligt högre nivåer i dina uttalanden än vad de flesta tror för att något ska klassas som förtal. Och när personen du uttalar dig om är en offentlig person krävs det ännu mer.

    Om något så skulle jag säga att det kan röra sig om brottet förolämpning.

    Både förtal och förolämpning faller för övrigt under enskilt åtal (förutom i vissa undantagsfall som jag inte kan se är tillämpliga här) så det tjänar inte jättemycket till att polisanmäla. Åklagaren kommer inte driva saken. Den som påstår att brotten begåtts måste agera sin egen åklagare.

      Om du är jurist så vet du att förtal inte behöver vara en lögn utan kan vara sanning men sprids med avsikt att framställa någon som klandervärdig eller rent allmänt syfte att få dem att framstå i dåligt ljus.

      Detta är helt klart hans syfte. Att få henne att framstå som en dålig människa och sprida negativa saker om henne för att få folk att ogilla hennne.

      Så för mig är detta ett solklart fall av förtal.

        Det är väl det juristen menar (precis som ditt första stycke) ”Förtal är att utpeka någon som brottslig eller klandervärd i sitt levnadssätt eller i övrigt lämna uppgift som är ägnad att utsätta den utpekade för andras missaktning. ”
        Annars håller jag med dig!

          Rebecca: Så får jag inte alls juristens första stycke till.

          Det kan vara lögner men bara för att något är lögn är det inte nödvändigtvis ett förtal.

          Tvärtom så får jag det till att även om det han påstår är en lögn så behöver det inte vara förtal.

          Kan ju vara så att hen bara skrev lite fel, men jag får svårt att tolka det som står på ett annat vis.

          Däremot så är jag helt enig med jurist att det förmodligen aldrig skulle gå till åtal och få svårt att få en fällande dom, men så är det med många andra brott också. Tyvärr!

            Rättelse. Inte skrev fel men hängde onödigt upp sig på sanning vs lögn och utelämnade fallet ifall det var sanning.

            Hela det resonemanget var helt onödigt och har inget med saken att göra.

    Nu hotar han med att han ”har sjukt äckliga bilder på henne ifall att hon gör något dumt”

      Och btw det finns en youtuber som heter Flax som gör nyheter om youtube, han har pratat med tova, och hon säger att det här med misshandel är ett missförstånd, han har INTE misshandlat henne

        Fast är inte att hota ngn med att lägga upp bilder psykismsishandel om ngt?

          Absolut men jag menar fysisk misshandel, folk tror att han slagit henne men det är ett missförstånd

    Känns som att det blir ganska mycket fokus på själva ”ordet” psykisk misshandel. Vad klassas egentligen som psykisk misshandel? Så fort någon har varit elak? I så fall blir ju folk misshandlade åt höger o vänster. Frågar inte för att förminska någon, utan för att jag inte är särskilt insatt. Fick inga vidare bra resultat när jag googlade.

      Om det någon säger om dig får dig att bli rädd, tappa självförtroendet, förändrar din personlighet etc så är det psykis misshandel.

      Finns så klart olika grader som med mycket annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.