Har kronofogden ingen koll?

Catrin Hedlund:

krono

Är det inte lite märkligt att jag får det här svaret av kronofogdemyndigheten när jag ifrågasätter Catten av Täljes inköp av en ny telefon för nästan 8000 spänn och Catrin_hedlund_bedragerskan får ett helt annat svar:

KRONOFOGDEN HAR PÅBÖRJAT EN UTREDNING
Ringde precis kronofogden för att tipsa dem om Catrins inköp av en iPhone 7 plus.
De var mycket tacksamma för tipset!
Senast kronofogden genomförde en utredning för att kolla om Catrin hade några utmätningsbara tillgångar var i mars 2015. Då kom de fram till att några sådana tillgångar inte fanns och därför påbörjades ingen utmätning, trots stora skulder.
Utredningarna görs i regel med två års mellanrum så nästa planerade utredning var tänkt att inledas runt mars 2017.
Men på grund av tips om Catrins ekonomiska förehavanden inledde kronofogden en ny utredning redan i september i år!
Utredningen är fortfarande pågående men så fort den är färdigställd kommer den gå att begära ut (vilket jag givetvis kommer göra).
Syftet med utredningen är alltså att fastställa om det finns några utmätningsbara tillgångar och om de hittar några sådana kommer en utmätning inledas.
Snyggt jobbat alla som ringt och tipsat! //Catrin_hedlund_bedragerskan

Har de noll koll?
Hade jag varit en av de som Catten var skyldig pengar hade jag blivit fullkomligt vansinnig av hennes shoppade av en ny, dyr vinterjacka och en ny telefon då hon uppenbarligen redan har en som fungerar och mest bara var sugen på en ny..

krono-1

16 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Vet inte exakt hur det funkar men är det inte så att kronofogden kan utmäta del av lönen och då har man kvar det som är nödvändigt för uppehälle och hur de pengarna används kan de inte påverka. Däremot är väl en helt ny dyr telefon lös egendom som har ett värde om man säljer vidare den, därmed kan det ingå i utmätning? Så tänker jag i alla fall.

      Så m.a.o. hon kan köpa vilka dyra saker hon vill men hon kan inte räkna med att behålla dem om kronofogden bedömer att grejerna kan säljas för att betala av skulder. Rätta mig om jag fel 🙂

        När dina skulder hamnar hos kronofogden börjar de med att göra en utredning för att fastställa om du har några utmätningsbara tillgångar. (Utmätningsbara tillgångar kan vara lön, pengar på banken, bilar osv.)

        Om utredningen visar att det finns utmätningsbara tillgångar fattas beslut om att inleda en utmätning. Om det inte finns några utmätningsbara tillgångar blir ditt ärende vilande, till nästa utredning.

        Senast Catrin utreddes (innan utredningen som påbörjades nu i september och som ännu inte är slutförd) var i mars 2015. Då hittade de ingenting att mäta ut.

        Eftersom det inte pågår någon utmätning mot Catrin i dagsläget kan hon göra nästan vad som helst utan att kronofogden ingriper. Som skuldsatt lever man i en ganska skyddad bubbla tiden mellan två utredningar.

          Alltså jag vill verkligen veta ifall du blivit utsatt av Catrin själv? Har hon bedragit dig? – isåfall kan jag se över att du vill hämnas, men annars så tycker jag fan att det är läskigt hur man gör allt för att förstöra. Även om hon förtjänar det

      Du har rätt. Snart, om inte redan, kommer Kronofogden att mäta ut hennes lön varje månad. Hon får då ca 8000kr att leva på varje månad, resten går direkt till Kronofogden. De pengarna betalas direkt från arbetsgivaren till Kronofogden.

      I svaret menas ju att Catrin själv får välja hur de 8000kr ska användas. En Iphone 7 eller mat och hyra.

      Tror Catrin fortsatt sin brottsliga bana, annars skulle hon inte ha råd med så dyra saker.

    Köpte hon telefonen kontant eller på avbetalning?
    Det gör stor skillnad för köper man den kontant så kan den mätas ut men köper man den mot t ex 24 månadsbetalningar så äger man den inte förrän den är fullt betald.

      Hon köper den kontant tror jag.. såg så ut..

      Man får inte köpa på kredit om du är hos Kronofogden.Kan inte pengar drivas in blir det löneutmätning och hon kommer få leva på existensminimum

        Hon har ingen lön att mäta ut. Hon arbetar inte.

    Jag tror att skillnaden i svar kan bero på hur frågorna ställts.

    Det du har fått ser ut att vara standardsvaret 1.0 på frågan ”vad tycker ni om att en person med skulder handlar saker?”.

    Jag brukar alltid ringa myndigheter istället för att skicka mail. Min erfarenhet är att man får ut mer information på det sättet. Börjar de med att ge en standardsvaren kan man ställa följdfrågor och jobba sig vidare i samtalet på ett helt annat sätt. Hade jag bara gett dem tipset om Catrins mobilinköp och inte ställt massa frågor hade samtalet tagit slut där. Hade jag bara frågat vad de tycker om att en person med skulder köper ny iPhone hade jag fått samma svar som du fick.

    Sen var det inte så att allt det jag skrev i mitt IG-inlägg var information som framkom i samtalet jag hade med dem igår. Mycket av det visste jag sedan innan och det var först när jag började gå in på detaljer och prata om att deras senaste utredning genomfördes i mars 2015, att jag vet att det innebär att nästa planerade utredning bör genomföras i mars 2017, att jag vet att utredningar kan tidigareläggas om de mottar tips och att jag vet att de mottagit tips som hon berättade för mig att de inlett en ny utredning.

    För att få den informationen över mail hade du behövt fråga specifikt om en eventuell ny utredning.

    Det kan oxå vara så att man pratar med olika personer. En handläggare som utreder vs kundtjänst med allmänna frågor.

    Sjukt är det oavsett och jag hoppas verkligen den här shoppingkarusellen slutar snurra snart!

    Det känns ju annars som en person som kan ha massa kontanter liggandes. De har ju Kronofogden ingen koll på alls. Så då är det ju inte så svårt att handla massa.

    Hur har hon råd att leva överhuvudtaget? Med tanke på att hon inte jobbar ?

      Sjukskriven enligt ett ganska nytt blogginlägg! ? (Skrivet innan bloggpausen)

        Hon måste ju även få diverse olika bidrag osv. Det är ju inte mycket man får när man är sjukskriven särskilt inte när man som hon har två barn på heltid att ta hand om. Vet inte men är bara väldigt skeptisk.

      Hon låtsas sälja biljetter ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.