Är bloggare och marknadsförare samma sak?

Madeleine Ilmrud:

idag60

Det blir två inlägg om mamma Maddie idag men jag läste något riktigt intressant på hennes blogg i inlägget under detta.

Ni är ju några som undrat vad jag jobbar med trots att jag tycker att jag förklarat det tusen gånger haha. Men jag fattar, inte så lustigt egentligen. För många är mitt jobb inte ett riktigt jobb fast det är det i allra högsta grad. Jag jobbar som influencer och med influencer marketing, på svenska heter det, bloggare som jobbar med marknadsföring.//Madeleine

Bland kommentarerna är det många som inte alls anser att en bloggare och en marknadsförare ens spelar i samma liga.
Vad tycker ni?
Om man arbetar med marknadsföring på sin blogg – är man då en marknadsförare?
Och fråga två – hur kom Carola in i bilden?
Nog för att hon har en blogg men ändå….

kom

Linda

Haha… skulle vilja höra t ex Carola uttrycka sig så glamouröst om yrket ”bloggare”. Tror en välutbildad ekonom skrattar så hen kissar på sig att du är marknadsförare. Vem har tutat i dig de titlarna?

SVARA
  1. Jossan

    ???

    SVARA
  2. Madeleine

    Hahahaha ja jag tror de absolut största bloggarna kan kissa på sig när du uttrycker dig så urbota dumt också. Ska vi jämföra en välutbildad ekonom med exempelvis blondin bella? Jag är ödmjuk i min framgång men det där var ta mej fan den mest förutfattade kommentaren jag någonsin läst!
    Jag är ingen titeljägare överhuvudtaget men det här är vad jag jobbar med och jag gör det rätt så bra! Ibland väger livserfarenheten mer än hundra år i skolbänken. Man lär så länge man lever, och jag är för utbildning! (bör väl tillägga det för att förtydliga!)

Pelle

Carola?? Är det Häggqvist du menar? För annars ska man inte jämföra en Ferrari men en EPA traktor!

SVARA
Jona

Ähm – ursäkta att jag fragar sa dumt – men att blogga betyder att man är ”marknadsförare”? Du är viktig för företagen kanske eftersom de använder dig för att sprida deras märke!! Och finns det verkligen en utbildning för att mala och behandla naglar? Hur manga ar maste man plugga?

SVARA
  1. Madeleine

    Att blogga betyder inte att man är marknadsförare, absolut inte. MEN i mitt fall och i många andra stora bloggares fall gör de det ?

    Och ja hahaha tänka sig det finns en utbildning för att måla naglarna ? Det är inte bara att måla naglar, en nagelterapeut gör så mycket mera.

    SVARA
Zaga

Bra att du avslutar saker som blivit hängande i luften utan avslut?
Håller däremot ovanstående kommentarer om att marknadsförare och bloggare inte är samma sak. De står statusmässigt långt ifrån varandra. Marknadsförare utbildar man sig till, inte till Bloggare.

SVARA
  1. Madeleine

    Status och status. Jag vet inte riktigt om jag vill förhålla mig till statusprat. MEN varför skulle inte en marknadsförare och bloggare kunna ha samma status? Nej den köper jag inte. Jag är helt övertygad om att man kommer kunna utbilda till bloggare i framtiden. Är det status i vem som har mest i lönekuvertet också? För i så fall så spelar det ingen roll om man har utbildat sig till marknadsförare eller inte ? Dessutom så är en bloggares jobb väldigt brett och innehåller väldigt många uppdrag och arbetsuppgifter.

    Återkommande kan vi ju tex jämföra en marknadsförare med blondin bella. Hennes karriär började med bloggen, det ledde till att hon blev egen företagare. Idag har hon hur många bolag??? Och nog sagt om det, vi behöver inte utveckla det men att jämföra och dra in status nja ?

    SVARA

0 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Hmmm, nej jag skulle inte kalla en bloggare för en marknadsförare (finns det ordet på riktigt?), däremot skulle jag säga att de som köper annonser och reklam på en blogg jobbar med marknadsföring. Bloggaren är ju bara mediet reklamen hamnar i. Blondinbella skulle jag däremot säga har en del i marknadsföring då hon promotar sina egna produkter, men skriver hon om Polarn o Pyret är det knappast hon som jobbar med marknadsföring.

      Bra uttryckt ”Anonym”. Bloggarna som media är en kanal att marknadsföra sig i, de som skriver bloggarna är alltså inte marknadsförare – de tillhandahåller bara en reklamplats som de som önskar marknadsföra sig på deras blogg får köpa.

        Sorry – menade Susanna, inte anonym…

    Hahaha…

    Madde borde bara stått upp för att hon är bloggare.. Punkt, liksom.

    Influencers har samma dignitet som byte från städare till lokalvårdare. Same, same but different. liksom.

    Budbärare/lakej eller något så´nt känns mer verklighetstillvänt.

    Det spelar verkligen ingen roll vad folk vill kalla sig. Men att låtsas man är något, har något eller tjänar mer pengar än vad andra gör är riktigt WT. Dålig uppfostran, helt enkelt.

    Dessutom, vad ska man influeras av? Allt är ju verkligen samma, samma hos alla influensare. Ingen är annorlunda eller har egen smak. Alla har hem som ser likadana ut. Stil eller smak… I don´t think so..

    Moa

      Moa the real Moa osv… Låtsas inte att jag är något, har inget behov att att låtsas. Jag är den jag är och utger mig inte för att vara ”Madeleine… THE REAL MADELEINE”! Du är sjukt underhållande!

      ”Har du ens någon aning om vad jag jobbar med? Ska jag förtydliga…
      Marknadsförarens huvuduppgift är att från en idé skapa och sjösätta en marknadsplan för produkter eller tjänster åt ett företag eller en organisation.
      Marknadskampanjer genomförs ofta i samarbete med en reklambyrå. Målet kan vara att öka försäljningen och stärka varumärket. Eller så kan det handla om att marknadsföra en idé eller ett beteende.
      Om man är marknadsförare på ett större företag är man ofta del av en marknadsavdelning, där flera personer samarbetar. Man kan också vara ensam ansvarig för marknadsföringen i organisationen. Den viktigaste uppgiften är att skapa publicitet och uppmärksamhet för varor eller tjänster. Presskontakter och nätverksarbete är två grundläggande arbetssätt.
      Marknadsförarens jobb kan innehålla många olika arbetsuppgifter och omfatta alla led i marknadsföringen. Kreativitet, problemlösning, nytänkande och allmänbildning är värdefulla egenskaper i yrket. Det gäller att ha bra känsla för när och hur kampanjen ska sjösättas. Målet är att försöka få rätt produkt eller tjänst till kunden på rätt plats vid rätt tidpunkt. Då är chanserna goda för att strategin lyckas.
      Internet, direktmarknadsföring, tidningar, radio, TV och kampanjer på offentliga platser är användbara kanaler. Det gäller att försöka få rätt produkt eller tjänst till kunden
      Som marknadsförare kan man också hålla i marknadsanalyser och marknadsundersökningar, vilket innebär att man undersöker marknaden för företagets produkter eller tjänster. Målet är att ta reda på hur marknadsföringen bäst ska utformas eller hur produkterna kan förbättras för att de ska sälja mer. Det gäller att genom olika aktiviteter stärka varumärket dvs. att få omvärld och kunder att se positivt på den tjänst eller produkt som marknadsförs.
      Som marknadsförare kan man också kallas marknadskoordinator, marknadsanalytiker, marknadschef eller marknadsplanerare. Se även yrket marknadsassistent”.

      (Tack Peter!)

      Vill du att jag omnämner företagen jag jobbat med? Du kanske vill praktisera hos mig? Jag är öppen för förslag och är alltid ödmjuk 🙂

        Tack för ditt ödmjuka svar. 🙂

        Du.. Jag är nöjd med min titel (ekonom) och än mer nöjd med mitt arbete. Och tro det eller ej, nöjd med min lön också. Så tack, men nej tack till jobberbjudandet.

        Det är bra att du, själv förtydligar att du har samma status, som en reklampelare, en snutt på tv-reklam eller på internet. Du har ingenting att säga till om i själva kampanjen. du gör vad du blir betald för att göra.

        Men med ditt inlägg och erbjudande till mig antar jag att du fattat skillnaden. Bra där!

        Moa

        He he, det här med The real… är ett internskämt på den här bloggen, så det finns ingen anledning att dra på stora växlar ang Moas nick då det hade absolut noll med dig att göra. 😉 😀

        Jag har ingen aning om vem du är Madeleine men något jag lärde mig tidigt var att den siste som är ödmjuk är den som säger sig vara det. Och det gång på gång dessutom. Det är lite sina motsatser att påtala sin sk ödmjukhet.

        Tja då kan jag bara konstatera att det du pysslar med är falsk marknadsföring!! Om du vill utge dig för att vara marknadsförare så se till att inte luras. Du säger a men aldrig b, tigger pengar av vänliga givmilda människor sen redovisar du inte med ett ord hur dessa pengar kommit till nytta. Är det någon som ställer en fråga eller kommer med någon kritik så svarar du antingen med att personen i fråga är dum i huvudet eller helt enkelt bara raderar inlägget. Tycket du inte att en ”professionell marknadsförare” skall granskas när det kommer till hederlighet och kvalitet? Det tycket jag.

      Att kalla någonting WT låter i mina öron som ett fall av låg självkänsla. Kasta inte sten i glashus, Moa.

        Red neck… Då ! 😉

        Moa

    Vi kan enkelt reda ut detta!

    http://www.framtid.se/yrke/marknadsforare

    Så ja jag kan tycka att det Madde hävdar är korrekt! FAST om hon är utbildad i det på papper är en annan sak. Livserfarenhet väger ibland mer.

    Många bloggare, större bloggar utvecklar sin egna bussines. Dom ÄR marknadsförare.

    Frågor på det?

      Är du full Peter? 😉

      Nej Madde är inte marknadsförare. hon är reklampelaren.

      Mina barn har gjort reklam för diverse klädkedjor. Dom var modeller, inte marknadsförare.

      Moa

        Okej ska jag dra ett exempel så att du fattar! Jag får en ide, verkställer den tillsammans med ett företag. Lägger en marknadsplan tillsammans med ett företag. I planen kan det ingå att marknadsföra ”produkten” DET gör jag kanske hos mig själv och hos andra bra marknadspelare.

        Om jag inte är marknadsförare, vad är jag då?

        Marknadsförare utan yrkestitel 😉

          Hmmm… Du menar din kompis inredningsaffär. Tja..

          De övriga är ju desamma som de flesta andra får erbjudande om samarbete med. Inte din idé direkt. Och du är ganska begränsad eftersom du finns för att framställa deras produkt på ett positivt sätt.

          Moa

    Haha! Madeleine Ilmrud är ju den största motsägelsen OCH titeljagaren som finns!

    För några år sedan kluddade hon lite ugglor på canvas och vips så blev hon konstnär.
    När hon köpte en kamera och fotade lite började hon kalla sig fotograf.
    Hon är väldigt bra på att påbörja projekt men inte avsluta dem, hon borde kanske komma på en ny titel för det istället?

      Karin… Puss :-*

      Ja, något mindervärdeskomplex finns det.

      Tror, faktiskt det bottnar i dålig skolgång och dålig självkänsla och självförtroende.

      Nya ”karriärer”, nya utbildningar, nya barn, nya katter och nya hundar… Icke att förglömma, nya barnvagnar, stup i minuten. Alla draman hon ställer till med osv.

      Det är nog en ganska skör människa egentligen, tror jag!

      Moa

        Moa du är go du!

        Du låter som du är bekant i det du skriver om. Ledsen för din skull. Jag har haft en väldigt kärleksfull uppväxt, bra skolgång och har förövrigt en ganska bra självkänsla.

          En av dina verkliga svagheter, som visar på brist i uppfostran och utbildning är att du inte drar dig för personliga påhopp.

          Skillnaden mellan dig och mig är att jag grundar mig på det liv du själv valt att fläka ut på nätet. Du kan och vet ingenting om mig. Därför är det totalt meningslöst att du kastar skit på mig. Uppriktigt sagt, så berör det inte mig, det minsta.

          Jag tror, på riktigt att du inte förstår skillnaden.

          Moa

            Jag väntar på kontringen!

            Och Madde, snälla berätta med EGNA ord vad en Marknadsförare har för arbetsuppgifter och vilka av dess du utför dagligen.
            Hade även varit trevligt med ett exempel på en kampanj du sjösatt, och då pratar jag inte om att reklaminlägg på din egen blogg som du inte ens märkt som samarbete/spons etc.

            Oj hon trampade uppenbart på en öm tå där.

          Trodde Madeleine var någon fjortisbloggare a la Dessie tills jag precis insåg att det är du som är tiobarnsmamman. Herregud väx upp!

            Haha, eller hur? ?

        Ha men värst är väl ändå ”influencer”. Alltså nåååågot självkär man ska vara för att ge sig själv den titeln. Fy fan då föredrar jag ändå marknadsförare. Även om båda orden låter påhittade. Eller varför inte

        Annonsplacerare
        Produktrekommenderare
        Adlinkarbetare
        Sammarbetsprofil

        Alltså denna Moa…detta drev och häxjakt du håller på med mot Madde, ska Madde behöva mobbas för att hon är kreativ, driftig och har många barn?! Kallar du andra också för wt som inte har gått gymnasiet t.ex Pernilla W, Magdalena Graaf, My M m.fl ??

          Drev och häxjakt?

          Nu är du totalt ”ute och cyklar”.

          Madde är den som desperat söker upp mig för att försöka korrigera mig och min åsikt, genom lite klassisk härskarteknik. När inte det fungerar så försöker hon förminska mig som person.. Zzznark…

          Det är INGEN som mobbar Madde för någonting. Att ens nämna det i sammanhanget är en skymf mot de som verkligen är mobbade.

          Du kan ta av dig ”sekundärofferkoftan” och inse att Madde bara får svar på det hon skriver om.

          Varför drar du alls upp andra bloggare? De har, vad jag vet inte på något sätt försökt göra sig ”större” än vad de är.

          Jag har ingen uppfattning om att Madde skulle vara speciellt duktig som tar hand om sina barn. Inte heller speciellt driftig på något annat. Så den bedömningen får stå för dig.

          Moa

            Moa..the real real double standard

            Vissa ord som drev och häxjakt brukar väl du använda själv, men du gör skillnad på drev och mobbing, ser det ibland och ibland inte? Okej ibland och ibland inte? Hyckleri.

            Desperat sökt upp dig? Sekundärofferkofta haha..

            Du kallar Madde wt för att hon ej har utbildning så undrade om du kallar de jag tog som exempel som inte heller har det för wt? Men njaa finns väl någon bland dem som slänger sig med diverse självutnämnda titlar.

            Vad du har för uppfattning i olika frågor stämmer inte alltid med verkligheten och med vad andra tycker och uppfattar eller hur det verkligen är.

            Fia!

            Känner du mig?

            Nej, det gör du inte, Då skulle du vetat att jag inte använder de uttrycken mer än vart 10:onde år.. ungefär. Och då bara när jag finner det befogat.

            Dock har jag kläm på vilket inlägg du syftar på.

            Du verkar totalt renons på allt mellan genmäle och utfrysning.

            Jag anser att MM var väldigt utsatt av andra bloggare ett tag. Sällan har jag sett något så fegt och ynkligt av vuxna människor. Ren och skär utfrysning, mobbing och knäppande på näsan. Plötsligt är alla kompisar med alla och det kladdas runt på ett osmakligt sätt. Vad MM har gjort eller inte är intressant i sammanhanget, för två fel gör inte ett rätt.

            Till situationen här.

            Jag bemötte Maddes egna påståenden. Jag har direktkommunikation och säger vad jag tycker till den det berör. Argumenterar i min sak och varför jag tycker vissa saker. Varvar åsikter med fakta. Madde hakade på. Madde gjorde ett val, även här. När det blev för obekvämt slutade hon svara.

            Så kommer Peter, du och Sandra (?) och är ungefär lika bortkomna i argumentationen men ”kräver” någon form av upprättelse. För Madde är mobbad.

            Ser du verkligen inte att det finns en diskrepans mellan skeendena? Vet du verkligen inte skillnad på att ha en diskussion startad av Madde själv där hon deltar och är ganska så spydig och försöker med fjantiga härskartekniker, som hon dessutom inte behärskar och att frysa ut någon totalt?

            Är det så, så förstår jag att du beskyller mig för att mobba Madde. OCH du är ff ”ute och cyklar” riktigt vilse i pannkakan dessutom.

            Lär dig vad mobbing är och lär sedan Madde detsamma.

            Uppriktigt sagt blir jag chockad av att vuxna människor är så okunniga om vad mobbing är. Hur ska man kunna vägleda sina barn i livets rätt och fel med så snedvridna värderingar.

            Moa

            Jösses…nej känner dig inte men trodde mig ha sett dig använda de orden så därför skrev jag lite ironiskt…och tycker fortfarande att du hycklar. Är inte alls vilse i pannkakan men vi har olika uppfattning vad mobba är, enligt mig är det inte att pika…har själv inte uppfattat att andra bloggare mobbat någon MM, trams! Eller att hon varit utsatt av bloggare, hur då…Men kan förstå att en del tror det efter vad de fått läsa och fått inpräntat. Och vadå utfrysning, för att några slutar umgås med någon, är det utfrysning då? Antar att du tycker hon också mobbat och fryst ut då, eller det är kanske inget du har koll på. Anledningen till att jag reagerade var inte mobbing utan just dubbelmoralen. Bra att du förstår vad mobbing är så inte dina barn kallar folk för wt, och att de alltid vill umgås med alla, även med dem som de inte går ihop med eller som gjort dem illa eller gjort saker de inte gillar. Du har säkert full koll på allt som hänt i bloggvärlden, och är säkerligen inte alls naiv..bra.

            Fia

            Så när du ironiserar mig och mitt nick eller kallar mig hycklare så mobbar du mig?

            Eller när Madde kallar sina läsare ”dumma i huvudet” så mobbar hon dem?

            Skärp dig människa! Du minimerar mobbade människors tillvaro ”en masse”. Det blir mer och mer tydligt ju mer du skriver. Sorry Fia men du generar dig själv.

            Vad det gäller MM så verkar det vara en öm tå. Vad du sett eller inte sett säger ingenting. Kanske du har varit en i drevet och tycker hon förtjänar det? Vad vet jag om din inblandning? Initierad tycks du iaf vara. Berörd tycks du också vara. Eftersom jag inte är den enda som reagerat i bloggvärlden på att MM är utfryst så är det tydligt. Finns ju tom en egen tråd om skiten på Flashback.

            Om MM fryst ut någon är det väl lika dåligt som att du/medlöpare fryst ut henne. Tre fel gör inte heller ett rätt. Vad är det du inte förstår?

            Varför drar du in mina barn? Självklart får de umgås med vilka de vill. Lika självklart är att de, inte på några villkor, får frysa ut eller mobba dem de väljer att inte umgås med. OCH har de konflikt med någon så lär jag dem att lösa det med den berörda i första hand och med hjälp av föräldrar i andra hand. Respekt är ett ledord, i vår familj. Att lösa sina ev konflikter med andra människor via sociala medier är totalt förbjudet i vår familj.

            En annan viktig sak jag lärt dem är att ta av sig offerkoftorna. De har insett, liksom jag att det viktiga är inte vad någon ev kallar dem utan hur de tar emot det. Känner de sig inte som WT:s så spelar det ingen roll om andra kallar dem det 24/7.

            Så näe.. Jag tycker inte synd om Madde för att jag kallade henne wt. Jag skrattar faktiskt mest åt vilka proportioner en så´n skitsak kan ta i Maddes och ditt liv.

            Och näe… Jag blir inte berörd över att du försöker ironisera över min ev naiva inställning till saker och ting. Eller om att jag vet vad som sker i bloggvärlden.

            Jag vet vad jag vet och jag vet vem jag är. Det gör varken från eller till i mitt liv när totalt okända människor gör bedömningar av mig eller kallar mig saker.

            Moa

            Tillägg Fia!

            Varför hittar du på att jag kallat Madde WT för att hon inte har utbildning?

            Att vara wt handlar inte o man har utbildning eller ej. Därför har jag heller inte påstått det.

            Moa

            Men herregud…du verkar ha blivit berörd iaf…mycket fritid verkar du ha.
            Jag har inte sett några bloggare föra ett drev mot någon och jag har inte varit med i något drev, inte heller fryst ut MM haha hur kan jag frysa ut henne, genom att ej läsa bloggen eller? Det sk drevet har hon väl själv startat genom att skriva att det pågår ett drev, och den som startat tråd på fb och de som skriver där, men på vilket sätt bloggare fört ett drev kan jag inte se. Tycker det är lika mycket drev åt andra hållet isåfall om inte mer. Du kallade Madde wt och nämnde brist på utbildning men okej då var det inte därför men lätt att uppfatta det så. Vad Madde tycker vet jag inte då jag inte känner henne, aldrig pratat med henne, känner ingen av bloggarna…men jag har koll och hög intelligens. Barn var det du själv som nämnde och du verkar ha missförstått lite av det du läste. Jag skrattar lite åt din översittarstil och vilka proportioner detta fick för dig och hur mycket detta och dessa människor verkar uppta dina tankar. Jag tycker du är naiv och hycklare, förlåt, men du får ha din uppfattning om mig, och du behöver inte svara på detta utan gör något annat vettigare istället av din tid, sätter punkt. Ha det så bra.

            Bra förslag!

            Det börjar likna lyteskomik… På din bekostnad, det vill jag ju inte medverka till!

            Moa

    Marknadsför de? Ja. Deras medier är en plats för att visa produkter. Är de marknadsförare? Nej. Jag tycker inte att de passar in i den beskrivning som länkas ovan i Peters kommentar, inte som en yrkestitel åtminstone.

    Skulle inte säga att hon är ”marknadsförare”, men influencer stämmer väl in på bloggare. De är dock, precis som alla andra influencers och brand ambassadors snarare ett verktyg, eller kanaler, för marknadsförare att få ut sitt budskap med. Kort sagt, marknadsförare kommer ut med kampanjen (som hon här kommenterar) och köper tjänsten av influencern. Pluggar marknadsföring och ekonomi om det ger någon tyngd till mitt argument. Oavsett är influencer en viktig pelare i marknadsföring, även om hen inte är hjärnan. Jag, som snart färdigutbildad, tar inte direkt illa upp över hennes statement att hon jobbar med marknadsföring även om jag tycker att det är inkorrekt.

    Det skulle vara spännande att höra hur en utav hennes marknadsplaner ser ut. Vad grundar hon den på? Känsla? Data?

    Jag är med på att hon jobbar med marknadsföring men att på riktigt tycka att hon som bloggare uppfyller den specifikation på marknadsförare som Peter postade. Då saknar man både insikt, kunskap och respekt för de som jobbar med ET dagligen.

    Det är ungefär som att alla bloggare som har enskilda firmor är entreprenörer.

    Det är ju inte direkt så att hon sätter på sig en vit rock och leker läkare på vårdcentralen. Det mesta verkar vara omärkta sponsrade inlägg för kompisars företag. Det kanske är marknadsföring. De som har marknadsföring som yrke tror jag kanske inte riktigt ser det på samma sätt men om bloggare känner ett behov av att framställa sig som författare, journalist eller fotograf med ett inlägg om dagen. vem skadar det? Ingen. De snor ju knappast jobb från folk med utbildning.

      Fast jag som faktiskt är utbildad inom försäljning och kan väldigt mycket om marknadsföring även om det inte är min sysselsättning vill inte bli ihopfasad med ett gäng bloggare som kallar sig ”marknadsförare”.

    Oj oj, man blir nästan förolämpad när man själv pluggar marknadsföring och så säger hon sådär. Bloggare är absolut inte marknadsförare på något vis. En marknadsförare arbetar hårt med att ta fram modeller, teorier, analyser m.m för att nå ut till en viss målgrupp på effektivaste sätt. Om en bloggare skriver om en produkt från ett företag så är det företaget som marknadsför produkten via en blogg. Det hade lika gärna kunnat vara via en tidning, tv-reklam etc.

    Jag har en släkting som är titeljägare. Med en pensel i handen var hon konstnär.
    Hon skrev lite i ett häfte och då var hon författare. Efter det följde andra titlar.
    Det senaste är att hon klipper lite i olika kläder och är just nu en klädesdesigner och har tom ”mästerverken” ute till försäljning men ingen köper ett skit.
    Redan från barndomen har hon blivit intuttad om hur duktig och fantastisk hon är. Att hon inte är sim andra barn. Att hon är mer än alla andra.
    Hon själv tror starkt på det. När man dock frågar henne frågor relaterade till hennes sk yrke så kan hon inte svara.
    Pengar har hon aldrig heller utan lever vid närmare 30 år fortfarande på mammas slantar och sin kille.

    Madde har inte en enda färdig utbildning i bagaget, hon har inte ens en basic gymnasieutbildning. Den enda titeln hon har är WT, och den äger hon verkligen! ?

    Det är ju lite gulligt ändå att hon verkar lida av mindervärdeskomplex och därmed måste slänga sig med diverse yrkestitlar, när hon faktiskt bara verkar leva efter en gammeldags syn, alltså hon sköter hemmet och tar hand om sina (11145) barn och mannen sköter arbetandes. Inget att skämmas för alltså. (Ok att man inte behöver ta i så som hon gjort då kanske å börjat samla på barn, men men)

    Ursäkta att kommentaren ser ut som piss men orka helt enkelt inte formulera mig korrekt. Arbetandes skulle vara ”arbetandet”.

    Såklart de är de som som på sin höjd har grundsolekompetens som gärna vill kalla sig vissa saker gör att försöka få till lite tyngd och status. Du är människa, kvinna och mamma och bloggar om din vardag. Inget mer än det om du inte utbildar dig till det

    Tja det är väl som med alla andra yrkestitlar/benämningar som folk drar till med. De som har en riktig utbildning inom ämnet vill inte att titeln ska vattnas ur eller att det ska ske missförstånd bland dem som inte är insatta.

    De som studerat till journalist är väl inte jätteglada över att någon som skrivit några insändare kallar sig samma. ”Riktiga” fotografer skulle nog föredra om det fanns några krav på att få kalla sig fotograf. Psykologer gillar knappast att det finns diverse helgkurser som gör att vem som helst kan kalla sig terapeut/expert inom precis vad som helst och många förstår inte skillnad på titlar och vad som krävs för att få kalla sig någonting och kan därför tro att de hamnat hos någon som studerat psykologi under många år på universitetet när personen i själva verket kanske vet lika mycket om psyket som en normal förskoleelev.

    Om Odd Spångberg får vara COO (Chief Operating Officer) kan väl Madeleine Ilmrud få vara marknadsförare?
    Vi måste vara generösa och låta folk få ha sina tillkämpade egon i fred.

      Tjocka Hetsätarkatten är HOEATF och det håller han fast vid!

    Vad fan är det med folk som tycker att titlar ska skyddas? Låt folk kallad sig för det dom vill så kan ni istället visa upp ett starkt CV när det kommer till kritan.
    Ska jag gråta över att rörmokare kallar sig VVS-ingenjör när jag själv har flera år med tung matte och annat jobbigt bakom mig?

    Och klart som fan bloggare marknadsför. Vissa bättre än andra. Låt oss ta Sandra Beijer som exempel.
    1. Hon gör ett bra innehåll som gör att vi klickar in på bloggen från första början (det kan motsvara analysen om var man ska placera reklamen).
    2. Företag tar kontakt med henne (företaget har hittat sin målgrupp).
    3. Sandra väljer enbart samarbeten relevanta för bloggen och gör samarbetet till en del av innehållet.
    4. Hon utformar inlägget, tar bilderna, skriver om var denna produkt kan användas osv.
    Det enda skillnaden mellan henne och en reklambyrå är väl i sådanafall att hon bara jobbar med en målgrupp, dvs hennes bloggläsare?

      För de flesta handlar det inte om att outbildade tar utbildades jobb, en rekryterare kollar givetvis ens CV, men de flesta som använder tjänster förstår inte att fråga efter sådant även om det kan vara mycket relevant.

      När jag åker in till akuten är jag glad att läkare är en skyddad yrkestitel, jag vill inte att en bloggare eller marknadsförare för den delen ska ta emot mig, operera mig och skriva ut medicin.

      För att ta ett annat exempel så skriver ju My Martens gång på gång att hon är expert på marknadsföringslagen trots att hon lika ofta visar att hon saknar koll. Om hon vill så får hon kalla sig jurist och starta en juridisk byrå där hon inte bara ger råd om marknadsföringslagen, utan även om t.ex. koncernbeskattning, implementering av EU-direktiv inom avfallshantering eller köp av börsbolag. Jag tror att de flesta som uppsöker en juridisk byrå tar för givet att personalen där faktiskt kan ge råd inom juridik och frågar därför inte efter några examensbetyg.

      Vem har tyckt att titlar ska skyddas? Ingen här, vad jag kan se. Tvärt om ifrågasätter flera om det ens finns något som heter ”marknadsförare”.

      Jag tror att det närmaste är Civ Ek med inriktning på reklam och marknadsföring. Och någon Civ Ek är ju Madde inte. Jag reserverar mig för utbildningar på skolor typ ”Berghs”. Vet för lite om dem för att uttala mig om utbildningen och dess dignitet.

      Vad är det du försöker förklara egentligen?

      Det finns ingenting som vi läsare inte förstår i hur samarbeten går till. CamCam har lärt upp oss bra. Faktum är ju att de som verkar ha svårast att förstå hur ”samarbeten” ska markeras, fungerar och beskattas är ju bloggarna själva.

      Du försöker göra gällande att den som ska vara ”ansiktet utåt” har någon som helst inverkan på vad marknadsekonomerna bestämt ska vara ”kanalen ut mot kund”. Så är det absolut inte.

      Tror du Henke ”Head & Shoulder” är den som står bakom den reklamkampanjen och styr hur den ska utvecklas eller sammanställer resultat för kommande reklamkampanjer?

      Marknadsplanen, innan, under och efter har knappast Henke någonting att göra med. Lika lite har en random bloggare något med det att göra.

      Bloggaren är bara ett redskap för att få ut reklamen, som affischering, tv, radio, trottoarpratare, fotbollsarenor osv, osv.

      Du säger det ganska bra själv… Bloggarens målgrupp är köparna.

      Jag lägger till: Marknadsförarens målgrupp är säljaren, dvs de som köper reklamkampanjen.

      Viss skillnad!

      Moa

        I am a very proud teacher! =)

          Det bör du vara!

          Ett tillägg, icke oväsentligt i sammanhanget.

          Madde gör någon slags kryckig jämförelse med BB.

          Att BB skulle vara någon slags marknadsförare. För titta: ”BB har ju flera bolag” nu. Suck!!

          Madde som eeu är marknadsförare borde väl både se och lista ut vad BB har för planer. BB är ingen marknadsförare ”längre”… BB är ett varumärke. Madde har lång väg att vandra om hon inte uppmärksammat den strategi och affärsplan som BB med Pingis hjälp (Pingis är ekonom bla) utarbetat.

          Det är faktiskt så´nt man lär sig om man skaffar sig en utbildning.

          Moa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.