Same same but different..

Kakan Hermansson & Daniel Paris:

Edit – Daniel har precis talat om för mig att han inte kommer samarbete mer med BRIS men någon anledning fick jag inte.

paris
Från Expressen.
Tack Alexander Erwik för inspiration till det här inlägget på Facebook!

Mitt inlägg om Kakan Hermansson har fått över 90 kommentarer och de flesta av er verka tycka att Audi gjorde helt rätt som avbröt samarbetet med henne efter de fått nys om hennes inte helt charmiga uttalanden om poliser för två år sedan – som hon sedan dess både tagit tillbaka och bett om ursäkt för.

Och det får man så klart tycka om man vill! Så klart!
Men jag skulle vilja veta vad ni i så fall tycker om Daniel Paris senaste klavertramp där han säger att man får könssjukdomar bara att stå bredvid sångerskan Little Jinder och följer sedan upp detta charmanta uttalande med ” Jag får herpes av att titta på Little Jinder”.

Daniel Paris har ett samarbete med Bris och är även en av frontfigurerna för Telias kampanj mot näthat #hatahat men har i princip inte kritiserats alls för sitt uttalande eftersom han bad om ursäkt med reservationen ”om det är så att den nämna sångerskan tagit illa vid sig”.
Kakan förlorar ett samarbete med ett bilmärke medan Daniel Paris får fortsätta sina samarbeten med Bris och #hatahat – hur fan går det ihop?

Hur kan det vara så att allmänheten är så inkonsekvent i sitt förlåtande?
Daniel Paris förläts samma dag som han pudlade medan Kakan fortfarande ska straffas för någonting som hände för två år sedan?
Är det för att han är man? Mer gullegosig än den frispråkiga Kakan? Jag har knappt sett några reaktioner nånstans faktiskt om hans väldigt kränkande uttalande om Little Jinder.
Daniel Paris erkänner att hans uttalande var ett plumpt skämt medan Kakan var mer seriös i det hon sa. Kan det vara skillnaden?
Jag känner Daniel och han är verkligen ingen som varken hatar kvinnor eller brukar uttrycka sig nedvärderande så jag tror helt ärligt att detta bara var just ett skämt som blev helt fel. Men det är ju för att jag känner honom som jag vet detta..

Är det mer okej att kränka en kvinna om man är man än det är att uttala sig opassande om poliser om man är kvinna?
Borde inte Kakan Hermansson och Daniel Paris i alla fall mätas med samma måttstock och kritiseras på samma sätt?

Klarar Sverige bara av ett mediedrev i taget?

105 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Daniel Paris har lika lite hos Bris osv att göra som Kakan hos Audi. De ska bort båda två.
    Jag tror inte man säger så sjuka saker om man inte innerst inne faktiskt tycker så.

      Håller med dig. Är även så jävla trött på att alla sjuka saker folk säger ska alltid vara ett skämt, vilket är en dålig efterhandskonstruktion.

      Alltid när jag läser om nyheter där Audi är inblandad, tänker jag ett fall i Finland där en Audichef sa en massa idiotiska saker om kvinnor och fick avgå.

      ”– Kvinnor är såväl fysiskt, psykiskt som emotionellt annorlunda än mannen. Därför klarar sig kvinnor ofta sämre i ledande ställning. De använder känslorna vid fel tillfällen och då låter de ofta känslorna gå före förnuftet, sade Kiesl i intervjun för Anna enligt Finska Notisbyrån.

      Den 59-åriga Esko Kieski beskrev också att kvinnor är som bilar och att de finns för olika ändamål.

      – Man kan säga att alla egenskaper på bilen också finns hos kvinnan. Jag behöver kvinnan till det hon är skapt för, att behaga mannen och vara eftertraktad. När kvinnan vägrar städa eller stryka mina skjortor är det ett tecken på att förhållandet börjar ta slut.

      Artikeln har orsakat en omfattande webbdebatt i Finland och på torsdagen meddelade VV-Auto att Esko Kieski lämnat in sin avskedsansökan. Han har därefter bett om ursäkt i ett pressmeddelande, där han säger att hans uttalanden främst varit menade som ett skämt.

      – Jag är ledsen över den anstöt och den skada jag förorsakat med mina obetänksamma uttalanden, vilket främst var avsedda som skämt, skriver Esko Kieski i pressmeddelandet, enligt Finska Notisbyrån.”

      http://www.svd.se/audi-chefen-avgar-efter-uttalanden-om-kvinnor

    Det här äckliga samhället är så vidrigt mot oss kvinnor att jag spyr! Det värsta är hatet tjejer/kvinnor emellan!

      på vilket sätt är det värst?

      Nej, mäns hat mot kvinnor är värst eftersom det faktiskt dödar.

        Skulle vilja säga att det är lika jävla illa. Skillnaden är att den ena dödar med knytnäven och den andra driver många över kanten till att döda sig själv.

          Nej, mäns kvinnohat är värre. Du är välkommen att praoa en dag på mitt jobb så får du se att jag har rätt. Vi får inte in en enda kvinna som blivit nästintill misshandlad till döds av en annan kvinna. Det är alltid män som är förövare.

    Det handlar fortfarande inte om människor som blivit avrättade, eller om att slå barn, vilket är olagligt…
    Dessutom ”skämtade” aldrig kakan om nåt.

    Självklart är det för att han är man. Vidrigt!

      Man är väl att ta i….

      Eller för att det är jävligt stor skillnad på deras uttalanden. Också skillnad i att kakan sa sin ärliga åsikt medans Daniel drog ett smaklöst skämt.

    Probably för att han är man. När jag såg en artikel om att Audi avbryter med kakan så var det FULLT av kommentarer från män som tyckte det var så jävla rätt eftersom hon är en feministfitta osv..
    känns typ som att dom ba: tänk att en KVINNA skulle ha ett samarbete med ett bilföretag, det går ju inte för sig… tillbaka till köket kvinna..

    Jag har faktiskt nyligen mejlat Telia för att fråga hur de ställer sig till att en av deras frontfigurer gör sådana uttalanden… Inväntar svar!!! *ivrig*

    Nja, visst blir det lite skevt att han ska fronta en hata hat kampanj men det går samtidigt inte att jämföra hans uttalande om att han får herpes av att titta på Little Jinder med Kakans hånande av avrättade personer. Självklart är det nog inte kul att få höra att någon tror att man går runt på könssjukdomar (vad han nu ens baserar det på) men jag tror knappast att varken Little Jinder själv eller någon i hennes omgivning mår märkbart dåligt av hans kommentar vilket nog var fallet för de familjer vars anhöriga blivit mördade. Jag hade då inte uppskattat om min pappas/mans/brors död var något som en människa trivialiserade och hånade på sociala medier för att sedan i nästa andetag hetsa våld mot den yrkesgrupp som han tillhört. Här tycker jag inte att diskussionen om kön spelar in, Daniel uttryckte sig klumpigt och lite nedvärderande, men Kakan uttryckte sig fruktansvärt och då är det faktiskt något som får konsekvenser.

      Kunde inte ha sagt det bättre själv! ?

      Håller verkligen med. Inte ett okej uttalande, men inte heller i närheten av kakans.

      Undrar också vad Daniel ens menar? Jag fattar såklart att det är en förolämpning, men har dålig koll på Little Jinder. Varför skulle man få herpes av att titta på henne? Sa han något mer än den meningen (om någon hörde när han sa det) och motiverade varför?

      Var har hon hånat avrättade personer? Har helt missat det.

        Googla eller ännu hellre bildsök ”kakans uttalanden på Twitter”. Det är inte ett eller två märkliga ting hon postat direkt.

      Och utöver att jag tycker att uttalanden är ljusår ifrån varandra, även om inget utav det är okej. Så tycker jag att en väsentlig skillnad är om man uttrycker konstiga och osmakliga uttalanden gång på gång som i Kakans fall eller om det är en ”engångsgrej”, även om det såklart inte heller är okej. Men inte vet jag, Daniel Paris kanske brukar uttrycka sig förnedrande mot kvinnor? Har dock inte fått den uppfattningen. Han umgås väl i stort sett alltid med tjejer? Så skulle väl inte tro att det är tjejer i sig han har något emot. Tänkte med tanke på att folk kopplar detta så starkt till kvinnohat.

      Klockren kommentar. Håller helt med dig, deras två uttalanden kan inte ens jämföras. Det handlar inte om att Daniel Paris är man och Kakan är kvinna. Dock så har jag lite input ang. Little Jinder och Daniel Paris uttalande. Jag ser det som så att Little Jinder i hans ögon ser ut som en tjej som ligger runt och inte skyddar sig, ”a dirty girl”. Många sexpartners (vilket ökar risken för att drabbas av könssjukdomar och nej det är inte jag som har kommit fram till det själv, det är vetenskapligt bevisat). Kanske att hon tar plats och är kaxig och således framstår som en tjej som tar för sig sexuellt. Det är en hemsk fördom om det är det hans uttalande grundar sig på. Nå, så ser jag det iallafall.
      Skulle man ta det här ännu längre, we’re going in deep alltså, så kan man väl börja dra i trådarna i det eviga ämnet ”Tjejer ska få ligga hur mycket de vill utan att bli shameade eller anses som dåliga, smutsiga flickor” 🙂

      Ska återgå till mitt plugg nu. Har ett seminarium om kapitalvinstbeskattning imorgon, gäsp.

      Jag håller med om att dessa två ”fall” är två separata händelser, och att jämföra dem gör att D.P’s uttalande framstår som så mycket mildare och inte lika vidrigt, vilket blir så himla fel.

      Faktum är att hans uttalande ÄR vidrigt. Kan man inte låta bli att häckla och hata andra människor, dessutom offentligt i radio, ska man nog ödmjukast tacka nej till att fronta en kampanj som arbetar för att motverka just hat av olika slag. Jag tycker D.P såsar omkring i dubbelmoralens träsk… Gullar omkring med kärleksfyllda budskap om att besegra hat med kärlek och samtidigt skicka en enorm känga hat så fort tillfälle ges.

      Det ses mellan fingrarna alldeles för mycket med dessa typer av fullkomligt idiotiskt beteende.

      I vårt rättssystem ska den som avtjänat fängelsestraff därefter ses som skuldfri. Men den som gör nått dumt, som inte är tillräckligt dumt för fängelse, ska alltså straffas för all framtid?

      Det var flera år sen. Hon har bett om ursäkt, ångrat sig, tagit tillbaka det. Vad fan ska hon mer göra för att folk ska gå vidare och sluta vara så förbannat jävla långsinta? Det är väl på sin höjd nått som mordoffrenas anhöriga har ensamrätt på. Ni verkar döma andra hårdare än – vad jag kan tänka mig – ni nånsin skulle acceptera själva.

      Men jorå, det är väl ett fullt rimligt resonemang att exempelvis aldrig nånsin kunna få en ny vän för att man råkade fimpa hål i nåns jacka, spy på dennes skor följt av att skrika förolämpningar när man va 15 bast.

    Han borde få sparken så klart, men personligen så är jag inte en människa som skulle kämpa för att en man eller kvinna för den delen ska bli av med jobbet på grund av något de sagt. Det är inget jag brinner för och tycker att det är upp till den som anställer att fatta det beslutet.

    Hans kommentarer var vidriga och jag fattar inte att folk ursäktar honom. Han borde tappa alla sina samarbeten!

    Jävla kvinnohat var vad han kränkte ur sig.

    Daniel Paris borde skämmas rejält! ?

    Tycker det blir lite som att jämföra äpple och päron här.
    Kakan är en manshatare och uppviglare som inte bad om ursäkt förrän hon var tvingad till det. Hon hånade dessutom mördade poliser. Daniel skämtade om könsjukdomar och borde såklart inte sagt så men det är helt olika nivåer på detta.

      Manshat är inte hat mot en särskild man utan mot en patriarkal struktur, ett förtryck och en norm.
      Kakan är inte ensam manshatare, vi är många som använder samma uttryck.

        Så med din kommentar Kristin villde du egentligen säga att du stöttar kakan? Urk.

          Jag stöttar absolut Kakan, jag tycker att hetsjakten på henne gått för långt. Fan världen förlåter män som misshandlar kvinnor, men att en kvinna uttrycker avsky mot polisen? Det är tydligen oförlåtligt.

            Nej Kristin, ”världen” förlåter inte män som misshandlar kvinnor. Var fick du det ifrån?
            Tycker du snurrar lite på fel spår/tråd med dina svar.

          Jag som man stöttar även kakan. Jag hatar själv män och manskulturer.
          Jag ser inget som helst problem med att man uttrycker en systemkritik genom att säga ACAB. Vilken sund människa gör inte det.
          Att poliser avrättades är så klart hemskt, men ingenstans hånade hon de familjer som drabbades av det minskade våldet män tillför samhället.
          #backakakan

        ”Det goda hatet” ? Bidrar nog till en bättre värld

          Man kan inte bekämpa hat med mer hat. Precis som man inte kan släcka eld med mer eld eller stoppa en översvämning med mer vatten. Det är busenkel logik, som av någon outgrundlig anledning går många helt förbi. Vill man få stopp på något så kan man inte tillföra mer av det. It’s the goddamn law of the universe.

        Fast Kristin du har ju inte direkt tolkningsföreträde på ordet ”manshat” så du kan inte säga hur folk ska tolka det… Det betyder något annat för många mskr än vad det betyder för dej – och du har inte rätt att avgöra vad som är korrekt.

          Jo, i sak har hon rätt. Dina personliga åsikter förändrar inte fakta. Sen om du själv menar nått annat när du säger manshat kan ju ingen göra nått åt, men räkna med att bli missuppfattad om du pratar med nån som har koll på vad det handlar om.

      Nej, han skämtade om att en specifik tjej, baserat på utseende, skulle ha könssjukdomar underförstått vara äcklig. Han jämförde denna tjej med en annan, ställde dem emot varandra och gjorde en klassisk Madonna-hora-grej av det hela. Den andra tjejen var söt och fin, den här äcklig med könssjukdomar.

      Det är kvinnohat.

        ????????

      ”Skämtade om könssjukdomar”? Nej, han slutshameade Little jinder och kallade henne för smutsig och använd med andra ord. Haha, så roligt. Jag säger inte att det är lika illa som att håna avrättade men det visar på en jävligt unken kvinnosyn.

    Förresten så stämmer det ju inte ens att han inte har fått kritik. Kommentarerna (även där är många skrivna av män btw, så de kan tydligen även hata folk som inte är kvinnor) är ju bland annat att han är äcklig och att den jävla fjollan inte ska vara med i nått program, en tönt osv. De kommenterar även hans läggning. Så nej, det är nog inte bara kakan det är synd om för att hon är feminist. Det är även synd om Daniel som gör dumma uttalanden, men just det för att applicera samma synsätt som en del har, han får säkert bara skit bara för att han är gay och inte för sitt uttalande.

    Jag har inte hört hela klipper så detta är enbart baserat på detta blogginlägg. Jag tänker såhär att det var menat som ett skämt, som var för grovt. Inte att det var något seriöst han egentligen tyckte. Lite som parlamentet, det är skämt, men ibland går det på tok för långt, men det är lättare att förlåta om de ber om ursäkt då det inte egentligen var något seriöst. NRJ är ju inte P1 direkt och jag personligen tar alltid NRJ med en tor nypa salt då det är underhållning – inte utbildning. Men Kakan är inte en uttalad komiker och bad inte om ursäkt förrän SVT praktiskt tvingade henne. Kakan hade ingen humor i när hon skrev sina förfärliga tweets; och det är inte bara en gång. Daniel har väl, vad jag vet, inte hamnat i sånt här blåsväder innan? Jag vill kalla det en riktigt osmaklig groda som gick för långt. INTE för att han är man, utan för att det är inte lika illa. 1 osmakligt uttalande vs barnaga, hånande av en hel kår och Malexander. Det står inte i proportion till varandra.

    Jag tycker såhär: Det Kakan sa är verkligen vidrigt, jag förstår inte människor som försvarar henne med att hon ”bett om ursäkt”. När SD och andra rassar säger saker om ensamkommande barn, kvinnor m.m. förlåter vi dem inte för att de bett om ursäkt. Vissa saker ska man bara inte säga och de går inte att förlåta. Med det sagt är det löjligt av Audi att avsluta samarbetet bara för att pleasa folk. De borde ha gjort en analys och förutsett att sådant här kan hända (OBS. kriskommunikation 101) och gjort ett officiell uttalande om varför de valt att använda henne ändå, typ ”Vi är medvetna om Kakans uttalandenn om XX som hon gjorde för 2 år sedan. Hon har bett om ursäkt och uttalandena är inget som Audi står för. Vi valde Kakan för hennes förmåga att xxx”.

    Vad gäller Daniel Paris tror jag dels att ja, han blir ursäktad för att han är man och män oftare kan ”skämta” om kvinnor och deras promiskuitet genom att säga att man får herpes av att se på dem/stå nära dem/röra dem osv. Det upprör inte tillräckligt mycket.

    Man kan dock ändå inte jämföra hans uttalanden med Kakans, som dels talar illa om hela poliskåren och de poliser som blev avrättade. Otroligt okänsligt och ointelligent uttalande. Med det sagt är det fortfarande Audi som framstår som idioter iom att de inte kollat upp och gjort förarbetet tillräckligt bra.

    Daniel Paris borde skämmas ??? Han är en förebild för många och jobbar med anti mobbning saker. En ordentlig ursäkt från honom borde komma och sedan hoppas jag bla Telia reagerar

    Instämmer i kören ovan och med tillägget att Kakan gjorde flera uttlande ang hata polisen under flera år, svarde hånfullt på kritik mot det sistta tweeten att hon inte behövde be om ursäkt för att få behålla sitt jobb på SVT och att hon stod för det hon sagt, blev kallad på möte och publicerade en mycket blek tweet ch avslutade med orden att nu sätter hon punkt. En mycket kort tweet efter flera stycken där hon förklara hur och varför hon hatar polisen vilka skrivits under flera år.

    Du jämför ett osmakligt skämt med anarkistiska uttalanden som hen verkligen tycker. Daniel pudlade inom några timmar, Kakan pudlade i stort sett aldrig. När det kommer till Daniel så kan kanske ordet ”groda” användas som Elaine utryckte det. Kakans not so much. Grodor gör vi alla om än inte så grova som hans = lättare förlåta. Politiska ställningstagande som bidrar till att folk fortsätter kasta sten mm på våra utryckningspersonaler med blåljus som ambulans mm tar betydligt mer för att förlåtas och glömmas.

    Jag är helt för att förlåta när någon ångrar sig över dumma saker som man sagt ja t o m när man inser att man tyckt dumma saker, men då får det för böveln först kännas som att den ångern är genuin, kvinna som man. Herregud annars så fanns det många saker som jag inte skulle vara förlåten för, så det hoppas jag verkligen alla att vi tycker. (Jag har dock aldrig sagt något så grovt som Daniel eller Kakan sagt).

    Men jag säger som ovan sagt, du jämför äpplen med päron här CamCam.

      Vad härligt att du är tillbaka! Jag har saknat dig! Din ersättare var allt annat än en värdig sådan!

        <3

      Neee hörrudu. Det är ju solklart att Kakan får mer kritik bara för att hon är kvinna och att Daniel slipper undan för att han är man. Det har absolut inget att göra med det som du förklarar här.

      Ps: Ja, jag är ironisk.

    Jag är mest förvånad över hur mycket svenska folket vurmar för poliser?? Märks att inte en enda av de som kommenterat varit i kontakt med de varesig som offer eller förövare ifall de fyra små bokstäverna brinner till så hårt.

      Ingen? Hur vet du det? Min svåger är polis och kämpar ihjäl sig på ett jobb för att få ett bättre samhälle. Jag tycker INTE han förtjänar massa hat. Blir skogstokig.

        Jobbar man som gris är det ju av eget val och borde fan ha ett helt jävla internet av hat mot sig. Fattar man inte det är det väl anledningen till att man valde att bli snut

          Lite osäker om jag tycker din kommentar är okej. Ni andra?
          Vågade du förresten inte kommentera den under samma namn som den förra kommentaren? Då tycker jag inte du ska skriva den alls..

            näe inte ok från en anonym fegis!
            Finns säkert rötägg inom polisen som det finns i alla yrken; men de är inga kollektiva ”grisar”….. Fördomsfullt och elakt om en hel yrkesgrupp. Men säger väl egentligen mer om den som skrev kommentaren än om polisen…. Tummen ner.

            Vill bara poängtera att anonym inte är samma som Ellie som skrev första kommentaren.

            Nej jag tycker inte den kommentaren är okej. Vidriga troll.

          Vill du ha ett samhälle helt utan poliser? Hur tror du det blir i förlängningen?

          Jag vet att vissa poliser missbrukar sin makt och även att vissa lagar som de måste upprätthålla är helt galna, men jag vet även att väldigt många brinner hjälpa folk och göra samhället tryggare, hur kan det vara dåligt?

      Om hon bara skrivit ACAB så skulle det nog inte blivit så stor uppståndelse, men det finns betydligt flera saker hon skrivit som folk reagerar på. Man kan ju vända på det och även säga att det märks att de som försvarar Kakan inte har någon anhörig eller vän som är polis.

      Jag är mest förvånad över hur man kan bunta ihop en grupp människor och hata dem alla.
      Har hört att man inte ska göra på det sättet.

      Men visst, det är väl ganska onödigt med människor som arbetar för att försöka förhindra brott. Svårt att se vad det har för egentlig nytta.

      Jo då det har jag, som ”offer” då. 😉

      Jag har både blivit bra och dåligt bemött. Jag har också djupare kunskaper om att polisen lägger ned mycket så beror det inte på dem utan på åklagarna aldrig kommer ta ärendet till rätten.

      Det historielösa i att inte veta att ACAB kommer från skinheads och att inte komma ihåg deras vita skosnören som representerar vit makt blir ju också alldeles förtjusande (ja punken började i GBR och den delades sedan upp i anarkister och högerextreme.) (även om jag nu inte gillar anarkister så mycket heller.)

      I övrigt så tipsar jag dig om att följa media och om hur polisens arbete ser ut i förorten. Eller är det något som du står för?

        Detta skulle vara som ett svar till ”S”.

          Nä men nu är jag helt snurrig Det skulle vara ett svar till ellie och det hamnade ju helt rätt.

          *går och dricker kaffe*

        Har jobbat i kvinnojourer i 7 år och är snart färdigutbildad jurist. Är även involverad i förortsarbeten. Så ja. Vet du om deras arbeten i förorten? Läst på hur operation gås har gett för utslag tex?

        Att tro att ACAB innebär att man ska slå sönder eller hata alla poliser är på samma linje som att tro att hata män i grupp innebär att man vill slita av varenda en pungen. Det finns stora brister i poliskåren och systemet i sig. Det är vad jag hör när jag hör ACAB inte ett hatmeddelande mot enskilda poliser.

          Nej jag är inte insatt i just operation gås, men rent allmänt så tycker jag det är bra att polisen arbetrar mot canabis bland unga. gör inte du det? Eller är du drogliberal?

          Är det något särslit du tänker på ang gås?

          Ang ditt sista stycke… för mig så finns det inga grupper om det är ok att generalisera om vare sig med utryck eller tankar. Det första A:et står för ALL, by the way.

          Men visst, fortsätt du att tycka att utryck från vit makt är ok, jag vet vad jag tycker om den åsikten iaf.

            http://www.svd.se/kontraproduktiv-knarkjakt

            Orkar inte dra analyser för dig om vilka grova generaliseringar och rasistiska strukturer som genomsyrar polisens arbete i förorterna. Läs på om både operation gås och deras andra ”insatser”. Speciellt roligt när du kryddar om vit makt när precis alla vet att ACAB oftare används i förorterna än fina vita rasistiska rum.

            Har du pratat med någon som är uppvuxen i förorten om deras syn och involvering med polisen? Skulle föreslå det innan du applåderar deras arbete i just förorten.

            1 Har full förståelse för när man inte orkar redogöra för sina ståndpunkter. Känner så själv då och då.

            2 Du vet inget om mig annat än att jag är kvinna och ungefär hur gamla jag är.

            3 Bara för att det idag används i förorten så betyder det inte att det är historielöst för det. Du kan applicera samma på uttrycket Heil om du vill.

            4 Jag orkar inte förklara för dig ang alla twistar och turer som det är är när det gäller motsättningar mellan polisen och ungdomar i förorten och vad de beror på eller vem som ens började.

            Ses i en annan tråd.

            Ändå alldeles för roligt att du menar att DU kan upplysa mig om turerna mellan polisen och förorten? Tror du att du har mer kunskap om det än någon som jobbat/jobbar inom det? Har gått flera olika utbildningar inom det? När operation gås behövdes länkas? :’D Tur att du inte orkade. Hade varit slöseri med tid.

            Nej, jag vet inte mycket om dig. Men kan sätta allt jag har på att du är uppvuxen i vita rum och inte i förorten med ett utlandsklingande namn. Detsamma gäller alla poliservurmare i kommentarsfältet.

            Precis. Låt oss använda swastika symbolen igen för det är verkligen historielöst att inte veta att den representerade solen till att börja med! Vem bryr sig vad majoriteten av människor och betydelsen för symbolen är nu..

            ”A skinhead is a member of a subculture originating among working class youths in London, England in the 1960s that soon spread to other parts of the United Kingdom, with a second working class skinhead movement spreading to the United States and worldwide in the 1980s….”

            ”By the late 1970s, the mass media, and subsequently the general public, had largely come to view the skinhead subculture as one that promotes racism and neo-Nazism.[citation needed] The white power and neo-Nazi skinhead subculture eventually spread to North America, Europe and other areas of the world. The mainstream media started using the term skinhead in reports of racist violence (regardless of whether the perpetrator was actually a skinhead); this has played a large role in skewing public perceptions about the subculture.[51] Three notable groups that formed in the 1980s and became associated with white power skinheads are White Aryan Resistance, Blood and Honour and Hammerskins…..”

            ”The acronym ACAB stands for ”All Cops Are Bastards” and is a slogan of long standing in the skinhead subculture….”

            https://en.wikipedia.org/wiki/Skinhead

            Kan också copy pasta från wikipedia

            ”The swastika (also known as the Hakenkreuz, gammadion cross, cross cramponnée, croix gammée, fylfot, or tetraskelion) (as a character 卐 or 卍) is an ancient religious symbol originating from the Indian subcontinent, being the symbol of peace and continuity that generally takes the form of an equilateral cross with four legs each bent at 90 degrees.[1][2] It is considered to be a sacred and auspicious symbol in Hinduism, Buddhism, and Jainism and dates back at least 11,000 years.[3] It continues to be commonly used as a religious symbol in religions native to Nepal and India such as Hinduism, Buddhism, and Jainism.

            Western literature’s older term for the symbol, gammadion cross, derives mainly from its appearance, which is identical to four Greek gamma letters affixed to each other.[4] The name swastika comes from the Sanskrit word svastika (Devanāgarī: स्वस्तिक), meaning ”lucky or auspicious object”.[4]”

            ellie: Du bör nog inte spela på lotto. 😉

            En sak till vet du förresten om mig. Jag har bott på flera kontinenter under flera år.

            Tja det verkar som så på dina kommentarer att du vet väldigt lite om hur problemen uppstod i förorten och hur de skulle kunna vara avslutade så…

            Och nu så har din logik helt farit i genom fönstret. Det du säger om swastikan är ju precis det jag säger om ACAB, det är ju var det hela började som har betydelse. Se kommentar med länk ovan. 🙄

            Så med andra ord är det helt ok att gå runt med swaztika symbolen på tröjor, mössor, väggar och överallt egentligen enligt dig? För det bara är var symbolen kommer ifrån som spelar någon roll? Och judar som skulle känna sig kränkta får bara hålla käften för de är historielösa?

            Var har jag uttryckt mig om hur problemen i förorten har startat så du kunde dra den slutsatsen?

            Att du har bott på flera kontinenter säger inte emot min gissning att du är uppvuxen i vita rum med ett vitt namn alls :’D vill du motbevisa mig måste du hålla dig till poängen kanske..

            Vore betydligt bättre om du istället för att cpoy paste från wiki (du glömde länk förresten som jag mycket tydligt gav dig så jag dold inget om var jag gav dig info om, så sluta att anspela på att jag inte är uppriktigt) så borde du läsa vad som verkligen står där och lägga ihop 2 och 2.

            Skinhead = arbetarklass

            Skinhead i Sverige = vit makt

            ACBC = kommer URSPRUNGLIGEN från vit makt.

            *slutar nu att diskutera med en vägg*

            Jag har inte sagt emot det en enda gång. Har däremot hållit med dig. Skillnaden är att du tycker att det är historielöst att anse att ett uttryck/symbol betyder något annat än var det uppstod ifrån. Med din logik måste alltså ACAB = vit makt och swastika symbolen = symbol för fred.

            ”Det du säger om swastikan är ju precis det jag säger om ACAB, det är ju var det hela började som har betydelse”

            Alltså anser du att alla som ser swastikan som en symbol för nazism och inte en symbol från fred är historielösa och har fel. Eller så är du inte konsekvent.

            Skrev ju att det var från wiki? här är länken: https://en.wikipedia.org/wiki/Swastika

            Har inte anspelat på att du inte är uppriktig heller? Du måste ha missförstått mig någonstans.

            Men va? Det går visst inte att sluta mot dig.

            Det är ju JAG som säger att ACAB är fel att sägas men DU som inte tycker det är så farligt, hur får du det till att jag tycker det är ok med en swastika annat än om du har det i din religion. (By the way så bör du besöka ett hinduiskt tempel så ska du de att de används där).

            Och jag har noll intresse av att berätta för dig om vem jag är eller var jag kommer ifrån för det har du 1 inte med att göra 2 har mindre relevans än vad du vill få det till att låta som. Om du nu är så insatt i förorten så borde du veta att det är många (skulle nog säga de flesta) som bor där som är laglydiga och gillar poliser samt vill ha lugn och ro där det bor och inte alls är på stenkastarnas sida. Läs du på om folkrörelsen i Rosengård där folk gick man ur huse för att driva bort AFa som kom utifrån och ta sina egna ungdomar i örat och skicka hem dem till sina föräldrar.

            Jag sätter nu mina potatisar på att DU inte bor i förorten utan är en sekundärkränkt vit bratt från en välmående Stockholmsort med farsan som betalar dina räkningar så att du kan vara ute och reclaima streent och ändå ha mat på bordet.

            * reclaim the streets…

            ”Alltså anser du att alla som ser swastikan som en symbol för nazism och inte en symbol från fred är historielösa och har fel. Eller så är du inte konsekvent.”

            Aha, nu fattar jag. Ja det gör jag väl tlll viss del, men se anonym nedan. 🙂

            Så du har absolut inga objections över att jag bär en swastika på min tröja imorgon eftersom jag läser sanskrit och älskar att sprida tur?

            Jag har inte en enda gång nämnt stenkastare eller folk som går på polisen. Om du tex läste operation gås länken jag skickade hade du också förstått att jag vet att folk i förorten vill ha en bra relation med polisen och vill leva i lugn och ro. Dina fördomar om folk som värnar om förorten och vill ta tag i rasismen inom polisen skrämmer mig lite nu faktiskt.

            Jag har inte dedikerat mitt liv åt att hjälpa offer och att förbättra rättsystemet sen unga år för att få cred på Facebook. Jag gör det för att jag har varit tvungen för att överleva.

            Jag ser uttrycket ACAB som uttrycket ”jag hatar män”.

            Förnekar du att det finns ett rasistiskt system och stora brister inom polisandan – något som kan ta extra uttryck inom förorten?

            Swastikan är ett av hundra möjliga exempel. Vanliga ord ändrar innebörd och betydelse över år också. Ord reclaimas eller dras ner i smutsen. Det är poängen jag försökte få fram.

            ”Så du har absolut inga objections över att jag bär en swastika på min tröja imorgon eftersom jag läser sanskrit och älskar att sprida tur?”

            Om det är en äkta och med tydlig färgsättning att det är hinduismen då åsyftar, nope non what so ever.

            ”Jag har inte dedikerat mitt liv åt att hjälpa offer och att förbättra rättsystemet sen unga år för att få cred på Facebook. Jag gör det för att jag har varit tvungen för att överleva.”

            Tråkigt att du känner det som nödvändigt men jag har svårt att se att det till största delen är polisen det beror på. skulle nog skylla politiker och journalisterna som bor på Södermalm eller andra gatede comunitives först.

            ”Jag ser uttrycket ACAB som uttrycket ”jag hatar män”.”

            Och jag tycker utrycker ”jag hatar män” också är vidrigt men har åtminstone inte sitt ursprung i vit makt och neonazisim eller används i anarkistiska eller andra anit-demokratiska syften. Min åsikt är dessutom historiskt förankrad som är en så stark historia att det blir svårt att hävda att betydelsen har förändrats.

            Föll bort…

            ”Förnekar du att det finns ett rasistiskt system och stora brister inom polisandan – något som kan ta extra uttryck inom förorten?”

            System skulle jag inte säga men ja visst förekommer det rasism där som överallt annars.

            Förnekar du att de flesta i förorten vill ha lugn och ro och aldrig har haft problem eller knappt kontakt med polisen?

          Samma ellie som ovan skriver att alla poliser är grisar…..?!
          Säger ju endel om den som skrev det, tänker jag.

            Nej. Inte samma Ellie 🙂 CamCam kan nog se det.

              Nej nej… Hen kommenterade ett annat inlägg under ett annat namn..

            Eller förlåt. Nu läste jag. Samma Ellie men Anonym kommentaren som du syftar på är inte jag.

          Heja dig Ellie! ??❤️

            En till som tycker det är toppen med vit makt-utryck och antidemokratiska medel….

            Måste bara fråga. Om det inte hade begåtts några brott i Wårby, tror du polisen hade varit där och ”trakasserat” dig?

            I vilket fall, Kakan tycks ha nyktrat till…

            http://www.expressen.se/debatt/helst-av-allt-skulle-jag-vilja-ringa-alla-poliser/

            Så frustrerande!
            Det är inte svårt alls att utröna att du, The real, inte har en faktisk kunskap om detta (och flera andra saker som du har diskuterat kring) utan använder dig av framgooglade och media kopplad information. Det är helt uppenbart i din diskussion med Ellie. Jag tycker att du ska ta och läsa igenom det hon skriver en gång till, eller två om det behövs.
            Saken är ju den att det är kul och intressant att läsa många av dina inlägg men du klarar helt enkelt inte av andra människors åsikter/kunskaper/erfarenheter. Det är en stor brist skulle jag vilja skriva.
            Naturligtvis finns det bra poliser, och det finns dåliga poliser. Det är också så att mer resurser och kompetens skulle behövas till förorterna i vårt land, detta skriver jag utifrån min egen erfarenhet genom samarbete med Polisen/narkotikapolisen i Malmö bl.a.
            /Linda

            ”Saken är ju den att det är kul och intressant att läsa många av dina inlägg men du klarar helt enkelt inte av andra människors åsikter/kunskaper/erfarenheter. Det är en stor brist skulle jag vilja skriva.”

            Hur menar du här? Jag erkänner att jag inte vet något om gås direkt. Men att jag inte vet något om hur saker fungerar i förorten är ju direkt fel. Vad är det för kunskaper från Elli om jag inte vill ta till mig? Att hon är historielös när hon inte erkänner att ACAB först och främst kommer från vit makt? Alltså på riktigt, jag fattar inte hur man kan försvara det.Så nä om detta är en åsikt från någon annan som jag ska ”tåla” så har du rätt. Det kommer jag aldrig göra. Hoppas jag inte du gör heller.

            Och hur menar du att min kunskap i detta brister eller är framaggoglad? Om du nu vill verkligen veta så har jag själv varit där med egna ögon och sett dessa skinheads.

            ellie och jag har inte olika uppfattningar i något som är baserat på kunskap utan en åsikt. Min åsikt är dessutom förankrat i fakta, ellies i hur hon tycker det borde vara.

            Grejen är detta, när jag ger mig in i en diskussion med så gör jag det med ordentligt på fötterna är det kommer till fakta. Att någon annan då kommer in med en subjektiv åsikt kommer inte göra att jag viker mig. Tycker du jag verkligen borde göra det? Det har inget att göra med att jag inte ”tål” andras åsikter utan att jag faktiskt tycker de har fel. Samma som gäller för Andrea gäller för ellie i det här fallet.

            Har jag en åsikt och den inte är baserad på fakat som man kan ta på, så är jag tydlig med det. Det är ju inte så att jag inte tycker och tänker om saker utan att ha alla fakta klart för mig. Då är jag så klart öppen för att andra kan tycka olika från mig och har noll problem med det.

            Om du nu vill veta så spekulerar jag mycket i ifall Ellie verkligen studerar till jurist med de åsikterna. En sak är väldigt klar och det är att hon skulle få oerhört svårt i sitt jobb.

            Men eftersom du nu vill visa på att det jag säger inte stämmer och det ellie säger gör det, var vänlig att ge ett exempel. Och då inte något som är en åsikt utan rena fakta.

            Sedan så kan du få förklara hur ACAB någonsin kommer att vara ok då det till skillnad från swatsikan aldrig har ändrat i sin betydelse utan alltid menat samma sak.

            Att ni inte vill att det ska ha sitt ursprung i vit mak kommer aldrig förändrar att så är fallet.

            Att någon förnekar fakta pga att de inte VILL att något ska vara så, DET är frustrerande för mig.

            CamCam jag hade skrivit ett långt svar till Linda. Hamnade det i spamen? snälla säg ja för jag orka inte skriva om det. 😥

              Det hade det. Jag har satt namnet ”Andrea” på listan för moderering så din kommentar innehöll nog det på något sätt.

            Men nu är det ju där 🙂

            Hurra!

            #konstigt

      Men hakkorset Hitler använde är ju faktiskt lutat, om jag inte minns fel 30 grader + spegelvän t(orkar inte googla). Så, att använda originalet, 90 grader, är ju inte samma som att använda det när det lutar. Är rätt många i Asien som har swastika lite här och där.

        Dessutom 🙂

      Dra alla över en kam va? Som i alla yrkesgrupper och som i hela mänskligheten(!) finns det både rötägg och vettiga människor, och massor där emellan. Märks att du på något sätt har råkat illa ut i kontakten med polisen och det är verkligen beklagligt. Det är tyvärr så att man ibland råkar illa ut på olika sätt i livet. På alla möjliga sätt. Jag hoppas du kan få hjälp att bearbeta det om du behöver det, eller få upprättelse eller vad det nu kan vara du önskar.

    Neeeej det har inte att göra med att hon var kvinna! Herregud orkar inte med den här offermentaliteten och att varje liten motsägelse mot kvinnor är kvinnohat.

    Situationerna är uttalandena är milslångt från varandra helt enkelt! Om man ska jämföra, Ta någon (en MAN) som vräkte ur sig lika vidriga kommentarer i ilska och hat som Kakan istället – K Svensson förra året – och också fick massvis med kritik och ”hatstormar” mot sig, samtidigt som han blev av med sina uppdrag.

    Är inte superinsatt i den där Kakan/audi-skandalen så vågar mig inte på att uttala mig om det men en tanke kan väl vara för att det är just Audi som är inblandade.

    Fyfan vad hyckligt av Daniel att göra sådana uttalanden och samtidigt prata om mobbning så mycket som han gör.
    Sen tyckte jag hans ursäkt var rätt kass också,”förlåt om det jag sa uppfattades fel och du blev ledsen”, om du ska be om ursäkt gör det på riktigt då. Tänk hur många mobbare som har kommit undan med ”det var ju bara ett skämt”. Tänk om någon hade sagt samma sak om Daniel fast angående hans sexuella läggning t.ex.
    Klart man får skämta, jag kan ha rätt grov jargong med mina vänner som säkert skulle kunna feltolkas av utomstående men skillnaden är väl att vi känner varandra så väl att vi vet vart varandras gränser går samt att vi inte gör det i media.

    Var hittar man att hon har bett om ursäkt och tagit tillbaka sitt Twitter om Malexander?
    Det har hon inte gjort, i alla fall inte före Audireklamen..

    Meeeen, du förstår väl att det är skillnad! Den ena är ju en tjej, hon ska ju straffas för allt hon gjort eller inte gjort. Den andra är en kille, de förväntas ju inte ha en aaaaning om vilka konsekvenser deras handlingar har och det är klart att han ska förlåtas. Sverige 2016. Suck.

    Det lät lite grovt och över gränsen det Paris sa, tror jag förstår lite hur han menar men det lät inte bra, lät ju elakt så förstår att folk reagerade.

    Tycker hans förklaring var rimlig, han tycker att hon har ”rockig” stil och klär sig så. Stereotypen av ”rockare” ligger mycket och får könssjukdomar. Inte konstigare än så. Lite långdragen parallell kan tycks och kanske är jag skadad av patriarkatet men jag fnissade mest åt det och hade känt likadant om det var en man. Som tidigare nämnts, man måste kunna driva med folk oavsett kön utan att offerkofta och könskriget kommer på på tal. Ryck upp er, lättkränkta vita kvinnor!

      Hoppas att du inte har barn eller väljer att skaffa barn om du inte förstår varför det är olämpligt för någon att uttala sig som Daniel Paris gjorde och samtidigt jobba för BRIS. Mobbning och slutshaming är inte humor. Åsikten har inget med hudfärgen att göra och känner mig inte ett dugg kränkt. Att diskutera ett ämne och vara kränk är inte samma sak. Förevigat så har little jinder inte en rockig stil så hans ursäkt var bara pinsam.

        Men vad vräker du ur dig, hemska människa? Du borde lära dig var mobbning är, slå upp ordet så lär du dig ett nytt. Både UMO och friends fullgoda förklaringar på ordet. Det Daniel gjorde var en FÖROLÄMPLING, jag skriver det med caps så kanske det går lättare in i din skalle:) Slutshaming behöver inte ha med saken att göra det heller. Allt handlar inte om kön. Förolämpningen kunde lika gärna gått till en kille, men då hade ingen reagerat. Ang vita kränkta kvinnor syftar jag till samma innebörd som är till ”vita kränkta män”, google it det med så kanske det med går upp för dej:*

        Vad vidrigt att önska att någon inte har barn eller kommer få. Vet du hur mycket ofrivillig barnlöshet kan förstöra en människa?

        Så lågt att gå på någon ang barn. Skäms. Detta är lite som med Kakan, vissa saker skriver man inte.

    Kom precis upp på min telefon. ”M-politiker fick sparken för att han kallade s-kollega för hora.”

    OJOJ, trots att han är man. sick.

    Fy fån han har fått hybris. Kanske efter leta Dance jo nu är han ju kändis o kan vräka ut sej vad som helst!? Hade jag varit henne hade jag gått. Snacka om att han gör bort sej. Vill annars framstå som en gullig kille. Ja inte var dom orden gulliga. Så dumt.

    Ju flera som skickar e-post till Telia och upplyser dem om vad Daniel Paris sagt, dessto bättre. Tveka inte att göra detta, så får företaget reda på hur många som tycker påhoppet på Little Jinder är oacceptabelt. Kan man fälla sådana komentarer, behöver steget till fullt utvecklad mobbing inte vara stort.

    Usch jag blir riktigt ledsen när jag läser detta. Lyssnar på hennes så mycket bättre låt ”du vill ha sex med mig” och känner bara fuck den här kvinnan är orädd, stark och helt jävla fantastisk – så kommer självklart en man och ska slutshamea henne sådär. SUCK

Comments are closed.