Men enough..

Jockiboi & Jonna:

https://www.youtube.com/watch?v=BDACRk8sFwQ

Ämnet ÄR viktigt och det ÄR jättebra att det tas upp men att det tas upp av ett par som precis erkänt att den ena misshandlar den andra och att han som 26 åring betedde sig som en riktig jävla gris med att runka på sin blogg, stoppa upp grejer i röver och hänga ut brudar som suger av honom på bloggen gör att ämnet kanske inte får den fokus den förtjänar.

Jag har själv levt i ett förhållande där jag blev både psykiskt och fysiskt misshandlad av min partner och jag kan erkänna att jag inte är helt nöjd med att Jockiboi för ”min” talan i det här fallet.

Att problemet lyfts upp i en så här stor kanal – jättebra.
Att den lyfts upp av dessa två – kanske inte lika bra.

Vad tycker ni själva? 

20 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag tycker det är vedervärdigt att Jockiboi för utsatta kvinnors talan. Han är skenhelig och det känns som att han njuter av denna situation. Usch jag får äckelkänslor av honom vilket förtar fokus från det viktiga ämnet.

    Jag tycker att det känns väldigt absurt att youtubers på sociala medier offentliggör detta och agerar domare i denna situation. Det känns liksom fel att jag – en person som är helt irrelevant för Tova och Raed – är publik för denna del av deras liv. Nu säger jag inte att Raed är oskyldig, han har ju inte precis lyckats bevisa motsatsen genom sina korkade uttalanden, men jag tycker att det är farligt att folk anklagas, stämplas och straffas för allvarliga brott och handlingar via sociala medier. Det är rättens uppgift, inte de sociala mediernas.

      ”Det är rättens uppgift”

      Man önskar ju det, men nä. Mörkertalet är stort och få blir dömda..

        Ja, du har rätt. Tröskeln till att överhuvudtaget polisanmäla är stor och dessutom misslyckas rätten alldeles för ofta i att uppnå rättvisa då det kommer till brott mot person. Oavsett tycker jag att det är farligt om gemene man finner sig rättfärdigad att anklaga och (informellt) döma individer för brott via sociala medier, istället för att vända sig till myndigheter. Om det någonsin blev ett allmänt förfarande, så kan vi vinka hejdå till rättssäkerheten.

          Det är ju ett steg, att man tar offrets sida istället för att låtsas som inget (vilket alltid innebär att ingen bryr sig om vad killen gör). Rättssäkerheten för våldtagna/misshandlade kvinnor är typ 0. Om samhället reagerar kanske det blir en ändring där i rätten

            Jag anser absolut att ämnen som dessa ska diskuteras mer och högljutt för att en förändring ska kunna ske, men jag tycker fortfarande inte att det är rätt att en enskild person (t.ex. Raed i detta fall), som varken anmälts eller dömts, namnges och framhävs som en poster child för våld mot kvinnor. Jag kan t.o.m. tänka mig att det är olagligt då det är en form av förtal att utpeka någon som brottslig.

        Så för att förtydliga borde jag ha sagt att det är rättens uppgift enligt principen, men tyvärr inte alltid i praktiken. Men den principen finns där av en anledning: för att upprätthålla rättssäkerhet.

    Jag håller med dig. Först blev jag väldigt glad över att en person som han, tillsammans med Nemo, gick ut med att de ville hjälpa utsatta tjejer på olika vis och de nämnde även våld i nära relationer osv. Skrev faktiskt till båda och tackade för att de som offentliga personer valt att stå upp för detta. Nemo svarade med hjärtan, jockiboi tror jag inte ens har läst det. I efterhand känner jag lite att näe, det var nog inte rätt ändå kanske. Det känns som ett spel mest för att framstå som en bra förebild. Men det faller, precis som du skriver. Det blir nästan som ett hån mot oss som faktiskt har varit utsatta för detta. Pinsamt. Jag är för att människor kan förändras och utvecklas och blabla. Men detta känns inte trovärdigt alls. Att fiska likes på andras bekostnad. Jag menar han är väl för fan typ 30 år nu, inte 17…

    Spelar väl ingen roll, sålänge man står mot misshandel, yttrar sig och är på ”rätt sida” så spelar det ingen roll om man är en person andra inte tycker om för den ”var likadan för flera år sen”, och tycker som outsider att det är misshandel i ett förhållande bara för man sett en video där Jonna i det här fallet yttrar sig om hennes instabilitet och återkommande apati-liknande beteende. Jocke kan säga själv om det är misshandel. Jättedålig jämförelse. Jag tycker inte ens personligen om Jockiboi, inte ens lite grann, men nu får ni fan ge er, vem är ni att bestämma vem som får stå upp för olika händelser eller problem. Om Jocke och Jonna vill stå upp för sin kompis och prata om det, ska de kunna göra det.

      Vad är det vi ska ge oss med menar du? Sluta tycka att en av våra förtryckare inte skall prata för oss? Kan vi kvinnor någon gång få föra vår egen talan utan att män ska lägga sig i? Hur svårt kan det vara att bara backa från centrum och stötta på sidan av istället. Att en machoman som genom olika sätt och beteenden tidigare uttryckt rent kvinnohat ska tala för kvinnor som råkar illa ut pga patriarkatet är fan ett skämt. Nej tack, backa Jocke.

    Raed har alltså, (enligt Jockiboi) behandlat Tova precis så som Jonna behandlar Jockiboi? Känns ju aningen lustigt att de tar upp detta samma vecka som Jonna erkänner både psykisk OCH fysisk misshandel gentemot Jocke.

    Eller är det skillnad på misshandel och misshandel? De nämnde ju ”KVINNOmisshandlare” x antal gånger, är det värre att slå en kvinna än en man? Så himla skevt alltihop.

    Sen att Jocke plötsligt kan allt om detta samt våldtäkt är även det en gåta, då han så sent som i somras förminskade tjejer som blivit våldtagna? Är så trött på detta Jockiboi & Jonna fenomen.

      Nä, Raed har ”bara” psykiskt misshandlat Tova enligt Jocke..

        Ja precis! Kanske blev otydligt. Menade mer att Jonna är ju precis likadan om inte värre till och med. Känns som att de är fel personer att gå ut med hur hemsk Raed är när de själva petar i ungdomar att man inte ska gå isär bara för att ens partner misshandlar en på diverse sätt.

      Ja tror jonna lider av borderline och det är stor skillnad på att medvetet misshandla någon och få en blackout och inte veta vad man gör.

      Jag vet själv då jag lider av desamma som Jonna. Men till skillnad från jonna äter jag mediciner och mår idag relativt bra

    Håller helt med dig i detta! Dessutom är väl Jockiboi den sista att säga att man aldrig ska förlåta något sånt här, när han själv har varit (och är, bara mer diskret) det största kvinnohatande aset som finns och kräver förlåtelse och hävdar att han är en ny människa. Han drev ju ett konto där han hängde ut unga tjejer som horor och slampor och tycker fortfarande att våldtäkt är något som bara tjejjer hittar på. Han förtjänar INTE att vara någon slags förebild för unga. Fy sjutton.

    Håller med

    Kan vi inte bara tiga ihjäl de här två trollen nu och låta kidsen ha dem för sig själva?

    Har dessa 2 gått ut med att jocke misshandlar jonna?

      Fattade nu att de va tvärtom!

      Ja, i den förra videon som jag la upp. Men det är inte Jocke som misshandlar Jonna utan tvärt om. Hon misshandlar honom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.