Snart slut på fingrar..

Madeleine Ilmrud:

bf1

Madeleine Ilmrud väntar alltså sitt 10:e(!) barn och jag sitter som förstummad.
Om jag är en crazy-cat lady, vad är då hon?
En crazy baby-lady?
Jag tror det blir det tionde barnet men det kan lika gärna vara nummer 11…

Hur många barn tror ni är nog för Madde och familjen Annorlunda?
15? 20?
Finns det ett nog eller blir det nog när kroppen inte vill producera fler barn?

Jag förstår att hon gjort sig ett namn i och med alla barnen i tv-programmet ”Familjen Annorlunda” och jag kan inte låta bli att undra om de lite fortsätter skaffa barn eftersom det är deras ”grej”?
Gud, vad jag hoppas att jag har fel!

Många kommenterar att det är ”beundransvärt att skaffa ett tionde barn”.
Varför är det beundransvärt? Att ta in tio fosterbarn tycker jag är beundransvärt men att göra en till unge?
Nej, det tycker inte jag är beundransvärt!

Men alltså 10(!) barn!
Jag skulle inte ens vilja ha 10 katter  – än mindre något annat!

Är jag konstig i min frivilliga barnfrihet som reagerar över detta eller skulle ni också gärna vilja ha tio ungar?
Det här är ju min åsikt som jag uttrycker.. vad de gör är ju upp till dem själva men undrar ändå..
Hur ger man tio barn all den tid och uppmärksamhet de behöver?
Man är ju liksom inte mer än två föräldrar hur mycket man än försöker.

Tack för tips, Rebecca!

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Det känns väldigt själviskt att skaffa så många barn. Hinner verkligen föräldrarna ge alla barn uppmärksamhet? Det verkar som de äldre barnen ofta få vara barnvakt åt de små barnen och det är ju helt fel!

      Tja Nina! Hur menar du att de äldre kidsen verka vara barnvakt?

      Mina äldre grabbarn är barnvakt 1 gång av 10 på sin höjd och då ska det vara något riktigt viktigt för att vi ens ska fråga dom eller att dom ens säger ja! Oftast får jag muta dom hehe.

      Däremot tycker jag INTE att det är fel att barnen kan ställa upp på varandra mellan varven, vad är det som är fel med det? De formas till omhändertagande och ansvarstagande individer.

      Att vi som väljer att skaffa många barn ska vara själviska? Snarare tvärtom skulle jag säga! Alla våra barn får 100% kärlek och uppmärksamhet. Kanske mer än barn i en normalstor familj? Alla barn har fritidsintressen och vi stöttar och är aktiva för deras skull!

      Fördomsfulla tankar…

      Men visst fan låter det lite crazy med tio kids, jag håller med ?☺️

      (Jag är en crazycatlady men inte ens jag skulle vilja ha tio katter. Finns en viss skillnad på katter och barn ??)

        Fast..lite själviskt är det väl? I den meningen att man skaffar barnen för sig själv(plus partner). Man gör väl inte barn för att man så osjälviskt måste få ge dem ett liv, man vill ha (de biologiska) barnen också.

        Men nu pratar jag barn i allmänhet iofs. 😀 Grattis till tillskottet!

        Får ont i ögonen av att läsa DOM, DOM & åter DOM.. Kräks av ordet dom!

      De bloggare som varit med i programmet på TV4 har väl det som jobb nu att föda barn, blogga om sin vardag som storfamilj. Skulle barnen ta slut minskar väl intresset på sikt = uppsagd utan läsare = utan den extra inkomsten förutom barnbidrag och bostadsbidrag. Själv hatar jag nästan barn,ja eller föräldrar mest som tror alla andra tycker om deras barn och att de skulle på något sätt vars gulliga nä

        De flesta paren som har varit med i Familjen annorlunda har skilt sig. Inte undra varför. När man har en herrans massa barn är det väldigt lätt hänt att man tappar bort varandra när hela existensen handlar bara om barn.

    Det blir väl ens identitet till slut. Ett sätt att känna sig behövd och viktig. Inget fel i det, men….. Dessutom är det (lite likt Anna Wahlgren, tror jag) ett sätt att bygga upp en flock, en trygg tillhörighet, där man aldrig (?) behöver riskera att bli ensam och överflödig.
    Så tror jag.

      Okeeeeeeej för det första jag ber dig att INTE jämföra mig med den där tokiga kärringen Anna W!!! Hahaha, henne är jag inte mycket för! Sorry…

      Nej jag ser inte mina barn som min flock, jag har några hundar och det känns som det räcker. Jag har absolut en identitet, och är väldigt noga med att tänka på mig själv och INTE enbart leva genom mina barn. ?

        Saken är ju att när ni ” storfamiljers yngsta börjar bli större så måste ni ju skaffa en ny? Du verkar ju vara helt besatt i barnvagnar och baby kläder. När det är slut på bebis tillverkning vad gör du då? Jo det är själviskt att skaffa ” massa barn hur än mycket du än säger att du hinner ge var och ett av de av era vuxnas tid! Att skaffa barn på barn på barn är och verkar vara som ett beroende likväl som ditt barnvagns handlande. Eller är det syskonen som tjatar och vill ha flera syskon kanske? Tycker det är hemskt att dina barn när dom växer upp vart exponerad i TV och på bloggen för att dom var så många syskon! Om du läser i tidningen om han som var med i kungarna på T så skrev han….. mitt hårda liv m droger och annat berodde mycket på att vi har 7 syskon och fick mindre uppmärksamhet . Men du hävdar bestämt att det fixar du?……. sånt märker man inte förren barnen vuxit upp.

    Skulle gärna vara med om flera förlossningar, just för känslan när bebis kommer upp på bröstet, men det är också det. Vi har sagt Max tre, just för att man ska ha tid till alla, att alla kan få egentid med föräldrarna, kunna göra saker ihop, resa, gå på bio och andra saker. Känns inte som att det skulle funka med för många barn… Iaf inte för oss. Sen vill jag tänka på det ekonomiska också, kunna ge barnen det dom behöver…
    Just nu känns dock två rätt nog?

      Jag skulle gärna vara med om fler förlossningar pga hur jäkla häftiga krystvärkarna är! Kroppen jobbar för sig själv och man liksom bara hjälper till och pushar på! ? Satans coolt!
      Däremot en till graviditet och första tiden med bebis, njaa. Jag älskar min dotter över allt i hela världen och skulle göra och ge allt för hennes skull, men jag tycker att det är lite jobbigt med spädbarn ändå. Får man säga det utan att verka vara en dålig mamma?

        Men tack! Fler än jag som känner så om spädistiden! Älskar båda mina döttrar, men det är roligare med 1,5 åringen. 5 veckors tjejen är ju så späd och ömtålig… Självklart älskar jag mini men inte själva spädistiden. Alla säger ”ååå ta vara på bebistiden den går ju sååå fort!” Och jag är snarare glad att den gör det för aa bara så jag är… Men är ändå den bästa mamman till mina barn!

    Eller så älskar hon att ha en stor familj? Jag grinade över att få reda på att jag väntade fjärde barnet då det kändes ”så mycket” och det skulle ha varit ”sladdisen om 10år” men var och en tar ju ansvar för sin familjesituation vare sig det är ett eller femton barn. Som vän till Madde kan jag dock säga, även Mirka att det finns ingen som har så bra ”pli” på sina ungar som dom. Jag var också fördomsfull för ett par år sedan men jisses vad mycket kärlek det är i dessa familjen, beundransvärt JA, för personligen skulle jag aldrig (med betong på aldrig) klara av det. Man får skaffa hur många barn som helst tycker jag, så länge som man känner att man har tid, RÅD och kärlek att ge.

      Håller med Sandra! Även jag är nära vän till Madde och umgås väldigt nära med hela familjen privat! Jag beundrar att de orkar, för personligen undrar jag ibland. Men att ni har förutfattade meningar som att de inte skulle hinna ge deras barn kärlek, den är inte ok! Jag VET och SER kärleken med egna ögon! De är fanatiska föräldrar , så tro inget annat! Tack för ordet! <3

      Ja alla är vi olika och vill/klarar av olika mycket.
      Men att säga att Madde har otroligt bra pli på sina barn är väl att överdriva en smula ?

    Jag anser att alla får skaffa precis så många barn som de vill ha så länge som de har tid och ork att lotsa hela barnaskaran till att bli bra människor. Detta gäller självklart även de som bara skaffar ett barn. Helst ska man inte skaffa fler barn än man på sikt kan försörja själv med arbetsinkomst, sparade/ärvda pengar och barnbidrag.

    Madde har ju en stor åldersspridning på sina barn, så hon lär ju ha mer tid för varje individ än de som klämt in ett dussin barn på 10 år. Dessutom lär hon ju ha en ganska bra inkomst, så det är inte en ekonomisk katastrof för henne om de väljer att gå skilda vägar igen, vilket det lätt blir för mammor som bara varit hemma i 15 år och kan se fram emot en ålderdom som fattigpensionär.

    Jag beundrar deras ork, men tycker inte att det i sig är beundransvärt att skaffa massa barn.

      Jaha, vad jobbar hon med?

        Trodde det var ganska uppenbart att hon får pengar av företag för att skriva positiva omdömen om deras produkter. Precis som alla(?) andra bloggare som omnämns här på bloggbevakning.

        Vill man inte kalla det jobb så fine, men betalt får de ju i både pengar och genom att få grejer som andra familjer måste köpa för införtjänade slantar (kläder, resor, frisörbesök, mat, you name it).

    Jag håller med dig Camilla att d inte är beundransvärt att skaffa 10 barn däremot 10 fosterbarn som du skrev. Även om det finns spridning på åldrarna kan d inte finnas möjlighet att varje barn får 100% uppmärksamhet? Bara tanken på spysjukan, löss på många samtidigt ger mig rysningar, d är då otroligt att dom fixar 🙂

    För vår planet och vår världs skull känns det otroligt själviskt att skaffa så många barn. Vi borde sätta en gräns vid 2, i den takten folk förökar sig nu innebär mer miljöförstöring, mer huvuden att ta hand om för staten och samhället och let’s face it, det är ingen trevlig värld som väntar oss framöver OCH nu. Att inte tänka så långt innan man skaffar så många barn är själviskt. Over and out.

    http://WWW.JOHANNAGRAHN.SE

      Skrev samma nedan. Hade inte uppdaterat sidan innan jag postade och missade, men vi håller helt med varandra.

      Hahaha du snackar om miljöförstöring jag skrattar ihjäl mig! Hur vore du om du fimpade ciggen då??? Det om något förstör våran värld. Är du på riktigt hahaha!

      Om du nu bryr dig så mycket och värnar om vår miljö, så kanske du skulle ägna dig mer tid åt det än att göra fåniga hauls på youtube om smink! Du är skrattretande!

      Fast befolkningsproblemet ligger inte i västvärlden. När jag studerade development economics (alltså third world countries) pratade vi mycket om varför fattiga tenderar att ha fler barn än rika. De rika har ju större chans att ta hand om barnen och se till att de överlever. Vi valde att bevaka ett fattigt land var och varje månad rapporterade vi olika siffror som kanske hade förändrats, varför de såg ut som de gjorde, om det blivit bättre eller sämre rent statistiskt osv. och många länder hade samma sak gemensamt: väldigt låg arbetslöshet, men också genomsnittlig skolgång på 5 år bland pojkar och 3 år bland flickor. Därför drog vi slutsatsen att de jobbar för att försörja sin familj – varför många fattiga skaffar många barn. Befolkningskrisen ligger inte i väst, den ligger i u-länder, och kanske är det så p.g.a. vi diskuterade. Men absolut, det är ett problem. Ska alla sedan ha en bil att skjutsa runt alla människor i… ja, då blir problemet större. Ska alla sedan importera diverse varor och produkter växer problemet ännu mer. Jag har inget svar, jag vet inte hur problemet ska lösas.

      En världsgräns på hur många barn man får ha, ja det kanske är en lösning. Men vad händer då om jag har ett barn, och sedan blir gravid med tvillingar? Eller trillingar första gången jag blir gravid? Ska jag abortera ett barn? Adoptera bort ett? Dränka ett? Om en kvinna inte vill ha barn eller inte kan – kan hon överföra sin kvot till en annan kvinna? Osv.

      Om alla i väst skaffade 10+ ungar, då skulle jag säga att det är ett problem, ur en miljösynpunkt. Större bil, fler bilar, mer importerad mat, mer skadliga produkter, osv.

        Jo då, det ligger i väst också.

        Som sagt Sverige konsumerar som om vi skulle behöva ca 3,5 planeter jorden idag, Sverige enbart har dubblat sin befolkning på 100 år. Det ÄR ett problem.

          Ja, men nu pratar du konsumtion, och inte befolkning. Inte helt skilda saker, men inte heller samma. Ja, Sverige har haft en befolkningsökning som heter duga, både p.g.a. reproduktion och att människor har flyttat och flytt hit sedan 50-talet.

            Hur menar du att det är helt skilda saker?

            För även om vi drar ned på minimum så måste vi fortfarande äta och bo någon stans samt hålla oss varma (och då räknar jag helt bort alla sjukvård som skulle behövas).

            Den del av Sverige som har vild orörd natur idag är nästan noll.

            Förlåt, läste för snabbt. Ser att du skrev att det INTE är helt skilda saker, my bad. 🙂

            Men faktum kvarstår, bara för att vi skyfflar runt befolkningen på planeten så håller det ändå inte. Vi måste alla dra ned på barnafödande.

            Ja Hmm, det håller jag med om. Men då kommer vi tillbaka till det jag skrev om införandet av en gräns: vad händer där, rent praktiskt? Har jag ett barn och blir gravid med tvillingar – vad gör vi t.ex. i den situationen om gränsen är två?

            Man får väl ha specilösningar för dessa uddafall vilket inte kommer bli några större problem då tvillingar inte sker så ofta tänker jag. 🙂

            Det låter bra bra – undantagstillstånd? Ur ett medmänskligt perspektiv har jag svårt att tvinga en människa abortera bort ett av de barnen. Eller adoptera bort, eller dränka det.

            Fler scenarion, vissa mer troliga än andra:

            En kvinna har fått sina två barn med en man, och hon lämnar honom. Får hon då inte skaffa fler barn med en ny partner? Gäller denna tvåbarnsregel per person, per par, eller per kvinna?

            Ett barn dör, får man då tillbaka sin rätt att skaffa ett till barn?

            En kvinna som av olika skäl absolut inte tror på preventivmedel och/eller abort råkar bli gravid en tredje gång – vad gör man då?

            Jag känner att en barngräns är väldigt bra, i teorin. Om staten ska bestämma hur många barn man får ha och sedan kanske bestämma hur många barn som får leva blir en diktatur enligt mig. Eftersom kontrollanter kommer behövas runt om i landet skapar vi fler jobb, och det är ju bra.

            (OBS. Vill inte tjafsa, det hoppas jag du förstår, det är bara roligt att diskutera)

            Ingen fara, jag älskar att diskutera och det ska mycket till innan jag uppfattar det som tjaffs. Finns inget i din ton som gör att jag uppfattar det så 🙂

            ”En kvinna har fått sina två barn med en man, och hon lämnar honom. Får hon då inte skaffa fler barn med en ny partner? Gäller denna tvåbarnsregel per person, per par, eller per kvinna?

            Inte per kvinna, per idivid. Träffar du någon ny som redan ahr sin kvot mdan du inte har din, tuff luck. Jag är också för att starkt begränsa hjälp med att bli gravid tills vi uppnått den kvoten som håller för planeten. Låter orättvist, men det är många sjukdomar som är så. Jag säger inte att man aldrig ska få hjälp vid infertilitet, men hårdare krav än idag.

            ”Ett barn dör, får man då tillbaka sin rätt att skaffa ett till barn?</i<

            Ja.

            ”En kvinna som av olika skäl absolut inte tror på preventivmedel och/eller abort råkar bli gravid en tredje gång – vad gör man då?”

            Svåraset frågan. Får nog bli från fall till fall. Bl a så får vi kanske ändra på hopplösa reglerna som vi har idag i Sverige när det kommer till adoption.

            Men då kommer vi ju in på diktaturstaten igen, att en kan tvinga att adoptera bort ett barn. Många som blir gravida älskar ju sina barn redan innan födseln, och en del direkt barnet kommer upp på bröstet. Även om man redan innan vet att barnet kommer bli bortadopterat blir det ju känslomässigt och traumatiskt. Men jag håller absolut med om att det bör bli enklare att adoptera och svårare att få barn. Barn är ingen rättighet, det är en skyldighet, och jag anser att alla föräldrar bör genomgå ett lämplighetstest innan de bestämmer sig för att på något sätt skaffa barn. Eller kanske sätta in ett chip som måste tas bort innan man kan skaffa barn, och att detta lämplighetstest måste bli godkänt innan dess?

            Men det beror på vad vi kallar saker och ting. Du kallar det diktatur, jag kallar det gemensamt samförstånd för vår överlevnad. För att ja ett fungerade samhälle så måste vi ju ha lagar och regler, eller hur? Och det måste ju i vilket fall bli samma där, att de som blir gravida trotts användandes av p-medel kommer inte vara många.

            Sedan så får väl de par som oroar sig för att komma i den situationen sterilisera sig. Om mannen gör det så är det ju reversibelt beroende på vilket utförande man väljer, men även en kvinna kan om jag har rätt för mig sätta ringar runt sina ledare så som går att ta bort igen.

            Men vad är din lösning? Att människan som art utrotas och tar största delen av biotopen på planeten jorden med sig? Vilket föredrar du? Utrotning eller det som du kallar för diktatur?

    Det blir väl deras jobb tillslut, som en kossa ungefär.

      du har haft många roliga åsikter på sistone haha

      Med skillnaden att kossans barn slipper tvingas uppfostra och leva tillsammans, så på så sätt är det ännu värre för barnen än för kalvarna

    Min kommentar nedan är inte kritik mot någon personligen utan en allmän reflektion. Det kanske är något opassande här då vissa kommer ta åt sig, men det passar ändå in här pga hur vissa kommenterat.

    Förlåt på förhand, jag vet att jag kommer såra, men…

    Jag håller inte med om att det ska vara upp till var och en att få skaffa hur många barn som helst.

    Vi har sedan industrirevolutionen på 1700-talet gått från att i årtusenden och årtusenden vara en befolkning på stadiga 1 miljard på vår palnet till att ha 7-DUBBLAT oss till 7 miljarder på ca 300 år (fantabulöst kort tid i historiska och evolutionsmått mätt.)

    Och på 100 år (förstår i hur kort tid det är) så har tex enbart Sverige fördubblat sin befolkning.

    Det här håller inte längre att människan förökar sig i den takten vi gör. Det kommer inte enbart räcka md att vi drar ned på vår konsumtion. vi, hela planeten jorden, konsumerar som om vi skulle behöva ca 2 planeten jorden. Enbart Sverige konsumerar som om vi skulle behöva ca 3,5 planeten jorden.

    Det måste räcka nu. Jag är inne på Kinas linje. Vi måste få ett stopp på vår befolkningsökning. Alla djur och natur som vi i vår egoism tränger undan är inte ok.

    Om ni på riktigt är på djurens sida, hallå alla veganer tex, så måste ni se att jag har rätt. Är ni inte på djurens sida så var på er egen. För människan kan inte leva med mindre natur och dess mångfald som den behöver utgöra.

    Slut på dagens rant! 🙂

      Hur går det här ihop?!
      ”Det kommer inte enbart räcka md att vi drar ned på vår konsumtion. vi, hela planeten jorden, konsumerar som om vi skulle behöva ca 2 planeten jorden. Enbart Sverige konsumerar som om vi skulle behöva ca 3,5 planeten jorden.”

      Hur kan Sverige konsumera mer än hela planeten?

        Här har du en kort sammanfattning hur man gör den beräkningen. Om du vll veta mer så kan du utifrån artikeln googla vidare… 🙂

        http://www.dn.se/debatt/svenskarnas-konsumtion-pressar-jorden-allt-hardare/

    Att skaffa barn över huvud taget är en självisk handling, något man enbart gör för sin egen skull. Finns inget barn i världen som har bett om att bli fött.

    Och att skaffa 10 jäkla barn är inte bara själviskt, utan bara idiotiskt. Finns så många barn i världen som behöver en familj, kan man inte ens låta adoptera barn nummer sju, åtta, nio och tio åtminstone?

    Men mest idiotiskt är det för att våran planet redan är överbefolkad. Helt sjukt att folk tänker så mycket på sig själva och inte på någon annan.

    Jag tycker på riktigt att det borde finnas en maxgräns i Sverige på hur många barn man får föda.

      Det är otroligt många krav för att ens få adoptera idag, vill bara inflika det. Jag och min man skulle inte ens få adoptera från ett flertal länder även fast vi har alla förutsättningar i form av välbetalda jobb, fint hus, bra hälsa etc etc. Det som gör det omöjligt är vår åldersskillnad på 12år vilket majoriteten av adoptionsländerna inte godkänner.

      Det är tyvärr väldigt dyrt och en lååång process med adoption dessutom, vilket förmodligen gör att många drar sig för att genomgå den processen fastän de hade kunnat.

    Och ja… det borde finnas en gräns för vem som får befinna sig på nätet också. Lite social kompetens och annat som måste godkännas innan man släpper galna människor lösa.

    Tror inte jag sett någon annan morsa som håller sina barn och sitt hem i prima skick som Madde. All cred till dig som fixar det! Beundransvärt också att du väljer att skaffa tio barn som kan främja till en bättre framtid!

      Är kompetens att kalla ”folk galna” ?

      Det tror jag minsann att det inte är.

      Antingen känner du Madde och uttalar dig om hennes kompetens med hem och barn, utifrån det Gör du det?

      Inser du inte, att det mesta som visas på bloggar och insta är chimärer?

      Du verkar iofs ”sväva i det blå” som påtalar att det är bra att madde skaffar sig barn nr 10, trots vettiga och förklarande inlägg talar om motsatsen.

      Om nu Madde vill ha fler barn så grattis till henne och familjen. Dock kan jag inte förstå hur man kan skaffa fler barn i en så svajig relation.

      Det var ju inte så många månader sedan hon grinade och tyckte mannen svikit henne. Vad hade han gjort??… Snackat för länge eller på fel sätt med MM? Precis som Madde tyckte att Carola gjort med Peter (Mirkas man). Säkert var inget sant men Madde är ju en dramaqueen utan motstycke.

      Det blir nog säkert bra, så småningom.

      Moa

    Jag kan känna att det är tur att vi är olika. Själv är jag frivilligt barnlös och supernöjd med det medans en av mina kusiner har valt att skaffa 14 barn och där det fortfarande finns en längtan efter fler barn. (Och ja, de har fått frågan om att vara med i familjen Annorlunda, men tackat nej, då det inte ser sig själva som specillet annorlunda.

    Bara jag som känner att man kanske ”utnyttjar systemet” lite? Att man ser det som sin uppgift i livet att vara mamma och (bara) lever på föräldrapenning utan att bidraga speciellt mycket till samhället? De ger säkert sina barn massor av kärlek, men ibland funderar jag över detta. Om personerna hade skaffat lika många barn om de inte fått vårt fantastiska stöd från samhället?

    Obs, jag anser inte att andra grupper i samhället (arbetslösa, sjuka, funktionsnedsatta etc..) går in under ovanstående påstående om att utnyttja samhället. Det är helt andra situationer och naturligtvis har inte alla människor av samma drivkrafter bakom sina beslut. Det här är endast funderingar och inget personligt riktat.

    Precis som några ovan här skriver anser jag att det är själviskt att skaffa så många. Framförallt för jordens bästa, vi är på tok för många människor på jorden redan och jag anser att precis som med allt annat finns det ett eget ansvar att göra saker för att göra så liten påverkan som möjligt. Att inte skaffa 10 ungar anser jag vara ett ganska enkelt sätt.
    Förstår verkligen inte varför en gräns på hur många barn man får föda är mer uppe på tapeten än vad det är idag.

    oj oj oj,det märks att man är inne i en svensk blogg.
    Och till Madde.Grattis till tillökningen,skaffa hur många barn du vill och skit i svenska lagom där man inte får sticka ut och ha högst 3 barn,villa,volvo och en vovve.

      Nu far man inte ens ha en Volvo langre, alla som inte har en Tesla ar miljoforstorare! (fick jag lara mig igar)

    Håller med ovanstående. Föder man så många barn då har man noll konsekvenstänk. Det finns länder där mammor har så många barn för att det inte finns preventivmedel/aborträtt. I Sverige har vi det. Det finns heller ingen anledning att få så många barn, för barnen behöver inte hjälpa till och tjäna pengar som i de fattigare länderna.

    Jag tror att man har en sjuklig besatthet om man har som enda mål i livet att få ”så många barn som möjligt”.

    Det är ingen rättighet att skaffa barn, men det är okej att göra det. Det ÄR dock själviskt i det att det finns runt 100 miljoner med föräldralösa barn redan i världen, och istället för att ge dem ett värdigt hem går man och trycker ut fucking 10 ungar. Vi är 7 miljarder människor på jorden, det ÄR för mycket. Tycker svenskar och alla andra i i-länder som har valet att inte behöva skaffa en massa barn helt enkelt inte gör det, ta lite jävla ansvar. Adoptera barn och husdjur, sluta vara själviska.

      Tyvärr är det inte att bara adoptera ett barn.

    Tillhör egentligen inte ämnet men en sak jag reagerat på både bland dessa kommentarer och under något inlägg angående sena aborter är alla som tjoar ”adoptera istället” och ”adoptera bort istället”. Jag lovar att det är ingen snabb eller enkel process att adoptera ett barn eller ens få rätt till att adoptera ett barn. ”Folk” verkar tro det är som att gå till affären eller nåt…

    1. Att skaffa ett eller fler barn är själviskt, det är inte mer själviskt att skaffa 10.
    2. Alla barn är inte bebisar eller behöver uppmärksamhet/tid etc vid exakt samma tillfällen under dygnen.
    3. Det är väl alldeles fantastiskt att vissa faktiskt ORKA ha mer än 2 barn – alla är vi olika & folk ska inte lägga sig i.

    Jag har 5 barn & vill gärna ha fler. Så länge vi här hemma är dom som tar hand om våra barn ska ingen säga något alls om det. En helt annan sak om man låter andra vara barnvakt ”jämt” osv. Varför ska man då ha fler?

    jag stör mig sjukt på människor som säger ”skaffa” barn. Man får barn. Vissa kan få barn, andra kan inte. Att skaffa ett barn är som att skaffa ett husdjur.

    adoption har tyvärr blivit en klassfråga och skulle jag börja skriva om hur orättvist behandlade föräldrar i adoptionsprocess behandlas jämfört med föräldrar som ”skaffar” barn hade jag fått skriva resterande delen av dagen. Men att vissa människor kan ”skaffa” barn som en annan byter underkläder är sinnessjukt medan andra TVINGAS igenom kurser och måste skaffa lämplighetintyg är bortom min förståelse.

    Detta är min generella åsikt om att ”skaffa” barn och inte riktat till någon speciellt inte till Madde som verkar vara en riktigt härlig föräldrar till sina barn

    Undra hur deras pensioner kommer att se ut när den dagen kommer med tanke på att dom mestadels är gravida och sen föräldralediga ?

      Kan informera om att jag läst att de både har jobbat under tiden de haft små barn också ???

    Varje gång deras äktenskap är på väg åt helvete så ploppar det ut en unge som ska rädda situationen. Tragiskt!

    Min sambo har sex syskon för att hans mamma ville ha många barn. Jag är ensambarn och kan ibland bli lite avundsjuk på att honom då han har så stor familj och är morbror till elva syskonbarn. För mig känns det som en lyx och kan förstå varför man vill ha många barn, även om jag själv inte skulle palla det.

      Det är kul att läsa om andra ensambarn, känns som att det inte finns så många? Iallafall inte i min närhet.

      Jag tycker tvärtom dock, haha..min sambo har syskon och jag fattar inte hur han kunde överleva utan eget rum, lugn och ro för att läsa och spela etc.

    Jag vågar inte ens få ETT barn

    Så fort någon går över 3 barn i en familj på två vuxna. Är min enda fundering, HUR fasen transporterar man allihopa!?! hur får man med sig TIO ungar någonstans?

      Du vet väl att vem som helst får köpa en minibuss?

        No shit sherlock 😀 Du vet väl att man kan transportera kids på olika sätt? Är genuint nyfiken då jag har satt stopp vid tre för tillfället pga får inte plats fler i bilen.

    Som någon ovan skrev, när Madde och Mickes relation knakar så skaffar de ett nytt barn för att försöka lappa ihop saker och ting.
    För bara ett par månader sedan var det kris med otrohet och svek och gud vet allt som insinuerades, sist flyttade de isär.
    Man kan ju tycka att det är allt annat än en stabil grund att stå på, och att då utöka familjen!?

      Va? Det låter ju inte smart på något sätt såvida man inte vill försöka tvinga ena parten att stanna kvar

    Jag fick mitt första barn i slutet på juli, och personligen kan jag inte förstå folk som ens skaffar 2! (Detta är alltså min åsikt precis just nu, iom omställningen det blivit med en ny liten person att ta hand om, tror säkert att jag kommer ha ångrat mig om ett par år) Alla gör så klart som dom vill, vissa vill inte ha alls och vissa vill ha hur många som helst. Det som är beundransvärt är ju isf hur dom orkar med så många!

      När jag fick mitt första barn tänkte jag exakt så. Hur kan folk skaffa FEM barn? Jag ville inte en ha 2. Tänka sig… nu sitter jag här med 5 barn. 😉

    Hellre kvalitet än kvantitet

      Alla deras barn verkar vara både hemgjorda och närproducerade, så det är nog samma kvalitet på alla tio

    Jag har 8 syskon och jag tycker det är sjukt kul med stor familj. Alltid någon att umgås med även om någon av de äldsta inte längre bor kvar hemma. 🙂

    Motbjudande kommentarer från vissa som till allas övriga glädje förmodligen kommer förbli barnlösa. Skönt att man slipper era eländiga gener framöver åtminstone.

    För det första: att skaffa många barn, exempelvis 10 stycken, och leva mer eller mindre hela livet på föräldrapenning och sen låg pension är en enorm vinstaffär – för staten. Det finns ingenting mer ekonomiskt lönsamt – för staten – än en vanlig låg eller medelinkomsttagare som skaffar många barn. Så ni som har problem med flerbarnsmödrar av ekonomiska skäl kanske ska ta er tvåsiffriga IQ och stoppa upp någonstans där solen inte skiner. Den ekonomiska förlustaffären står flerbarnsmamman ensam för. Hennes nya små skattebetalare är en ekonomisk vinst för alla andra.

    För det andra – iländer lider av för låg naivitet för att klara att upprätthålla grundläggande välfärd ex.v normal pension och löner inom offentlig sektor som sjukvård. Nu kanske vissa av er tror att invandring och då särskilt mycket ung sådan kan vända den kraftigt negativa utvecklingen till följd av för få födslar men det finns inget modernt land som uppvisar den typen av positiv utveckling till följd av outbildad tredjevärlden-invandring. Tvärtom belastas det offentliga ännu mer. Har vi tur blir vi som Brasilien, etiskt heterogent men man har åtminstone en chans att köpa vård och annat nödvändigt privat. Har vi otur blir det inbördeskrig.

    Det behövs stabila storbarnsfamiljer för att upprätthålla välfärden. Det behövs kvinnor som föder många barn, och så billigt som de gör idag med låga ersättningar. Annars blir framtiden mycket annorlunda från idag och gårdagens.

      Hur menar du att det är en vinst för staten att en kvinna ägnar större delen av sitt liv åt att föda barn och leva på föräldrapenning? Att få försörja denna kvinna hela livet och få ytterst lite ”tillbaka” i skatt? Hur är det bättre (större ekonomisk vinning) än att samma kvinna arbetar större delen av sitt liv och förser samhället med dels en tjänst (via sitt arbete) och dels betalar in mer skatt?
      Dessutom är det igen som helst garatin att ovannämnda kvinnas samtliga barn kommer att bidra till samhället.

      Försök att undvika påhopp. Bara för att människor har andra åsikter än dig innebär det inte att de är korkade eller onda.

        Hepp – det hela är mycket enkelt: en kvinna ger lägre intäkter till staten än 10 kvinnor. Särskilt en kvinna i offentlig sektor vilket de flesta kvinnor arbetar inom. I övrigt undrar jag vad mitt ”påhopp” bestått av? Är din IQ tresiffrig?

          Du påstod att en kvinna som föder 10 barn är mer lönsam för staten än en kvinna som inte gör det. Men om du jämför dessa två kvinnor så är den andra mer ”lönsam” för staten. Det finns inte heller några garantier för att dessa barn kommer generera pengar till staten? De kanske också ”bara” föder massa barn och inte arbetar speciellt mycket under sina liv? De kanske alla dör unga? De kanske är funktionsnedsatta och av den anledningen inte kan arbeta mycket. Det är omöjligt (!) att räkna på framtida inkomster som det inte finns någonsom helst garanti för.

          Sen menade jag rent allmänt att din kommentar var otrevlig då du hoppades att personer skulle förbli barnlösa och att de hade dåliga gener..
          Jag tog inte personligen åt mig av ditt klumpiga uttalande men om du måste veta så är mitt IQ 120 och jag är både Leg. Sjuksköterska och nu Läkarstudent, samt har man sedan 8 år. Så nu slipper du anklaga mig för att vara lågutbildad och ensam.

      Har du ens varit i Brasilien? Jag har och kan då säga att de inte skaffar barn för att det ska gynna staten. Inte heller kan det stora flertalet köpa vård eller många andra nödvändigheter. Klassklyftorna är enorma! Visst de har många olika etniska inslag och skäms inte för det, men fattigdomen, korruptionen och politiken skapar stora problem. Brasilien har stor barnprostitution kanske kan vara värt att poängtera också…

        Malin – jag har rest i Sydamerika och jag nämnde att vi med dagens låga nativitet och höga tredje världeninvandring som bäst kan sluta som Brasilien. Jag var kanske otydlig.

      Det där var ju riktigt jävla elakt skrivet. Usch, vad hemsk människa du är. Bara för att man inte tycker som du, ska du fan inte skriva att folk förhoppningsvis förblir barnlösa. Jävla idiot. Jag tror att du är en vidrig mamma, och din unge borde någon annan ta över. Vider.

        Anna – härligt att du tog åt dig och lika härligt som att du är en barnlös sopa är att jag lever ett mycket bekvämt hemmafruliv med min lilla bebis. Må det bli många syskon.

          Kommentar raderad!

          Anna! Din kommentar är INTE okej! Vill du vara kvar här inne så lägger du om ditt sätt att uttrycka dig på! //CamCam

            Såna här kommentarer från Anna önskar jag togs bort 🙁

            Håller med! Detta är inte ett ok sätt att uttrycka sig på. Tycker att din kommentar Anna bör tas bort. Jag vet att Cam Cam tycker att var och en skäms för sig själv men nån måtta får det väl vara ändå ?

            ”Tycker synd om din fula, efterblivna unge som har en sån hemsk människa (monster) till mamma. Kan bara tänka mig hur ful och äcklig både du och din cp-unge är.”

            USCH vilken fruktansvärd kommentar!! Blir så ledsen när folk missbrukar ordet CP, det är inget ”fult” att ha cerebral pares och de som har det kan inte hjälpa det. Tycker det är fel i alla avseenden att missbruka det ordet så som du gör nu. Håller med ovanstående, din kommentar borde tas bort.

          Fy vilken vidrig människa du är. Hoppas inte detta är hur du uppfostrar ditt barn.

      Av den mest ”motbjudande kommentaren”, i tråden, vann din.

      Så vida du inte är ”Gudrun moder” själv så har du ingen som helst aning om hur våra barn är eller kommer bli. Du har heller ingen aning om hur vi skribenter är. Capish! 😉

      Jag är begåvad med 3 vackra, snälla, begåvade och fantastiska barn. Det kan vara så att jag hört andra som gör anspråk på att deras barn är lika bra som mina… Jag vill inte göra dem besvikna så jag säger inte sanningen.. Att trots att jag är som jag är, är mina barn bäst i världen. Dom kan gott få fortsätta vandra runt på jorden och vara lyckliga i sin okunskap! 😉

      Åter till saken. Att kvinnor som går hemma år efter år får lägsta pension är ett urgammalt fenomen som ingen är intresserad av lösa. Det är ett problem.

      Nästa problem är ju att Maddes barn kostar en del eftersom hon faktiskt väljer att ha dem inom barnomsorgen fast hon menar at hon kan styra sina arbetstider själv. Barnbidrag, skola, vård och omsorg och underhållsstöd, bostadsbidrag osv är ganska ansenliga summor för en så stor familj.
      Det vet vi.

      Vad vi kanske inte vet är om barnen kommer att bli de intäktsmaskiner, för samhället, som du påstår att de kommer bli. förhoppningsvis går det bra för alla Maddes barn. Dock blir det ju bara spekulationer i dagsläget.

      Moa

        Moa – jag tar för givet att du är både obildad och efterbliven eftersom du lyckas med den mest osammanhängande argumentation helt utan grund men låt mig förtydliga: Jag är inte på något sätt för skattefinansierad barnomsorg och annat motsvarande men även med det inräknat – och det är över 100k per barn per år – är det en för staten VINSTSAFFÄR att ett svenskt barn föds i Sverige. Ett genomsnittligt svensk barn i Sverige hinner betala tillbaka staten vad det har kostat och kommer kosta under sin livstid. En vanlig låg eller medelinkomsttagare av kvinnligt kön betalar mer till staten genom att föda många barn än vara yrkesverksam. Särskilt i offentlig sektor. Sen kan man ju ha synpunkter på jämställdhet, kvinnlig frigörelse eller fan och hans mostrar men på ett nationalekonomiskt plan är en 10-barnsmamma en ekonomisk vinst för staten, mer så än hennes granne med 2 barn och jobb på kommunen.

          Varför svär och gormar du för?

          Du har en clou men orkar inte ens försöka ha en diskussion med dig.

          Vad hände.. Liksom?

          Moa

      @Mamma till ett barn: ”För det andra – iländer lider av för låg naivitet för att klara att upprätthålla grundläggande välfärd ex.v normal pension och löner inom offentlig sektor som sjukvård. ”

      Det är en myt. Så är inte fallet.

        Hmm – nej, det är inte en myt. För låg nativitet och befolkningen får svårt att upprätthålla den befintliga välfärden, inklusive pensionerna åt den åldrande delen. Pensionen är inte en slant i statens guldkista utan ett slags lån där staten förbinder sig att någon gång framöver återbetala. Staten betalar pensioner genom att nu yrkesverksamma skattar på sin inkomst (bl.a). Om den yrkesverksamma gruppen minskar av något skäl blir det plötsligt mindre skatteintäkter att fördela, och mindre arbetskraft i den kraftigt utvecklade välfärden (ex.v hemtjänst och assistens osv).

          Att ett land har en stor befolkning innebär inte att den kan upprätthålla en viss välfärd, det beror helt på hur befolkningspyramiden ser ut. Om vi har alltför många som inte tillför pengar till staten jämfört med hur många som för in pengar så kommer det ej att räcka till välfärd. Oavsett hur många ”svenska” barn vi föder. Vi behöver inte nödvändigtvis öka vår befolkning, utan öka den vettiga sysselsättningen så att det genererar mer intäkter att fördela.

          Precis som Hepp skrev till dig.

          Vidare efter dina extremt otrevliga inlägg här så råder jag dig att läsa nationalekonomi för jag kommer inte gå in på vidare förklaring.

          Din text ovan är allt upprepningar från politiker, som i stort alla saknar högre utbildning, och är på inget vis överensstämmande med verkligheten.

          Jag ska ge dig en liten tankenöt. Om vi idag är 7 miljarder på vår planet så borde vi med ditt resonemang bli ca 25% fler tills nästa generation /ja det är relevant att ta med hela planeten om vi ska utgå från ditt sätt att tänka, annars så får vi böja skjuta av gamlingarna i utvecklingsländerna). vi skulle då på mindre än 100 år bli ca 9 miljarder. Tror du verkligen det håller?

          Och att sitta och tro att man lever på en isolerad ö som inte påverkas av resten av världen när man bor i Sverige är mer än lovligt naivt. För vi konsumerar alla på samma resurser. Där finns det idag inga landgränser.

          Och som sagt, hur mycket orörd natur hittar du i ditt Sverige idag? Du vet att bina är på väg att dö ut pga vårt åkerbruk? När bina dör, då dör vi också.

          Dags att vakna upp tänker jag.

    Naivitet ska förstås stå nativitet* mobilen hängde inte med…

    Läst igenom alla kommentarer nu och kommer tala utifrån att vara ett barn i en stor familj. Eftersom ingen annan gjort det.

    Allas uppfattning är olika och bla bla bla ni fattar grejen, det här är MIN uppfattning av att vara yngst i en syskonskara på 11.

    Det är skit. Gör det inte. Ja, det är trevligt ibland. Älskar att ha äldre syskon som visat musik, filmer och lärt mig om en tid jag aldrig fått chansen att leva i. Det är mysigt med 20 syskonbarn och mycket folk på julafton.
    Men jag tror ingen kan ge alla sina barn fullt fokus eller ens den uppmärksamhet de behöver. Det är en mysig utopi i tanken men det funkar inte. Går inte att leva på vissa stunder när vardagen rullar på och är ohållbar.
    Jag är ändå yngst och fick väldigt mycket uppmärksamhet av mina föräldrar och syskon. Men jag blev ju samtidigt bara en i mängden. En av alla ungar i den ”annorlunda” familjen. Som en vandrande cirkus.

    Mina föräldrar har gjort sitt bästa, men det hade varit bättre om de inte skaffat så många barn. För alla.

    Inte för att bli för privat, men pga min familjesituation har jag svåra psykiska problem. Genetiskt, ganske. Andra faktorer, möjligtvis. Men att jag har 10 syskon har fan inte hjälpt.

      Sorgligt för dig. Hoppas du får den hjälp du behöver.

      Styrka till dig!

      Moa

    Orkar inte ge mig in i alla dessa disskutioner utan vill bara säga grattis till Madde.

    Som världen ser ut idag så är jag ytterst tveksam till att sätta barn till världen alls. Och än mindre 10 stycken…!?!

    Vi var/är fyra syskon. Det var fullt tillräckligt för mina föräldrar att hinna med när det gäller att verkligen kunna sitta ner med var och en varje dag, skjutsa och vara med på fritidsaktiviteter osv. Man kan inte hinna ha ensamtid ordentligt med alla barn om man har tio att stycken. Jag tycker att det känns lite egoistiskt. Skulle aldrig vilja ha tio barn!

    Beundransvärt i den meningen att det är ett stort jobb att föda och få ett (litet) barn att överleva. Och samtidigt själv överleva. Kanske är det så de menar med ”beundransvärt”. Men det vet man faktiskt bara om man själv är förälder. Med det inte sagt att jag inte håller med om att det är beundransvärt att ta hand om fosterbarn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.