Stackars häst..

Saga Scott:

https://www.instagram.com/p/BL6d4GGg4vJ/?taken-by=sagascott

Tycker ni att det här är kul?
Jag tänker bara att ”stackars häst” att bli så där sliten i munnen.

Tydligen är det privatpersoner som lånar ut sina hästar till programmet ”Stjärnhoppningen” och hade det där varit min häst och jag sett det där klippet  så hade Mos fått springa banan runt på en käpphäst.
Jag hade hämtat tillbaka min pålle på en gång!

*morr*

Om du inte kan se videon ovan så finns den HÄR!

16 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Ser som vanligt inget… 😉

    Däremot kan jag säga att vi inte hade velat låna ut vår häst till detta arrangemang ?

    Så sjukt trött på kändisar som ska rida i jippon. Blä. Jag vill se bra ryttare om jag åker nånstans, inga jävla amatörer, då åker jag hellre på lokaltävling.

    Nej fy 🙁 Fattar att de låter dem galoppera på en gång för att få roligt material, men djuren borde alltid gå först och de borde verkligen träna lite på balansen innan de börjar trava och hålla på.

    För oss utan hästvana, vad är det som är upprörande med videon? Jag ser ju att han inte är van ryttare och att han är rädd för hästen, men vad är det som är skadligt?

    Försöker inte vara spydig, jag är genuint nyfiken 🙂

      När han tappar balansen rycker han i tyglarna för att försöka hålla balansen, så hästen får sig ett obehagligt ryck i munnen, inte så skönt för hästen precis, därför är det bättre om man tar det lugnt så man får bättre balans förrän man ger sig på galopp och hoppning, något som de i detta program inte hinner med eftersom det är 6 månader (eller hur länge var det?) som de ska lära sig rida och hoppa på. 🙂 sen är det ju inte så skönt för hästen när ryttaren dunsar och guppar upp och ner i sadeln utan kontroll också. Väldigt snälla hästar som beter sig bra trots att det säkert inte är så skönt alla gånger!

        Tack för svar, har heller inte hästvana o h ditt svar var logiskt. Stackars häst. Ja man borde faktiskt tänka på hästen när man sätter någon som är helt ovan på den att göra avancerade saker

      Plus att ryttare i obalans inte får hästen att använda ryggmusklerna på rätt sätt vilket kan göra att de sitter nästan direkt på ryggraden som kan göra stor skada. Speciellt om man är väldigt tung utan balans. Vissa ridskolor har maxvikt på hästarna om du är nybörjare. Tänk själv om någon sätter sig på din rygg när du svankar. Aj aj.

    Alltså finns det någon ”kändisar testar på”-serie som Ellen Bergström INTE varit med i?

      Vem ÄR hon ens?

    Det klagas på cirkusar men lika mycket djurplågeri att som hästbpå Anna bok och andra helt hopplösa på ryggen och som sliter dom i munnen. Alla hästarna borde ha bettlösa träns med dessa nybörjare på ryggen första månaderna

    Inte värre än en random ridskola.
    NEJ det är inte okej bara för det MEN vi alla är nybörjare i början.
    Jag hoppas att någon berättar för honom eller att han testar att sätts ett bett i munnen på sig själv och låter ngn dra i tyglarna.

      Fast när jag var nybörjare för massa år sedan så sattes du på en häst som gick i longeringslina, en nybörjare i taget 10ggr innan du blev tilldelad en egen häst med ledare bredvid. Just för balansträning!

        Plus att man va typ 5 år och inte vägde 70-90 kg.

    Det är väl inte så mycket värre än andra nybörjare, men kanske att man låtit stackaren bli lite mer säker i sadeln (och kanske låta honom hålla lite i en halsring på hästen/be honom hålla i manen) innan han ska rida lite snabbare och dra över bommar. Det blir väl varken kul för ryttare eller häst med en dragkamp där ryttaren är obalanserad och rädd och hästen inte förstår något, och jag hade inte viljat utsätta min häst för situationer där den blir dragen i munnen på det där sättet. Han gör ju inte direkt något fel ändå, som nybörjare kan och förstår man inte bättre och behöver bara mer hjälp! Bättre att ta det lite lugnare och göra det till en kul upplevelse för båda, även om det inte blir lika bra tv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.