Äntligen!

My Martens:

Edit – eftersom My inte ville att jag skulle täcka över hennes sons ansikte så bäddar jag väl bara helt enkelt in hennes bild as is då..

https://www.instagram.com/p/BLrUpvDhKg6/?taken-by=mymartens

Jag har gått hårt åt My i och med hennes katastrofala svar på varför hon inte reklammarkerar sina samarbeten men jag är inte bara ”all bad” utan lyfter även upp där det förtjänas att lyftas upp.
Och det hittade jag faktiskt inne på Mys Instagram. <——-Klicka här om ni inte ser bilden. Ska kolla med NG varför de syns på Frans sida men inte min.. =)

Hon får en väldigt privat och rätt så anklagande fråga från en person som jag antar känner familjen som mer eller mindre avkräver My på ett svar på varför de flyttat. PÅ INSTAGRAM!
Som tur väl är sa hade My betydligt mer vett än andra – mer sociala medier-kåta – par jag känner och svarade henne med frågan:

Tycker du att den diskussionen är lämplig att ta via instagram?

Äntligen en person som ändå har ett uns med personlig integritet kvar i en värld där allt verkar blötas och stötas i offentliga forum.

mygg

mygg2

Eftersom hon inte ville att jag skulle täcka över hennes son på den första bilden så gör jag det inte här heller. Allt enligt önskemål..
Edit – My verkar inte fatta att hon bara kan be mig ta ner bilden så jag gör det ändå..

68 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Stark du är My!!

    Skäl eller själ, same same….

    Ca 5 år bör bilden vara. Fast hon har skrivit en del om det och hintat om att han kommer bo hos pappan, tror inte hon flyttar tillbaka…säkert många tidningar som undrat 😉 Men varför ge henne mer uppmärksamhet när hon kallat dig stalker!?

    Undrar också varför ge henne uppmärksamhet. Tycker hon är mycket självgod o det gillar jag inte. O bloggare som inte tål olika åsikter o det gäller även annica englund ja dom är upptagna med sej själv mest. Ingen rolig blogg då.

      Annicas blogg har blivit tråkig…..känns bara ytlig. Har verkligen gillat den förut men inte längre. Hon kan inte ta konstruktiv kritik. Kallar läsare dumma i huvudet. Visst var frågan personlig men man kan svara annorlunda eller inte alls

        Ja annicas blogg är ytlig amSpringer bara på event o vill synas. Just det att man inte kan diskutera utan drar ner gardinen direkt om man ifrågasätter. Omoget o inte trevligt.synd att hon gjort om sej så mycket.

    Jag förstår inte? Följer inte My. Kan nån förklara kommentaren?

    Vem är hon? Är hon känd för något eller bara en random bloggare?

      Hon var med i Ensam mamma söker och började sedan umgås med en del b-kändisar och bloggare, typ Magdalena Graaf och Johanna Toftby som också var med i Ensam mamma söker. Av någon anledning blev de sedan ovänner.

        Tack 🙂

    Vilken fin gammal bild. Mycket har hunnit hända sedan den togs. Gillar mamma My:s blogg. Hon är verkligen en duktig kvinna.

      Är bilden alla kommenterar om borttagen? Hänger ej med. Bilden visar hennes son, tagen nyligen

        Cam tog bort bilden men den finns att hitta på Barometerns sajt. Länk finns bland kommentarerna.

    Alltså My! Om du läser här. Jag har gillat dig innan. Nu älskar jag dig!
    Vilken fin bild på dig.

    Kul att inläggen sedan igår är märkta med samarbete. Kanske revisorn som varit framme.

      Jag har anmält henne till RO, och jag såg även någon annan som hade gjort det. Kan vara så att hon har fått en varning/fått ta del av anmälningarna, och därför har börjat märka ut reklam nu.

        Så patetisk att det finns människor som mår bra av att anmäla andra för skitsaker, sorgligt och hemskt att det ska vara så att en del endast har ett liv om de får klämma åt andra 🙁

          Skulle inte påstå att jag ”mår bra” av att anmäla henne, skulle inte påstå att det påverkar mitt mående på något sätt. Men för all del, inbilla dig att du vet något om mitt liv. 🙂 Däremot anser jag inte att My står över lagen på något sätt, så väljer hon att bryta mot den får hon ta konsekvenserna av det – precis som alla andra hade fått göra.

          Hej My. Det handlar inte om ”avundsjuka” eller något sådant. Det handlar helt enkelt om att du och alla andra bloggare ska redovisa era samarbeten så att läsarna vet när du fått betalt för att rekommendera dem. Det handlar om ärlighet, du vill väl vara en ärlig bloggare?

      Anade att detta skulle hända så print screenade dom igår..

    Den tjejen är väldigt beräknande och helt gränslös. Jag skulle INTE vilja vara ovän med henne.

      Och dej skulle jag verkligen INTE vara vän med !

    Dina två tidigare inlägg är rena lögner och förtal. Åtgärder har vidtagits.

    Idag skriver om min syn på integritet?!

    HUR tänker du nu, du skriver om mig för att det ger dig trafik.

    Samtal till SATS HK, till min platschef OCH till min kollega. Trakasserier på hög nivå som dessutom helt saknar substans i dina påståenden.

    idag gick du för långt! Ett kraftigt övertramp! Bilden du lagt upp, på min föredetta familj, bilden saknar du upphovsrätt för.

    Du kan inte i efterhand märka den ”faksimil” då den är nerkladdat. ”Bilden kan vara skyddad av upphovsrätt” står det TYDLIGT!

    Jag är vuxen, du kan ”sparka, spotta, fräsa” bäst du vill på mig, du kommer bara trötta ut dig själv ingen annan!

    , Nu har du inte bara gett dig på mig! Nu har du gett dig på mina föredetta styvsöner, som INTE har valt att vara med i offentliga sammanhang.Två oskyldiga barn!!!!!

    Du ger dig på två tonårspojkar, som även har en mamma och pappa som INTE accepterat detta!

      Nu får du nog ta ett steg tillbaka, ta ett djupt andetag och läsa inlägget igen, My. Jag tycker det är solklart att Camilla tycker ditt svar till personen var bra? Sen att det är korkat att inte kunna marknadsföringslagen om man livnär sig på detta, det är en helt annan grej.

      Var har Camilla gett sig på två tonårspojkar? Vad har hon ens skrivit om dem, förutom att det är en gammal bild? Ta av dig offerkoftan, den klär ingen 😛

        Jag diskuterar varken inläggets innehåll eller text! Det är två oskyldiga pojke som syns på bild på en offentlig sida. under mina år som offentlig person så har inte Ludvigs storebröder synts så mycket som på en enda bild!

        Ett medvetet val, av säkerhetsskäl!

        Det handlar inte om mig, det handlar om dom, deras mamma och pappa. Två pojkar som INTE ska synas i mediala sammanhang! Det bör man respekter, dessutom när man olagligt använda en bild som ÄR skyddad av upphovsrätten

          Vill du att jag tar ner den? Det känns som det så jag tog mig friheten att göra det..

          Det gör du ju? Du sitter ju här och skriver att Cams inlägg är förtal och lögn… Som sagt, ta ett steg tillbaks och andas, dina kommentarer får dig att se rätt så galen ut…

      Skulle några inlägg om dig ge Bloggbevakning trafik? Knappast. 80% av oss läsare vet ju inte ens vem du är? ? Så är snarare tvärtom, att DU får trafik av detta. Vassego!

      My, väljer du att fläka ut dig själv, ditt liv och din familj i sociala medier och tv får du kallt räkna med att folk kommenterar vad de vill och att du inte alltid kommer gilla det. Lugna ner dig är mitt råd, just nu framstår du som smått craycray…

        Min familj, inte någon annans barn!

          My, bilden finns ju uppenbarligen på nätet. Hur hamnade den där om inte genom dig?

            Bilden som jag la upp kom från tidningen Barometern – http://www.barometern.se/guldklimpar/my-martens-och-gillis-dahlstrom/ – alltså inte ett offentligt forum enligt My.

      Vi kan alla se att du har vidtagit åtgärder, du har märkt några av dina senaste inlägg precis som man ska. Tummen upp för att du är ärlig och visar att du tidigare missförstått lagen.

      Allt gott till dig My och jag är glad för din skull att Camilla kan bidra med mera trafik till din blogg för jag tycker att den är läsvärd.

        Hehe ärlig och missförstått?! Hon har nog varit fullt medveten om att hon tjänar mer pengar om hon inte märker ut, men å andra sidan så kanske hon inte får ersättning varje gång hon marknadsför åt vänner. Är väl självklart att hon nu märker ut då hon har eller riskerar att bli anmäld.

      Tagga ner, hjärtat!

      Alla bilder som Camcam lägger upp är faksimils. Det står uppe till höger och har alltid gjort. Bilden på ”gamla” familjen ligger på Barometerns hemsida, till allas beskådan. Anser att du borde be den tidningen plocka bort bilden om du inte vill att alla ska kunna se den.

      Det som Camcam var med om på SATS är absolut sant, då bl.a. jag var inblandad i anmälningarna.

      Ja, jag känner Camcam och har gjort länge.

      Varför skriver du så konstigt? Felstavningar och syftningsfel överallt

        Alltså detta var menat till My. Skamligt att en som knappt kan skriva en ordentlig mening kallar sig för frilansskribent.

    Vad lik hon är den ena tjejen i teen mom på mtv…

    tror snarare hon inte vill bilden ska synas för att hon ser annorlunda ut här,,, förstör väl hennes image kanske….

      Caroline, jag har öppet bloggat om min viktresa ner ifrån dryga 100kg. Den bilden finns med bland mina inlägg, utklippt på MIG. Dvs utan dom andra.

      Jag skäms inte över bilden, inte als. Den påminner mig om en speciell tid i mitt liv, innan polisövervakning, och kaos!

      jag var trasig, sårad, ung, nyförlöst och väldigt skör. Men samtidigt lyckligast i världen för min Lilleman. Jag tycker bilden är vacker. .

      Min ”image” bjuder på sminkade/osminkade bilder fula/fina det spelar ingen roll…..

      Det handlar inte om mig! det finns en väldigt stark anledning till varför min sons storebröder inte ska synas på Bilder i offentliga sammanhang. Denna bloggen skriver att alla bilder är faksimils ifrån bloggare.

      Vilket är en lögn, bilden ÄR skyddad av upphovsrätten just pga av samma anledning som att pojkarna inte ska synas i offentliga sammanhang!

      Bilden är ingen faksimil, från någons blogg!

      Kom igen nu. Vi är vuxna människor, jag är mamma!
      -Håll barnen utanför! Speciellt andras barn!

        Vet du vad en faksimil är? En skärmdump. Av en bild på Internet. Trodde du att skärmdumpar var exklusivt för bloggar? Och du tycker inte att en bild i en tidning som finns på nätet och det första som kommer upp när man söker på ditt namn och ditt ex förnamn är ett offentligt sammanhang? Vad är ett offentligt sammanhang för dig? Idolfinalen? Och i det här fallet uppgav jag specifikt källan som Barometern med en hyperlänk eftersom den tidningen så klart inte är en blogg.

          Och du hade det otroligt dåliga omdömet att sprida en bild vidare där barn tydligt syns oblurrade på bilden. Att du inte förstod vad som var passande eller inte tyder på antingen låg intelligens eller så är du bara illasinnad.

            Har du skrivit det tiill Barometern med?

        Upphovsrätten har inget med ett eventuellt skyddsbehov av de som är med på bilden. Dessutom är det fotografen som har upphovsrätten till bilden, inte du. Och eftersom du är med i bilden är du inte fotografen. Och innan du svarar, en fotografs ideella upphovsrätt kan inte avtalas bort. Och eftersom du publicerade (och tydligen ändrade på bilden) utan upphovsmannens godkännande är det du som gjort dig skyldig till upphovsrättsbrott…. Den här bloggen har bara återgett den bild du publicerat samt uppgett vart den kommer ifrån.

      Ja efter sej själv dömer man andra Carolin !

    Camcam du som varit storbloggare under en längre tid – har inte bloggportalerna några juridiska rådgivare som hjälper bloggare med att på ett enkelt sätt redogöra för t.ex. marknadsföringslagen, vad förtal är, hur upprovsrätten funkar och så vidare?

    My är ju verkligen inte den enda storbloggaren som pratar i juridiska termer trots att det är uppenbart att bloggaren i fråga saknar kunskap om juridiken bakom ett visst begrepp. Det finns ju hur många begrepp som helst som i vanligt tal/skrift betyder en sak och som juridiskt betyder någonting helt annat.

    Får väl skriva under med jur. kand. eftersom jurist inte är en skyddad yrkestitel (för att gå tillbaka om gårdagens diskussion om journalist)

      *tillbaka till, inte tillbaka om haha

      Nej, det tror jag knappast att de har men det kanske blir mer och mer aktuellt nu efter att Tourn dömdes som medskyldiga efter att Kissie fällts av Konsumentombudsmannen.

      Jag skrev faktiskt för några dagar sedan och frågade Allt för föräldrar om just den saken (både med tanke på situationen med My men även av annan anledning) men har ännu ej fått något svar från dem.

      På UIs sidar står det däremot skrivet att de arbetar efter att följa lagar och riktlinjer gällande annonsmärkning samt att de har ett nära samarbete med Konsumentverket.

      Uppenbart skulle en juridisk rådgivande funktion hos bloggportalerna behövas.

    Det finns en särskild plats i helvetet för missunsamma kvinnor i helvetet !!!

      Håll dig till ämnet. Det här handlar inte om missunnsamhet..

      Är det till samma plats som man hamnar om man vecka ut och vecka in bryter mot en lag som är till för att skydda konsumenter som i juridisk mening är en svagare part och som behöver skydd mot företags fula tricks?

      Såååå det finns ett helvete I helvetet?! Amazeballs

    My, cams tidigare inlägg innehöll varken lögner eller förtal…och finns verkligen Den bilden på din blogg?? Den finns öppet på nätet däremot till allmän beskådan. Var tacksam att cam uppmärksammar dig här det gör ju att du blir känd för flera och får fler läsare, inga andra som går i taket som ofta blir omskrivna här…Men du lyckas säkert få fördelar av detta, kanske strategiskt uttänkt av dig att gå i taket och anmäla för att förhoppningsvis få medial uppmärksamhet, gissar att det även är därför du lägger till lite sånt som kan vara intressant för tidningar att skriva om som viktresa o kaos mm.Tänk om folk vidtar åtgärder mot dig för kanske en hel del anser att Du skrivit lögner och förtal.

    Den finns kvar om man läser inlägget via Bloglovin..

    Från hennes kommentarsfält;

    Kommentar: Du har märkt senaste inläggen med att det handlar om samarbeten. Bra. Nu kanske det är på sin plats med en ursäkt till Bloggbevakning? Jag menar, du anklagade ju bloggaren där för att utsätta dig för förtal när hon ifrågasatte om huruvida du märkte upp samsrbeten eller inte…bland annat.

    My: Nej, det hon skrivet är lögner utan substans och rent förtal! Jag vet precis när mina inlägg ska märkas och inte. Förklaringen gällande bolagsformer (aktiebolag) var ett svar på följdfrågor såsom ”hur redovisar du” ”skattar du för det du får” osv.

    Då förklarade jag sakligt HUR det fungerar, hur jag och mitt företag har valt att löpande göra bokföringen osv. Och att vi givetvis skattar och minskar på ALLT jag gör.

    Den här stalkern tog en kommentar ur sitt samanhang och kopplade ihop det med sin åsikt gällande ”märkta” samarbeten…. Lite missvissande i mina ögon.

    Dagen efter anmäler hon och sina ”väninnor” mig till SATS HK, ifrågasätter mitt inlägg, mitt yrke, min anställning. Påstår att jag inte jobbar som PT. Mailat min platschef RINGER mitt centrum där jag jobbar, pratar med min kollega och påstår att jag ljuger om min utbildning.. Samt ifrågasätter sats kompetens på den som rekryterar.

    Vad händer tredje dagen, jo idag så fortsätter stalkern att skriva om mig. Lägger upp en bild på min son, döljer ansiktet. Lägger sedan upp en bild på min gamla familj, mig, min son och min föredetta styvsöner. En bild som är skyddad av upphovsrättslagen. Som man alltså inte för använda.

    Denna kvinnan lägger sedan upp den bilden på sin sida HELT utan konsekvenstänk på att hon inte bara ger sig på mig, och min son. Utan även två andra oskyldiga pojkar. Som INTE ska synas i offentliga samanhang. Så nu är min fråga till dig….. Tycker du fortfarande jag ska be om ursäkt, isåfall för vaddå? Mvh My

    PS: givetvis har vi vidtagit åtgärder!

    Men varför härjar My om att du har ringt chefen på SATS eller hur det nu var (svårt att hänga med), hon bad ju dig göra det igår? Och idag är hon pissed off för det?

      En väldigt relevant och bra fråga!

      Undrar samma. My uppmanade ju cam att kontakta sats och nu gastar hon över att det inte är ok. Hur står det till egentligen hos den damen?!

        Grejen är den att jag inte ringt ett enda av dessa samtal, det skulle jag varit helt öppen med i så fall. Jag kommunicerar endast via email då jag arbetar med ett forum baserat på text och vill kunna visa upp de svar jag får..

          Wow… detta måste vara den sjukaste reaktionen du någonsin fått?

            Haha.. det här brukar bli reaktionen när någon blir ifrågasatt för första gången.. jag är van.. ?

          Haha pinsamt…inget ovanligt att hon ljuger och överdriver enormt, inte heller att hon kallar folk för stalker…överreagerar ofta. Ifrågasatt har hon ofta blivit och både skäller ut o hänger ut sina läsare. Ja hon har många ovänner.

    Väldigt intressant när folk vräker ur sig bilder samt hela sitt liv på internet men sen inte kan ta att bilderna sprids.
    Ett tips, lägg inte ut sånt du inte vill ska spridas. Allt stannar på internet, vare sig du vill eller inte.

    Alltså, jag blir helt stum. Det är ju helt sjukt att överreagera och kasta ur sig lögner på det där sättet? Lite Tyra-varning. Glömt morgonkaffet kanske.

      Ja, det enda jag har att säga om det är att jag inte ringt några samtal då jag inte kommunicerar på det sättet. Jag behöver kunna visa upp mina svar så email är mitt ända sätt att kontakta företag och liknande.
      Så jag undrar vem det är som ringt alla dessa samtal om det nu stämmer..kanske någon som såg sin chans att trycka till My lite extra ordentligt då hon verkar ha skaffat sig en och annan ovän genom åren..

        Ja så kan det förstås vara.
        Det verkar som om det finns en klick personer som driver en ”häxjakt” på My.
        Och du har inte precis gjort det bättre med att lägga sten på börda!
        Jag som läsare blir helt förskräckt av att det finns människor som gladeligen hakar på ett drev. Anmäler, skrattar, förnedrar och gottar sig i.
        Att det finns personer som går ihop för att hämnas eller vad fan de håller på med.
        Utstuderat vill knäcka en människa rakt framför våra ögon.
        Jag tycker inte att hon överreagerar med tanke på hur många smällar hon har tagit och får ta.
        Sluta och börja behandla era medmänniskor med respekt!

        Om My hade läst tråden om henne på Flashback hade hon förstått att det är folk därifrån som ringt hennes arbetsgivare. Oavsett vilket borde väl de som tagit emot samtalen fått namnen på de som ringt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.