Kan man bli annat än stolt?

Zara Larsson:

Vår lilla, tioåriga Talangvinnare Zara Larsson som visar här och nu att gammeltanterna som Beyoncé och Rihanna better watch out ’cause there’s a new kid in town!

FAN VAD BRA!
Vilken stjärna hon är!

https://www.youtube.com/watch?v=jnfjPsyQsLE

23 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon är ett superproffs även om jag tyckte sången i Lush Life lät lite sur.

  Men är det någon annan som reagerat på texten i Aint My fault? Tänk er reaktionen om en kille sjöng ”it ain’t my fault I’m not leaving you alone, it ain’t my fault you keep turning me on”.
  Eller:
  ”Couldn’t stop right now even if I wanted, gotta get it, get it, get it, while it’s hot right now. Oh my god what is this? Want you all in my business, baby I insist, please don’t blame me for what happens next. No I can’t be responsible if I get you in trouble now, see you’re so irresistible, yeah that’s for sure.”

  Rent krasst, texten handlar om en person som som säger att hen inte är ansvarig för sina handlingar för att den andra personen är så sexig. Typ samma ursäkt sunkiga killar alltid använt för att tafsa på tjejer…

   Och då är den ändå omskriven. Den handlade om att sno en annans tjejs kille innan men det vägrade Zara sjunga.. =)

   Har du inte fattat att det är de det handlar om? Det är ju de här hon pratat om och vill förändra dagligen. Och vad är bättre än att göra en låt om det? För att visa hur jävla korkade ursäkter våldtäcktsmän har!!

    Problemet är då, tycker jag, att hon inte har gjort det särskilt tydligt att det är det som är meningen med låten. Det har inte varit någon debatt i media alls.

   Håller helt med, Zara har ju uttalat sig en del om feminist, osv så jag tror faktiskt att hon skulle uttala sig negativt om låttexten om det hade varit en kille som hade sjungit den och inte hon..

    Men är ni tröga? Ursäkta språket men detta är ju meningen. Att män har sjuka jävla utsäkter till varför de har våldtagit någon. Hon vill ju uppmärksamma hur dumt det låter. Texten är ju nästan tagen från en rättegång -.-

     Vad har kvinnornas ursäkter varit när de våldtagit män?

     Hur har hon visat det? Jag har inte sett någon debatt runt texten och heller inge sett henne uttala sig kring låttexten. Om man väljer en sådan text kanske man ska vara lite tydlig med tanken bakom den också kanske?

      3.40, hon berättar vad låten handlar om

      https://youtu.be/_YnrThvTcqs

      Siri: va? Hon säger ingenting om att det skulle vara en spin på hur män ursäktar våldtäkt mm?

      A: nej men det sa jag väl inte heller? 🙂

      Då missförstod jag!

     Jag har sett 3 olika intervjuer där hon pratar om låttexten, ingenstans har hon sagt att det är någon sorts ”ironi” kring hur snubbar tänker. Nej, hon har helt enkelt missat att det låter riktigt illa. Inte som att det är möjligt att någon manlig artist skulle kunna köra den med henne om man säger så…

   Jag vet inte om jag håller med… Musik är ju delvis fiktivt. Jag menar, Beyonces prisas världen över för att vara en superstark kvinna och en feministisk ikon, men hennes man har under större delen av sin karriär framställt kvinnor på ett visst sätt genom sin musik (hoes och bitches och så vidare). Om Jay-Z hade den ordagranna kvinnosynen som beskrivs i hans låtar så borde väl Queen Bs (obs ej Anna Book) legitimitet också ifrågasättas för att hon är med en man som uttrycker sig så? Hoppas jag uttrycker mig någorlunda klart, mitt huvud är rätt måndagstrött… 😛

   Sen tolkar jag mer låten som att det är en brud som skiter i alla hämningar och sociala koder som finns kring tjejers beteende när det gäller raggning. Att tråna efter en snubbe och visa det öppet, när normen säger lite att tjejer ska stå i ett hörn och killar ska springa efter dem, annars är man patetisk och ”jobbig”. Förstår ni vad jag menar? Inte skämmas för att man känner attraktion.

  Gud vad jag ÄLSKAR denna tjej. Så fruktansvärt begåvad. Världsjävlastjärna!

  Tycker Zara är så grym och cool på alla sätt och vis men är det bara jag som är SÅ trött på ”Lush life” vid det här laget? Är inte riktigt helt såld på ”Ain’t my fault” heller… Vill att hon ska släppa sitt album nuuu, av det lilla jag har hört så har hon några riktiga hittar på den där plattan. Ska bli så spännande att följa henne nu, vem vet hur stor hon kommer bli?

  Det här är för övrigt mitt favoritframträdande hon har gjort: https://youtu.be/rst96Nk-9TE

  Är jag den enda som tycker att uppträdandet låter surt och andfått? Jag har sett henne uppträda bättre, men jag tycker Lush life aldrig låter bra live. Låten kanske är svår med så lite bakgrundsmusik, jag tycker att hon ligger off i tonarten i början, tar fel toner, osv.

  Nu menar jag inte att hon är dålig som artist, tvärtom, jag tycker hon är skithäftig och har en spännande röst! Men det här kändes röstmässigt svajigt.

   Det är delvis nerver som spökar samt lite andfådd, normalt sett prickar hon allting perfekt i Lush.
   Vet inte vad du menar med att den aldrig låter bra live, det är så det ska låta. Det kommer alltid vara skillnad på studio och live men sångmässigt träffar hon vanligtvis perfekt.

  Håller inte alls med, detdär var ju inge bra alls! Hon är bra på radion dock!

   Håller med. Är inte imponerad av det framträdandet.

  Jag är 30 år gammal… Jag förstår mig bannemej inte på ”dagens” musik. Sara är ju svinduktig på att sjunga, men vafan ÄR det här…?

   Jag håller med. Zara har ju en röst på Christina Aguileras nivå, varför gör hon inte musik där hennes röst får komma fram mer? Hon faller ju pladask i mainstreamfällan med den här typ av musiken.. Någon här uppe länkade ju till ett klipp på You Tube där hon framförde Lauryn Hills Killing me softly.. Det är sådan typ av musik hon borde framföra!

  Jag syftar texten att hon vill kunna make the first move, eller förföra ”denna” snubbe utan att bli slutshamead till exempel. För att avdramatisera när tjejer tar första steget liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.