Ex-relationer

Magdalena Graaf:

maggan

Vad skönt det är med hälsosamma relationer. Vad VIKTIGT det är att kunna ha en bra dialog med sitt ex. Pappan till barnen man har.
Barnen först! ALLTID försökt sätta barnen först.

Tips, försök bli vän med ”den nya partnern” det är trots allt den kvinnan som ska dela och leva med dina barn hälften av deras liv. Lättare att ta saker ang barnen ”tjej till tjej” männen kan verkligen vara puckade ibland. Jag vet, det är inte alltid så jäkla lätt. Kan ha varit otrohet, skit och besvikelse…
Men hursom så MÅSTE man bita sig i tungan. ALDRIG tala illa om exet eller hans omgivning TILL BARNEN. //Maggan

Jag är ju den ”nya kvinnan” i min relation och jag håller verkligen med Maggan i det hon skriver. Jag kom in i Ms liv efter att han skiljt sig från sin exfru så i vårt fall rörde det sig inte om otrohet eller liknande men det betyder inte att det för den sakens skull är lätt för varken barn eller ex när jag kommer in i bilden.
Men jag kommer aldrig någonsin att försöka bli deras ”nya mamma” utan jobbar hela tiden på att skapa en egen relation med dem – vår relation liksom.

Det har svängt lite fram och tillbaka så klart men jag kan med handen på hjärtat att vi nu liknar familjen i ”Tomten är far till alla barnen” när vi hänger på dotterns handbollsmatcher eller firar födelsedagar.
Där sitter jag, Ms exfru, Ms mamma, exets föräldrar, exets nya kille vars dotter spelar i samma handbollslag som min bonusdotter och eventuellt Ms bror med familj och alla tjattrar i munnen på varandra.
För mig har det alltid varit SÅ viktigt att ha en bra relation till barnens mamma och hon är alltid välkommen hem till oss och vi messar till varandra om det är något.
Hon är yogalärare och vi har alla varit på hennes klass för att jobba lite på flexibiliteten och det känns SÅ bra!

Jag har aldrig varit svartsjuk på att M hade ett liv med henne innan jag kom in i bilden och det är SÅ skönt. Jag hade nog blivit förbannad på honom om han inte jobbat på att ha en så bra relation med barnens mamma som möjligt.
Barnen går verkligen alltid först och att vi bor ett stenkast från varandra gör inte det hela sämre precis!

Vad har ni för relationer till era eventuella ex eller är ni som jag – den nya kvinnan?
Hur funkar det för er?

13 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Finns det någonting man kan göra för att bli av med den otroligt irriterande reklamen som spelas på repeat när man går in på din sida? Jag har försökt scrolla upp och ner på sidan, men hittar inte rutan med reklam som ljudet kommer ifrån, men den kommer från just den här tab:en. Reklamen är ju specialutvald till mig baserat på min historik så andra har knappast samma problem, men rutan borde väl finnas någonstans?

    Tas reklamen ner om jag mutar THH med godis?

      tjocka hetsätarhatten?

      Om du surfar i Chrome kan du högerklicka på fliken och få upp en meny där kan du välja alternativet ”Stäng av ljud från flik”, så blir det tyst =)

      Använd AdBlock? Ett tillägg till Google chrome som blockerar reklam. Googla det, det fungerar superbra (om man inte vill se någon reklam alls dvs)

    Jag har bra relation med mitt x. Men med hans nya, not so much. Hon verkar inte vilja veta av mig och är vi på samma plats (lucia, skolavslutning m.m.) så är jag ungefär lika med luft för henne. Barnen får inte prata om mig med henne enligt barnen själva. Det gillar hon inte. Och hon verkar allmänt puckad.

    Om jag träffar en ny så hade jag uppmuntrat honom till att försöka få en slags kontakt eller i alla fall presentera sig för barnens pappa (mitt x). Det är i alla fall deras far och det är han värd att få en respektfull behandling.

      Om du inte har kontakt med henne hur kan du då döma henne att hon ”verkar puckad”? Bara en undran. tycker det är fult av henne annars att lossas att du inte finns.

        För om du som ”den nya kvinnan” förbjuder barnen att tala med dig om deras egen moder, samtidigt som du insisterar på att ha en relation med deras fader, så är du ju inte bara dum i huvudet, utan dessutom för osäker och omogen för att ens tänka på att ha en relation med någon som har barn.

    För min del så funkar det inte alls. Min sambo har ett barn sen tidigare. Mamman till det barnet får jag varken träffa eller prata med av ”den enkla anledningen” enligt dom själva att jag inte ska lägga mig i. Min sambo hundar efter barnet mamma dvs att han gör allt som behagar henne. Han frågar till och med om lov om han får umgås med barnet. Varför är det så? Jo för den kvinnan har ett temperament och gör man inte som hon vill, tycker eller tänker så använder hon barnet som ett vapen mot sin pappa (min sambo). Han har sagt ifrån i rätten och hon gillade inte det så hon överklagade med att han misshandlat henne. Resten är oväsentligt.

    Med detta sagt. Min relation till min sambos barn och mamman till det barnet finns inte för enligt dom (henne) är det inte min business 😛

    Första gången jag träffade min pappas nya var jag 12 år och mina bröder var 9 och 3. Det första hon säger till oss är att hon inte är våran nya mamma och att hon inte har någon som helst ansvar för oss.. kan säga att vi aldrig har kommit överens efter det . Men dom är fortfarande ihop sisådär 10 år senare

      Åh fy! Jag har sagt till mina bonusbarn att jag inte kommer försöka ta deras mammas plats för de har redan en mamma som är alldeles utmärkt. Men jag känner lika mycket ansvar för dem som M när de är här. Vi är ju en egen liten familj på vårt sätt..

    Jag har verkligen genuint försökt att bli vän med min pojkväns ex fru pga deras 3 barn, men den tjejen är inte frisk. Det funkade bra i typ en vecka, sen började hon ringa mig och involvera mig i hennes ekonomi, hon misshandlade min pojkvän framför deras barn för att hon tappade kontrollen och allt bara rasade efter det. Hon är en sån typisk en som sväljer hela dig om du räcker en hand och hon tror att det är fel på alla utom henne själv. Just nu försöker vi få barnen att bo med oss, det gör ont i själen att veta att tre oskyldiga barn måste leva med en så ostabil mor.

    Önskar att min familj var lika cool som eran, Camcam, men tyvärr fast med en mamma som inte vill veta av nya tjejen trots att det var mamma som fuckade upp allt med pappa, och pappa tillåter inte mamma att skaffa nya partner…
    Superhärliga personer allihopa, men just relationsmässigt sett så fucked up. Enda jag känner med är fan nya tjejen, hon är vettig.

    Vad glad jag blir av att höra att några får det att fungera! Har en bonusdotter sen tre år tillbaka och tyvärr fungerar det inte alls just nu. De senaste 2,5 åren har vi bara fått skit på skit på skit, anklagelse efter anklagelse (typ att vi inte ger barnet mat t.ex). Efter en grov kränkning och osann anklagelse så fick jag nog och vägrar träffa henne. Det känns SÅ sorgligt för jag bryr mig om min bonus mer än något annat i denna värld, och jag vill att hon ska ha föräldrar som är måna om varandra & har bra relation till varann.

    Men samtidigt är jag så trött på att varannan vecka få höra den ena sjuka saken efter den andra och konstant bli anklagad för att vi inte ger henne det hon behöver. När det i själva verket är så att vi är det enda stabila och trygga hon har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.