Dumb and dumber..

Andrea Hedenstedt:

andrea

Jag hittade det här inlägget av Andrea via Fornis blogg och det var nog längesen jag kände mig som en sån komplett idiot.
Jag har alltså på mina snart 36 år inte fattat att siffran i den lilla burken är en indikation på hur länge smink håller utan jag har trott att det är produktens vikt eller nått och struntat totalt i den… Kan tilläggas att jag är lite av en sminksamlare men det har man tydligen inte mycket för. =)

Med tanke på hur mycket smink jag borde slänga när jag kommer hem så kommer det bli att suga på ramarna i slutet av den här månaden om jag ska fortsätta se någorlunda representativ ut när jag lämnar lägenheten.
Min hy tenderar nämligen att ta en smått ljuslila ton under höst och vintermånaderna och spraytanning har jag fortfarande inte vågat mig på med risk för att fnasa bort halva ansiktet och se ut som ett kamouflagetält istället för ett brunfräschigt kex.

Visste ni det här? Att den där siffran visar hur länge smink håller?
Snälla, kan ingen vara clueless tillsammans med mig?

31 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag visste inte heller, och jag är lite av en sminkjunkie xD tack för att du uppdaterar mig 😀

    Suck, jag som för ett tag sen valde att betala 100kr mer för en produkt för jag trodde de var mängden de handlade om. 12m var de på första och 24m på andra. Borde kanske fattat då båda burkarna var lika stora… ?

    Jag lärde mig detta när jag var över trettio år gammal. Lyckligtvis är jag ingen samlare. 🙂

    Haha, jag är 22 år och förstod detta för något år sedan 😉 men jag håller med om att det kanske inte är superlogiskt i och med att det inte förklaras närmare.

    Hahah, trodde också att det var vikt – typ speciell viktenhet för smink.

    Jag hade ingen aning, har tänkt som du. 😮

    Jo sorry. Det visste jag men kan hålla med om att det inte är så tydligt. ?

    Det står ju siffra, ”M” (månader), och en burk med öppet lock…. Tyvärr förstår jag inte alls hur ni inte kan koppla samman detta 🙁

      Milliliter? =)

        Milliliter är ju ml

          Meter?

            MONTHS

        Förståelsen av era skojigheter i dessa kommentarer är noll :’)

    Sorry men det förstod jag faktiskt direkt när märkningen kom. ? Som jag förstått det börjar ”nedräkningen” när man bryter förpackningen och utsätter innehållet för syre, etc. (iaf sa en NK-anställd det senast igår). Så om du inte öppnat prylarna borde de kunna hålla längre?

      Det beror på, vissa produkter har även ett bäst före datum men under senare tid har de flesta företag valt att ta bort dessa och då ska man endast gå efter när man öppnat förpackningen. Det är även därför man inte ska öppna produkter som inte är en test utan istället fråga personalen efter tester( blir irriterad när jag ser folk göra det på riktigt och även ta utav produkten för att sedan köpa den som står brevid).

    Hade verkligen ingen aning så du var inte ensam. ?

    Bra info. ??

    Det är samma sak med solkräm, den håller kortare tid än man tror

    /Hudcancerpatienten med stenkoll på solskydd

    Fnissar lite när jag läser detta.
    Denna märkning finns ju även på hud- och hårvårdsprodukter.

    Men här kommer lite tips från coachen (pga skönhetsnörderi):
    – Mascara, hysta efter typ 3 månader även om de flesta anger 6 månader på märkningen. De blir bakteriehärdar. Pumpa aldrig borsten in och ut i hylsan. Luft = dåligt.
    -flytande foundation, flytande läppstift, krämrouge mm, lukta och använd ögonen men släng gärna efter märkningen. Ju mer vatten, desto kortare hållbarhet ofta. T.ex en silikonbaserad primer kan hålla rätt länge men en vattenbaserad foundation not so much.
    – Puderprodukter håller länge länge. Ansiktspuder kan ju lätt bli sunkiga när man geggar med puffar o penslar så de brukar åka efter 6 månader max hos mig om de använts dagligen. Ögonskuggor däremot har jag som har många år på nacken. De använder jag inte lika ofta och är de ”okrämiga” håller de riktigt länge.
    – Sminkpennor håller också värdigt länge då man vässar fram en ny yta med jämna mellanrum. Ju hårdare penna desto längre hållbarhet.
    – Läppstift får man lukta sig fram tycker jag. Luktar de knepigt har de härsknat. Jag har läppisar som har ett par år på nacken men ändå funkar.
    – Inga fingrar i burkarna!!! Detta gäller både smink och hudvård. Använd verktyg (som man givetvis håller rena) och i nödfall jävligt vältvättade fingrar.

    Det är som med livsmedel. Om det luktar konstigt eller ser mysko ut, hysta! Om det ser bra ut och beter sig bra, använd.

    Så kasta inte allt du har. Utan gå igenom o kolla vad som ser fräscht ut. 🙂

    I am clueless with you! Trodde också det var vikt/mängd/mått… Har smink sedan århundraden tillbaka så jag tänker fortsätta tro det!! 😉

    haha nu känner jag mig lite som en special snowflake som faktiskt visste det här tihi ^^

    Jag lärde mig för typ ett år sedan eller hur de nu var, min reaktion var likadan haha 🙂 men ett tips är att skriva upp i ett häfte vilken produkt man öppnat vilket datum, så kan man hålla koll på hur gamla produkterna är 🙂

    Haha är jag den enda som visste vad det betydde men också inte bryr mig? Skriva upp när man öppnat något??!! ? Äh, jag använder produkten tills den antingen tagit slut eller det ’känns’ som jag vill köpa en ny ?

    Och nej, har aldrig haft finnar (jo klart, en lite då och då) eller haft ögoninfektioner.. eller vad det nu är som händer. Är också sämst på att tvätta bort smink och använder inga krämer. Haha känner nu efter att jag skrivit detta att jag är väldigt lat ?

      Hög igenkäningsfaktor på den!!!

      Funkar perfekt för mig som är väldigt känslig mot gamla produkter. Lyckliga du som inte behöver bry dig 😛

        Hehe, förstår att jag är lyckligt lottad (i detta fall). Och det är hu tur då jag verkar vara extremt lat ? Eller så har jag blivit lat för att jag vet att det inte spelar någon roll ?

      Haha jag undrar också hur man håller koll egentligen? Men jag slänger i princip aldrig, kanske iaf borde börja med det jag vet att jag har använt i högstadiet dvs 10 år sen…

    Jag fick lära mig det för något år sedan.. Innan det så trodde jag M:et stod för meter – dvs att om man tömde innehållet i en rak linje så fick man 12m eller 24m (beroende på vad som står på produkten alltså) osv. Hahaha.

      Hahaha fick upp en bild i huvudet av en 24 meter lång rad av foundation

    M betyder la mol som i antal molekyler alltså koncentrationen av produkten lite som saft hög mol stark lågt antal mol svag. Det är vad jag har fått lära mig iaf

      Okej, jag har ingen aning om vad allt du sa betyder, så jag kan inte avgöra om du är seriös eller inte haha men m:et står för månader i detta fall
      https://en.wikipedia.org/wiki/Period-after-opening_symbol

    Herregud, alltid trott precis samma som dig!
    Kände mig lagom dum nu. haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.