Word to ya mother..

Foki:

mam

Hur många av mina läsare hängde med på den Vanilla Ice-referensen? =)

Under alla dessa år har mamma alltid sagt till mig att jag borde fortsätta med skolan. När mamma var liten ville hon gå i skolan men hon fick sluta vid fjärde klassen eftersom de inte hade råd. Mamma tycker att det är synd när jag inte utnyttjar möjligheten med utbildningen speciellt med mitt läshuvud. Hon vill att jag ska skaffa något som är mer ”stabilt” alltså vanligt jobb. Har arbetstider och kan släppa allting efter jobbet. Behöver inte sträva mer utöver de uppgifter som man har fått.//Foki

Fokis mamma tycker att det är synd att dottern inte utnyttjar de möjligheter som erbjuds i Sverige när det kommer till utbildning. 

Kan det vara så att vi inte på riktigt ser och uppskattar de möjligheter som vi i Sverige faktiskt har eftersom vi tar dem så för givet? Och nu tänker jag inte bara på skolan utan även på vår subventionerade sjukvård. Även om du inte tjänar så mycket och således inte bidrar med lika mycket skatt så har du ändå rätt till samma skola och sjukvård som den som betalar flera gånger mer till staten.

Vad tycker ni om det Fokis mamma sa till henne?
Team Trygghet eller Team Foki?

6 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Är man vuxen så är det inte intressant vad hennes mamma säger. Man gör sina livsval. Kan inte föräldrar acceptera det är det illa. Jag gillar Foki hon sprider bra vibrationer och är mycket framåt. Duktig o fin tjej.

    Fobi är entreprenör och utan entreprenörer finns det inga ”vanliga jobb”. Sedan kan hon plugga senare i livet om hon tröttnar på det hon gör nu!
    Dessutom finns det inget som säger att man måste plugga i 20års åldern.
    Har en grabb i klassen på uni som är 30 men pluggar numera civilingenjör då han tidigare var pingisproffs 🙂

    Vi i Sverige är otroligt priviligerade och eftersom att det är allt vi vet tar vi dessa privilegier för givet. Jag förstår verkligen vad Fokis mamma kommer ifrån med sina tankar och åsikter men jag förstår också Foki. Hon får följa sitt hjärta. Men det ena utesluter inte det andra. Man kan studera vid sidan om eller senare i livet. Utbildning är alltid bra att ha.

    Som boende i ett annat land som ses som ett i-land men beter sig som ett u-land – herre min ge vad jag saknar svenskt skolsystem, sjukvård, husstandard och andra bra saker. Min son behöver tydligen börja skolan när han är 2 år, min partner hade pappaledigt i 1 vecka, min partner kommer aldrig kunna vabba och inte jag heller för den delen. Sonen kommer behöva betala för att studera efter grundskolan, få köpa eller ta med sig lunch. Han kommer behöva se ut på ett visst sett och bete sig på ett visst sett vilket kanske är bra men tycker själv att det kanske blir svårt för honom att få egna intressen utanför boxen så att säga.
    Sverige är otroligt utvecklat när det kommer till mycket men blind blir manöver möjligheterna som finns där när man bor där.
    Nu ranta jag massa här men vet själv hur det är att tänka näääää tar det sen (utbildning) och jag har ju själv satt mig i denna sits som outbildad invandrare pga mitt tar det sen tänkande. Känner att detta blev lite oklart men behövde banne mig få de ur mig haha sorry!

      Vilket land bor du i? USA?

        Inte långt ifrån, UK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.