Högre makt? Eller Max?

Josefin Knave:

josie

Som om nån högre makt känt av vårt bokbehov kom dessutom ett väldigt passande bud dagen efter från Max hamburgare. Precis som förra året kör de lästema under höstlovet vilket innebär att man får en bok i barnmålet, och dessa fick vi alltså hem för att provläsa. Jag älskar såna här grejer! Varför är det inte böcker varje vecka?! Jag har på riktigt köpt barnmål till mig själv några gånger bara för att få en barnbok, haha… Fast sånt ska man kanske inte erkänna? //Josefin

Hur många tror på en högre makt och hur många tror på att böckerna kom hem till henne som en del av en reklamöverenskommelse mellan Josefin och Max som hon låtit bli att markera ut för att få det att låta bättre?

Jag tror på alternativ nummer två trots att jag normalt sett tror på en högre makt men jag vill gärna tro att den används till lite mer matnyttiga ändamål än att köra hem böcker till Josie Knav.
Men om den där högre makten ändå är ute och slirar så tar jag göra ett Friscomål med en cola zero utan is pronto!

8 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Jag undrar varför de skickar böckerna till henne nu. Vi fick en av de där böckerna på Max i somras. Skickar man inte sina pressbud typ … innan kampanjen? Eller finns det någon annan form av logik bakom som jag inte fattar?

    Oh, shit, nu erkände jag att jag ger mitt barn snabbmat ibland … 😉

    Brukar inte Max skicka pressutskick? Tänker att allt vi läser på bloggar inte behöver vara reklam. Eller tänker jag fel?

    Återigen: HUR SVÅRT KAN DET VARA att inte linda in kommersiella budskap i en text? Att varva redaktionellt med kommersiellt innehåll är de professionella bloggarnas jobb. Det är deras YRKE. Hur svårt kan det vara att agera renhårigt?! Att ha en enda rad längst upp som talar om på vilket sätt detta inlägg är ett samarbete (gåva/pressutskick/betalt sammarbete/whatever) är allt som behövs. HUR. SVÅRT. KAN. DET. VARA?

    Fast Josefin brukar vara väldigt tydlig när det är samarbete, det här är ju ett reklamutskick som flera bloggare har fått och bloggarna får inte betalt är det. Företagen skickar ut pressutskick i hopp om att bloggarna ska skriva om det för att de gillar det, och företagen får på så sätt gratis reklam. Bloggarna får givetvis behålla det som skickas ut, men det skulle de ju få även om de inte skrev om det. De får ju hur mycket reklam som helst som de inte skriver om, och ibland lyfter de fram något de fått.

    Hk

    Har dasha och forni gått ut med vad som hände mellan dom? Eller är det någon som vet!?!

    Jag skrev en kommentar till Josefin Knave angående detta. Skrev ungefär att jag antar att detta är ett pressutskick pga litar på henne, så hon har säkerligen inte gjort något juridiskt fel – däremot tycker jag att det vore schysstare mot läsarna att skriva en kort notis i början av inlägget, typ ”Innehåller pressutskick” eller liknande. Det känns mycket bättre än att börja personligt och sedan glida in på produktplaceringen. Jag poängterade att jag har förtroende för henne och att detta är menat som konstruktiv kritik för att göra det tydligare. Hon godkände inte kommentaren :))))))

      Hej Karin! Jag hinner inte alltid godkänna kommentarerna så snabbt som jag önskar, speciellt inte när helgen närmar sig (och väl på helgen unnar jag mig lite bloggledigt), då blir det ofta lite stressigt för det här preggot att hinna med allt. Då din kommentar kom in i lördags såg jag den först nu, och nu är den läst, godkänd och klar. 🙂 Hoppas att du förstår varför din kommentar fastnade i filtret några dagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.