Paows höstplaner..

Paow:

paow

Paow har lite planer för hösten och en av dem är att hon ska sälja sin lägenhet.
Men..
Bor inte hon i en hyresrätt?

Ska hon sälja sitt kontrakt svart eller har hon skaffat en bostadsrätt som jag missat?
Jag vet att hennes pappa köpte henne en lägenhet som hon bodde i typ en kvart med som hon lämnade eftersom att hon inte trivdes och flyttade tillbaka till sin gamla lägenhet..

7 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Huset där hon är folkbokförd är en hyresfastighet som ägs av en större organisation.
    Om det är en lägenhet i det huset hon tänker sig att sälja skulle jag vara väldigt försiktig om jag blev erbjuden att köpa. Det är naturligtvis olagligt att sälja en hyresrätt och dessutom omöjligt eftersom köparen inte kan få kontrakt annat än genom hyresvärden.

      Olagligt ja, men omöjligt skulle jag inte säga att det är.

      Håller med, om det är hyresrätten hon bor i nu som hon syftar på att hon ska sälja så är det anmärkningsvärt att hon skriver om det på sin blogg.

        Hur skulle det inte vara omöjligt för en hyresgäst att sälja sitt förstahandskontrakt?
        De enda gånger något sådant fungerar är om hyresvärden också begår brott och är med på affären. Och det skulle jag inte tro att Paows hyresvärd är eftersom det är en stor facklig organisation och inte en skum privatvärd.

          Svartkontrakt, svartmäklare, skenbyten. Du får googla själv. Varför tror du att det är ett så pass utbrett problem med försäljning av hyresrätter i bl.a. Sthlm? Det beror inte enbart på att det är en skurk till hyresvärd som är inblandad och samtycker i försäljningen, det finns andra vägar att gå som är minst lika vanligt. Så nej, inte omöjligt.

            Försäljning av hyresrätter utan medverkan av hyresvärden på ett eller annat sätt är väldigt svårt att genomföra.
            I de allra flesta fall av svartförsäljning av hyreskontrakt är hyresvärden själv inblandad alternativt någon betrodd som jobbar med förvaltningen av fastigheten.
            Skenbyten spräcks enkelt genom olika kontroller t ex krav på personbevis med folkbokföringsadress för samtliga inblandade i bytet och noggrann historik angående hur hyresgästen kommit över förstahandskontraktet som används vid bytet. Även privatdetektiver används för att kolla upp byten.
            Men, men i Paows fall så är det kört nu eftersom hon själv skrev om det på nätet.

          Hennes lägenhet har väll ryktats om att vara ett svartkontrakt tidigare? Och vet själv några som ”anställt en mäklare” till sina hyresrätter som löst försäljningar av hyresrätter. Detta har dock varit väldigt kriminella personer eller ja dom jag känner är föredettingar. Tror det finns genvägar speciellt om hyresvärden vill höja hyran eller bara bli av med dig men inte har ordenliga underlägg till att vräka.

          Menar bara att det mesta fifflas och trixas lite med även i stora företag om det går att tjäna pengar.

      Greta: spelar ingen roll hur många faktorer som ska spela in. Detta ÄR en jättestor marknad i Sthlm. Att sälja förstahandskontrakt. Det är ett faktum, inga spekulationer.

      I Paows fall tror jag hon dock syftar på bostadsrätten hon bodde en kortare stund i, den kanske inte såldes direkt utan har hyrts ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.