Recension av Therese Lindgrens bok ”Ibland mår jag inte så bra”.

Therese Lindgren:

tess

I och med sin bok ”Ibland mår jag inte så bra”  blir Therese Lindgren den där kompisen jag önskar att jag haft när jag var i mina sena tonår.
Hon växlar mellan sitt liv som Youtubestjärna och den psykiska ohälsa som under många år fick henne att inte kunna lämna lägenheten. Som fick henne att till slut ”krama ihjäl” sin pojkvän Anders och som fick henne att lägga skulden på sig själv för den våldtäkt hon utsattes för i tjugoårsåldern.

På intet vis romantiserar hon psykisk ohälsa och är noga med att berätta att det inte finns något coolt, charmigt eller eftersträvansvärt med det och livet är inte en tävling i vem som har flest diagnoser eller vem som äter flest mediciner.
Istället beskriver hon sina egna erfarenheter med både eftertanke och råhet på samma gång men hela boken känns genom-ärlig.

Hon tar upp stolpar i sin karriär som Youtubestjärna, bland annat den gång då någon ringde hem till hennes mamma och bad henne komma ner till bårhuset för att identifiera Therese som enligt mannen i telefonen skulle ha omkommit i en bilolycka. Eller den gång hon kritiserades för att kalla människor som skickar henne blommor för psykopater utan att avslöja att personen hon menade hade skickat henne blommor varje dag i över en månad.
Eller som den gången då Anders gjort slut med henne efter att hon – som hon själv säger – kramat ihjäl honom.
Jag hade inte stött på Therese tidigare och såg den här videon som av en slump i mitt arbete som Content Manager på Youtube och trodde inte det var sant det som skedde på skärmen.
”Sitter hon där och gråter? I en ihopklippt video? Vad ÄR detta?”
Jag visste ingenting om varken Therese, hennes kanal eller problematik utan allt jag visste var att denna gråtfest var den mest sedda videon i Sverige på Youtube under det året och kunde knappt ta det på allvar.
Med andra ord – jag skrev ett inlägg på min nystartade blogg om det och var allt annat än snäll. Det är mitt absolut första inlägg om Therese men sedan dess har det blivit många fler.

Jag är så glad att ha fått läsa Therese bok och ha fått förstå bakgrunden till den videon och resultatet av den för Therese skriver i sin bok att det var hennes tittare som bar henne framåt likt en artist bärs fram av ett publikhav efter ett ”stage dive” och att hur det hjälpte henne överleva uppbrottet.

Att läsa den här boken med vetskapen om att Anders och Therese hittat tillbaka till varandra gör mig nästan lite gråtmild och jag är faktiskt SÅ glad att han tog sig ur förhållandet när han gjorde för hade det pågått ett kort tag till så tror jag nog att deras relation skulle varit omöjlig att reparera.

Therese blir verkligen den där kompisen jag tror vi alla behöver någon gång i livet och hon beskriver sig själv nu som en lycklig människa med dåliga dagar och inte en olycklig människa med bra dagar.
För det gör ingenting att ha dåliga dagar.

Det är okej att ibland inte må så bra!
thk
Den här boken får 6 Tjocka Hetsätarkatter av 5 möjliga av mig!
Helt jävla outstanding! Är det någonting du ska köpa till din tonåring i julklapp så är det den här boken!

Ps. Jag har egentligen lyssnat på den som ljudbok men det ser bättre ut att skriva ”läst”. Jag har även delat den med min bonusdotter som ska lyssna på den i helgen! ÄLSKA ljudböcker!

34 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Den här biten förstår jag inte?

  ” Eller den gång hon kritiserades för att kalla människor som skickar henne psykopater utan att avslöja att personen hon menade hade skickat henne blommor varje dag i över en månad. ”

  Skickar henne psykopater? ??

   Hahaha! I hate when that happens!

   Jag vet jag vet, nellie och CAM ska börja podda ihop som mica och hennes kompis ??

  Då kan du såklart inte recensera nellies bok här längre, någon annan som läst den och kan det?

   Förresten du kan väl lägga recensionen på IG om nellies bok

    Nä, jag begriper fortfarande inte varför det är ok att nämna Nellie på Instagram men inte här??

     Antagligen för att familjen stämt denna portalen och därför är ordern från portalen att CAM ej ska skriva något på portalen om henne så länge processen pågår. Gäller alltså ej andra kanaler eller CAM privat

      Nix pix. Men ni kommer få veta. Jag lovar! ?

      Men NÄR?? Om en vecka? En månad? Ett år?? Ge en vink.

      Cam svarade nyligen på en kommentar att det antagligen kommer ta någon månad innan hon kan skriva om Nellie här på bloggen igen

  Boken landade i min brevlåda idag och är så taggad att få börja läsa den!

  Jag lyssnade på boken igår. Camcam ger den 6 av 5 möjliga ”Hetsiga kattor”. Jag ger den 10!
  Har Ni tonårsbarn hemma, köp boken! Läs den gärna själv också.

  Detta borde bli årets julklapp!

  Vi har nog alla en hel del att lära.

  ”Jag är en lycklig människa, som har dåliga dagar”.

  Jag, gamla käringen, fick in en ny tanke i huvudet.

  Den slog alla mina förväntningar, som ändå var höga! Håller med 6 poäng av 5 möjliga! Älskar therese

  Off topic men jag älskar din mammas kommentarer, dom gör mig glad <3

   Jag älskar dig också! Pöss på pannan.

    We löööööve you! Hade följt din blogg om du haft en sådan 🙂 varit din mest trofasta följare!

   Visst är hon underbar, CamCam-mamman. Gotta love her.

    Nu blev det nästan lite magiskt här.

    Lööööv it!

  Den här boken behöver alla läsa ung som gammal. Så otroligt viktigt att prata om psykisk ohälsa.

  Jag tycker om henne o tänker läsa den. Hon har självdistans och humor o känns äkta. O är oftast så glad. Dom andra stor bloggarna tar sej själv för seriöst o det är bara Botox o lyx som gäller. Så boken tror jag är bra o en bra present till någon trevlig helg.

  Välskriven recension, håller med på flera punkter! Jag älskar Therese och det enda som inte riktigt rimmade väl var samarbetet med Försäkringskassan. Förväntade mig att hon skulle förutspå folks reaktioner och tacka nej, samarbetet har ju skadat hennes varumärke med även om tanken är god. Men älskar henne ändå, hon är genuin. Kan inte Tess och Camcam podda ihop? ?

  På tal om Försäkringskassan… De betalar Gabriella Joss för samarbete om jämställd föräldrapenning. Det är en gåta varför FK fortsätter provocera med dessa samarbeten. Fattas bara att Bella och Odd hoppar på detta samarbetståg med.

  Tips tips tips till alla gravida, exponera er kropp och oskyldiga bebis på sociala medier så kan ni också bli lika lyckligt lottade som Joss och co. Hur braa?! *ironi*

   Hon pratade för försäkringskassan i två timmar, dom klippte ut två minuter

    Misstänkte att det kunde vara något sånt, jag föreställer mig iaf att Therese skulle tackat nej om hon visste hur det skulle tas emot. Men andra som kör på samarbeten med FK tänker antagligen som Trump, att all publicitet är bra publicitet…

    Tur att jag inte bloggar om bloggar, jag är allt annat än objektiv.

  Tack för boktipset.Blir fin, fin julklapp till min ”mittimellanjämt” 18 år.

  Så hon har också släppt bok, har jag helt missat…värst vad alla bloggare och youtubers släpper och ska släppa böcker. Men så bra att boken är bra!

  Åh, CamCam! Kan du kanske svara på en fråga? Anser du att boken är ok läsning för en 13-årig tjej? Min dotter önskar sig den i julklapp och jag har inte satt mig in i innehållet ännu. Tänkte om den kanske är ”för tung” med våldtäktsdetaljer och så? Vad tycker ni andra som har läst den? Ibland känns det som att dessa små matas med för mycket detaljer av personer som inte har så mycket integritet..

   Jag anser att den boken kan/bör läsas av alla som är aktiv på olika sociala medier. Från ung tonåring upp till… tja…. sådana som jag… 60+.

   Boken visar verkligheten bakom den ”fina” ytan som visas upp på skärmen. Jag har läst tusentals böcker i mitt liv och sällan har jag blivit så berörd av en bok. Denna boken fick jag i mig som ljudbok och uppläsaren hade… för att använda en känd bloggares uttryck… MAGISK röst!

  Är boken mest inriktad till yngre?
  Jag är själv ingen som är intresserad av böcker egentligen men skulle gärna vilja läsa vad Therese har skrivit då jag följt henne på youtube ganska länge.
  Eller kanske är jag för gammal för boken? 20 år är jag

   Nej, nej, nej… du är absolut inte för gammal.

  Jag älskar therese lindgren (har sett alla hennes videos, tycker att hon är amazing), men denna bok var det absolut sämsta skräp jag nånsin läst (lyssnat på). Konstigt eftersom jag är ett superfan. Men jag stod inte ens ut att lyssna på hela boken. Jag hade kanske för höga förväntningar!

  En sak jag märkte var att på din bild på boken står det Therese Lindgren, men när en vän fick hem sin bok så stod det Therése Lindgren… är det stavfel eller stavar hon så? ?

   På min står det också Therése, gissar att bilden Camilla lagt upp är någon förstaversion, med stavfel haha 🙂

    Dock brukar hon själv alltid skriva utan apostrof..? Konstigt haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *