Om du slår mig så slår jag tillbaka..

Lady Dahmer:

dahm

Lady D’s Ninja har haft problem med en unge i skolan som de kallar honom E, som mobbat och slagit och trakasserat och varit elak mot andra barn sen förskolan.
Nu har han givit sig på Ninja och kastat en boll i huvudet på henne upprepade gånger och gjort henne ledsen så klart.

Lady Dahmer hade då pratat med henne hemma och sagt:

Nästa gång E kastar en boll i huvudet på dig så ska du ta upp bollen och kasta tillbaka den i hans huvud, dubbel så hårt. Och om han knuffar dig igen, knuffa tillbaka. Hårdare. Om om han slår dig så slå tillbaka. HÅRDARE.

Ninja svarar då att fröken kommer bli arg på henne vilket gjorde Lady D fullkomligt vansinnig.
Och jag förstår henne. Skulle någon ge sig på mina bonus eller gudbarn skulle jag koka inombords och vända upp och ner på hela jävla världen!!!
Bråka inte med lejonmamman!

Vad tycker ni om Lady Dahmers tips att slå tillbaka?

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bara måste, orelaterat till inlägget, tacka dig CamCam! Jag har varit sjukskriven i två veckor (av minst sex) med opererad högerhand, är med andra ord fast hemma på landsbygden med ungefär inget att göra.. Men, dels läser jag denna blogg 3568ggr om dagen, sen har jag på din inrådan sett typ allt av Santagato – love him! Och igår lyckades jag roa mig ett bra tag med IG-kontot om Catrine, bedragerskan. Sjukt kul!
    Du och din humor har verkligen varit tillgångar i dessa extremt långsamma tider 😉 Ville bara smöra lite, närå men tack!! Bästa humorn ever!

    Om det är ett problem som uppenbarligen har pågått ett bra tag samt att upprepade samtal från vuxna inte fungerat, då är det fan ok att slå tillbaka.
    Hårt också, en gång för alla.

      Alltså jag blir fan orolig? Om det finns föräldrar som du så är det fan inte konstigt att det blir slagsmål i skolan? Och inte bara det, du lär ju ditt barn att bemöta våld med våld? Alltså var fan finns logiken? Som vuxen gör du vad fan du vill, men skyll dig själv om ditt barn en dag blir dömd för misshandel, för DU lärt honom att slåss är okej. Som camcam säger. KONSEKVENSANALYS! Skulle inte vilja ha mina barn i samma skola som dina ?

        Ha då fan bollar nog att slå föräldrarna bakom barnet, det är aldrig barnets fel. Våld och aggressivitet är ett tecken på ohälsa. Diagnos eller ofta har det dåligt hemma. Fy och skäms på er!

    Åh, så kluven! Är principiellt emot allt våld och tycker man ska samtala med föräldrarna, kurator etc, men hjälper inte det så kanske man till slut ska sätta hårt mot hårt… Min man var lite mobbad och retad när han gick i skolan. När han sa till lärarna så sa dom bara att han skulle ignorera det, att mobbarna skulle tröttna. Ett på alla sätt uselt råd, men detta var på 70-talet. Well, till slut tröttnade han och slogs tillbaks, och DÅ tröttnade dom. Så, kanske att det som en sista utväg är precis vad som krävs!

    Jag och min bror fick lära oss att det så klart inte är okej att slå någon eller mobbas, men då vi båda blivit mobbade under skoltiden med både glåpord och knytnävsslag mot kroppen.
    Men när man för hundrade gången har bett någon sluta och förklarat att det är inte kul så lessnar man! Pappa sa då att om inget annat hjälper så får man slå men bara i antingen självförsvar eller om den andra personen slog dig först, då slår man EN gång och ordentligt.
    Ursäktar div stavfel mm är dyslektiker samt norrlänning bruka oftast skriva som jag pratar men försöker låta bli.

      Det är absolut inget fel på din text, fullt förståelig. Övning ger färdighet, kämpa på! 🙂

        Tackar !:)

        Instämmer med Sofia. Låt inte att vissa här som verkar ha OCD till språk utryckt i text avskräcka dig från att skriva här. ?

          Vad snällt! Man blir ju bättre ju mer man skriver och jag brukar inte kommentera något på internet över huvudtaget eftersom när jag gjort det tidigare så ser man förbi vad kommentaren handlar om och går direkt på hur konstig man skriver! Trist men det brukar alltid vara sån bra stämning här så tackar ödmjukast för uppmuntran! Kramar till er!

    Det är ju så människan fungerar. Ungen som slåss mot Ninja känner sig som en översättare tills motsatsen är bevisad, och tragiskt nog är det våld som blir sista utvägen till att få en auktoritet i detta fallet.

      Dummaste jag hört

    Tycker fan det är ok att slå tillbaka! Jag blev mobbad, trakasserad och jävligt illa behandlad i skolan. Fick ofta höra att jag var en jävla svennehora som förtjänade att bli våldtagen, fick flertalet gånger mina armar dragna hårt bakåt och uppåt på ryggen osv osv. Pratade med rektor, lärare, kurator flera gånger som alla sa att ”Ja men han är från ett krigshärjat land så det är synd om honom” (Kyss mig, han kom hit när han var typ 1), fanns inte mycket annat att göra än att försöka ge tillbaka. Lyckades iofs jävligt dåligt och fick alltid massa skit av de vuxna när jag gav tillbaka men det var ju skönt att försöka försvara sig.

    Vi har sagt till vår sjuåring att hon får slå, så länge hon inte är den som slår först. Håller någon fast henne, då får hon slå osv. Hon vet att man inte ska slåss, men att vi är på hennes sida om hon slår någon som gör henne illa.
    Jag såg henne bli fasthållen av en pojke på skolan, för honom var det på lek men hon ville inte. Hon VRÅLADE och bröt sig loss så han ramlade på backen. Jag var så stolt att hon gjorde sånt väsen över att bli fasthållen mot sin vilja!

    Jag är enormt mycket mot våld men….. det är bara att erkänna att vissa biter inget annat på än att fysiskt bli satta på plats.

    (Tänker att det finns flera i tonåren som skulle behöva plockas ned på jorden ibland ( tänker främst på vissa killar i häng))

      *gäng

    Mitt äldre barn misshandlas av mitt yngre barn som är en mkt ilsk varelse, inte ond men ilsk. Jag säger redan nu till den äldre att han har all rätt i världen att försvara sig. Det är varken märkligt eller omänskligt. Nu har ju båda mina barn föräldrar som försöker lösa problemet med den lille som slåss, vilket det verkar som att denna e saknar med tanke på att det pågått i två år, men vi kan inte vara närvarande dygnets alla timmar – så ja, slå tillbaka. Försöker nån bita dig – slå. Slår han dig klappa tillbaka. Skulle skolan tillåta min tvååring att slåss sen utan åtgärd skulle jag räkna med, och också meddela honom, att då får han fan leva med att få en smäll eller två på dagarna. Till han skärper sig. Man slåss inte, så är det. Men den som blir slagen får försvara sig. Ffa när de vuxna sviker vilket skolan är experter på.

      Och du tror att ha en 2åring som är så arg är normalt?! Antagligen är något väldigt fel. Alltså….

      Det är inte normalt att ha barn som misshandlar sina syskon. Tycker du ska se till att få en ordentligt utredning på ditt barn, kan vara så att ditt barn har en diagnos som gör att den slåss och så hjälper det inte att få stryk för att lära sig att inte slåss, man måste få hjälp att hantera sina problem… stackars ditt barn som får stå själv med sin ilska utan någon som försöker hjälpa honom/henne 🙁

    Jag hade som mamma tågot den mobbade ungen när jag fick tillfälle och talat om för den hur misslyckad och patetisk den är.

      *tagit

      Tror du på allvar det skulle hjälpa på något sätt?

        Ah, det har hjälpt när jag gjort det. Tror mer på det än att slå i alla fall.

      Tänker som M där. Att trycka till någons självkänsla är ingen lösning utan bara att förstärka problemet.

        Jag tog tag i nacken på en unge som trakasserat och slagit mitt barn, tryckte upp hen mot en vägg, och väste att jag skulle vrida nacken av hen om hen ens tittade på mitt barn igen.
        Inget jag uppmuntrar andra att göra, men det funkade. Mobbarens jävla självkänsla skiter jag fullständigt i.

          Fast det tror jag inte påverkade hens självkänsla. Där fattade hen att hen fick tillbak med samma mynt.

          Att säga till någon att hen är en dålig person kommer påverka mycket hårdare och bäras med resten av livet och enbart vara ett bidrag till en nedgående spiral.

          Jag tyckte ditt agerande om allt annat fallerat var helt korrekt och förmodligen det språket som bäst gick fram hos den mobbaren.

    Jag är uppfostrad av en ensamstående mamma, när jag blev hårt åtsatt av en pojke på dagis fick jag samma råd, att slå tillbaka.
    Jag slog och han slutade var på mig.
    Mamma har aldrig sagt något i stil med ”äsch, killar är killar, han tycker säkert om dig, flickor slåss inte” osv. Hon har lärt mig att jag skapar mina egna villkor, om jag viker mig så tar någon annan över, man får vara tuff och låta högt om man inte ska bli förminskad och överkörd.

    Jag hejjar på LD.

    Enda anledningen till att jag tycker att hennes råd är dåliga är att man genom hennes förslag lägger över ansvaret på barnet. Dvs ”du ska slå tillbaka” jag tycker att det är de vuxnas ansvar att lösa så att barn inte behöver att få ansvaret att själva lösa situationen.

    Vuxna ska skydda barnen

      Så om nu skolan inget gör vad ska man göra menar du? Vara i skolan 24/7 med sitt barn?

      Och vad med alla gånger du inte är där när något händer?

      Ja vuxna ska skydda barnen men de ska också lära dem att kunna ta hand om sig själva.

        Jag hade med största sannolikhet själv hotat ungjävlen med stryk 🙂

        Nej men seriöst, rent generellt tycker jag att barnen ska få slåss i självförsvar men i just denna typen utav specifika situationer med specifika personer så tycker jag att det är fel att lägga över lösningen på barnet. Självförsvar rent generellt absolut.

      jo visst men nu har ju skolan misslyckats med att skydda barnen i iallafall de två år som han gått där. Så vad gör man då?

      Jag vill inte heller att ninja ska behöva slåss men hon måste ju få agera.

        Ja givetvis ska hon få slå tillbaka om det är lösningen. Jag tycker bara att ansvaret över att lösa situationen inte ska ligga på ett barn.

          Jag håller med dig.

        Jag har faktiskt ett tips som funkade för min mamma, min bror hade en stökig kille i en klass över som ofta gick på andra barn och varje dag sökte min mamma upp honom innan min bror på gården och pratade lite och frågade hur han haft det och frågade om han sett min bror den dagen och om han verkade ha det bra osv och under alla år gick denna kille aldrig emot vår familj, snarare skyddade. Tror han behövde känna sig duktig och sedd. Och kolla med skolan om dom har fadder-system, det funkade riktigt bra på min skola, ibland kan skolor behöva en spark i röven i rätt riktning.

        Och såklart får man slå tillbaka om nån går för långt.

    Camcam! Undrar om du kan dela med dig lite av dina färdigheter i det engelska språket. Har träffat en engelsktalande man (45 år, jag är 30) och vi har inlett något men är inte ihop. Han kallar mig ”dear” och ”beautiful” i vår kommunikation och jag vill också kalla honom fina ord men tycker alla låter så feminina eller är rädd att de ska vara feminina ur hans ögon. Googlat lite men vill fråga; vad kallar man sina kära män på detta språk? Säger man sweetie, sweetheart, my dear, my love, gorgeous, baby, honey osv. Vilka av dessa ord är för töntiga och för meningens för att användas på en (OBS!) man? Vilka andra ord säger man? Har sagt ”handsome” någon gång för det låter mer manligt betonat. Vet folk som kallar sina män för bakverk typ sugar pie och marshmallow eller chocolate muffin, det måste väl ändå vara lika tramsigt på engelska som på svenska, även om mycket annat blir bra mycket mer gångbart så fort det är på engelska. Så långt har vi heller inte kommit att vi tramspratar utan vi är i stadiet där allt laddas av sexuell spänning samtidigt som läget är osäkert men vi känner starka känslor för varandra på flera plan. Vill alltså göra bra intryck. Help please?

      Gorgeous funkar finfint.

      I övrigt så är det väl vara kul att du hittar på egna smeknamn eller affektionsord. 🙂

        Är du säker på att det inte är för feminint?
        Vad ska man hitta på då? Jag kallar honom för America när jag är skojig men det säger ju inte så mycket. Påhitt som snuttepluttesmushface känns inte heller så aktuellt.

          @S: Lite mer osäker på om det gäller USA iofs. Men i GBR så funkar det kanon.

          Tror du inte han fattar att engelska inte är ditt förstaspråk och känna avsikten bakom i vilket fall?

            Sen kan jag ju tycka att snuttepluttesmushface kunde bli rätt unikt för er och ert förhållande. 😉 😀

            Det är ju just det, amerikanarna är så slappa i sin uttryck så tänker mig att vissa saker låter så skitnödigt i deras öron.

            Klart han förstår att jag inte är världsproffs på engelska. Tyvärr känner jag ju att det jag inte kan uttrycka på engelska faller bort och resulterar i att han aldrig får veta hur jag känner/tänker, eller inte får det helt exakt uttryckt. Blir en sämre romantiker när jag inte kan uttrycka allt på rätt sätt, för att inte tala om pratet mellan lakanen *rodnar*!! Jag kan absolut inte prata sexigt på engelska, känns så konstigt, vet inte vad allt heter för varför skulle jag nånsin lärt mig det?! Och så låter det så cheesy porrfilmsaktigt så jag dör! När han pratar låter det dock toppklass! Men det är en helt annan fråga 😉
            Vill jobba på mina uttryck för att de ska kunna bli så nyanserade att jag verkligen kan delge mina tankar på fläckfritt sätt så han kan förstå mig på riktigt, om du förstår. Tänker också att om man kallar någon för söta sexiga ord så vill man ha just den effekten, inte typ att han tänker ”shit hon kallade mig i princip för tjej” för att man använt fel ord.
            Ååh kunde jag inte träffat en norrman istället..

            I hear you… 🙂

            Här är en lista som kanske kan hjälpa?

            http://ticklethythoughts.blogspot.se/2011/08/long-list-of-various-terms-of.html?m=1

      Handsome funkar ju bra också :).

      Min sambo är från Skottland och jag kallar honom love, m’dear, m’darrrling, (mycket tryck på r 😉 ) eller babe. Han gillar att bli kallad handsome men har uttryckligen sagt att jag inte ska kalla honom cute, pretty eller beautiful haha. Men darling och love blir det oftast. Darling man eller dear man om du vill boosta manligheten haha. Sweetness är ett sånt ord jag kallar honom när han är extra snäll eller gullig, men det kallade jag honom aldrig på dejtingstadiet. Fråga vad han tycker om, vettja! Det gjorde jag i början 🙂

    Barnet ska ju framförallt vända sig till en auktoritet, varesig barnet slagit tillbaka eller inte, för att få stopp på problemet. Både till en vuxen på skolan och berätta hemma. Annars läggs ju hela ansvaret över på barnet som blir slaget. Och att barnet som slåss skulle sluta upp bara för att denna får en smäll tillbaka är ju inte givet, den kanske slår ännu hårdare? Tar stryptag? Det kanske är ett mycket äldre/starkare barn?

    Inget fel i att försvara sig om barnet vågar det men det är inte lösningen. Det är de vuxna som ska ha ansvaret och som ska lösa situationen.

      absolut. de vuxna ska ta ansvar. Vad gör man när de inte gör det då? Vad skulle du göra om ditt barn blev slaget i skolan och ingen vuxen kunde skydda henne?

        Som sagt, vågar barnet får det såklart försvara sig, det skrev jag ju.

        Om det inte hjälper, skolan inte tar ansvar (assistent till barnet som slår, samtal med föräldrarna), man anmält skolan o.s.v. och INGENTING har hjälpt så måste man ju tillslut flytta sitt eget barn från den miljön. Rättvist? Nej. Men funkar verkligen inget annat så har man ju mellan det och att ens barn blir slaget varje dag att välja mellan.

          för oss som bor i segersäng är det lättare sagt än gjort eftersom att vi inte har nån skola i byn. Skolbussen skjutsar bara till en skola, så om man byter skola så måste man köra sina barn själv.

        Ringt Skolverket/utbildningsförvaltningen eller vad fan som helst som är mina skyldigheter som förälder! Du måste ju inte bara skydda ditt barn utan om skolan är så jävla dålig att de inte kan ta hand om barn som slåss då är det ju dags att utreda? – jag jobbar på skola och när det blir slagsmål så blir det alltid samtal hem, upprepar sig händelsen blir det krismöten och till slut dras soc in osv osv osv – frågan är hur barnet egentligen mår, ett argsint barn är inte normalt – något står antagligen inte rätt till

      Exakt

    Tycker inte man ska ge tillbaka med våld. Ja visst, det fungerar säkert mot en översittare. Tills han träffar en svagare person. Som inte kan eller vågar slå tillbaka. Då börjar det om igen, bara att du/ditt barn inte är den som blir drabbad. Men det har i slutändan inte löst någonting.

      Nä alltså jag håller inte med. Jag är som sagt emot våld och tycker att våld föder våld men,
      det är ju en gång så att barn och ungdomar ofta har en känsla av att de är oövervinneliga, och för dessa behövs det ibland en rejäl påminnare om att det alltid finns någon som kan och vågar sätta dem på plats. Det är tex dem som inte insett detta som i tonåren sedan bildar gäng med en obegränsad känsla av att deras rätt går före alla andras.

      Om det inte hjälpte att ge igen, vilket det oftast gör, så har iaf ingen skada skett för hen hade fortsatt iaf.

      Så när alla andra insatser misslyckats så har man inget att förlora. Sedan så tycker jag så klart att man inte ska lämna det med det utan gå vidare med samtal etc, men det får bli fortsättningen inte den enda utvägen.

      Så feminist jag är så tror jag inte heller på en feministisk försvarspolitik heller när det kommer till landets försvar. 😉

        Men nog alltid kan man sätta barn på plats på fler sätt att att slå tillbaka?

        Jag har i alla fall satt en hel del folk på plats utan att någonsin slagit en annan människa.

          Ja visst det har du rätt i. Men det funkar bättre på vuxna än på barn som ska försvara sig mot barn.

          Det finns så klart inte bara ett sätt som är rätt och kan man fixa det utan att slå eller slå ned någons självkänsla så är det ju super.

          Men att säga att det är 100% fel att slåss kan jag inte skriva under på. Det optimala hade ju varit att barn fått med sig hemifrån att respektera alla i sin omgivning, men när det har fallerat och allt gått för långt så får man ta till med extremen.

          Men hur menar du att ett barn ska få sin mobbare att sluta när de vuxna sviker?

          Och hur ska du nå fram till en tonårskille som tror och tycker att han och bara han har rätt att finnas och trivas och att alla andra ska dansa efter hans pipa?

          Hur ska du tala Putin till rätta när han står med sina trupper på Gotland? Tror du att du kan resonera med honom där och då?

          Jag önskar att vi kunde leva i en värld där vi inte behöver markera vår rätt med en fysisk markering. Och jag tror på att i det längsta undivka det. Men jag har levt för länge och i för många länder för att vara så naiv att inte tro att det är det enda språket som fungerar på vissa individer o vissa sammanhang.

            Vet inte riktigt hur du fick in Putin när allt började med ett barn som heter Ninja.. men nåväl 🙂

            Det går att försvara sig mot barn. Du kan säga ifrån. Du kan tala med en vuxen. Du kan i värsta fall psyka personen som gör dig illa. Vilket är ett sätt att göra motstånd. Sen kan vi ta upp ett udda beteende som en tjej i min skola gjorde. Hon ställde sig och skrek så fort någon var på henne. Det överrumplade personerna så att de slutade.
            Jag har även läst att om man gör något som personer inte förväntar sig, så kan de bli rädda och därför inte våga fortsätta med det de gör.
            Dansa magdans kanske hade varit något? Skämt åsido..

            Om inte annat kanske LD kan sätta Ninja på någon form av självförsvarskurs? Karate? Judo?

            I det här fallet så har det pågått i två år och de vuxna har uppenbarligen fallerat.

            Att psyka någon funkar så där ifall hen har uppbackning av kompisar vilket dessutom är fallet här.

            Att skrika kan nog fungera men då måste det finnas risk att någon hör dig och det mest troliga är att hen väntar tills kusten är klar i så fall.

            Judo är självförsvar, karate är det inte. Blir svårt att ärvda judo mot någon som kastar en boll från ett avstånd på en.

            Hur Putin kom in i bilden? Jo det finns ju dem som sitter i vår riksdag idag med världsbilden att vi inte behöver slå tillbak vid ett anfall och att hela vårt försvar ska läggas ned till fördel för en feministisk politik. Lite som du här. 😉

            ”Lite som du här”. Har du feber igen?

            Glömde tillägga: om ryssland skulle komma hit så skulle vi inte ha något att sätta emot ändå så det är ju byebye xD

            ah: Det var inte elakt menat utan sagt med lite humor därav min emoji. Ledsen om du uppfattade det annorlunda. (Men ditt resonemang passar ihop med dessa i riksdagen.)

            Och ja visst, ryssen kan idag inta oss utan större problem. Men det blir inte bättre av att vi lägger ned allt heller.

            FYI så har Sverige bara i dagarna rampat upp försvaret på Gotland.

    Jag hade nog helt ärligt gett mitt barn samma råd som lady D. När inget annat hjälper så måste man hjälpa sitt barn att hjälpa sig själv. Som vuxen hade jag varit allt annat än rationell, jag hade ringt föräldrar, rektorn, läraren,lärarsamfund, Skolverket och polisen tills nån jävel hade gjort något. Jag hade till och med sålt alla mina principer och ringt Aftonbladet.

    När jag gick i ettan blev jag mobbad av en kille i min klass. Han hölls fast mig, knuffade mig och så vidare. Väldigt typiska ”mobbarfasoner”. Han var även ett rätt stort barn (stor för sin ålder) medan jag va rätt liten och tanig. En dag på vårvintern fick det fan vara nog. Han höll fast mig och slet i min mössa varpå jag svingade med knytnäven och lyckades landa VÄRLDENS JÄVLA KÄFTSMÄLL på killen. En av hans tänder rykte och han spottade blod.
    Min äldre bror såg detta (han hade försökt hjälpa till mot mobbningen men inte lyckats) och när vi kom hem så det första han säger till vår mamma är
    ”Johanna slog **** så han började blöda!!”
    Mamma såg på mig och sa sedan ”bra jobbat”. Jag fick veta i efterhand att mamma hade pratat med mobbarens mamma och mobbarens mamma hade bett tusen gånger om ursäkt över vad hennes son hade gjort. Efter denna incident lämnade killen mig i fred
    Summa summarum, jag är emot våld och man ska inte va den som slår först men ibland behöver man va den som slår hårdare

    Jag var själv en gång i tiden barnet som blev slaget och fick uppmaningen att slå tillbaka… och det är något av det absolut värsta jag varit med om. Det lärde mig att vuxna inte hjälpte mig, utan att jag var tvungen att agera själv – och jag ville INTE slåss! JAG visste att det var fel. JAG skulle må dåligt om jag slog tillbaka och jag var sååå rädd för vad som skulle hända om jag faktiskt gjorde det.
    Jag kände mig maktlös för att jag förväntades slå tillbaka men inte kunde det, som att det var jag som var problemet.

    En gång tog jag mod till mig då mina mobbare stod i en ring och slog på mig, då sparkade jag allt vad jag kunde på den ena killens ben – som bara gav igen tusen gånger värre. Efter det slog jag aldrig tillbaka igen, och slagen från den där killen och hans kompisar fortsatte tills vi flyttade.

    Jag tycker att uppmaningen är att lägga ansvaret på barnet, även om det såklart inte är tänkt så från LD sida.

    Pedagogerna är dem som bär ansvaret för att barnet ska vara tryggt – sätt krav på dem!

      Fy fan vad hemskt det du varit med om! Det känns ända in i hjärtat på mig, att du som barn fick utstå något sådant. All kärlek till dig, hoppas du mår bra idag! ❤

        Du är inte ensam ? jag har också någon form av lär-skriv svårigheter. Jag skriver också som man pratar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.