Min spontanta reaktion är..

Väx upp ungjävel!

Typ så..

Stackars medberoende Jocke..

70 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Tycker det är fegt och omoget att kalla detta för ”sjukdomen” och att Jocke sedan går ut på samtliga sociala medier och berättar att ”Jonna återigen gjort slut”.. Vill man att hela omvärlden ska ta del av detta? Vad handlar det om egentligen?
    Mer tröttsamt par får man leta efter..

    Jag tkr Jonna ska försöka lösa det här. På något vis. För ingen av dom mår ju bra av det här förhållandet. Och uppenbarligen funkar det inte att lägga ut videos på Youtube, så jag förstår inte vrf hon gör det igen.
    Jag vet själv att det är svårt att ”bara lösa det”, men att fortsätta såhär kommer inte få nån av dom att må bättre. Det är min första tanke iaf.

    Låter så fel när de säger ”sjukdomen”. Förlåt men det får psykisk ohälsa att låta så dåligt och skämmigt och att det används som en ursäkt.

    Jag antar att hon gått en utredning?

      Nopp, hon har inte gjort någon utredning än.. Tycker det borde varit prio 1 att göra redan när hon började få dessa utbrott.

    Hur många ggr kan en människa säga ”jag vet inte” på 15 minuter?

      Någon som inte vet?

      Jag vet inte

    Alltså the amount of emojis som Jocke använder gör att jag inte kan ta något han skriver seriöst.

    Har sagt det förr men tåls att säga igen, Jonna behöver sluta med youtube och tv ett tag för att ta tag i sin psykiska hälsa innan hon gräver sitt hål för djupt.

      Kanske ska påpeka att jag ej sett videon så vet inte vad hon sagt ifall jag skrev något som inte passar till videon… nu blev det för flummigt ska sluta skriva

    Men varför lägger man ut en sådan här video offentligt?
    Om hon nu ville säga allt detta, varför inte nöja sig med att posta den till Jocke.
    (Och där håller jag med dig Camcam, han har ett otroligt medberoende, han borde för sin egen skull och för hennes skull jobba på att ta sig ur det.)

    Jag förstår att du blir frustrerad CamCam och det är från den känslan dina ord kommer, men jag kan inte låta bli att känna att ditt ”väx upp” är lika empatilöst som att säga till någon som har en depression ”ryck upp dig”.

    Vad jag hör är någon som som är nästan otröstlig och vill ha hjälp.

    /Hmm

    Tycker hon borde göra slut/ta en paus tills hon fått reda på vad för sjukdom hon lider av. Hon förstör bara för sin partner och får honom att må dåligt och gör att han måste gå på tå kring henne. Hade det varit andra hållet så hade alla krävt att hon hade lämnat honom. Ibland undrar jag inte om hon gör så med flit bara för att få vara jävligt otrevlig och taskig och komma undan med det. Sen så vill de ha barn? Fyfan.

    Jag har väldigt svårt för folk som inte tar personers rop efter hjälp på allvar.

    ”väx upp ungjävel”?

    Osmakligt att skriva så.

    Tycker så jävla synd om Jocke! Dom utbrotten hon har är fan inte att leka med.. Tycker inte heller det är OK att kalla det för en sjukdom. Snarare psykbryt

      Hon har ju trots alls misshandlat honom under hennes utbrott, verkligen inte okej! Tycker hon borde ligga på sjukvården så hon får någon hjälp.

    En gång i månaden? PMS??

      Hon beskriver att det tidigare var en gång i månaden, i samband med ägglossningen (och att de därför misstänkte PMS) men att det nu kommer oftare.

        I samband med ägglossning vill man ju fasen bara ligga.. inte slå ihjäl sin partner! :’))

    Skäms fan över att vara människa varje gång jag ser något om dessa två.

    Min spontana reaktion är att din spontana reaktion är skrämmande lik Dessies inställning till psykisk ohälsa.

    Efter att ha kollat på både första och andra videon där Jonna pratar om sin ”sjukdom” tycker jag att det helt uppenbart rör sig om en sjukdom (utan citationstecken).

    Hon är psykiskt sjuk. Sannolikt deprimerad. Kanske någonting mer utöver depressionen. Hon har fått mediciner utskrivna men inte tagit dem (vilket såklart är dumt och oansvarigt men samtidigt väldigt vanligt bland patienter med just depression).

    Hon behöver helt uppenbart professionell hjälp men verkar ha varit ovillig att ta emot den fullt ut tidigare. Hon säger nu att hon vill förstå vad hennes problem är och att hon vill ha hjälp.

    ”Väx upp” är ungefär ett lika bra råd som ”gå till biblioteket”.

    Mina råd till Jonna är:

    Sök professionell hjälp och inte av en terapeut utan av en psykiatriker. Inse att psykofarmaka inte är farligt. (Att en tjej skrivit på nätet att hon inbillat sig att hon inte älskar sin kille längre är inte vetenskap, det är en – av miljontals – erfarenhet.) Ät medicinerna de ger dig, även om din magkänsla säger att det är fel. Hela grejen med depression är att ens magkänsla inte går att lita på. Lita på vetenskapen och testa. Funkar inte medicinerna sä finns det andra. Testa tills du hittar rätt.

    Någon här som är pratsugen i natt?

    Själv är jag i gasen efter en flaska vin och vill inte sova än. 🙂

      Åh, synd att jag precis tog en sömntablett annars hade jag varit på ?✌?️

        Vad är det för sömntablett? Har själv sömnproblem och kan inte gå och lägga mig tidigt 🙁

      Jag är på! Vad är du sugen på att prata om?

      Men ÅH varför såg jag inte det här igår? Låg vaken till 06.20 och hade aptråkigt ju 🙁

    Det jag tycker är läskigt är att de försöker skaffa barn. Känns inte som en hälsosam relation eller stabila människor för att ta hand Om ett barn just nu.


    Gråt!

    Vad har du varit med om?
    Vad är det som har hänt
    Hela du är stel av rimfrost
    Ditt ansikte är spänt
    Du kan inte bära det inom dej länge till
    Du kan inte tysta det hur gärna du än vill
    Så låt det falla ner, låt det få ett slut
    Låt dej svepas med, låt det forsa ut

    Som gråt
    Bara gråt
    Låt det strömma
    Du kan aldrig glömma

    Du har försökt fly undan
    Låst in dej i en borg
    Men vem som helst kan se ditt hjärta
    Ditt bröst är fullt av frusen sorg
    Ingen kan leva sitt liv på en öde ö
    Pressar du ner allt igen kommer du att dö
    Så låt dej sköljas bort, du har lidit nog
    Tina upp denna, denna frusna flod

    Gråt…
    Kom i min famn och låt allting brisera
    Du bär en värld och förmår inte mera
    Låt regnet falla, låt vågorna svalla
    Gråt alla sår från helt bortglömda år

    Bara gråt…”

    (texten är från Peter LeMarcs album Sången dom spelar när filmer är slut)

    Så fruktansvärt tragiskt…
    Sociala medier är verkligen livsfarligt för individer med liknande problematik :-/

    Hon har säkert bara en släng av [valfri psykisk sjukdom]. I egenskap av expert på internet är mitt råd till henne att gå till biblioteket, kanske ta en fika och sitta i en park under dessa episoder.

    Nä men allvarligt, jag förstår vad du menar med att hon borde ”växa upp” och ta ansvar för sin sjukdom, men det är inte alltid så jäkla lätt. Är man destruktiv för sina relationer på det vis de beskriver att hon är ska man såklart göra nåt för att få hjälp. Men i bubblan av psykisk ohälsa är det inte alltid lätt att veta vad som är bäst för en själv, eller att till fullo se konsekvenserna av sitt beteende. Om Joakim vill vara kvar i relationen borde han nog försöka hjälpa henne att få hjälp, även om hon skulle göra motstånd. Annars har deras relation ingen framtid (och hans psykiska hälsa blir nog bara sämre om detta fortsätter).

    Så trots att jag tror mig förstå vad du menar med inlägget och ditt ”min spontana reaktion är: väx upp ungjävel” så tycker jag att det är onödigt empatilöst och omoget uttryckt. Jag tror det vore bättre att diskutera hur detta upplevs för utomstående och vad paret borde göra för att förbättra sin situation. Om Jonna läser tror jag att ditt inlägg bara gör henne mer osugen på att just ”växa upp”. Men om man belyser problemen det kan ge Jocke, förhållandet och deras eventuella framtida barn kanske man kan få lite slagkraft.

    🙂

    Jag känner igen mig i hennes beskrivning om när hon vaknar och inte kan ha ögonkontakt. Så blir jag med när jag har de dagarna. Men jag blir inte arg och gapar och skriker. Blir bara djupt ledsen.
    Hon säger att hon vet att hon borde stötta honom, men hon säger aldrig att hon vill stötta honom. ”Jag vet att jag borde men jag kan inte” Det låter så avståndstagande.
    Tycker du som driver bloggbevakning börjar visa upp en obehaglig sida när du skriver som du gör om veganism och nu detta.

    Som tidigare nämnt i ovanstående kommentarer håller jag med om det det är fruktansvärt empatilöst att skriva ”väx upp ungjävel”. Vem skriver så? Till någon som uppenbarligen mår dåligt?

      Ja men inte väx upp som i att ”ryck upp dig”. Tänker mer väx upp och sluta filma erat tragiska liv och lägga ut för allmän beskådan, för att tjäna pengar. Om man mår såpass dåligt så kanske man ska fokusera på välmående istället för Sveriges sämsta youtubekanal.

        Okej, då förstår jag. Jag har själv mått sådär så jag tog det väl lite för personligt.

        -Andas. Möjligen är det ett rop på hjälp?

    Funderar på om du bara vill skapa debat eller vad annars syftet kan vara till rubriken ”väx upp”. Tydligt lider hon av psykisk ohälsa och jag kan känna igen mig i mycket av det hon skriver ( jag har varit diagnostiserad utmattningsdepression). Jag tycker du framstår som mycket osympatisk och ” sparkar nedåt”. Ni som säger att de borde göra slut förstår jag inte, ”i nöd och lust” innebär väll ändå just dessa ord. Om du Camilla syftar till att hon och han borde växa upp och därmed hålla detta utanför sociala medier, är jag ombord, men du är inte helt tydlig med det.

    Kan någon berätta va det handlar om?osv jag vill ontebsponsra deras yt-kanal…

    Intressant att dessa ”jag mår dåligt” videos från Jocke o Jonna har börjat komma upp mer och mer på senare tid. Varför just nu? Rullar pengarna inte in länge?

      Vet att detta kommer låta lite hemskt men jag har alltid ogillat Jocke (Jonna vet jag inget om, just nu tycker jag bara synd om henne) det känns som att Jocke gör ALLT för pengar. Dessa nya seriösa videos känns som ett försök till att få över några av Therese följare för att få ner henne från toppen. Hoppas inte att det är så men just nu är det så jag ser det.

        Detta är precis min tanke . Jonna hjälper Jocke att framstå som bättre , de gör allt för att fånga fler tittare . Jocke har , precis som Therese sa, gjort allt för att synas . Jag tror inte han förändrats som människa . Hans hemska attityd lyser igenom . När det lomm

          …kommer till Jonna så är hon nog enbart väldigt naiv . Jag tror dock att hon säkerligen har problem med sitt humör men jag tror inte att Jocke är så snäll och förstående som han låter – manipulativ möjligtvis .

    Hon kanske skulle kolla upp om hon lider av PDMS.

    Ingen av dem kan hjälpa den andre i detta förhållandet. Som det är nu, är det som att två blinda leder varandra. Båda behöver proffs-stöd var och en för sig.
    Jag vet inte vad hon har varit med om förut, men som Camcam skriver, båda verkar vara oerhört medberoende och vill hjälpa den andre. Det kommer att misslyckas varje gång, tills någon/båda går under.

    När det gäller vissa sjukdomar (depression, drogmissbruk o.s.v.) kan man inte HJÄLPA! Man kan bara stödja när personen i fråga börjat ta sig på rätt spår, med hjälp av professionell vägledning.

    Hjälpen kan bara den sjuke ge sig själv.

      Nej när man är djup depprimerad kan man inte hjälpa sig själv. då behöver man proffisionell hjälp så att man kan förändra sina tankar och må bättre. till och med medicinering.

        Exakt vad jag skrev i slutet av min kommentar.

    Håller med!

    VÄX UPP = SLUTA POSTA SÅDANA HÄR VIDEOS OCH SKAFFA HJÄLP, OCH JOCKE SLUTA UTNYTTJA DETTA FÖR TITTARSIFFROR.

    Videos kommer inte göra någon ”frisk” (eller så frisk man nu kan bli från psykisk sjukdom) men det kommer ev. utredning och medicin att göra. Ta hand om dig, Jonna.

    Varför försöker hon inte få hjälp? Så att hon kan må bättre?

    Varför söker hon inte hjälp?

    Kan förstå din ”väx upp” kommentar, men också alla som säger att det kanske inte är så lätt. Men vem fan har sagt att det är lätt? Det är sjukt svårt att ändra sitt beteende, men någonstans måste hon ändå förstå att hon gör illa den hon säger sig älska och bara ta tag i sig själv. Gå hemifrån när hon känner att ”sjukdomen” kommer eller göra något annat som innebär att det inte går ut över andra. Ta lite ansvar över sin ”sjukdom”. Att man är sjuk rättfärdigar ALDRIG att man gör illa andra. Ibland kanske man inte förstår att man gör det, men hon har verkligen förstått det så fattar inte varför det fortgår. Ta tag i skiten!!

    Hon låter deprimerad men hon måste ju först och främst gå till läkare och få remiss till psykiatrin.

    Hon påminner väldigt mycket om mitt ex också, som hade borderline personlighetsstörning. Han fick också dessa utbrott och det var extremt svårt att leva med honom, det var som att han misshandlade mig psykiskt utan att vilja det.

    Jag lämnade och om jag var Jocke skulle jag lämna det för det är inte värt det.

      -Jätte tråkigt att du råkade ut för borderline, men kom ihåg alla är inte så, jag har borderline, men jag e högfungerande vilket betyder att jag inte visar upp sådana sidor så mycket längre.

      -När jag var yngre och omedicinerad/ ingen terapi gjorde jag så som han, men inte längre, jag ångrar mig och jag bad om ursäkt till alla.

      -Jag träffar då och då folk som var varit i förhållande med människor med min sjukdom och de är förstörda men så träffar de mig och inser alla är inte likadana, jag vet inte varför jag skriver så, men jag behövde bara uttrycka det. jag förstår hur det är att leva med borderline.

    Jag tolkar camcams ’väx upp ungjävel’ som att det är dags att ta itu med problemen och inte sitta och gråta ut vid youtube. Om det varit ett riktigt problem så är det ju värt att forska i, men istället sitter hon och gråter ut i videos – och gör ingenting!

    För mig som lyssnar så tycker jag det låter som att hon är bipolär.. och något mer

      Ja, exakt! Och sluta försöka skaffa barn när ni två är mer instabila i livet än vad Anna Book är på Periscope.

        Jaaaa, herregud alltså… Dom verkar inte tänka längre än näsan räcker…

    Med väx upp menar CAM CAM såklart att Jonna ska ta tag i problemet genom att söka hjälp och det nu istället gör att förstöra sitt äktenskap och bara låta dagarna gå

    DRAMAQUEEN

    Jag lider själv av depression och svår ångest och för mig har tabletter hjälpt jättemycket! Innan låg jag i ett svart hål, utan möjlighet, ork och lust att ta mig därifrån. Medicinen har gett mig möjligheten att börja klättra upp ur hålet. Med min medicin kan jag börja ta hand om mig själv igen, jag är inte längre helt förlamad av mitt mående, utan jag har fått den lilla energiboost som gör att jag orkar äta igen, orkar duscha och vissa dagar till och med ta en promenad. Dom gör att jag orkar göra mina andningsövningar när ångesten smyger sig på, dom gör att jag orkar skicka papper till försäkringskassan.

    Det ÄR läskigt att söka hjälp och det kan kännas läskigt med mediciner, men det finns en väg tillbaka. Man kan må bra igen

    Men vänta här nu Camcam. Du skäller på Dessie som förminskar psykisk ohälsa med att hon tycker man ska rycka upp sig. Men när Jonna lider av psykisk ohälsa så ska hon växa upp? Vad tycker du är skillnaden egentligen?

    Att hamna i ett sådant tillstånd som Jonna gör är inget man kan kontrollera, vilket hon också förklarar. Hon märker inte när hon börjar gå den vägen och att det snart kommer spåra ur, och mitt i det så svartnar allt och hon blir känslokall och frånvarande. Det ÄR också en form av psykisk ohälsa, ingenting man kan ”växa upp” från på en dag eller över en natt. Det är en lång process där man måste felsöka vilka källor som orsakar detta och hur man ska hantera det samt jobba förebyggande. Men det är ändå ingen garanti för att det ska få en ur det helt och hålllet.

    Är det bara den psykiska ohälsan som du själv har erfarenhet av som är okej, Camcam?

      Mitt ”väx upp” handlar om att ta ansvar för sin psykiska ohälsa istället för att fullkomligt spruta ur sig videos om det på Youtube i syfte att tjäna pengar.

        Nu kan du ju har rätt CamCam men hon säger själv i klippet att det har hjälpt henne, så vem vet, detta är kanske hennes sätt för terapi (ja hon borde söka annan hjälp( och kanske måg hon bättre med störtning och uppbacking från andra som ser och kommenterar.

        Jag är alltså inte helt övertygad om att pengar är det enda som driver henne utan att hon söker förståelse var hon än kan hitta den.

        Ja och där håller jag med dig till 100%. Deras videos syften känns enormt genomskinliga och det är uppenbart att det ligger ett vinstintresse bakom dem.

        Dock, förstår man inte att det är det du menar i din text. Skulle du kunna formulera det annorlunda så det blir tydligt?

        För oavsett vad så är inte Jonna värd hatkommentarer om sin psykiska ohälsa.

    Fint skrivet av Jocke. Tror hon lider av svår pms, kan yttra sig i utbrott som det hon beskriver och eftersom det kommer en gång i månaden, deprimerad verkar hon inte vara, det är man inte bara en dag eller två. Bipolär kanske men då lider man väl också av svår depression under långa perioder..jaja kollade ej klart på denna video. Fint skrivet av Jocke iaf.

    Men hon måste söka hjälp. O varför tar han inte tag i det o får iväg henne till läkare. Jag såg dom på tv o tycker han verkar ha en stark kärlek till henne. Hon verkar ganska omogen men jag gillar henne. Barn tycker jag dom ska vänta med så dom är i balans. Jag önskar dom allt gott. Någon som vet om han o Hanna widerstedt festade ihop när han var i Spanien jag är lite nyfiken.

    Tror inte Jonna är kär i sin man. Hon är trängd och instängd. Tror det bidrar till resten av hennes plågsamma sjukdomsbild, vad den nu är. De borde sära på sig och ge varandra luft ett tag.

      Precis vad jag tänkte skriva. Han går säkert henne på nerverna för att de är upp i varandra hela dagarna. De behöver nog lite tid ifrån varandra så att hon kan längta efter honom och uppskatta hans kärlek. Sen är det säkert något mer också och det måste hon kolla upp. Deras förhållande är ohälsosamt och destruktivt i dagsläget.

    Alltså, man kan väl för fan inte bara ”göra slut” hit å dit när man är gifta? Antingen är man gift, separerad eller skild. Eller??

    -Hon påminner om mig innan jag fick ett psykbryt/gick in i väggen/psykos.

    -Jag använde sociala medier med och grät på bild, det var ett rop på hjälp.

    -Synd att folk runt om kring inte gör något, ja menar åk till Sankt Görans, de har öppet 24/7.

    -Jocke behöver hjälp själv, det e inte hans fel, han kommer behöva professionell hjälp med,

    Tråkigt hur folk ser detta gå å helvete och ser en människa förstöra sitt liv, men ingen kan göra något, det är otroligt obehagligt.

    Det jag tycker är det hemskaste i hela den här karusellen som är Jocke & Jonna är att de flesta verkar köpa hans bullshit? Det jag ser i deras videos är en otroligt dryg, elak & icke-ansvarstagande pojkvän och en förälskad tjej som accepterar allt & lite till från killen hon älskar. Allt handlar jämt om honom, till och med när hon mår dåligt handlar det om honom, alltid? Det märks så tydligt att han använder henne för att lyfta sig själv på alla sätt han kan, han verkar inte bry sig om det blir på hennes bekostnad. Jag tror han är otroligt svår att leva med och jag tror inte att Jonna får ett uns utrymme för att försöka reda ut sina problem eftersom allt alltid ska handla om honom. Och det skrämmer mig att typ ingen verkar se det!

    Osmaklig formulering i det här läget, Cams – oavsett vad du syftade på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.