Nemas problemas för Boken..

Anna Book:

https://www.instagram.com/p/BMLz5n6ABuV/?taken-by=annatoledanobook

I så fall skulle jag vilja veta hur det ser ut för Boken när hon HAR problem. Är det när hon i princip hänger på undersidan av pållen med löshåret släpandes i marken?
Det gör typ ONT i mig av att titta på hennes ridfilmer för något mer fladdrigt och ryckigt har jag nog aldrig varit med om.
Hästen springer för sitt liv och Boken hänger på..

Ja, det skulle väl vara Mos drunkningsövningar på hästryggen som är snäppet värre men han påstår inte heller att han rider utan problem utan inser sina begränsningar.

Snart kommer väl Boken ha med på sitt CV att hon ridit Stockholm Horseshow precis som Tyra försöker få det till att hon ridit i Scandinavium under Gothenburg Horseshow – utan att berätta att hon bara var del av ett spex som gick ut på att roa småungar.

tyraFrån Tyras blogg.

Tack för tips, Siri.

33 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Har ingen aning om hennes riderfarrnhet men så tokigt var det väl inte om hon är nybörjare? Lite fladdrig hand dock. En annan emojifantast zoomade sonens jeans igår. Som av en händelse kommer Oosamireklam idag. Skulle vara besviken om jag ägde de företaget och betalade för spons. Mammorna ställer upp sina barn med jeansen på vid ett tillfälle och lovordar den. Sedan syns byxorna aldrig mer. Trovärdigt med reklam? Bäst är ”marknadsföraren” som recenserade vinteroveraller i augusti. Alla lappar satt kvar. Bra gjort att utvärdera en vinteroverall genom att prova i hallen.

    Så himla illa var det ju inte

      Nej men problemfritt såg det ju inte ut att vara ?

        Jag tycker det såg problemfritt ut. Inte felfritt dock 🙂

    Min erfarenhet är att man måste ha en ganska lång ridvana och vara en ganska bra ryttare innan man inser hur dåligt man verkligen rider.

    Jag trodde att jag red superbra de första typ 2-10 åren eftersom jag först lärde mig snabbare än de i min ridskolegrupp och sen fick bra resultat på regionala tävlingar. Ju mer jag lärde mig desto mer insåg jag att jag var en högst medioker ryttare som kunde hoppa högt och göra krumelurer på dressyrbanan men hade problem med grunderna, precis som många proffsryttare har. Vissa ryttare (exempelvis Tyra) lär väl aldrig komma till insikt med hur dålig ens grundridning är.

    Jag blir lite orolig över Nellie Berntsspns blogg. Hon skriver jämt om killar och nu skulle hon skriva om bakfylla. Tycker inte det är sunt! Jag förstår att hon är tonåring men det enda hon tjatar om är ”han”, den killen, festa, bakfylla osv. Hennes målgrupp är ju typ 11 år?

      Men hur tänkte du nu? Allt Nellie skriver om alkohol är ju negativt? Alltså inget Hej och hå vad kul att dricka sprit utan mer alla festande tonåringar är losers.. i Inlägget som nämner bakfylla skriver hon bara att hon slår vad om att många är bakfulla idag, det är söndag och bruden är väl realistisk 🙂
      OM hon lever som hon lär är ju en annan femma.

    Nja nu håller jag inte med dig. En frieser är mkt häst (och ingen nybörjarhäst tycker jag egentligen oavsett individ) att rida och för att vara nybörjare så tycker jag hon har fått kläm på lättridningen faktiskt men handen måste vara mer stilla. Tycker verkligen inte hästen springer för livet.
    Det kommer nog gå helt okej för henne i tävlingen.

      Dock räknas hon väl inte som komplett nybörjare eftersom hon red i tonåren innan hon var med om sin olycka. Men ja, frieser är mycket häst och förstår ej varför hon ska rida en frieser som dessutom är så ung och förmodligen känslig när hon inte har superbra kroppskontroll.

      Och att det gick utan problem vet jag inte, allt är ju relativt….

        Hur mkt red hon egentligen då? Oavsett så tycker jag hon är som en nybörjare eftersom hon inte ridit på väldigt många år. Det blir som att börja om på nytt. Antagligen så frågade hon sin vän som inte kunde eller ville säga nej.. Jag hade ju aldrig satt upp en nybörjare på ngn av mina hästar eftersom jag vet att dom är ”för vilda” för nybörjare och medelmåttiga ryttare och har inga problem med att säga nej ang det. Jag hade inte heller velat ha ev avramlingar och skador på det på mitt samvete för att jag inte vågade säga nej.

          Ingen aning om hur mycket hon red men skulle man fråga henne hade hon nog varit en superduktig ryttare ?

          Ja precis, varför använder dom inte en häst, storlek mindre, som är äldre och mer erfaren?

          Dock tycker jag hon ska träna på sina händer, sitt säte och skänklar innan hon ens börjar trava. Rycka hästar i munnen är det värsta jag vet….

            Håller med 100%. Hon försöker rida på en nivå hon uppenbarligen inte är redo för. Och hästen är den som straffas och plågas…

    Men varför väljer man som ägare att sätta upp en närapå nybörjare på en häst och därtill en som, enligt egen utsago, har unghästfasoner för sig? Kan ju gå hur illa som helst och hända saker som skrämmer upp både ryttare och häst, och skaderisken för alla (inkl andra ekipage i ridhuset) blir stor i onödan.
    Och därtill onödiga risker på en säkert inte helt billig häst. Men det kanske ger bra med reklam, likes och hashtags…
    Nä, en bra ryttare vet att matcha ihop ett bra ekipage är viktigt, ffa om någon i duon är mindre van. Desto ovanare ryttare, desto vanare häst och vice versa. Det här är bara dumt och onödigt
    / van ryttare

    Hon rider väl som en genomsnittlig nybörjare? Hästen verkar göra lite som den vill och Anna håller sig mest kvar. Hon kämpar med takten och hästen vänder sig utåt i hörnen eftersom hon försöker få den att gå ut genom att dra i tygeln. Kanske inte en unghäst nästa gång?

    Själv har jag inte suttit på en häst som kan saker på säkert åtta år. Harvade runt på en lat och egensinnig islandshäst ett par år som absolut inte kan jobba igenom ett hörn om så hennes liv hängde på det.

      ”Lat och egensinnig”. Berodde nog mer på din ridning än att den var lat.

        Du har inte känns många islandshästar inte….

          Beblandar mig inte med hippieryttare så jo det beror till 100% på dig som ryttare. Sluta skyll över på hästen. Din uppgift att motivera hästen.

            Du var mig en otrevlig rackare. Och inte särskilt erfaren ryttare heller…. Klart en häst kan vara lat och klar att jag som ryttare kan motivera hästen att jobba mot sitt personlighetsdrag. Men det gör inte hästen mindre lat.

            Otrevlig för att sanningen svider? Suck.
            Alla ni hippiesar är hopplösa, suger på att rida, hästkunskap och borde sitta på gunghästar istället.

            Jag förstår inte riktigt ditt tjat om ”hippies”? Och ja, du är otrevlig eftersom du tog till förolämpningar när folk inte höll med dig.

    Visst, hon är nybörjare men hennes lärare borde inte låta henne hålla på med galopp och cavaletti (som hon gör i sin andra video) när hon inte ens har balansen i kroppen än och inte har kontakt genom tygeln. Hon har ingen tyngd i sitsen, studsar bara runt, hon har inte skänkeln på plats, inte hälen ned, hon har hög hand och ingen kontakt med hästens mun eftersom hennes tyglar är för långa. Sätt dig ner, sänk handen, korta tygeln och skritta runt, eventuellt i kort trav medan du lär dig sitta rätt. Man ska ha en rak linje genom axel, höft och led.
    Hennes små videoklipp är ju urusel reklam för stallet men å andra sidan är det väl knappast någon som vågar säga emot henne, hon verkar ju rätt instabil….

      Som jag förstår det menar du att en nybörjare är urusel reklam för ett stall?

    Visst red jag väl ”lätt” lite mer stabilt än detta, Camcam?
    Då, den gången på föräldraridningen.
    Då… när jag efter det, fick åtta bandagerade fingrar och två bortklippta ringar.

    Visst… visst…. VISST?

    Hon rider helt okej för att var nybörjare men hästen är alldeles för svår henne. Skuggan faller snarast på ägaren, som borde veta bättre, än henne själv.

    Håller alltså inte med om snarken mot henne här.

    För att vara nybörjare helt ok, men alldeles för ” mycket häst att hantera”
    Ryckiga höga händer och fel, sittben…
    Om man är nybörjare så kanske man inte ser ” felen” men som hästägare hade jag avbrutit direkt, hade aldrig utsatt min häst för den här typen av aktivitet

    Har ridit på den där anläggningen i Strängnäs länge för ett par år sen, vad gör hon där?! Inte direkt en storstad.

    När jag ser det här programmet så blir jag ännu mer tacksam för att vi valt bettlöst på våra hästar.
    Ja även när småkillarna rider…. Yihaaaa! ?

    Jag diggar denna blogg, men det är just sådana här kommentarer (i detta inlägg och under kommentarer) som gör att man/jag INTE vill rida, att man/jag inte vågar, för att det råder sådan otrolig översittarmentalitet i många stall och olika forum på nätet… ”Kan mest och vet bäst”, ”gör si” och ”gör inte så”. Tycker bara det är så himla tråkigt. Ridning ska väl vara kul?

    Jag fattar inte vad det är med hästar, stall och ridsport som lyckas provocera så många? Som lockar fram ALLA besserwissrar i hela Sverige?

      Jag tycker kritiken här är saklig och dessutom pekar många här på att det är ridläraren som har skulden i att hen låtit en elev göra övningar och rida en häst eleven inte har rätt kunskapsnivå för. Dessutom, just Anna Book lockar fram lite extra pikar eftersom hon på sin Instagram med översvallande ord (och emojis) skryter om hur duktigt hon är enligt läraren och hur fort hon lärt sig och hur mycket rädslor hon övervunnit. Att läsa det och sedan se hur hon skumpar fram medan den stackares hästen slits i munnen av bettet gör att man blir rätt förbannad. Som ryttare och hästägare är det hästens bästa som går först. Inte ryttarens känslor.

        To begin with, jag är heller inget fan av Anna Book.

        Men jag ser just dessa kommentarer som florerar här inne nu typ överallt, och det stör ihjäl mig för att vara helt ärlig. Pekpinnar åt alla håll oavsett vad man gör. Bara att gå in och ta en titt på t.ex Carolina Gynnings videos från sina träningar med sin häst, där finns exakt likadana kommentarer.

        Jag tycker absolut att man får komma med konstruktiv kritik och föra fram vettiga argument, men jag upplever det som att många personer i hästvärlden enbart kritiserar för att förhöja sig själva och för att få en liten chans att trycka dit någon annan…

    Jag skulle vilja bjuda in många av er till en friidrottsträning. Sedan kommenterar jag er som ni kommenterar här. Speciellt häckgång, löpskolning, löpteknik och positioner.

      Självklart är alla som inte hållit på med en viss sport en längre tid mer eller mindre nybörjare. Skillnaden mellan andra sporter och ridsport är att det är ett oskydligt djur inblandat och då är man som djurägare skydlig att försöka minimera lidandet för hästen.

      Upplevelsen ska vara så positiv som möjligt för såväl häst som ryttare och därför ska utvecklingen få ta tid, vilket det inte gör i stjänhoppningen. En vuxen människa som knappt kan styra i skritt och inte har balans ska inte galoppera och hoppa hinder, även om ryttaren själv tycker att det är dödstråkigt att bara skritta runt i flera veckor.

      När en vuxen person rider och har nästan all sin balans i hästens mun så lider hästen automatiskt mer än om ett barn på 30 kg gör det samma och hästen lider garanterat mer än vad ett startblock eller stavhoppsstav lider när någon gör fel.

    Håller med mycket ovan… Speciellt att de verkligen borde öva på grunderna och inte börja med för svåra saker, men för er som följt Stjärnhoppningen, så vet ni att ”de inte riktigt har tid att öva på grunderna”, att det är tidspress och att dom inte försöker bilda några nya elitryttare utan bara förbereda dem för den stora hopptävlingen på horseshow. För något år sedan var det en som hoppade en bana där som knappt kunde hålla i tyglarna.

    Stackars häst säger jag… Konceptet med programmet kanske är kul o bra att ridsporetn får mer uppmärksamhet, men synd om de hästar som mer eller mindre själva måste hoppa banan, när dess ryttare på ryggen knappt kan sitta kvar….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.