Vad fan gör du?

Sindy:

Jag är inte känd för att ha det mest välvårdade av munläder men Sindy tar faktiskt priset i den här videon som hon la upp på Snapchat.

Brukar ni prata så här till era småbarn? Är jag överkänslig?

 

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Bra mamma!

    Usch nej. Så pratar man inte med ett barn. Även om man bara skämtar

    Eeh alltså nej. Absolut inte. Om det är absolut katastrof, typ att barnet springer ut i vägen el liknande så kan det slinka ut en svordom.
    Kan väl hoppas på att videon gjordes på skämt.

    Gräsligt. Spelar ingen roll om det är på skämt, hon talar ju direkt till barnet.

    För jävla illa tycker jag.

    Ungen är väl trött på att mamma och pappa sitter med mobilen 24/7 och försöker få lite uppmärksamhet.

      Word!!

    Inte okej. Så jäkla sunkigt sätt att prata med sitt barn.
    Och om det var ett skämt, vart är det roliga i det hela?

    Alltså jag finner inga ord. Det vänder sig i magen när jag ser detta. Jag anser att man inte ska klanka ner på andra mammor men fy, detta är inte okej någonstans. Stackars barn alltså ?

    Nej, barn ska ha kärlek och omtanke från föräldrarna. Tuff attityd kommer dom att möta resten av sitt liv ändå så varför inte vara den som ger en plats av trygghet och kärlek till 100%.

    Usch, man pratar verkligen inte så till sina barn! Frågan är vad fan hon gör.

    1000 spänn på att han kommer bli det där ouppfostrade barnet som svär åt lärare och andra barn redan på förskolan…

      Min son har en sådan grabb i sin klass. De går i ettan och han svär och skriker i klassrummet och på rasterna. Jag känner pojken far, han pratar med sin son som Sindy gör i videon.

      Det är hemskt 🙁

        Jaa, är exakt samma i min sons förskoleklass. Samt när jag själv var liten! Barn tar ju efter sina föräldrar.. 🙁

    Jag svär hela tiden. I var och varannan mening slinker det in en eller två svordomar.
    Men när jag pratar med barn svär jag inte. Antagligen för att barn sällan gör mig lika irriterad som vuxna.
    Men oavsett situation så ”hotar” en inte ett barn. Absolut att ordförrådet är kasst, men att fråga om ett barn vill ha stryk är knappast positivt.

    Ordet fan var väl inte så extremt hemskt, men ändå illa. Att hon frågar om ungen ska ha stryk är fan oacceptabelt.

    Och det är så man uppfostrar elaka ungar. Barn som mobbar andra barn. Grattis!

      Min kusin säger så till sitt barn hela tiden (och ja ddt stör mkg varje gång). De bor utomlands och där är det helt enkelt inte modernt eller aktuellt att vara en mjukis med sitt barn. Den lilla tjejen är en attitydsbomb (vilket man måste vara för att klara sig där) och det är kanske inte det mest positiva men hon är definitivt inte olycklig eller konstig. Tror inte att någon inte var ironisk mot henne som bebis Heller. Poängen är att det överdrivs alltid när det kommer till sindy och att barn är mycket stadigare än vi verkar tro. Herregud en av mina bästa vänner är den snällaste personen jag vet fast hans mamma missbrukade droger hela hans uppväxt. Sluta bli så panikslagna så snabbt. Livet är betydligt mer balanserat än vad ni verkar tro och sindy är definitivt inte djävulen för att hon frågade sin son pm han ska få stryk. Säkert 70% av världens barn idag får stryk i sin uppfostran och växer sedan upp till att bli fullt fungerande människor som sedan tycker det är en jättebra metod att uppfostra barn på. Ozzy kommer att överleva och fortsätta trivas i livet.
      För att inte tala om att barn inte föds med en inbyggd förståelse av negativa och positiva ord. Den ramen bygger man sedan som förälder.
      Ugh ångrar alltid dessa kommentarsromaner men men noll impulskontroll

        Tips: läs på om anknytningsteori.
        Att få stryk som barn av sina egna föräldrar skapar en otrygg upplevelse, vilket i slutändan formar vem man blir som människa – vilka val man gör, vilka partners man dras till och hur man även behandlar sina barn och andra människor i framtiden.

          Hahaha men jo det är ju självklart. Sen så måste ju ni alla inse att dem flesta av våra mor/farföräldrar blev slagna som barn och blev ändå ofta helt underbara människor. Olika omständigheter kräver helt enkelt olika saker. Att tro att ett barn blir förstört för att mamman har skämtat om att hon ska ge barnet stryk är helt enkelt överdrift.
          Jag håller definitivt med i grund och botten och jag skulle inte göra så med mina egna barn men ni smutskastar sindy aldelles för mycket. Att ifrågasätta är inte samma sak som att vara spydig. Kommentarerna här är nasty. Inte så smart att lägga upp något sånt och sen bli sur när folk reagerar dock. Folk reagerar ju på allt som har med barnuppfostran att göra.
          Dock känns det lite överdrivet att barn inte förstår ironi tills dem är 6 år gamla? Mitt 4 åriga kusinbarn förstår sig definitivt på när man är ironisk. Kanske är olika för alla? Kanske har hon blivit tvungen att förstå haha? Jag undrar nu så om någon är utbildad eller vet plz do tell.

    Nu har jag själv inga barn ännu men man pratar absolut inte så till ett barn någonsin! Även om hon säkerligen skämtar (hoppas jag verkligen att hon gör) så säger man aldrig så. Det dröjer många år till ett barn förstår ironin i sådana hemska ”skämt”!

    Alla hennes följare fattar att hon skämtar och en del barn som kollar klippet tycker säkert att det är kul. Hennes eget barn är ju självklart för ungt för att fatta skämt och ironi. Blä.

    Nu har jag förvisso inga egna barn heller, men jag svär som en jag vet inte vad.
    Men! Jag jobbar där det förekommer mycket barn och har många barn i släkten, men mitt vanliga ”va’fan görru” blir auotmatiskt till ”va’görru” när jag är i närheten av barnen.
    Jag tänker att absolut kommer ungarna ju lära sig alla möjliga svärdommar men det dem behöver lära sig är när man använder dem… typ *slog i foten aj jävlahelvete” ist ”tja vem fan är du vad i helvete håller du med nu på ditt fackhuve”.. förstår ni hur jag resonerar?

      Håller med dig faktiskt, om en svordom som fan eller jävla skit råkar slinka ur när man slår i lilltån eller går på en legobit(värsta smärtan i livet för övrigt) så är de väl en sak, men att tilltala en annan människa på de sättet inför barn, eller ännu värre direkt till ett barn är bara fel..

    Mitt hjärta brister,stackars liten❤
    Den här tjejen är inte lämplig som mamma!

      Tycker Sindy är en fantastisk mamma… det synd ju hela tiden hur mycket hon älskar honom? ❤️

    Men lilla fina killen, vill garanterat påkalla sin mammas uppmärksamhet. ?

    Näe usch, detta är inte ok! Skämt eller ej. På bekostnad av sitt barn ? Skall dagens unga se upp till detta?
    Hon borde skämmas!
    Dags att hon tar sig i kragen ordentligt alternativt ber om hjälp för hon verkar inte helt 100. Tycker så synd om lille Lucy/Ozzy ?

    Absolut inte okej. Hon säger som svar till någon som ifrågasätter detta beteende att hon är ironisk. Barn lär sig att förstå ironi vid 12 års ålder ungefär… och oavsett är det inte okej någonstans. Att hon inte förstår det får en ju att fundera…

      Barn lär sig förstå ironi mellan 6-7 år.. Ska du utge dig för att vara ”socialsekreterare” kolla upp fakta innan :/

        Det känns ganska oroväckande att du som ”barnskötare” tror att barn uppfattar ironi vid 6-7 års ålder. Hoppas verkligen inte du omsätter denna missuppfattning i praktisk handling i ditt arbete och således är ironisk med barn i den åldern. Det kan skada dem känslomässigt.

        Sedan borde DU kolla fakta innan du rättar andra felaktigt!

          Jag hade ingen lust att försvara mig men det verkar som jag måste göra det ändå *suck* sidan som ”en riktig barnskötare” refererar till är från 2011. I en studie från 2013 har man hittat att barn så unga som 6 år förstår simpel ironi beroende på hur empatiskt ett barn är desto yngre är det när det börjar lära sig uppfatta ironi https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3793243/ så ja.. Jag vet vad jag pratar om och ni socialsekreterare och ”riktiga” barnskötare kanske skulle hålla er lite mer uppdaterade.. Läs studien vet jag.. Ni kanske lär er nåt -.-

    Jag svär hela tiden. När jag pratar med mina barn och med andra. Däremot svär jag inte ÅT dem om ni hajjar hur jag menar. Och vi pratar ofta om att ord inte är fula föräns man använder dem fult.

    Mina barn svär också. När det är befogat. Typ ”va faaaaan” när det vankas nåt skittråkigt eller eller ”jävla sko/jacka/docka/grej” när de är arga. Det känns helt ok för mig. De är i övrigt sk ”väluppfostrade” dvs snälla, omtänksamma, empatiska o fina kompisar.

      Jag är helt med dig, jobbar på förskola och det kan hända att jag råkar få med ett fan nån gång ibland men skulle aldrig någonsin svära åt ett barn. Och älskar det du säger om att ord inte är fula fören man använder det fult (finns såklart undantag tex neger eller hora då dom orden är skällsord med ett riktigt ord som kan användas istället)

      Svära är väl en sak. Hota med stryk nåt helt annat!

      Jag tänker att problemet inte är svordomar utan att hon hotar sitt barn med stryk ?

    Det är självklart hemskt att hon talar sådär till sitt barn, men för mig är det mycket värre att hon inte ger honom uppmärksamhet? Han skriker (slår) ju efter hennes uppmärksamhet. Ta ner den j*kla telefonen och var 100% närvarande med ditt barn.

    Sedan kan vi börja tala om språket. Förstår inte hon vill föreviga momentet för allmänheten.

      Jag brukar inte sitta med telefonen när han är hemma med mig, men jag jobbade hemifrån idag och tog en paus så vi lekte lite mer filter på snap för han tycker det är kul. Han slog mig för han blev arg när jag tog bort hundfiltret som är hans favorit. Han får alltid min uppmärksamhet när han behöver den, prioriterar alltid honom först.

        Sluta svär åt din son!!!!!

          Att vara mänsklig, har du hört talas om det?

        Tycker inte du behöver ta åt dig, folk är alldeles för mjäkiga med sina barn. Barn behöver verkligen bli tillsagda när de börjar slåss! Man märker att du verkligen bryr dig om ditt barn det kan ingen säga emot.

    Men herregud… Små barn förstår varken skämt eller ironi. Att människan dessutom bemödar sig med att filma och lägga ut, fyfan. Tyvärr kommer lillkillen att hamna snett redan från början, hemskt.

    Men vad är det som händer? Man hotar väl aldrig någon med stryk?? Inte på skämt och inte på riktigt! Jag brukar verkligen inte bli upprörd på hur andra mammor gör och beter sej för alla är vi olika men det här tyckte jag var hemskt! Skulle känna mej oerhört oälskad om någon sa så till mej när jag behöver uppmärksamhet 🙁

    Ni kan inte bedöma min lämplighet som förälder baserat på ett klipp där jag skämtar. Jag är en jävligt bra mamma som älskar mitt barn mer än livet, och han får enormt mycket kärlek och mår väldigt bra. Alla som träffat honom ser klart och tydligt att jag uppfyller alla kritiker som en bra förälder ska. Det finns ingen gladare unge än honom! Jag respekterar absolut om ni tycker att det var ett dumt val av mig att skämta på så vis, men jag accepterar inte när ni påstår att jag är en olämplig mamma, som om ni vore helt perfekta, alla föräldrar har garanterat gjort/sagt något man kanske ångrar i efterhand i sitt barns omgivning.

      Sindy om man hotar sitt barn med stryk är man en olämplig mamma

        Det var ett dåligt uttryck men det hörs klart & tydligt att jag inte är seriös. Jag är en bra mamma, det bevisar jag varje dag, ni ser 1% av mitt liv & 90% av tiden är jag ironisk på mina sociala medier.

          Men när ska du fatta?? Barn FÖRSTÅR INTE SARKASM OCH IRONI. Sluta upp med bortförklaringar. Det här är extremt olämpligt! Usch och fy

          Men förstår du inte att barn inte fattar ironi? Du skojar ju på hans bekostnad för dina fans skull, vad är viktigast för dig? Vi alla gör misstag men vi måste lära av dom också och du verkar inte förstå grejen här. Alla som ser klippet fattar, dina fans fattar, du fattar men din son då? Han förstår ju inte och det gör faktiskt ont i mitt hjärta och jag skulle aldrig göra så mot mitt barn.

          Så du tar till dig vidriga försök att få uppmärksamhet som faktiskt lyckas, och sen blir ledsen över att människor blir arga på dig och tycker att du är en dålig mamma när du ”på skämt” hotar din son med stryk, när ett barn i den åldern inte förstår ironi och sarkasm? Makes sense….

        Finns ganska många ungar som är ouppfostrade i dagens samhälle och man behöver våga säga ifrån som förälder!

      Fast tycker du själv att det är rimligt att ”skämta” på det sättet? Och tycker du verkligen att det är ok att hota sitt barn med stryk?
      Om du bara kunde släppa telefonen en sekund så kanske du kan ge din son den uppmärksamhet som han tydligt visar att han vill ha. Barn älskar ovillkorligt och som tur är är din son inte tillräckligt gammal för att förstå vad mamma ”skämtade” om men jag skulle ta mig en funderare om jag var du. Kanske läsa en bok för att utveckla ordförrådet, kanske gå en kurs i komik, kanske bara göra det bättre nästa gång?

      Självklart har säkert många föräldrar uttryckt sig dumt ibland. Självklart känner många föräldrar att de kunnat hantera en situation annorlunda. Men det här är en annan sak.
      Nej det är inte roligt. Det är ALDRIG roligt att skoja om att ge någon stryk. Speciellt inte ett barn. Om du inte förstår varför människor ifrågasätter din mammaroll efter att ha uttryckt dig sådär illa så är det något som inte stämmer. Hade jag sett en förälder bete sig så hade jag garanterat agerat. För så gör en inte. Inte ens på skoj. Punkt slut.

      Varför lägga ut sånna klipp om du inte vill bli dömd?
      Spelar ingen roll hur arg man än är på sitt barn… man hotar inte med stryk!

      När över 25 personer blir oroliga för ditt barn, jo då kan man ställa sig frågan hur lämplig du är som förälder.

      Vi vet inte om du är en så bra mamma som du säger. Men för att bevisa det för oss så hade du kunnat ta bort videoklippet och sluta försvara dig. För när du försvarar något som är så oförsvarbart, så får vi väldigt svårt att tro att du är den fantastiska mamma du säger dig vara..

        Jag blir dömd för vad jag än gör, varje dag i mitt liv, oavsett om jag gör något negativt eller positivt, får alltid skit från random folk på internet som egentligen inte vet ett piss men som tror dom kan allt. Det som räknas för mig är bekräftelsen från dom som verkligen känner mig och vet hur jag är som person på riktigt.

          När man väljer att dela med sig av sitt liv via alla sociala medier så kommer folk att döma dig, vad du gör/inte gör, vad du säger, hur du beter dig och agerar i olika sammanhang, på gott och ont.
          Man är sin egen och väljer själv hur man vill framstå som person.
          Vi känner inte dig personligen men vi skapar oss såklart en bild av dig genom sättet du framställer dig på.
          Jag hoppas och tror att du älskar din son och försöker att vara en bra förälder och ingen är felfri men vissa saker säger man bara inte till ett litet barn.

          Off topic!
          Om du inte sökte bekräftelse annat än från de du känner så skulle du knappast söka dig till och vara en aktiv offentlig person på alla sociala medier heller ? just saying…

          Om vad övriga tycker inte räknades för dig, så skulle du ju inte vara här inne och varken läsa eller försvara dig.

      Sindy, en bra mamma lär sig av sina misstag. Ingen är perfekt.
      Tänk så istället. Kanske inse att det var dumt att tala så till ditt barn och fundera lite över ordval.

      Nej sindy, jag har aldrig svurit eller hotat min son med någonting, inte ens på skämt. Och jag är inte en perfekt mamma.

      Men jag vet endå vad som är rätt och fel.

    Ironi mot en liten toddler = ofräscht.

    Kanske var det inte helt lämpligt att skoja om att barnet ska få stryk, det passar väl mer som ett skämt gentemot vuxna, men att ifrågasätta en persons generella lämplighet som förälder utifrån ett 10 sekunder långt filmklipp är lite väl drastiskt tycker jag.

    SINDY! och alla ni andra som verkar missat föräldrakurs samt sunt förnuft.

    1. SMÅ BARN förstår inte ironi.
    2. Spelar ingen roll om du skämtade! Det fattar väl fan inte han?? TÄNK människa!

    3. Jag skulle ha så mycket mer respekt för Dig om du iaf kunde erkänna dina fel. Visa lite ödmjukhet istället för att försvara detta idiotiska klipp!
    4. Varför lägga ut detta offentligt? Skämskudde.

      Om du läser der jag skrivit så säger jag att det var ett dumt val och att jag respekterar att ni tycker detsamma, det enda jag försvarar är att jag inte accepterar att personer som inte känner mig direkt bedömer mig som en olämplig mamma baserat på ett klipp där jag skämtade när jag gång på gång bevisar att jag är en bra mamma, men det får jag aldrig cred för, folk har tendensen att enbart fokusera på när människor gör fel och det blir jävligt tröttsamt och gör mig arg.

        Du gjorde fel. Bra så.

        Kram

        Om du någon gång lade upp något som helst som inte går folk att 1, vilja få er omyndigförklarande 2, ringa polisen 3, ringa socialen. Men ni två föräldrar verkar inte göra någonting bra utan bara ren skit

        Men vad förväntade du dig för reaktion på klippet du la upp. Om du själv tycker att du inte får tillräckligt mkt cred för att vara en bra mamma, varför lägga upp ett klipp som detta?

        Jag är uppvuxen med att få stryk av mina föräldrar, o jag tror absolut inte du menade att du faktiskt skulle göra din son något, men även ord kan sätta sina spår. Nu har jag upplevt att faktiskt få stryk o det har inte gjort livet så lätt alla gånger, men ärligt talat var det ibland rädslan o hoten om att faktiskt få stryk som va värst. Att lixom vänta på det.
        Du väljer själv hur du vill uppfostra din son.

    Till alla ni som ständigt hänger här i kommentarfältet och älskar att hata och dömma och läxa upp: ni är fantastiska! Jag läser den här bloggen för två orsaker. Den ena orsaken är alla dessa snygga, unga medieprofiler med spännande vardagar. Den andra orsaken är ni. Ni som sitter där hemma och skriver roman efter roman här i kommentarfältet, dag ut och dag in, där ni klagar på allting från uppfostringsstilar till skrivfel och älskar att ifrågasätta dessa bloggares mentala hälsa samt huruvida de borde eller inte borde lägga ner sina sociala medier. Jag kan inte låta bli att undra: vad skulle ni ha kvar i era liv då? :’D Inte mycket va? Sindy, ditt barn förstår visserligen inte ironi i sin unga ålder och det var kanske inte den smartaste videon att lägga upp. Däremot är jag rätt så säker på att han förstår Dig (till skillnad från alla dessa underbara självutnämnda socialarbetare).

    Peace&Lööv

      Vad skulle du ha kvar i ditt liv då? Du lever för att läsa om andras vardag och andras åsikter, det om något är tragiskt.

        Men duh. Det är väl därför alla som går in här gör det? Skillnaden är att de flesta inte är så bittra att de har ett sådant behov av att leka ordningspolis i kommentarfälten i vart enda inlägg. Gå och bekymra er över andra saker istället! Det finns många barn i världen som påriktigt har det dåligt.

          Det är ju precis det du gör just nu

            japp! första och förmodligen sista gången jag skriver här. ville bara låta alla er gulligt upprörda människor veta att ni är fruktansvärt underhållande. puss

            Vi vågar åtminstone yttra våra åsikter istället för att leva genom bloggare och kommentarsfält.

    Fan vad alla kastar skit på sindy.. har ni inget bättre för er..

      Skulle inte kalla det för ”kasta skit på sindy” utan mer ”kasta skit på föräldrarrollen”. Det är skillnad på att ha en roll som mamma (att man gjort och fört barn) och ha rollen som förälder (uppfostran,kärleken etc). Så tror inte att någon kastar skit på sindy som hennes person utan mer hur hon agerar sina handlingar. För alla handlingar har konsekvenser.

    Jag tycker det är helt harmlöst. Hade hon sagt detsamma men använt våld hade jag reagerat.

    Jag som förskollärare har svurit åt ett barn en gång i min yrkesroll och det bar när det hår barnet tog en stor sten och slängde (medvetet) efter ett annat barn och träffade denne i ryggen. Så vart jag arg och tappade mig helt totalt. Jag berättade sedan för föräldrarna vad som hade hänt och min reaktion och de ansåg att jag hade agerat rätt. Detta barn var 3 år och skuller fylla 4. Efter den insidenten så gjorde hen inte en fluga förnär mer i förskolan och idag så är barnet kamratstödjare i skolklass.

      Är det jämförbart med att svära åt ett barn och hota med stryk när det försöker få uppmärksamhet?

      Det folk reagerar på är att hon frågar om han ska ha stryk. Om du ställt samma fråga till det barnet, hade du kunnat likställa händelsen. Det är ALDRIG okej att säga så, oavsett skämt eller inte. Att svära, absolut, men inte hota med stryk. Ironi eller ej.

      Oj. Hade det varit mitt barn du svurit till hade du fått stå till svars bog time. På förskolan om något ska barn känna sig trygga. Du har inget att göra bland barn om du inte kan behärska dig. Om du förväntar dig att en 3-4 åring ska behärska sig genom att tex inte kasta sten på något, borde du som pedagog (?!) Verkligen föregå med gott exempel.

    Ett ord: Obehagligt!

    Min pojkvän säger exakt likadant till sin son. Hans son är under 4 år och går redan runt och härmar sin pappa. På dagis säger han ”ska du ha stryk”…
    Duktigt!!!

      Duktigt eller hur..att en fyraåring säger ska du ha stryk, undrar vad det kommer bli av honom då han växer upp, undrar varför det är så mkt våld i samhället nuförtiden och i unga åldrar..inte konstigt när föräldrar lär dem!? Stackars pojk. Vad fan är det för fel på folk och en del föräldrar..och det är din pojkvän, hoppas du förklarar för pojkvännen hur illa det är och hur han kan påverka! Även om han el sindy inte skulle ge stryk så är det illa att säga så och det kan gå illa för barnen som säger så. Hemskt!

    Fruktanvärt, fy fan! Vare sig det är på skämt eller inte, det förstår ej barn! Och vad fan skriver Wyy blir mörkrädd..Nej barn förstår inte ironi, inga 4åringar som gör. Vidrigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.